» »

Youtube - večrazrednost

Youtube - večrazrednost

«
1
2 3 4

Icematxyz ::

Pridem na Youtube na naslovnici neki linki in kliknem na pač link od nekega filma:



Pa mi golazni napišejo:

This video is not available in your country.


Kako se boriti proti takšnim svinjarijam? Pa ne mislim s proxyi in podobnim. Kakšno "gibanje" za bojkot uporabe njihovih storitev kot simbolično dejanje? Samo kaj če kot posameznik to počnem njih ne boli. Ali naj kot uporabnik požrem da sem drugorazreden ker pač nisem s prave države?

Tody ::

zbrišeš ? baje in ne gre gledat IP


Some videos are only available in certain parts of the world. Your IP Address is used to determine your location and then allow or deny access to the video. Change the url from to http://www.youtube.com/v/[somecode]


http://www.makeuseof.com/tag/10-youtube...

Icematxyz ::

Ne ta finsta ne deluje več in ni bistvo kako priti okoli te omejitve. To se vse da. Ampak če oni meni govorijo da sem zaradi njihove politike drugorazreden ker nisem doma v pravi državi. Potem je treba na glas reči da je to drugorazredni "servis" za uporabnike.

Zgodovina sprememb…

JayKay ::

isto lahko rečem za rtvslo web stream, ki ga kot državljan RS ne morem gledati ker začasno bivam v tujini.
Potem je treba na glas reči da je to drugorazredni "servis" za uporabnike.

Icematxyz ::

Da se strinjam. Treba je naglas reči da oba "servisa" delujeta nacionalno in delita svoje uporabnike glede na to s katere države so. Za oboje lahko rečemo isto da. Se strinjam. Oboji so golazni. In treba je to reči na glas.

-Youtube je golazen
-RTV je golazen

Ker zaradi politike onemogoča ogled določenih vsebin svojim uporabnikom glede na nacionalnost.

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Oni niso krivi, če jim lastnik ne da avtorskih pravic za cel svet.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

JanK ::

isto lahko rečem za rtvslo web stream, ki ga kot državljan RS ne morem gledati ker začasno bivam v tujini.
Potem je treba na glas reči da je to drugorazredni "servis" za uporabnike.


Huh? Pred pol leta sem gledal RTVSLO v Franciji? Se je kaj spremenilo?

Tr0n ::

Watch Shows and Movies on YouTube

While shows and movies are currently limited to users in the U.S., we look forward to expanding to other regions as soon as possible, and we're pleased to inform you that the "Subscriptions" tab will be available worldwide in the next few weeks.

Icematxyz ::

Aha torej nameravajo okiniti to politiko drugorazrednosti. Bom jih držal za besedo pa da vidimo.

JayKay ::

na rtvslo lahko gledaš določene vsebine, ampak včasih tudi tistih iz lastne produkcije ne dajo gor. BBC ma vse 4 kanale online, oddajo v SD in pa vedno več v HD, lahko gledaš za nazaj,ipd.
ja na youtube tudi v UK ne gre gledat nekaterih stvari

Icematxyz ::

Youtube se je zelo poslabšal. Včasih sem šel gol klikal levo, desno gor dol in kot VSAK uporabnik imel možnost ogleda istih videov.

Zadnji mesec pa prvo kaj je prideš na naslovnico in že tam ponavadi iz najvišje vrstice dobim odgovore:

This video is not available in your country.


Kot da bi vletel na 24ur.com in bi ob kliku na novico na naslovnici prvo nekdo preveril mojo nacionalnost in se odločil ali mi bo pokazal novico ali ne.

Zadnič sem gledal neke nove vidospote od raznih skupin in vse kaj je novo je gor ampak nisem prave narodnosti da bi videl.

Včasih mi je youtube bil všeč. Povdarek na včasih.

WarpedGone ::

Time is getting ripe for something new.
Zbogom in hvala za vse ribe

ahac ::

Citiram sam sebe:
Oni niso krivi, če jim lastnik ne da avtorskih pravic za cel svet.


Včasih je vsakdo lahko naložu vse. Posledica: TOŽBE in zahteve po umiku tistih stvari. Zdaj imajo pa za določene stvari (filme, videospote, ..) pogodbe z lastniki avtorskih pravic.

Kot da bi vletel na 24ur.com in bi ob kliku na novico na naslovnici prvo nekdo preveril mojo nacionalnost in se odločil ali mi bo pokazal novico ali ne.

Ni ravno tako, ker so oni tudi avtorji novice. Youtube pa ni avtor tistih stvari, ki jih hočeš gledat. Torej mora upoštevat zahteve avtorja (al pa bo kmal 99% budgeta dajal za odvetnike in kazni).
Je pa bolj tako kot bi poptv kupil pravice za predvajat nek film v SLO in ga potem na 24ur.com ponujal celem svetu.
Če kdaj bo že naredil kaj takega, potem bo pa sigurno stvar omejena samo na slovenske IPje.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

AmokRun ::

Ja saj to je jasno, sistem avtorskih pravic je v k***u!

Icematxyz ::

Ne ne. Youtube se gre ali se je vsaj šel en "servis" za svoje "uporabnike". Ni bilo nekih etičnih, političnih, pravnih in drugih omejitev. Tudi etničnih ne! Če komu ni kaj pasalo in ni blo v skladu z pravom so pač zbrisali vsebino in to je to.

Sedaj pa jim je preveč zadišal denar od reklam in so rekli ok. Dajmo ponudit ameriškim uporabnikom nekaj več ker se to nam splača. Ostale pa ko jebe.

S tem da naslovnica youtube je zadnje čase ameriški propagandi mašin - medij postala.

Od njihove glasbe, filmov in politike. Samo to pride na naslovnico. Skorja upam si že trditi da je youtube postal novi spletni medij ki je 90% podvržen ameriškim interesom in načinu kako od politično medijsko in poslovno naprej promovirajo svojo "kolturo".

Podn od podna postaja. Zagotovo ni več medij za uporabnike kjer nalagaš poljubno vsebino in jo enako kot vsak lahko pogledaš. Postaje spletni medij ki je voden od zgoraj in ki pokaže predvsem to kaj se nekomu splača da se pokaže.

ahac ::

Ni bilo nekih etičnih, političnih, pravnih in drugih omejitev.


Potem so pa postal popularni in tožbe so začele padat.

Je pa res, da bi se lahko bolj prilagajal vsakemu lokalnemu trgu. Čeprav.. po drugi strani... to verjtno pomeni, da bi Slovencem avtomatsko ponujal balkan muziko. Ne, hvala.

Sicer pa, če si logiran in gledaš določene videe, se ti pod "recommended for you" pojavijo podobni. Torej se prilagaja TEBI in ne tvoji narodnosti.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Icematxyz ::

Youtube uporabljam že praktično od vsega začetka tako da neglede kaj mi zdaj trdiš spremebe so. In so očitne.

Tako da ne mi govorit da od tega kaj je bil na začetku in kaj sem rad uporabljal do tega kaj je sedaj in kaj postaja ni velike razlike.

Razlika je v tem da v nekem trenutku je bil to najbolši "servis" za svoje uporabnike praktično na zemeljski obli.

Sedaj pa je postal neki kvazi komervcialni projekt ki že začenja smrdeti.

Phil ::

Hja blokiranih videov je res vedno več. IMO youtube ne bi smel podpirati take politike. Video če je uploadan naj bo dostopen za vse ali pa sploh ne.

Pa nobenega prilagajanja regiji prosim. Mi gre že googlovo posiljevanje s Slovenščino na živce.

Tody ::

Pa kaj hudiča vam ni jasno ? Če youtube oz google sprejme politiko ko vas jebe mi bomo predvajal vse ... potem youtuba pač čez eno leto NE BO VEČ ! Ker ne bo denarja za strežnike, ne bo denarja za admine in ne bo denaraj za bandwidth... To so resne stvari in miljon dolarjev ni MALO denarja! Če so posnetki na youtubu še ne pomeni da to ni delo nekoga ki hoče da se plača za njega!

Kakorkoli vzemete če hočete filme in serije uporabljate proxye če jih ne znate se pozanimaje za torrent site, če se vam še to ne da ugasnite računalnik in pojdite gleda SLO 3.

zee ::

Google ima z Youtube vsak dan za 1.65 M$ izgube. (Vir.)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Phil ::

@Tody: Ne razburjaj se preveč. Kakorkoli obrneš, Youtube je povsem zašel s prvotne poti.

V fact sheetu imajo zapisano:
Everyone can participate in the YouTube community by watching, sharing and commenting on videos.


Kar pa očitno ni več res.

Denar se tako dobi iz oglaševanja in z avtorskimi pravicami ni neposredno povezan. Pač v to smer kot se premika lahko samo upam da stvar čim prej crkne in da dobimo nekaj kar ne bo diskriminatorno glede na IP.

Tody ::

Pomoje se prej lahko zahvalite RIAA in MPAA za to. Ampak samo še vprašanje časa je kdaj bodo kino dvorane umrle dokončno. Pojdite v Kolosej pogledat koliko dvoran imajo razpordanih.

Če se spremembe dogajajo se dogajajo za vse. In razen da narediš ilegalno stran z videoposnetki ne preostane nič drugega in če ma kdo 1,6 mio usd na dan za zabit komot lahko postavi stran kot je youtube in pusti da se vidijo vsi posnetki :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Icematxyz ::

Google ima z Youtube vsak dan za 1.65 M$ izgube. (Vir.)


Po drugi strani pa:

Google has an estimated $15.85B cash on hand, at least as of Dec 31, 2008. At a rate of $2M a day, they have enough cash to last them more than 21 years, and that's if they don't bring in a single dollar in the meantime.


Ampak to sploh ni bistveno. Drug problem je pri vsem skupaj:

-ločevanje uporabnikov glede na nacionalnost
-čedalje več reklam. Kar me ne moti ampak te reklame zadnje čase niso več reklame za če karikiram pivo in pralni prašek ampak je reklama že celotna prva stran
-naslovnica katera je postala pravi medijski portal na katero prihajajo medijske zvezde politiki ameriška pop koltura

Torej kaj hočem povedati youtube postaja globalni medij kjer se zelo premišljeno in ciljano in z določenim namenom na točno določenem mestu pojavi neka informacija

Kako naj rečem po kmečko. Predstavlajte si časopis delo ali rtvslo. Potem pa si predstavljajte vsakokratno politično opcijo kakšne apetite dobi po tem. Ali je politična opcija ali je zasebni kapital ki preko tega izsliljuje politične opcije s podporo ali pa je v ameriki industrija pop glazbe in filmov. Ni pomebno. Vglavnem youtube izgublja vrednot ki jo je imel ko je še deloval na principu vsakega posameznika. Torej individualnega uporabnika.

Sedaj postaja še samo sredstvo ki je izredno zanimivo velikim. Politikom, filmskim studiom, glasbeni industriji, zasbnem kapitalu...

"Posameznika" tu več ni. Sedaj se je že umaknil s prve linije v drugo ali tretjo počasi pa si upam napovedati da ga sploh ne boš več našel gor. Ampak bo vse skup še samo neki medijski konstrukt.

ahac ::

Youtube je bil narejen zato, da bo folk uploadal SVOJE filme. SVOJE! To je njegova "prvotna pot".
Ampak kaj se je zgodil? Folk je uploadal videospote, serije, itd... torej stvari za katere nimajo avtorskih pravic. In zdaj se čudite, če Youtube postaja vedno bolj komercialen? Ja, damn... saj ste sami uploadal komercialo gor! Edina razlika je v tem, da se oni morajo držat zakonov in spoštovat avtorske pravice.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tr0n ::

Heh, saj vam ni treba Youtube uporabljat. Na netu je na tone podobnih servisev.

WarpedGone ::

Edina razlika je v tem, da se oni morajo držat zakonov in spoštovat avtorske pravice.

Prav je da se držijo zakonov in spoštujejo avtorske pravice.
Kar gre uporabnikom v nos je to, da ne spoštujejo lastne ideje kaj naj bi YT sploh bil: dostopn za vse.

Če neko stvar avtorske pravice oz. zakonodaja omeji samo na del publike, pač ne paše več na YT.

Ampak YT namesto da bi to reč odstranil, raje nekaterim uporabnikom reče "You're not good enough".

Kaj se bo zgodilo: YT bo šel po poti dinozavrov.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tody ::

jah pomoje so sklenil kompromis, bolje da video vidi 250 mio ljudi kot pa noben.

msjr ::

Youtube je bil narejen zato, da bo folk uploadal SVOJE filme. SVOJE! To je njegova "prvotna pot".
Ampak kaj se je zgodil? Folk je uploadal videospote, serije, itd... torej stvari za katere nimajo avtorskih pravic. In zdaj se čudite, če Youtube postaja vedno bolj komercialen? Ja, damn... saj ste sami uploadal komercialo gor! Edina razlika je v tem, da se oni morajo držat zakonov in spoštovat avtorske pravice.


Se popolnoma strinjam. Pred kratkim sem naletel na oddajo TV Tuba, ki predvaja videe, ki so jih uporabniki uploadali na POP-ovo stran podobno Youtube.
Velik problem te oddaje se mi zdi, da predvaja videe, ki definitivno niso last tistih, ki so jih uploadali. Ajde, če je na strani bi se lahko še ven vlekli na to, da admin ne pregleduje vseh videov, ampak če so jih dali v oddajo, bi pač morali preveriti ali so videi res last uploaderjev. Sicer pa je oddaja tako zanič da tega noben ne more gledat, tako da: ni tožnika - ni primera....

T0RN4D0 ::

Ja dobro, men se zdi tule da se gremo spet eno tipično slovensko foušijo. Če disney ne pusti slovencem da bi gledal risanke, potem si tudi američani ne zaslužijo. YouTube pa bi se naj igral tu enega pravičnika. In če kitajci blokirajo eno vsebino, naj youtube to izbriše še za vse ostale, da ne bodo kitajci zapostavljeni.


Ne pravim da je to omejevanje fer, ampak youtubeov problem pa to ni. Če ti njihov servis ni všeč, ga nehaj uporabljati, ti bodo hvaležni.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Icematxyz ::

ti njihov servis ni všeč, ga nehaj uporabljati, ti bodo hvaležni


No v bistvu je to v direktnem nasprotju vsake večje internetne skupnosti ki si to želi biti. Tako da ne s takimi idejami ven prihajati da "če ti ni kaj všeč spokaj pa idi drugam".

Tega si niti portal 24.ur ne more privoščiti pa je slovenski portal za 2 miljona ciljnih uporabnikov.

Nočeš pa razumeti bistva. Nemoreš dvojnih meril imeti. Rad bi bil številka 1 na svetu ampak rad bi pa delil uporabnike na naše in vaše.

To preprosto ne gre.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Tebi pa v to butico ne gre, da oni tega NE morejo razumeš preprosto NE morejo narediti!

Ker hočejo biti številka ena so naredili vsaj en korak da ostaneje številka ena in to je da so kupili avtorske pravice za USA za Europo jih ne morjo kupit ker jim jih enostavno NE prodajo, ker majo produkcijske hiše fajn dobiček od prodaje serij v europo the old way. In ker pač nimajo miljard dolarjev za kazni in odvetnike (http://mashable.com/2007/03/13/viacom-y... je to pač the best next thing.

Misliš da nimajo boljših idej za porabit svoje programerje, kot pa da pišejo algoritme za zaznavanje tujih vsebin ?

opeter ::

Nočeš pa razumeti bistva. Nemoreš dvojnih meril imeti. Rad bi bil številka 1 na svetu ampak rad bi pa delil uporabnike na naše in vaše.

To preprosto ne gre.


Seveda gre. Enostaven primer: greš na neko kvazi zabavo v neki "klub". Če nimaš vnaprej zagotovljene vstopnice oz. ne poznaš vratarja moraš počakat v vrsti (če te bodo seveda pustili vstopit).

Isto je v gledališčih. Če imaš abonma, se te obravnava tako, če ne, pa drugače.
V nekatera gledališča, v primeru, da nimaš abonmajske kartice, sploh ne moreš pogledati določenih predstav.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Shegevara ::

Podobno je v kakšnih ruskih klubih. Tam imajo za not iti FACE CONTROL. Določene spustijo not, večino pa ne. In se pač ne jokajo potem vsi, da niso notri.

Pač, kapitalizem te pač silovito j*** v glavo, da boli, vem. Sprijazni se ostali smo se že.

Icematxyz ::

Tebi pa v to butico ne gre, da oni tega NE morejo razumeš preprosto NE morejo narediti!


V bistvu ne morejo narediti nekaj kaj so že počeli?

Jaz ti govorim o tem:

http://www.youtube.com/

ko si včasih prišel gor si našel ne vem na naslovnici filmček Evolution of Dance.

Sedaj pa najdeš ravno pravi odmerek ameriške medijske industrije, političnega življenja in drugih reklam v obliki videov. A mine sploh dan ko ni nekaj z Obamo na naslovnici?

In ne samo to. Potme pa začneš klikat in ugotoviš da pol filmov ne moreš gledati ker nisi prave nacionalnosti? Ne da nisi plačal ali nisi izpolnil kakšnih drugih kriterijev. preprosto nisi prave nacionalnosti in nimaš pravice da bi videl.

Youtube je postal neke vrste slovenski 24ur portal. Rumeni tisk ki ga poganja politična, medijska in druga zaitresirana finančna elita ki deli svoje uporabnike glede na to katere nacionalnopsti so.

Tako da:

je to pač the best next thing.


Zame ne. Zame je pač postal sistem ki je namesto skrbi za uporabnika raje vzel ček. To pa ni nič več hvalevrednega. In rajše naj si zmislijo kaj drugega to pa spremenijo v neke vrste spletni časopis kar že tako v bistvu je. Časopis z video novicami z naslovnicami in uredniško politiko. Uporabnik ni več pomeben. Važno da so oni sklenili svoj posel uporabnik pa bo tako vse pojedel kaj mu servirajo a ne da?

Dajmo še na slo-tech par flash oglasov pa da vidimo the next best thing. Posti ki jih pišemo pa tako vseeno ali so reklame ali naše misli. Sistem bo tako isti kvečjemu še več uporabnikov bo imel ki bodo bolj zadovoljni?

Tody ::

Majke mi da ti nimaš vseh koleščkov v glavi...

1.) NE morejo nekaj kar so že imeli narediti ker je to NEZAKONITO oni niso pirat bay ki gostuje samo txt datoteke in pravijo nimamo nič ne legalnega.

2.) Na svetu obstajajo tako imenovane avtorske pravice, to so pravice ljudi ki so nekaj ustvarili in posneli, za svoj trud so radi plačani in mislijo da so pač tok dobri da jih ljudje radi gledajo in so za to pripravljeni plačati. Ni jim všeč če jih kdo gleda zastojn!

3.)Seveda da so se prodal saj so se morali, majo tudi stroške z vso mašinerijo, ki laufa zadaj... Youtube se ni prodal google samo zato ker se jim je pač zdelo fino ampak zaradi miljarde dolarje, ki so jih dobili lastniki!

4.) Kot so ti rekli drugi jebat ga začni uporabljat druge portale in s tem lahko pokažeš svoje zgražanje, stvar je pa v tem da še zmeri večina folka gre gledat kake filmčke ki jih rabi gor. Novice pač gledamo kje drugje. (news.google.com recimor ali na digg.com)

ahac ::

preprosto nisi prave nacionalnosti in nimaš pravice da bi videl.


To nima nič z nacionalnostjo. Ima pa vse z tem, da se ti nahajaš v Sloveniji in oni nimajo pravic za predvajanje v Sloveniji. Easy as that.
Mogoče jih ima poptv, mogoče Kolosej, ... mogoče nihče. Ampak nima jih pa Youtube!
Če hočeš spremembo potem bo treba delat na tem, da se spremeni zastarel sistem avtorskih pravic. Ampak to tebe ne zanima, a ne? Ti bi samo whinal kako so vsi rasisti...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Icematxyz ::

Daj nehajte so to nezakonitostjo srat. Odstranjevali so vsebino če se je kdo pritožil in to je to.

Pa če bi brali namesto klamfe srali bi videli da se ne pritožujem samo nad filmi ki jih ne morem gledati ampak nad celotno spremembo portala. Od "novic" na prvi strani ki tja zaidejo po neki uredniški politiki naprej.

Zadaj jaz morda nimam vseh koleškov v glavi. To se da diskutirati. Znam pa vsaj brat?

In da to nima vse skupaj z nacionalnostjo nič istočasno pa vas "zapirajo ven" zaradi vaše nacionalnosti na "servisu" številka 1 na svetu potem ste pač nevem kako bi rekel: sami sebi privoščite da z vami delajo kot z drugorazrednimi? Saj takše ljudi vrjamem da to ne moti. In od takih niti ne pričakujem da se strinjajo z mano.

Naj ustanovi se YouPay, YouNews, YouUSA, ali pa preimenuje v MyTube ne več Youtube vse skupaj. Neko delno komercializacijo in ločevanje uporabnikov pa si naj vtaknejo tja na čem sedijo.

Zgodovina sprememb…

ahac ::

sami sebi privoščite da z vami delajo kot z drugorazrednimi?


To ne. Nam je pa jasno kaj je razlog za to: avtorske pravice.
Če ne morem gledat nekaj od Disneya potem je kriv Disney in ne Youtube. Torej: f**k Disney.

Druga stvar je pa to,da je vedno več komercialnega contenta gor. Ampak to sem pa tud že povedal zakaj: ker ste ga userji SAMI nalagal (nelegalno). THANK YOU, USERS!
Sicer pa glede na uspeh Hulu niti ni nenavadno, da bi Youtube rad zaslužil z legalnim contentom.

Ko boš pa enkrat tud ti začel ustvarjat svoje filme jih pa naloži rajš na Vimeo. Seveda... če bodo dobri jih bo nekdo zripal dol in dal na Youtube brez tvoje privolitve. Ampak teb bo itak vseeno, a ne?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

PaX_MaN ::

Naj ustanovi se YouPay, YouNews, YouUSA, ali pa preimenuje v MyTube ne več Youtube vse skupaj. Neko delno komercializacijo in ločevanje uporabnikov pa si naj vtaknejo tja na čem sedijo.

On another note: YOUtube je, in ne 'EMtube.
Toliko o tem, kdo
Znam pa vsaj brat?

Shegevara ::

komercialne stvari bi lepo brisali skupaj z uporabniki, ki so kršili pravila, pa bi bil youtube ČIST

Gandalfar ::

in brez uporabnikov? :)

Shegevara ::

No vredu. Če jim je zaslužek cilj te strani, pol je logično, da delajo to kar počnejo. Če na youtubu ne bi bilo največ vsebine česarkoli, ga že zdavnaj ne bi uporabljal več.

Icematxyz ::

Naj ustanovi se YouPay, YouNews, YouUSA, ali pa preimenuje v MyTube ne več Youtube vse skupaj. Neko delno komercializacijo in ločevanje uporabnikov pa si naj vtaknejo tja na čem sedijo.

On another note: YOUtube je, in ne 'EMtube.
Toliko o tem, kdo
Znam pa vsaj brat?


V bistvu nisem preveč časa skušal razumeti kaj si hotel s tem povedati ampak očitno da znaš brati in da sem te po krivem obtožil. Torej čestitam.

Back on topic:

Sedaj sem opazil da dejansko spreminjajo iskalni niz. Se pravi če jaz vpišem isto zaporedje znakov v njihov iskalnik in njihov "filter" ugotovi da nisem dovolj "čiste krvi" mi vrne drugačen - spremenjen iskalni niz od "originalnega".

Mogoče še to razumem pri samem iskalniku google kjer me hočejo z iskalnim nizom lokalizirati. Ker so sklenili očitno da bo to bolje za mene. Tukaj pa nevem če so hoteli v moje dobro to narediti. Prej vrjetno predvidevajo, da so njihovi uporabniki preveč "ignorantni" da ne rečem neumni da bi to opazili. Oziroma vrjetno bi bilo preveč vprašanj s strani uporabnikov zakaj določeni videi ne delajo. In namesto da bi razlagali slehernemu uporabniku da pač ne ispolnjujejo njihovih kriterijev za ogled filma ti raje sploh popolnega izpisa ne pokažejo. Bravo.

Gandalfar ::

Kaj ce bi dal kaksen primer za tole zadnje.

T0RN4D0 ::

Icemat, kaj sploh še iščeš na youtube-u, če pa same grozne stvari počnejo s tabo? :\


To je tako kot da bi jst cel dan visel na 2girls1cups al karkoli je že in jamral da ta stran pa ni za nikamor. Pa da je blo leta 98 en let 404error sign tam na tem naslovu, zdej so pa čist pokvarl. Take it or leave it, ni tle neke globje filozofije.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Double_J ::

Kaj ima to veze z nacionalnostjo. Če boš na študijski izmenjavi s kakim američanom po pač ravno obratno.

Pa kot da je težko to obiti... za minuto skupaj dela takšna tema.
Dve šivanki...

PaX_MaN ::

V bistvu nisem preveč časa skušal razumeti kaj si hotel s tem povedati...

To, da se besedica "you" nanaša na TVOJE posnetke in ne NJIHOVE (video, muzak) - as in 'EM.

Icematxyz ::

Kaj ce bi dal kaksen primer za tole zadnje.


Seveda. Posluži se te metode:

Pa kot da je težko to obiti... za minuto skupaj dela takšna tema.


Potem pa začni iskati po priljubljenih glasbenih skupinah. Pa primerjaj izpise iskanih pojmov.

Icemat, kaj sploh še iščeš na youtube-u, če pa same grozne stvari počnejo s tabo


Ne počnejo tega samo z mano ampak tudi s tabo. Tebe ne moti mene pa. V tem sma si različna.

Drugače pa ravno sedaj sem po par dneh šel na youtube spet. Če ne bi točn ovedel kaj iščem in bi klikal od nalsovnice naprej do "predlaganih" podobnih linkov bi lahko pol ure gledal samo ameriške notranje politične teme.

To, da se besedica "you" nanaša na TVOJE posnetke in ne NJIHOVE (video, muzak) - as in 'EM.


Če si že v osnovi razumel ne razumem zakaj polemika? Saj jaz sem napisal kot primer da naj naredijo nov naslov domene in sicer MyTube. Pa se je začelo s tvoje strani napačno razumevanje. Torej rekel sem naj naredijo med drugimi primeri ki sem jih navedel MyTube. Torej "NJIHOVI" posnetki.

Pa še nekaj sem opazil. Posnetki ki vsebujejo kletvice imajo tkaoj spodaj reklamo GOD, JESUS, .... Marija božja kaj to postaja spreverženo do samega jezusa kristusa ja če ne še naprej.

Pa še to. "Uredniška politika" kjer se "algoritemsko modificira" izpis in nekaj kaj je most viewed ne bo na prvem mestu če boš kliknil most viewed ker je pač naprimer notri kletvica? Če prav razumem vse skupaj. Saj ni čudno potem da gledam video na naslovnici pa si mislim kaj zaboga je v tem videu da so ga "uporabniki" dali na vrh. Saj to je. Kot sem že omenil višje. Saj ga niso.

Podpovprečno skratka napram temu kaj je youtube že bil nekoč.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Kaj ce bi dal kaksen primer za tole zadnje.


Evo samo za tebe primer:

Isti iskalni niz ob istem času 2 različni lokaciji dva različna izpisa:

 "Algoritemsko omejen" uporabnik

"Algoritemsko omejen" uporabnik



 Čistokrvni uporabnik

Čistokrvni uporabnik



Torej dvorazrednost omejena na lokalnost/nacionalnost.

Svinjarija da večje ni za "servis" številka 1 na svetu. Poskusi še kdaj sam primerjati kakšne iskalne nize te zna presenetiti...

Tisti ki pa to podpirate pa čestitam vam. Le tako naprej.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

podpiraš jih tud ti ker brskaš po njihovih straneh in nabijaš statistiko ;)
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenašanje torrent datotek legalno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5024764 (23011) tekkkno
»

Universalove čeri v varnem pristanu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
149642 (7799) BaToCarx
»

Kako poteka hitro skeniranje knjig

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
105070 (3914) opeter
»

youtube in US only content

Oddelek: Omrežja in internet
121024 (758) nuclear
»

Kitajci popustili

Oddelek: Novice / Zasebnost
334131 (3157) poweroff

Več podobnih tem