» »

Opel Vectra Karavan Comfort 2.2 DTI

Opel Vectra Karavan Comfort 2.2 DTI

borča ::

Omenjen avtomobil je letnik 2004. Kupiti ali ne?

Zheegec ::

Seveda!

Čeprav mislim, da brez kaj več podrobnosti drugega odgovora tudi ne moreš pričakovati. Mogoče bo pa crknil po prvih prevoženih 10Km :) A ni 2.2 DTI french engine? Za 1.7 dizel sem slišal dosti graj, pa je isto french :) Kaj več ti pa noben ne more povedati, rabljen avto je pač loterija.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ZdravkoČolič ::

In če je french? Pol bi zate tud lahko reku da si kmet, ker si slovenc. Dejmo posplošvat.

Smajlije si spregledal? Pač ne vem, 1.7 naj bi bil težaven, pa je iz iste tovarne, za 2.2 pa ne vem. Itaq vse samo govorice, samo povem čisto "gostilniško mnenje", tako kot sem tudi potem napisal...
Janez Janša, 29.04.2014

Če bi pa naj bili zadnjih pet let dizli od Isuzuja v Oplih!? Z to opel Vektro sem se peljal in se mi zdi, da dobiš za mali denar dosti avtomobila. Statistike zadnja leta, pa tudi govorijo v prid Oplovim avtomobilom. Verjetno jo bom vzel.

Kar se pa French dizlov tiče, zadnjih 15 let sem vozil Peugeote in so mi super služli. Nimam ena same pripombe.

No, razen servisov zaradi katerih sem se pa tudi odločil za drugo znamko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borča ()

ZdravkoČolič ::

Zheegec je izjavil:

Smajlije si spregledal? Pač ne vem, 1.7 naj bi bil težaven, pa je iz iste tovarne, za 2.2 pa ne vem. Itaq vse samo govorice, samo povem čisto "gostilniško mnenje", tako kot sem tudi potem napisal...

Ja. Samo mi gre na k., ker folk rad posplušuje. Pri bajti mamo 3 francoske avtomobile (od V6 dizl pa do 1.1 bencinar), pa še prejšni so bli... Pa ni nekih težav, razen potrošni materjal. Avtor če pa hočeš nasvet pa dej saj mal podatkov.

Borutplohl: 1.9 dizel in novi 2.0 dizel sta od Fiata, ostali pa kolikor vem od renault/peugeot.
Janez Janša, 29.04.2014

Y0sh1 ::

borča je izjavil:

Z to opel Vektro sem se peljal in se mi zdi, da dobiš za mali denar dosti avtomobila.

Za malo denarja je večinoma tudi malo muzike in opla bi se na daleč izognil. Saj mašina bo že delala, bolj problem je da ti ne bo vse drugo crkavalo in ga boš na koncu imel vsakih 10K km pri mehaniku. Ne vem sicer kakšni so opli te generacije, sam včasih je bila kvaliteta na nivoju zastave (pa ne pretiravam dosti).

Če hočeš karavanskega dizla, si kupi golfa, passata, audija ali pa ostani na peugeot. No ja odvisno je tudi koliko km delaš letno. Definitivno pa če delaš več kot 20-30K, pozabi na opel.

koyotee ::

a bi lahko kak konkreten dokaz, da z oplom ni mogoče delati 20-30kkm/letno??? Pa da vse crkuje, ter da so VW(sux), AUDI, ... superiorni Oplu za podoben denar.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

andHoc ::

Ok naj povem s prve roke

Opel Vectra l.2003 2.2 dti 150.kkm ;)

Z avtom delam približno 30-35kkm letno. Zaenkrat v 150.000km skoraj brez problemov.
Menjan regler in neki stabilizatorji na podvozju. Oboje v rangu 50€.

Drugače servis na 50kkm. Velikih servisov ni saj ima avto ketno namesto jermena.
Poraba relacija med 4.6 in 5.0 l. Drugače povprečna poraba 6,4 po računalniku za zadnjih 5000 km.

Za ta denar dobiš ogromno avtomobila v primerjavi z passati in podobno istega letnika.
BTW fotr ima VW TDI in zadeva se skrije ;)

p.s.ima eno slabost ... original radio ni vreden počenega groša ;)

LP
...vse je relativno...

Steinkauz ::

Gavioli je bolj baba rekla, baba kazala.

Steinkauz je izjavil:

Gavioli je bolj baba rekla, baba kazala.

Sem imel Opel in Audija in moram reč da sem bil nad takratnajšimi opelni zelo razočaran. Crkavalo je vse of ABS, servo je puščal, razni senzorji crkaval vsake 10k km...itd. Mehanik mi je rekel celo da je na nekaterih modelih tank skupaj potegnilo. Ima tudi kolega opel dizla in ima tudi kar nekaj problemov. Ne vem no, verjetno je tudi odvisno koliko sreče imaš pri nakupu in kako je prejšni lastnik kaj redno servisiral. Medtem ko audi (nemški) je pa delal kot ura, kuril 5,5. Passati pa tudi vem iz preverjene informacije da se brez problema mašine vrtijo do 500K km.

Passati pa tudi vem iz preverjene informacije da se brez problema mašine vrtijo do 500K km.
:)):))
Rear DVD collector!
JTD power!

Dr_M ::

Teli 2.2DTI so bili verjetno najboljsi 2.2 dizli nasploh. Je pa pri oplu res loterija. Lahko dobis zelo dober avto, lahko pa sranje. Ce je uvozen iz nemcije imas precej vec moznosti, da je uredu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

koyotee je izjavil:

Passati pa tudi vem iz preverjene informacije da se brez problema mašine vrtijo do 500K km.
:)):))

Ne vem zakaj je to smešno, saj ima že večina 4-5 let starih dizlov svete trojice (bmw, volkswagen, mercedes) 200-300K kilometrov, razen če verjameš v realne kilometre avtomobilov iz avtoneta. Znanec je kupil 3 leta starega audija in avto je imel 160k kilometrov, ko pa ga je peljal priklopit na računalnik, jeh je pokazalo 250K, avto pa notri izgleda kot iz salona. Torej tak avto ima v dobi 10 let sigurno 500K. Prav tako je zadnjič nekdo pripeljal BMW 5 l.2005 iz nemčije s 450K kilometrov. Najbolj smešno pa je da ljudje še vedno dejansko kupujejo avto po kilometrih, četudi se z aviona vidi, da jih ima avto vsaj 100k več.

O raznih dragih nemških sranjih kot so VW BMW in Audi mi sploh ne govorit, ker so po domače povedano dragi drek!! Sedaj vam pripeljem 10 ljudi, ki nočejo v življenju slišati za omenjene znamke. To govorim, ker so moji prijatelji in so imeli slabe izkušnje in ne kot nekateri, ki je enkrat slišal, da se je leta 85 Opel kvaril. Ne govorit na pamet. Ljudje mislijo, če so z Golfom 1 delali 500000 km, da so sedaj vsi Golfi takšni. Ma ja!!!

ma gavioli ma pač u glavi DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!
pejt raj kšno križanko rešt

p.s. zrihtajte "umlaut" da bo delal pravilno!!!!!!!
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Po treh letih in cca 120 000 km z Opel vectro 2.2 DTI se ponovno oglašam tukaj. Danes sem prvič bil pri mehaniku zaradi okvare. Jermenica alternatorja je bila fuč. Leto nazaj mi je crknil gumb za regulacijo ventilatorja, armaturka škripa na nekaj mestih kar je moteče. Pred pol leta sem se peljal z enakim modelom vendar leto mlajšim in notranjost je bila 100:1 proti mojemu 2004. Baje so 2005 pričeli z montažo teh vecter v DE in zaradi tega tudi kvalitetni preskok. Kao!
Še vedno sem mišlenja, da sem za 5800€ dobil soliden avtomobil. V njem sem že vozil 900 kg lesnih briketov, omare, kopalnico... Avto za ponucat, ker ti ga ni škoda.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15525709 (21212) matobeli
»

Nov avto do 20k (strani: 1 2 3 )

10322334 (15768) sass628
»

Specifikacije vašega avtomobila

466822 (5367) pingo76
»

avto za avtocesto (strani: 1 2 3 )