Forum » Kaj kupiti » Kateri netbook?!
Kateri netbook?!
BigFoot ::
^ Ja ne vem ali imaš ti tako smolo ali pa jaz tako srečo.
Drugače sem pa svojega naročil pri Mimovrste.
Drugače sem pa svojega naročil pri Mimovrste.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
RejZoR ::
Kmetek, kaj pa stvarna napaka? Ker to nikakor ni normalno, da ima tko gnil domet. Problem zna nastat ker servis pravi, da je to normalno, torej z njim ni nič narobe in posledično se stvarna ne bo upoštevala. Fak sem se zajebal, magari bi ga poslal nazaj pa bi se mi jebalo za vse. Fajn...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
rdecaluc ::
Kaj pa če zamenjaš wifi kartico? Intelove so baje dobre.
Sicer se strinjam da je to drek da ne lovi nič -.-"
Sicer se strinjam da je to drek da ne lovi nič -.-"
Est modus in rebus. ,typos
Ja, sam ker je je zadeva v garanciji bi moral kupit modul, nest na servis, jih plačat za vgradnjo drugega modula. Zakaj? Zato ker že nov laptop ne dela kot bi moral? Not je pa nek gnil Ralink modul, ki očitno ni pol k vreden. Ne vem, po vsem hvaljenju Lenovo S205 vsepovsod mi je eden najslabših nakupov v zadnjih letih. Pa sem velik tehnofrik in pokupim precej železnine... Mali stari Aspire One pa razen vsesplošne starosti deluje fenomenalno in ima vrhunski wireless sprejem.
lopov ::
Ja, sam ker je je zadeva v garanciji bi moral kupit modul, nest na servis, jih plačat za vgradnjo drugega modula. Zakaj? Zato ker že nov laptop ne dela kot bi moral? Not je pa nek gnil Ralink modul, ki očitno ni pol k vreden. Ne vem, po vsem hvaljenju Lenovo S205 vsepovsod mi je eden najslabših nakupov v zadnjih letih. Pa sem velik tehnofrik in pokupim precej železnine... Mali stari Aspire One pa razen vsesplošne starosti deluje fenomenalno in ima vrhunski wireless sprejem.
Zamenjaj kartici in testiraj, če tudi z ono iz AO slabo še 1x reklamiraj ...
Zgubiti nimaš kaj :)
EDIT: lahko da je bios whitelisted -- pol boš moral najti "popravljen" bios za tvoj model, da bo sprejel drugo kartico. Lenovo in HP sta znana da komplicirata.
noucamp90 ::
Lep pozdrav.
Torej zanimam se za nakup omenjenega mini prenosnika. Uporabljal se bom za brskanje, gledanje slik, morda kak film/serija, predvsem Office itd. Nič zahtevnega.
V mislim imam še sicer, da dokupim 1GB RAM-a, da bi lahko WIN 7 normalno deloval...
Kako se kaj Toshiba izkaže?
Če kdo ve za kaj boljšega, prosim naj me seznani...
Toshiba Netbook NB 520
Torej zanimam se za nakup omenjenega mini prenosnika. Uporabljal se bom za brskanje, gledanje slik, morda kak film/serija, predvsem Office itd. Nič zahtevnega.
V mislim imam še sicer, da dokupim 1GB RAM-a, da bi lahko WIN 7 normalno deloval...
Kako se kaj Toshiba izkaže?
Če kdo ve za kaj boljšega, prosim naj me seznani...
Toshiba Netbook NB 520
It's like a gift you know,...it's like i can't control it...
vklemen ::
Tudi sam niham med tole Toshibo in pa Asusom:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Za filme, video, igre je gotovo bolj primerna v Asusa vgrajena Radeon grafična kot Intelova v Toshibi (naj bi pa bil Toshibin Atom procesor nekaj hitrejši kot ASusov AMD).
Menim, da tudi Asus z 2GB ploščico ni slaba zadeva - nekaj info imaš tudi v moji temi: Netbook 10' za povprečno uporabo
LP
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Za filme, video, igre je gotovo bolj primerna v Asusa vgrajena Radeon grafična kot Intelova v Toshibi (naj bi pa bil Toshibin Atom procesor nekaj hitrejši kot ASusov AMD).
Menim, da tudi Asus z 2GB ploščico ni slaba zadeva - nekaj info imaš tudi v moji temi: Netbook 10' za povprečno uporabo
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vklemen ()
Hvala za odgovor. Iger tako ali tako ne mislim igrat gor... Za filme, če izvzamem HD, mislim da bi bil čist OK.
Velik + mi je batarija, ki bi naj po specifikacijah zdržala 10+ur... pa tut če so mal "naložli" bi rekel da 6-7 ur bi moglo bit...
Velik + mi je batarija, ki bi naj po specifikacijah zdržala 10+ur... pa tut če so mal "naložli" bi rekel da 6-7 ur bi moglo bit...
AMD Fusion > everything else
Tud če ne igraš iger ti zna Fusion strojno pospeševat Flash vsebine, flash video, H.264 video (HD stuff), strojno pospeševat izris strani v browserju itd itd. Intel pa ne zna nič od tega. Igre so za povrhu samo bonus.
Tud če ne igraš iger ti zna Fusion strojno pospeševat Flash vsebine, flash video, H.264 video (HD stuff), strojno pospeševat izris strani v browserju itd itd. Intel pa ne zna nič od tega. Igre so za povrhu samo bonus.
Jp
Tudi, če bi bilo kaj narobe ima 2 letno garancijo kot Toshiba.
Priporočam pa namestitev Ccleanerja in izklop tistih startupov, ki niso potrebni in požirajo ram in procesor - pusti si le tiste asusove, ki so potrebni za delovanje Fn tipk in opozorila o vklopljeni CAPS LOCK tipki:
- hotkeyservice
- hotkeymon
- capshook
- superhybridengine
Vse ostalo je nepotrebno.
LP
Tudi, če bi bilo kaj narobe ima 2 letno garancijo kot Toshiba.
Priporočam pa namestitev Ccleanerja in izklop tistih startupov, ki niso potrebni in požirajo ram in procesor - pusti si le tiste asusove, ki so potrebni za delovanje Fn tipk in opozorila o vklopljeni CAPS LOCK tipki:
- hotkeyservice
- hotkeymon
- capshook
- superhybridengine
Vse ostalo je nepotrebno.
LP
Zgodovina sprememb…
Aha ok. Mogoče mal butasto vprašanje pa vendarle... Kje se izklopijo ti Startup programi? Nadzorna plošča pa uninstal, al task manager pa tam... :)
lp
lp
ukaz zaženi (run) - vtipkaš: msconfig, nato pa se ti odpre okno kjer jih pod zagon/startup lahko odkljukaš/obkljukaš, samo jaz to raje delam preko Ccleanerja (downloadaš s strani filehippo zadnjo verzijo), ker je bolj "nežen" za sistem.
LP
LP
kmetek ::
daš še 25€ več pa imaš Acerja 11,6'', 2GB rama in 500 diska ter C60 procom.
Acer AO722 C-60/2/500/UMA/W (LU.SFT08.039#RETAIL)
Aja pa pazi, da ne boš kakšnih sistemskih ali antivirusnih startupov izklapljal seveda (izklopi le nepotrebne Asusove ali pa od Adobe readreje, ko boš dal gor ipd.).
lp
Ma ne vem - nekaterim sicer Acerji sicer služijo, so pa tudi imeli že precejšnje težave z njimi (osebno menim, da je kvaliteta Asusa le nad Acerjem). Res je pa Acer 11,6'', samo baterija vidim, da ima zgolj pol leta garancije (asus 1 leto)....no, bo še kdo drug kaj napisal morda.
Lp
lp
daš še 25€ več pa imaš Acerja 11,6'', 2GB rama in 500 diska ter C60 procom.
Ma ne vem - nekaterim sicer Acerji sicer služijo, so pa tudi imeli že precejšnje težave z njimi (osebno menim, da je kvaliteta Asusa le nad Acerjem). Res je pa Acer 11,6'', samo baterija vidim, da ima zgolj pol leta garancije (asus 1 leto)....no, bo še kdo drug kaj napisal morda.
Lp
Zgodovina sprememb…
Aha ok. Seveda si mislim nabavit še 2Gb RAM-a... glede na to da ima samo 1 režo, potem odstranim 1Gb RAM-a, in zamenjam z 2Gb RAM-a. Torej je vseeno katere RAM-e dodam? Recimo tole
Glede Acer-ja, kot omenjeno garancija in pa je že večji, js iščem čim manjšega (žepna izdaja :)).
Glede Acer-ja, kot omenjeno garancija in pa je že večji, js iščem čim manjšega (žepna izdaja :)).
Ja, takšen 2GB DDR3 je kompatibilen (tudi sam imam Kingstona v svojem 1215B modelu in dobro dela). Ga kar zraven netbooka naročiš pa je.
LP
LP
Aha dobro. V temle opisu pa je omenjeno da je malo glasen včasih.
Zanima me kakšna glasnost bi naj to bla? Ker prejšnji HP 6730s 15.4", ki sem ga imel je bil živa groza, kar se tiče glasnosti... skor non-stop ventilator na ful.
Zanima me kakšna glasnost bi naj to bla? Ker prejšnji HP 6730s 15.4", ki sem ga imel je bil živa groza, kar se tiče glasnosti... skor non-stop ventilator na ful.
Glede na isto oz. zelo podobno konfiguracijo kot moj Asus 1215B (isti procesor in grafična), lahko rečem, da je moj zelo tih, popolnoma nemoteč...
Lp
Lp
Zgleda, da ga bom res vzel. Hvala za pomoč.
lp, David
lp, David
Zanima me še glede procesorja AMD C-50, ali bo zmožen dobro poganjati npr. Windows 7 professional 32-bit? Gl
lp
lp
Moje izkušnje z Lenovi so žal slabe (ampak generalno jih pa zelo hvalijo), je pa res, da je baterija od prenosnika iz linka 1/2 manj kapacitetna kot od Asusa ali Toshibe pa Lenovi imajo 1 leto garancije.
LP
LP
Kakšna je pa razlika med prej omenjenim Asusom in temle?
Moje izkušnje z Lenovi so žal slabe (ampak generalno jih pa zelo hvalijo), je pa res, da je baterija od prenosnika iz linka 1/2 manj kapacitetna kot od Asusa ali Toshibe pa Lenovi imajo 1 leto garancije.
LP
Jezst imam isto slabe, pa sem Lenovo vzel ravno zato ker ga vsi tolk hvalijo. Po drugi strani pa imam z Acerji odlične izkušnje. Doma ima dva, stara 4 in 2 oz 3 leta in oba delata brez vsake težave.
birtija ::
LP
Jezst imam isto slabe, pa sem Lenovo vzel ravno zato ker ga vsi tolk hvalijo. Po drugi strani pa imam z Acerji odlične izkušnje. Doma ima dva, stara 4 in 2 oz 3 leta in oba delata brez vsake težave.
In jaz sem se ravno za za Lenovo odločil. In ga tudi že naročil. Upam, da bo moj x121e ovrgel slaba mnenja, ki vaju prevevajo.
Žal izkušnje in ne mnenja (no z S10 dobre izkušnje - kolikor so pač lahko s tistim malim, ampak z 11,6 inčnim E125 (v bistvu 2 novima) pa katastrofa (nekdo ga je pa zadnjič ravno hvalil - torej očitno kakor naletiš).
Vso srečo v glavnem.
LP
Vso srečo v glavnem.
LP
V mojem primeru S205. Sej je lepega izgleda in močen hardware ampak je šlampasto narejeno. Zvok skoz prasketa ko vklopiš slušalke in wifi ne nese pol kurca daleč. Še HTC Wildfire, torej telefon z nikakršno wifi antenco lovi bolje kot ta Lenovo. In na servisu celo pravijo, da deluje normalno. Right...
Ja, ravno to sem mislil - lep design, a zelo površna izdelava in napake (vsaj pri mojih dveh reklamiranih - dobim zdaj kupnino bogu hvala nazaj in potem Lenovo NE HVALA). Že imajo z razlogom 1 leto garancije, ko imajo Asus, Acer, Toshiba, Sony.....vsi po 2 leti.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
Še eno vprašanje mam, torej sem pred nakupom tega netbooka.
Dokupil bi pa še 2GB Ram-a, npr. TALE ali tale Glede na to da je cena ISTA, bi glede na to da ma drugi višjo frekvenco in še par števil je večjih (recimo da je to bolš :)) izbral drugega, ali se motim?
lp
Dokupil bi pa še 2GB Ram-a, npr. TALE ali tale Glede na to da je cena ISTA, bi glede na to da ma drugi višjo frekvenco in še par števil je večjih (recimo da je to bolš :)) izbral drugega, ali se motim?
lp
Lahko brez problema izbereš 1333mhz, saj to frekvenco C50 še podpira se mi zdi. Vse nad pa je druga zgodba.
Višje frekvence podpirajo samo E-350 in E-450. Oz če se prav spomnim samo E-450.
Jup E-450 podpira tudi 1600mhz. Vse nad je pač škoda denarja.. glede na to da je že tko single-channel -.-"
skodars ::
Zdravo,
naj povem, da moj Lenovo dela brez problema in sem čist navdušen nad njim. Lastim si model X121 in zaenkrat ni bilo še nobenih težav z njim... Pa ga uporabljam vsak dan po 5-6 ur. Bom pa poroču če bo kej narobe :)
LP
naj povem, da moj Lenovo dela brez problema in sem čist navdušen nad njim. Lastim si model X121 in zaenkrat ni bilo še nobenih težav z njim... Pa ga uporabljam vsak dan po 5-6 ur. Bom pa poroču če bo kej narobe :)
LP
Jup E-450 podpira tudi 1600mhz. Vse nad je pač škoda denarja.. glede na to da je že tko single-channel -.-"
Pri AMD Fusion je drugače zelo velik vpliv frekvence na zmogljivost. Sicer je 1600MHz zgornja meja ampak se precej pozna.
Mare3 ::
Zdravo,
LP
Kje si ga pa kupil tudi sam bi si ga kupil ker se mi dopade, pa ga ne najdem?
bircaboy ::
Zdravo,
LP
Kje si ga pa kupil tudi sam bi si ga kupil ker se mi dopade, pa ga ne najdem?
Mislim, da sva ga oba naročila iz Nemčije.
Jaz sem tudi z mojim x121e zadovoljen.
Nabavil sem ga pa na computeruniverse.de.
Mare3 ::
Kot kaže ga bom kupil, razen če obstaja boljši za ta denar. Do 15. imate možnost da me prepričate v drugo do takrat bo pa ta favorit hehe :)
BigFoot ::
A mi lahko kdo pove v čem je razlika med X121 in E125?
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
skodars ::
Mislim da ima E125 glossy display.....
Ja tudi moj je prišel iz DE (prjatlca prpelala)
Pomoje je za ta denar odlična zadeva edin če ni že kej super novga :)
LP
Ja tudi moj je prišel iz DE (prjatlca prpelala)
Pomoje je za ta denar odlična zadeva edin če ni že kej super novga :)
LP
WiseBear ::
Jaz bom počakal na x121e z e450 fusionom, ki bo baje na computeruniverse kmalu dobavljiv.
Ok, quick report glede mojega Lenovo S205.
Slušalke:
Kot kaže laptop ne mara vseh slušalk. Vse, ki sem jih probal doma prasketajo. Na servisu pa sva s serviserjem sprobala skupaj in dejansko z njegovimi ni prasketalo. To bo zabavno, ko bom v trgovino uletel z laptopom in probaval katere ne prasketajo...
Wireless:
Serviser pravi da je normalno, bo pa vseeno zamenjal pokrov in antene, ki so baje pritrjene nanj.
Nov problem:
Po zaslonu se rišejo črte, ko scrollaš oz premikaš miško čez ikone. Blimey. Serviser pravi, da imajo zaslon in ga bo do jutri zamenjal.
Upam, da bo zadeva pol delala, slušalke bom pa že zamejnal, najmanjši problem. Čeprav vseeno debilno. Iste slušalke delujejo brez vsake težave na Wildfireju, na Philipsovem MP4, na PC-ju, na vseh Acerjih, samo na Lenovu ne. Če bom še kdaj kupoval laptop to absolutno in nikakor ne bo Lenovo. Nikoli več.
Slušalke:
Kot kaže laptop ne mara vseh slušalk. Vse, ki sem jih probal doma prasketajo. Na servisu pa sva s serviserjem sprobala skupaj in dejansko z njegovimi ni prasketalo. To bo zabavno, ko bom v trgovino uletel z laptopom in probaval katere ne prasketajo...
Wireless:
Serviser pravi da je normalno, bo pa vseeno zamenjal pokrov in antene, ki so baje pritrjene nanj.
Nov problem:
Po zaslonu se rišejo črte, ko scrollaš oz premikaš miško čez ikone. Blimey. Serviser pravi, da imajo zaslon in ga bo do jutri zamenjal.
Upam, da bo zadeva pol delala, slušalke bom pa že zamejnal, najmanjši problem. Čeprav vseeno debilno. Iste slušalke delujejo brez vsake težave na Wildfireju, na Philipsovem MP4, na PC-ju, na vseh Acerjih, samo na Lenovu ne. Če bom še kdaj kupoval laptop to absolutno in nikakor ne bo Lenovo. Nikoli več.
kmetek ::
No vidiš, imaš slabo izkušnjo. Drugič izkoristi 14 dni možnost vračila preko spleta in ne servis, imaš pa če se ne motim pogoje za stvarno napako. Saj si ti zadeva ne funkcionira 100% out of box. Naj me kdo popravi?
Sej, na napakah se učimo kot kaže... Je pa tud res da tko butastih problemov še nikoli do sedaj nisem imel, pa sem pokupil že res ogromno elektronike vseh vrst.
Agreed. Drugače pa ajde, če bo zdej delalo ok, se ne bom pritoževal če bo pri tem ostal. Za naslednjič pa samo vrnem nazaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tablet PC ali netbook?Oddelek: Kaj kupiti | 3113 (2942) | SLO_Matej |
» | Najbolj vzdržljiv laptopOddelek: Kaj kupiti | 5886 (5208) | pegasus |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4407 (3898) | lmorgh |
» | Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?Oddelek: Kaj kupiti | 4272 (3805) | 69charger |
» | Netbook za HD prezentacijeOddelek: Kaj kupiti | 4616 (3970) | MK99 |