» »

XP: Swap file raste, dokler se računalnik ne sesuje-NUJNO!

XP: Swap file raste, dokler se računalnik ne sesuje-NUJNO!

Osprey ::

Kot pravi naslov - resen problem. Po zagonu računalnika začne swap file hitro naraščati. V roku 5 minut pride do limite, nakar crashne. Swap narašča ne glede na to, da je od 512 MB rama še več kot 200 prosto. To torej ne more biti razlog. Task manager ne pokaže, da bi kak proces žrl neobičajno dosti rama. Kako naj ugotovim, kaj mi povzroča težave? Obstaja kak utility? Naj poskusim kaj drugega? Gre za služben računalnik - nujno ga rabim, prosim za ideje.
  • spremenilo: Osprey ()

matjash ::

Videl včeraj podobno napako na prijateljičenem računalniku, znakov virusov in spywara ni bilo pomislil sem na acrobat readerja ker sem slišal prejšnji teden da dela neke gromozanske datoteke. Ampak v mapi adobe je imela samo par direktorijev ki so pripadali acrobatu in nič datotek. Najprej je PC kazal znake kot da je nekaj narobe s pomnilnikom, npr. med brskanjem po netu zapiranje explorerja s sklicevanjem na "memory fault" ob zagonu nerota napaka v pomnilniku, v glavnem pognal sem memtest in napake ni bilo. V msconfigu preveril vse aplikacije in storitve ob bootu in nobena ni izstopala. Računalnik je na oko delal počasneje in ko sem naložil spyware sweeper in ko sem ga hotel zapreti mi po nobeni strani ni hotlo ubiti procesa iz upravitelja opravil mislim da je pisalo da je proces v uporabi. Med vsem tem delom pa sem dvakrat opazil ikono da windows povečuje ostranjevalno datoteko. Računalnik je bil A64 3200 z 512MB rama.

V glavnem se tudi jaz priporočam za kakšen predlog kaj bi lahko bilo narobe.
... bolje pozno kot nikoli.

Osprey ::

Tudi jaz vidim to ikonico, da povečuje ostranjevalno datoteko. In ko se swap napolni, začnem tudi jaz dobivati napake ala memory fault, memory could not be written ipd. Mislim, da je to logična posledica tega, da računalnik več nima pomnilnika. Ampak kako to, ko pa ram kaže, da še je kar nekaj free??? Imam posodobljen antivirus, ni spywara.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

Osprey ::

Opazil sem, da ko prične swap naraščati, prične net delati zelo počasi in nezanesljivo. Že DNS resolvanje precej traja.

WarpedGone ::

v task managarju pejt v View->Select columns in vklopi prikaz I/O Write bytes pa boš vidu kater proces je podivjal.

če slučajno ta števec ne vključuje pisanja v swap, vklopi števce povezane z memorijo ala Page faults in Virtual memory size.
Zbogom in hvala za vse ribe

Osprey ::

Hm hm izgleda da težave povzroča nek proces *neka_stevilka*exinjs*neka_stevilka*.exe

Številke so vedno druge. Googlanje vrže nekaj zadetkov v večinoma neangleških jezikih, naj bi bil nek trojanc. Imam vedno vklopljen firewall, Bitdefender AV Plus 10, ki ne najde nič....
BEWARE!

Zdaj grem v bitko. Ne vem še, kako ga bom odstranil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

Duhec ::

Ne verjamem, da si vse preskeniral. Sorry !
Drugega skor ne more biti kot kak škodljivc, ki ti bremza sistem v ozadju. BD AV 10 pač nima spyware modula zato moraš uporabiti kakega drugega. Imaš jih na dlani in zastonj npr.: AVG antispy , Windows Defender ...
Skeniranje in čiščenje naredi v varnem zagonu z mrežno podporo. Če imaš samo en PC in nimaš kakšne lokalne mreže potem izklopi Clienta/Odjemalca za MS Network in File and printer sharing. Tega ne rabiš in bo zato manj verjetno, da kak vsiljivc uporabi to pot.
Pojdi obvezno v varni zagon pa tam preskeniraj vse. Lahko tudi skeniraš OnLine preko Internet Explorerja (FF ni podprt) z BitDefender web strani. Ker dela kar nekaj časa in je zelo dosleden lahko komot greš na pop. sprehod.
Preglej tudi zavihek ZAGON pri programu MSCONFIG, ki ga poženeš preko Start/Zaženi ...in odstrani kljukice pred vrsticami za katere nimaš pojma kaj so. Shrani, restartaj ter ponovno skeniraj.

Osprey ::

BD AV 10 pač nima spyware modula zato moraš uporabiti kakega drugega.


O ja, pa ga ima!

Zagnal sem HijackThis in po nasvetu web strani z njim odstranil vnos v registru:C:\Windows\system\smss.exe /w

Očitno to ni Windowsov program?!? Če sem ročno preskeniral datoteko z BD, ni našel okužbe. Nato sem jo zbrisal še z diska. Imela je ikono kot namestitveni program, velika pa le 40 kB. Jo drugi imate ali ne? Po rebootu zaenkrat ni težav, izvajam "globinsko" skeniranje z BD. Bomo videli, kako bo naprej...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

jsmith ::

Pravi smss.exe je v imeniku C:\Windows\System32, tisti v system (brez 32) pa je zagotovo virus. To ime datoteke sicer uporablja več različnih virusov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jsmith ()

Osprey ::

Ja, očitno je res bil virus, ker sedaj imam mir. Ampak kako da BitDefender mi je javil "ni okuženih datotek", ko sem skeniral to datoteko? Jao 8-O

In čudi me, da če vtipkam v Google ime datotek, ki jih je ta virus nalagal v temp direktorije (*exinjs*.exe) in jih nato izvajal, ne dobim nobenega Official reporta o tem virusu od kake firme z antivirusi, le neke čudne vnose po forumih, ki so mi sicer pomagali se rešiti nadlege.

Sicer imam dual boot z linuxom, ampak trenutno prisiljen biti v Windowsih. Komaj čakam, da bom lahko šel nazaj na pingvina. :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

Duhec ::

Pardon, ja, BD AV 10 ima spyware modul vendar ne skenira v realnem času kot protivirusni modul ampak ga moraš štartat na zahtevo.
Sam imam na eni mašini BD IS 10 in ima antispyware modul skoz aktiven.
Drugič naredi kot sem že dejal: Varni zagon z mrežno podporo in scan preko web BD strani (zgornji link). Pa takoj veš kje si.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neznani virus onemogoči vse programe za zaščito in upočasni sistem

Oddelek: Pomoč in nasveti
194487 (4010) nokia6310
»

Trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
214004 (3615) KaiCris
»

Težave Firefox-om

Oddelek: Pomoč in nasveti
72049 (1922) mikes
»

MS Word

Oddelek: Programska oprema
71538 (1403) acerAspire
»

Proxy trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
142438 (2157) jan01

Več podobnih tem