» »

Kasko zavarovanje

Kasko zavarovanje

inferno666 ::

Danes mi je nekdo opraskal zadnji blatnik pri novem avtu.

Avto imam zavarovan standardni kasko + parkiranje (nimam odbitne franšize).

Zanima me, če bi mogel klicati policijo, da oni naredijo zapisnik. Ali pa grem lahko tudi brez njega na zavarovalnico na oceno škode.

Povzročitelja nesreče ni bilo več na prizorišču, ko sem šel.

Lime ::

Ne potrebuješ policijskega zapisnika. Samo na svojo zavarovalnico pojdi prijavit škodo.

Če ni telesnih poškodb, ni potrebno klicati policije. Čeprav nekatere zavarovalnice v pogojih navajajo, da je potreben zapisnik, temu ni tako in si samo želijo olajšati delo.

inferno666 ::

Zato sem spraševal. Ker sem prebral pogodbo in v njej piše, da si pridržujejo to pravico.

Zanima me še, če obstaja kakšna omejitev v obsegu škode. Npr. če je škoda res majhna da ti jo ne povrnejo ali kaj podobnega.

Loki ::

naceloma mora biti za uveljavitev kaska policijsko porocilo. poklici na zavarovalnico in se pozanimaj, kaj in kako, potem pa zapelji avto na eno parkirisce in poklici policijo (da se ti je zgodilo sele sedaj), ce je to dejansko potrebno.
p.s. pozanimaj se, da se ti slucajno ne odbije razred za uveljavitev kaska (pri nekaterih zav. je tako).

glede na to, da nimas odb. fransize, vse placa zavarovalnica.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Opkow ::

Ko sem jaz imel podoben primer. Samo, da je bil ruknjen odbijac in blatnik. Sem se pozanimal pri Triglavu, in so takrat rekli, da do nekje 200-250 K SIT skode ni treba klicat policije.
Sem pa imel ocenjeno skodo neki cez 200 K SIT.

Pa tudi pred leti, ko sem sel uveljavljat kasko zaradi toce, sem pol zraven nametal se ruknjen odbijac, ki jim je barva sla par mesecev nazaj, pa obdrajsan blatnik.

Tody ::

Če ni sesut blatnik do konca potem itak ni treba klicat policije. Na lokalni zavarovalnico pokliči in vprašaj kdaj pride cenilec (ponavadi enkrat na teden) in ti on vse poslika in oceni škodo ter izda naročilnico. Če si iz LJ potem pokliči/pojdi na Verovškovo. Če maš triglav seveda :)

tomaz- ::

ne, v tvojem primeru "obisk" policije res ni potreben. Moja žena je pred cca dvema mesecema s scenicom zaprla pot eni petki, ta je zagorel, skratka totalka, naš pa je bil spredaj poškodovan cca 400.000 sit. Klical sem policijo, so se pripeljali, pa so rekli, da če se lahko sami zmenmo, oni ne rabijo posredovat, ker ni nobenega poškodovanega.. Pa je bila petka čista totalka, naš pa tudi ni bil glih zastonj..Na zavarovalnici ( triglav) pa tudi niso komplicirali. Naslednji dan je šel cenilc pogledat avto direkt na servis in reku, naj ga kar rihtajo.. Jest sem imel odbitno franšizo, ti pa tega ne boš imel, ker imaš parkirišče posebej zavarovano..

inferno666 ::

Hvala za informacije, danes sem zadevo opravil na zavarovalnici, pa ste imeli prav. Če je škoda manjša ni nobenih problemov.

Tako da ga peljem v ponedeljek že na servis.

kekz ::

Pred leti, ko me je nekdo kar dobro sesul na parkirišču, sem klical policijo. Oni pa so me zavrnili, kaj si sploh mislim, da so oni izpostava zavarovalnice ali kaj.
Potem sem mirno ZAHTEVAL, da pridejo, s prijavo prometne nezgode s pobegom. Bil sem namreč optimist, da bodo našli storilca. Razbitin povzročitelja naokoli je bilo kar dosti, parkirišče pa je bilo za zapornico pri nekem podjetju (zelo omejen in s kartico definiran dostop).
Seveda so potem prišli, ampak niso s kurcem mignili. Zavarovanja nisem imel, škode pa je bilo za pol milijona. Prekleti ušivci policijski ;(

Kontrabant ::

Včasih piše tudi na polici sami ali je potrebn klicati policijo ali ne. mislim da je to pri zavarovalnici Maribor, če imaš sklenjen delni kasko npr. za parkirišče. Da so pa lahko policaji zelo čudni pa tako verjetno ne preseneča nobenega. Ko sem jaz delala kasko zavarovanje sem dobro povprašala agenta, da mi razloži kako naj postopam v primeru škode. Predlagam, da ga ti tudi pokličeš.

bluefish ::

Po štirih letih ga je najbrž že uspel.

shadeX ::

Eno vprašanje. Prijatelj je povzročil lažjo nesrečo v prometu ( škoda na vozilih ). Kriv je bil ker ni pazil na cesto, ker je pogledal na telefon. Zanima ga ali mu kasko pripada (zavarovalnica plača škodo na njegovem vozilu) (pijan ni bil).

Gigahertz ::

seveda
"670#2500#8"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gigahertz ()

shadeX ::

Tnx, hvala za odgovor.

fikus_ ::

Kljub temu bi bilo dobro, da bi poklical policijo, povedal, da se je zgodila prometna nesreča in da ni poškodovanih ljudi in da ne rabi posredovanja policije, ampak kliče zaradi zabeleženja dogodka zaradi zavarovalnice, ker ima kasko. Potem se zavarovalnica nima kaj za zgovarjat, da ni bilo klica na policijo.

Čim manj takšnih dogodkov in lep večer. LP

shadeX ::

Policija je bila na kraju dogodka. Zapisano je bilo vse.

šernk ::

Saj kasko je ravno temu namenjen :)

da pač nesposobnežem ni potrebno plačevat popravila svojih avtov (oz maš tisto odbitno franšizo), pol pa se folku jebe po parkiriščih...oni bodo itak preko kaskota barval, jaz pa sveže pobarvan odbijač prevzet pred pol ure pri ličarju odrsan v roku 10ih minut, kar me ni bilo pri avtu ;(
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenilec prepričan v svoj prav (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8618772 (15389) D3m
»

Nakupovalni voziček podrgnil avto

Oddelek: Na cesti
385375 (3502) p|X|
»

razbil avto in sedaj nevem ali smo prav naredili da nismo klicali policije ali ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579924 (8155) solatko
»

Odrsan avto na parkingu

Oddelek: Loža
4011064 (9815) c00L3r
»

Zapel količek na parkirišču

Oddelek: Loža
3410091 (8964) OZZY

Več podobnih tem