Forum » Loža » Odštevanje do padca trenutne vlade
Odštevanje do padca trenutne vlade
mtosev ::
Golobič odhaja zato da se bo vrnil.
To bo zelo veseli dan. Ko ga vidim na TVju mi slabo postane. Kreten en.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
nevone ::
Golobič odhaja zato da se bo vrnil.
Ja, za časa Drnovška je celo odšel iz politike in se nato vrnil. On naskakuje najvišja mesta, pa mu nekako ne rata.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Mr.B ::
V bistvu sem spregledal da je danes dan Skyneta, ki je že nekaj dni napadal koalicijski vrh Skynet %28Terminator%29 @ Wikipedia
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Gregor P ::
Še enkrat, če niste razumeli že prvič; zakaj ne sme priti do predčasnih volitev
Darko Štrajn
kar zadeva predčasnih volitev, se strinjam, da predčasne volitve pomeni dati v roke oblast Janši
Darko Štrajn
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
imagodei ::
imagodei, ne gre za uveljavljanje komunističnih zakonov, temveč zakonov in praks, ki podpirajo tovarišijski kapitalizem.
Pa si sedaj dobro oglej, pa boš videl kopico tega v zadnjih 20letih.
Torej, še več mešanja megle in spet nič konkretnega?
I thought so.
- Hoc est qui sumus -
Gregor P ::
Ali igraš naivnost, ali pa si zares naiven. Če še predstavniki vlade govorijo o tem vplivu in to javno preko medijev, potem ta verjetno ni povsem izmišljen, mar ne?
Če bi pa sedaj vsak "šolar" vedel, kako ta vpliv konkretno poteka v ozadju, potem pa to ne bi bil več nek hud vpliv mar ne?
Vse kar pravim je, da tega "vliva" sam pač ne bi podcenjeval, če bi bil vpet v neke državne oz. politične strukture, posle, koncesije, subvencije, projekte ipd. tako pa nisem (niti nikoli nisem bil) in mi je skorajda vseeno za vse mogoče vplive, dokler ne kršijo mojih osnovnih človekovih pravic in svoboščin.
Če bi pa sedaj vsak "šolar" vedel, kako ta vpliv konkretno poteka v ozadju, potem pa to ne bi bil več nek hud vpliv mar ne?
Vse kar pravim je, da tega "vliva" sam pač ne bi podcenjeval, če bi bil vpet v neke državne oz. politične strukture, posle, koncesije, subvencije, projekte ipd. tako pa nisem (niti nikoli nisem bil) in mi je skorajda vseeno za vse mogoče vplive, dokler ne kršijo mojih osnovnih človekovih pravic in svoboščin.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
jype ::
Sem med potjo domov razmišljal...
Pahor ne sme odstopiti. Če so slovenci revni, morajo prodat svoje ogromne nepremičnine in iz iztrženega denarja najeti manjše stanovanje in ustanovit podjetja. Glede na to da je itak velika večina nepremičnin v lasti ljudi, ki so kredite vrnili "z eno plačo", bi bilo to super - stanovanja bi se pocenila, malo gospodarstvo bi postalo likvidno in zacvetelo, ljudje bi pa nehali ležat lastnih nepremičninah in jamrat kako je hudo, ker ni dela.
Pahor ne sme odstopiti. Če so slovenci revni, morajo prodat svoje ogromne nepremičnine in iz iztrženega denarja najeti manjše stanovanje in ustanovit podjetja. Glede na to da je itak velika večina nepremičnin v lasti ljudi, ki so kredite vrnili "z eno plačo", bi bilo to super - stanovanja bi se pocenila, malo gospodarstvo bi postalo likvidno in zacvetelo, ljudje bi pa nehali ležat lastnih nepremičninah in jamrat kako je hudo, ker ni dela.
Karaya 52 ::
Zgleda da res ni druge, ampak lansko vino bo poslo "samo od sebe". Ostal bo prazen vinograd in nekaj casa politika poleg praznih sodov ne bo morala ponuditi nicesar drugega kot kislega grozdja. Bomo videli kdo bo kislo grozdje najbolj pocukral v predvolilni tekmi. Pa dobro, Karl bo s cukrom zmagal, kdo bo na drugem mestu?
Haha ti si vizionar. Prodajat nepremičnine? Zakaj pa to? Mi v SLO mamo 2. Druga je skoraj vedno prazna, pa nič ne jokamo da nimamo denarja. Položnice pa plačujemo za obe
Haha ti si vizionar. Prodajat nepremičnine? Zakaj pa to?
Ja preberi zakaj, ane. Saj je napisal.
Če vam ni treba prodat, ne pomeni, da ni treba nikomur.
o+ nevone
Haha ti si vizionar. Prodajat nepremičnine? Zakaj pa to?
Ja preberi zakaj, ane. Saj je napisal.
Če vam ni treba prodat, ne pomeni, da ni treba nikomur.
o+ nevone
Poznam ne malo ljudi kateri imajo 200m2+ hiše pa not živijo 2-3 človeka. Pa še nihče ni nič prodal.
Poznam ne malo ljudi kateri imajo 200m2+ hiše pa not živijo 2-3 človeka. Pa še nihče ni nič prodal.
Saj mu ni treba, če mu ni treba.
o+ nevone
bluefish ::
Kvadratura bajte ni ravno odraz situacije osebe. Imaš po Sloveniji kup primerov, kjer v velikih domačijah stanuje le kaka stara mama, ki nato jamra, da še za hrano in položnice nima.
Mr.B ::
Ja zato pa namesto da daš razpis ven, za sofinanciranje oziroma odkup po 15 letih, zrušiš nepremičninski trg tako da NLB zaseže vse nepremičnine, in jih da na trg. Dvigneš davek na nepremičnine za fakotr 2-3. Nihče se ne bo pizdil na visok davek, zaradi niske vrednosti nepremičnine. Ko daš nepremičnine na trg s tako vrednostjo, aktiviraš posledično nepremičninski trg, začnejo cene rasti, preko davka na dobiš vse kar si s tem, ko si z NLB-jem izgubil, dobil nazaj. In še lahko rečeš, saj se ni nihče pizdil nad davkom. NE naši sposobni znalci Ekonomije, raje manjkrat po več, kot večkrat po malo pobereš. Nihče ne pizdi, ker čisto is mentalitete na opazi, da ga tisto po malo ter večkrat več stane, kot tisto ko kao manjkrat več opiliš. Ne ne ne , moja nepremičnina je pa vredna več, ha ha ha.... Če bi delal kapitalizem, bi se špekulacije smatrale kot špekulacije, pri nas pa vedno vskoči prijatelj, da špekulacije niso tako tvegane, samo malo človek na J, ker nihče ne vpraša, kako bo država na koncu vračala kredite, aha to bodo uni drugi delali, ne mi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
lexios ::
So what? Poznam nemalo ljudi iz glavnega mesta, ki živi v 40m2 flatu, pa se okoli (80% po Lj in okolici) fura z BMW-jem novejše serije. Pa nihče noče avta prodat! Pol pa še jamra, da nima za bencin, pa špara pr gumah! Avto prodat, nabavt smarta al pa kolo, pa bo še za pir pa gume!
Evo, še ena bistroumna alternativna rešitev! Ko bodo pa vsi najemniki pa lahko še ukinemo "brezplačno" zdravstvo in študij, ker bo vsem še dovolj denarja ostalo od prodaje nepremičnine, right! Pa še ostane, da sofinanciramo menedžerske odkupe, dokapitalizacije, umetno vzdrževanje trga, pa še kakšni Hildi&com kakšne počitnice na Bahamih, vikend in pokojnino. Pa na Cerkev in pravice homoseksualcev in izbrisanih ne smemo pozabt!
dzinks63 ::
En komentar na drugem forumu:
Res imamo hud problem, spremeniti je potrebno ta razmerja. Zmanjšat brezposelnost, dvignit gospodarsko učinkovitost in s tem tudi plače, ustvariti ugodno klimo za domače in tuje naložbe, prevetriti davčni sistem, usmeriti se v izdelovalce končnih kvalitetnih izdelkov, zgraditi še eno JE, in še pa še izzivov nas čaka, dela preko glave dovolj, ... Rabimo samo prave ljudi na pravem mestu, kateri bodo potegnili ta zarjaveli voz ven iz blata in ga generalno obnovili, da bo tekel kot "singerica".
V takem zakonodajnem okolju ne more funkcionirati nobena oblast...še najmanj pa Boratov nesposoben četvorček. Reforme so nujne.
Preprost izračun:
2 mio ljudi...od tega
800.000 penzionistov
100.000 brezposelnih
400.000 mladoletnih, študentov
170.000 javnih uslužbencev.....
ostane
530.000 zaposlenih v realnem sektorju, pri čemer jih polovica životari in dobiva minimalno plačo oz čaka, kdaj bo dobila knjižice.
Torej, 270.000 zaposlenih v zdravih podjetjih, mora vzdrževat še 1.73 mio ljudi.
Res imamo hud problem, spremeniti je potrebno ta razmerja. Zmanjšat brezposelnost, dvignit gospodarsko učinkovitost in s tem tudi plače, ustvariti ugodno klimo za domače in tuje naložbe, prevetriti davčni sistem, usmeriti se v izdelovalce končnih kvalitetnih izdelkov, zgraditi še eno JE, in še pa še izzivov nas čaka, dela preko glave dovolj, ... Rabimo samo prave ljudi na pravem mestu, kateri bodo potegnili ta zarjaveli voz ven iz blata in ga generalno obnovili, da bo tekel kot "singerica".
BALAST ::
Rabimo samo prave ljudi na pravem mestu, kateri bodo potegnili ta zarjaveli voz ven iz blata in ga generalno obnovili, da bo tekel kot "singerica".
Rablja pred parlamentom, ker voz iz blata ne bo potegnil noben izvoljen politik ampak delavno ljudstvo.
http://24ur.com/novice/slovenija/vladna...
Zalokar Oramžoma zapušča Zares
Konec vlade. Predčasne volitve so samo vprašanje časa.
Zalokar Oramžoma zapušča Zares
Konec vlade. Predčasne volitve so samo vprašanje časa.
lexios ::
En komentar na drugem forumu:
V takem zakonodajnem okolju ne more funkcionirati nobena oblast...še najmanj pa Boratov nesposoben četvorček. Reforme so nujne.
Preprost izračun:
2 mio ljudi...od tega
800.000 penzionistov
100.000 brezposelnih
400.000 mladoletnih, študentov
170.000 javnih uslužbencev.....
ostane
530.000 zaposlenih v realnem sektorju, pri čemer jih polovica životari in dobiva minimalno plačo oz čaka, kdaj bo dobila knjižice.
Torej, 270.000 zaposlenih v zdravih podjetjih, mora vzdrževat še 1.73 mio ljudi.
Ah, kje! Rabimo zgolj prodajat, predvsem nepremičnine - "to bi blo super" - hiške se bodo pocenile in privoščil si jo bo lahko tudi kak jype. Iz itrženega denarja pa bodo zrasla podjetja, najbrž kakšna nepremičninska agencija ali trgovina, da bomo lahko še naprej prodajali! Tale populistična izjava je epic:
Če so slovenci revni, morajo prodat svoje ogromne nepremičnine in iz iztrženega denarja najeti manjše stanovanje in ustanovit podjetja.
lexios> hiške se bodo pocenile in privoščil si jo bo lahko tudi kak jype.
Saj nisem zmešan - to me praktično priklene v to čudno državo!
Home is where the keyboard is.
Saj nisem zmešan - to me praktično priklene v to čudno državo!
Home is where the keyboard is.
USS Liberty ::
http://www.rtvslo.si/slovenija/zdus-pod...
Levica je po Spomenki poslala v napad še zamozvano predstavnico upokojencev Metejo Kožuh Novak... Zadnji teden se bnosta oglasila še Murgelski Palček in Janez Stanovnik, a ne bo jim pomagalo...
Levica je po Spomenki poslala v napad še zamozvano predstavnico upokojencev Metejo Kožuh Novak... Zadnji teden se bnosta oglasila še Murgelski Palček in Janez Stanovnik, a ne bo jim pomagalo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Double_J ::
http://24ur.com/novice/slovenija/veliki...
Sedaj pa imajo državljani ene vrste popravni izpit, ali so to tiste teme na podlagi katerih bodo oddali glas na volitvah.
Sedaj pa imajo državljani ene vrste popravni izpit, ali so to tiste teme na podlagi katerih bodo oddali glas na volitvah.
Dve šivanki...
djordjevic ::
Meni se sicer zdi malo tako-tako, zdajle na silo predlagat neke kandidate, ampak da bi bil apriori proti premierki? Nikakor!
No grave is deep enough to keep us in chains.
Koliko sposobnih žensk pa mamo v politiki? KK ne štejmo zdraven
hendriks ::
djordjevic je izjavil:
Meni se sicer zdi malo tako-tako, zdajle na silo predlagat neke kandidate, ampak da bi bil apriori proti premierki? Nikakor!
Ma, al morem malo provocirat no Če bi bila kakšna baba tako sposobna kot Merklova Angela,
poleg tega pa še privlačna, bi jo podprl. Tako ali drugače he he
http://slowwwenia.enaa.com/Novice/Polit...
Kaj pa pravite o tej potencialni kandidatki, v zadnjem času je pridobila kopico izkušenj?
Kaj pa pravite o tej potencialni kandidatki, v zadnjem času je pridobila kopico izkušenj?
Dve šivanki...
mtosev> KK ne štejmo zdraven
Ker že vsi vemo, da je sposobna, al kako?
Double_J> Kaj pa pravite o tej potencialni kandidatki, v zadnjem času je pridobila kopico izkušenj?;)
Mislim, da kandidature ne bi sprejela. Poznam jo kot tekmeca na arhitekturnih natečajih in je izredno strokovna oseba z dobrimi idejami in argumenti, ni pa videti kot dober politik, niti ne morem reči kako bi se izkazala v vlogi, kjer je treba reševati gospodarstvo.
Ker že vsi vemo, da je sposobna, al kako?
Double_J> Kaj pa pravite o tej potencialni kandidatki, v zadnjem času je pridobila kopico izkušenj?;)
Mislim, da kandidature ne bi sprejela. Poznam jo kot tekmeca na arhitekturnih natečajih in je izredno strokovna oseba z dobrimi idejami in argumenti, ni pa videti kot dober politik, niti ne morem reči kako bi se izkazala v vlogi, kjer je treba reševati gospodarstvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Poznam jo kot tekmeca na arhitekturnih natečajih in je izredno strokovna oseba z dobrimi idejami in argumenti
Pa se ti zdi da kaj bolj zmaguje na natečajih, odkar je župan Janković?
Dve šivanki...
Double_J> Pa se ti zdi da kaj bolj zmaguje na natečajih, odkar je župan Janković?
Niti ne, že pred Jankovićem smo tekmovali pri mnogih natečajih zunaj Ljubljane (žal se v Ljubljani v tistih časih ni počelo prav zanimivih reči, pri katerih bi bilo vredno pokazati inovativnost in znanje), pa je že takrat dobila lep delež natečajev, skoraj vedno pa vsaj kakšno nagrado ali odkup. Treba je priznati, da so njene rešitve (in rešitve tistih, ki pri njej delajo, nekaj jih poznam) utemeljene tako, da bi ji tudi sam težko odrekel nagrade, ki jih prejme, seveda pa župana zagotovo pozna in če ji zrihta biznis mimo natečajev v mestu obstajajo organi, ki ga morajo zaradi tega ovaditi.
Glede na to da je ena od rednih profesorjev krajinske arhitekture na BF si zelo težko predstavljam, da ji pri nas ne bi uspelo presegati povprečja, podrobno pa poznam vsaj 8 večjih "Jankovičevih" projektov, kjer je bila premagana in so projekt izvajali drugi (dvakrat tudi biro ki mu pripada moja izvoljenka in kjer sem pogosto pozvan k laičnemu kritiziranju).
Na tvojem linku so objavljene cene, ki so precej povprečne za tako delo, tako da ji vsaj glede tega zelo težko očitajo kakršenkoli klientelizem.
Niti ne, že pred Jankovićem smo tekmovali pri mnogih natečajih zunaj Ljubljane (žal se v Ljubljani v tistih časih ni počelo prav zanimivih reči, pri katerih bi bilo vredno pokazati inovativnost in znanje), pa je že takrat dobila lep delež natečajev, skoraj vedno pa vsaj kakšno nagrado ali odkup. Treba je priznati, da so njene rešitve (in rešitve tistih, ki pri njej delajo, nekaj jih poznam) utemeljene tako, da bi ji tudi sam težko odrekel nagrade, ki jih prejme, seveda pa župana zagotovo pozna in če ji zrihta biznis mimo natečajev v mestu obstajajo organi, ki ga morajo zaradi tega ovaditi.
Glede na to da je ena od rednih profesorjev krajinske arhitekture na BF si zelo težko predstavljam, da ji pri nas ne bi uspelo presegati povprečja, podrobno pa poznam vsaj 8 večjih "Jankovičevih" projektov, kjer je bila premagana in so projekt izvajali drugi (dvakrat tudi biro ki mu pripada moja izvoljenka in kjer sem pogosto pozvan k laičnemu kritiziranju).
Na tvojem linku so objavljene cene, ki so precej povprečne za tako delo, tako da ji vsaj glede tega zelo težko očitajo kakršenkoli klientelizem.
Zgodovina sprememb…
Samo ti ne razumeš - ona dobi vse te projekte, ker je hči murgeljskega palčkatm.
jype ima pa presenetljivo lepe besede za konkurenco, da niso oboji en skupen kartel.
P.S. Na to področje se sicer ne spoznam, morda pa je to še edina stvar, ki dobro deluje pri nas.
P.S. Na to področje se sicer ne spoznam, morda pa je to še edina stvar, ki dobro deluje pri nas.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Double_J> jype ima pa presenetljivo lepe besede za konkurenco, da niso oboji en skupen kartel.
V Sloveniji boš zelo težko (ne boš) našel arhitekta, ki ne pozna vseh drugih arhitektov, ki so sposobni izvest take natečaje - če ne drugega se vsi srečajo vsaj na razgrnitvah oziroma razglasitvah rezultatov, tega je pa za tiste, ki veliko delajo, ogromno.
Njen biro velja za enega najboljših, tako kot Sadar Vuga, ali pa včasih Stanko Kristl, ki je "narisal" tisto polovico mesta, ki je ni Plečnik (in čeprav morda ni turistično razpoznavna, je tako oblikovno kot funkcionalno neoporečna - tudi on je profesor in je vedno počel vse tisto, kar pridiga).
V Sloveniji boš zelo težko (ne boš) našel arhitekta, ki ne pozna vseh drugih arhitektov, ki so sposobni izvest take natečaje - če ne drugega se vsi srečajo vsaj na razgrnitvah oziroma razglasitvah rezultatov, tega je pa za tiste, ki veliko delajo, ogromno.
Njen biro velja za enega najboljših, tako kot Sadar Vuga, ali pa včasih Stanko Kristl, ki je "narisal" tisto polovico mesta, ki je ni Plečnik (in čeprav morda ni turistično razpoznavna, je tako oblikovno kot funkcionalno neoporečna - tudi on je profesor in je vedno počel vse tisto, kar pridiga).
Zgodovina sprememb…
dzinks63 ::
Če te procente za april seštejemo, dobimo skupaj 50,4%. Torej ostali so neopredeljeni ali se nočejo opredeliti ali ne bodo šli na volitve. Kot vemo, štejejo samo glasovi od volilcev kateri so na volišču ali po pošti oddali pravilno izpolnjeni volilni list. Zakaj torej takole prikazujejo rezultate? So manj boleči? Ker, če to anketo preračunamo na 100%, se % po strankah še podvojijo in razlike med njimi so praktično 2x večje od te predstavljene slike. Miži se na eno oko in glavo tišči v pesek.
% bi morali biti prikazani takole:
SDS .... ~37,10%
SD ..... ~20,44%
DeSus .~12,90%
SNS ... ~12,10%
SLS ...... ~7,54%
LDS ..... ~5,75%
Zares ... ~4,17%
Tody ::
Statistika je tuki precej kurba. Razen če smo slovenclni res tok glupi... ampak bojim se da je to zadnje bolj vrjetno.
FACA™
Okapi ::
Zakaj torej takole prikazujejo rezultate?To se jaz že 20 let sprašujem, pa še sedaj ne vem. Sumim nevedne novinarje
Ampak če sešteješ odstotke, vidiš, da je JJ še daleč od 50+. Brez Jelinčiča ali Erjavca ne bo mogel sestaviti vlada. Koga od obeh bi raje videli kot ministra?
In leva stran je sedaj verjetno na zgodovinskem minimumu, dvomim, da bi lahko po volilni kampanji zdrknila nižje, kvečjemo zraste lahko, ko se bodo dejavno vključili murgelski palček, balkanski šerif in še kdo.
O.
Malajlo ::
Ja, kaj pa SLS? SDS+Desus+SLS > 50%
Jelinčič ostane v zadnji klopi, ostali pa na kazenski.
Ampak zgornja kombinacija mi ne vliva nekega zaupanja. Bo pa vsaj ostalo tako, kotje zdaj, s tem da se moram še sam preriniti v malce višji sloj, ki bo zagotovo še manj obdavčen.
Jelinčič ostane v zadnji klopi, ostali pa na kazenski.
Ampak zgornja kombinacija mi ne vliva nekega zaupanja. Bo pa vsaj ostalo tako, kotje zdaj, s tem da se moram še sam preriniti v malce višji sloj, ki bo zagotovo še manj obdavčen.
Ajej, no. Pozabili ste edino pravoverno stranko v Sloveniji, ki bo garant prišla v DZ, in sicer NSi.
Pšenični ::
"Ampak če sešteješ odstotke, vidiš, da je JJ še daleč od 50+. Brez Jelinčiča ali Erjavca ne bo mogel sestaviti vlada. Koga od obeh bi raje videli kot ministra?
In leva stran je sedaj verjetno na zgodovinskem minimumu, dvomim, da bi lahko po volilni kampanji zdrknila nižje, kvečjemo zraste lahko, ko se bodo dejavno vključili murgelski palček, balkanski šerif in še kdo."
En problem je, na katerega ste vsi pozabili.
Mislim da so te ankete prirejene. Prirejene tako, da bi omogočile levici z menjavo mandatarja vladati do konca. Če bi bila razlika med SDS in SD večja, bi se volitve kar same po sebi vsiljevale.
Po zadnjem referendumu, pred katerim so bile predstavljene različne raziskave, je postalo jasno, da so bile prirejene. V parih dneh ne more priti do takih sprememb. Prej razmerje z razliko parih procentov, razultat pa 80 proti 20.
"Ajej, no. Pozabili ste edino pravoverno stranko v Sloveniji, ki bo garant prišla v DZ, in sicer NSi"
Ajej, prej kot Zares sigurno.
Ampak problem ni v NSi. Problem je v tem, da se anketam ne more verjet nič več. To se je zgodilo že pri referendumu o RTV prspevku, sedaj še pri tem zadnjem referendumu.
Edina razlaga je, da se poskuša vplivat na določen odstotek volilcev, ki so morda neodločni ali ne vedo točno kaj bi radi.
Se pa temu reče goljufija. JE pa zanimivo, da tem anketam verjamejo ti. inelektualci z levega pola na slo techu. In se jih v zadnjih dneh pred referendumom drižjo kot pijanec plota.
Zanimivo. Po objavi rezultatov, seveda teh goljufivih oziroma močno prirejenih anket ne omenja nihče več.
Npr. ...
""Ljubljana, 19. marca (STA) - Anketa javnega mnenja, ki jo je za Dnevnik ta teden opravila Ninamedia, napoveduje, da se bo referenduma o zakonu o malem delu 10. aprila udeležila nekaj več kot polovica volivcev, zalo malo pa je takih, ki še ne vedo, ali bi šli na volišče. Izid referenduma pa bo, kot kažejo rezultati ankete, tesen."
Tko da mislim da se ljudje pač ne premislijo za tolikšen odstotek v 3 tednih pred referendumom in da gre za poskus vplivanja na javno mnenje.
Ankete, ki jih opravlja omenjena hiša, so zame tako lari fari.
ŠE en primer...
"Ljubljana, 21. marca (STA) - Po rezultatih ankete, ki jo je danes objavilo Delo, bi na referendumu o malem delu za zakon glasovalo 41,7 odstotka vprašanih, proti pa jih bi bilo 38,6 odstotka. Pri morebitnem referendumu o pokojninski reformi se je več anketiranih izreklo proti reformi. Delež podpornikov in nasprotnikov šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj pa je izenačen."
ŠE eno pranje možganov...
Moje Delo |
5. 4. 2011
Večina za predlog zakona
"Pri zaposlitvenem portalu MojeDelo.com smo ponovno pripravili zanimivo raziskavo, tokrat o predlogu Zakona o malem delu. Glede na odzive v medijih bi pričakovali, da večina predloga ne podpira, vendar raziskava kaže, da bi bil, v primeru takojšnjega referenduma, predlog sprejet. Rezultat bi bil sicer tesen, saj je nasprotnikov predloga skoraj 48 %. Najmanj so predlogu Zakona naklonjeni v Notranjsko-kraški regiji, najbolj pa na Koroškem."
Bila je še anketa iz zadnjega tedna v enem od glavnih medijev v Sloveniji ali celo dveh, ki je kazala na razmerje 32 proti 31%.....
In leva stran je sedaj verjetno na zgodovinskem minimumu, dvomim, da bi lahko po volilni kampanji zdrknila nižje, kvečjemo zraste lahko, ko se bodo dejavno vključili murgelski palček, balkanski šerif in še kdo."
En problem je, na katerega ste vsi pozabili.
Mislim da so te ankete prirejene. Prirejene tako, da bi omogočile levici z menjavo mandatarja vladati do konca. Če bi bila razlika med SDS in SD večja, bi se volitve kar same po sebi vsiljevale.
Po zadnjem referendumu, pred katerim so bile predstavljene različne raziskave, je postalo jasno, da so bile prirejene. V parih dneh ne more priti do takih sprememb. Prej razmerje z razliko parih procentov, razultat pa 80 proti 20.
"Ajej, no. Pozabili ste edino pravoverno stranko v Sloveniji, ki bo garant prišla v DZ, in sicer NSi"
Ajej, prej kot Zares sigurno.
Ampak problem ni v NSi. Problem je v tem, da se anketam ne more verjet nič več. To se je zgodilo že pri referendumu o RTV prspevku, sedaj še pri tem zadnjem referendumu.
Edina razlaga je, da se poskuša vplivat na določen odstotek volilcev, ki so morda neodločni ali ne vedo točno kaj bi radi.
Se pa temu reče goljufija. JE pa zanimivo, da tem anketam verjamejo ti. inelektualci z levega pola na slo techu. In se jih v zadnjih dneh pred referendumom drižjo kot pijanec plota.
Zanimivo. Po objavi rezultatov, seveda teh goljufivih oziroma močno prirejenih anket ne omenja nihče več.
Npr. ...
""Ljubljana, 19. marca (STA) - Anketa javnega mnenja, ki jo je za Dnevnik ta teden opravila Ninamedia, napoveduje, da se bo referenduma o zakonu o malem delu 10. aprila udeležila nekaj več kot polovica volivcev, zalo malo pa je takih, ki še ne vedo, ali bi šli na volišče. Izid referenduma pa bo, kot kažejo rezultati ankete, tesen."
Tko da mislim da se ljudje pač ne premislijo za tolikšen odstotek v 3 tednih pred referendumom in da gre za poskus vplivanja na javno mnenje.
Ankete, ki jih opravlja omenjena hiša, so zame tako lari fari.
ŠE en primer...
"Ljubljana, 21. marca (STA) - Po rezultatih ankete, ki jo je danes objavilo Delo, bi na referendumu o malem delu za zakon glasovalo 41,7 odstotka vprašanih, proti pa jih bi bilo 38,6 odstotka. Pri morebitnem referendumu o pokojninski reformi se je več anketiranih izreklo proti reformi. Delež podpornikov in nasprotnikov šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj pa je izenačen."
ŠE eno pranje možganov...
Moje Delo |
5. 4. 2011
Večina za predlog zakona
"Pri zaposlitvenem portalu MojeDelo.com smo ponovno pripravili zanimivo raziskavo, tokrat o predlogu Zakona o malem delu. Glede na odzive v medijih bi pričakovali, da večina predloga ne podpira, vendar raziskava kaže, da bi bil, v primeru takojšnjega referenduma, predlog sprejet. Rezultat bi bil sicer tesen, saj je nasprotnikov predloga skoraj 48 %. Najmanj so predlogu Zakona naklonjeni v Notranjsko-kraški regiji, najbolj pa na Koroškem."
Bila je še anketa iz zadnjega tedna v enem od glavnih medijev v Sloveniji ali celo dveh, ki je kazala na razmerje 32 proti 31%.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Karaya 52 ::
Volilna baza NSi in SDS je praktično ista, v SDS je podskupina alergikov na katolike ampak bolj ali manj gre za isto jedro, z istimi vrednotami. Vsak padec SDS pomeni razliko plus za NSi. Če mene kdo vpraša bi bilo v drugem volilnem sistemu smiselno združiti stranki, tako kot sta že bili v koaliciji, ampak taktika levih, ki vsaka štiri leta izumi "nove obraze" naravnost spodbuja nastajanje političnih satelitov. Desus, SNS, SMS.
Sem pa že zdaj pretty sure, da v kolikor desnica ne pobere večine, reform ne bomo ugledali. Zato navijam za madžarski scenarij in upam da gredo stvari še malo na slabše.
Janša izkušnje z SLS in Desus že ima, prijateljsko vzdušje ki trenutno vlada med strankami je zgolj navidezno. Po programu so marsikdaj daleč narazen in to vzbuja skrb.
Matematika prop. volilnega sistema ne gre v prid desnice. Imamo SD, LDS in Zares, ki so frendi iz časov partizanov. Desus, SLS in SNS ki so vmes in odvisni od političnega vetra, ter SDS (Nsi) na desni. Možnih kombinacij levih vlad je več, desnih veliko manj.
Sem pa že zdaj pretty sure, da v kolikor desnica ne pobere večine, reform ne bomo ugledali. Zato navijam za madžarski scenarij in upam da gredo stvari še malo na slabše.
Janša izkušnje z SLS in Desus že ima, prijateljsko vzdušje ki trenutno vlada med strankami je zgolj navidezno. Po programu so marsikdaj daleč narazen in to vzbuja skrb.
Matematika prop. volilnega sistema ne gre v prid desnice. Imamo SD, LDS in Zares, ki so frendi iz časov partizanov. Desus, SLS in SNS ki so vmes in odvisni od političnega vetra, ter SDS (Nsi) na desni. Možnih kombinacij levih vlad je več, desnih veliko manj.
"Matematika prop. volilnega sistema ne gre v prid desnice. Imamo SD, LDS in Zares, ki so frendi iz časov partizanov. Desus, SLS in SNS ki so vmes in odvisni od političnega vetra, ter SDS (Nsi) na desni. Možnih kombinacij levih vlad je več, desnih veliko manj."
Pri tej matematiki se ne upošteva, da stranka SDS nima le 18% podpore ampak po mojem mnenju zaradi prej omenjenih prirejanj dosti več. Menim da jih ima vsaj 24 do 30% lahko celo več-glede na to, da se v dogajanje vkjučuje tud g. Kučan in ostale staroste(ki so seveda seznanjene z dejanskim stanjem javnega mnenja). MEnim tudi, da je lahko namen teh izkrivljenih anket tud to, da se prikaže, "kako težko bi desnica sestavila vlado". Morda se motim , morda pa ne.
je pa res, da je tud tole zadnj raziskavo opravila ninamedija. O strankah.
Kako je merila vzdušje pred referendumom o malem delu, pa sem vam že podal.
Je potrebno še kaj dodat. Razen tega, da omenjeni anketi absolutno ne gre verjeti in je namenjena ustvarjanju javnega mnenja.
Torej zamenjavi Pahorja z nekim neznanim obrazom, se pretolči do volitev...kar se delno že odvija. In se bo odvilo, če pritisk javnosti ne bo premočan.
Pri tej matematiki se ne upošteva, da stranka SDS nima le 18% podpore ampak po mojem mnenju zaradi prej omenjenih prirejanj dosti več. Menim da jih ima vsaj 24 do 30% lahko celo več-glede na to, da se v dogajanje vkjučuje tud g. Kučan in ostale staroste(ki so seveda seznanjene z dejanskim stanjem javnega mnenja). MEnim tudi, da je lahko namen teh izkrivljenih anket tud to, da se prikaže, "kako težko bi desnica sestavila vlado". Morda se motim , morda pa ne.
je pa res, da je tud tole zadnj raziskavo opravila ninamedija. O strankah.
Kako je merila vzdušje pred referendumom o malem delu, pa sem vam že podal.
Je potrebno še kaj dodat. Razen tega, da omenjeni anketi absolutno ne gre verjeti in je namenjena ustvarjanju javnega mnenja.
Torej zamenjavi Pahorja z nekim neznanim obrazom, se pretolči do volitev...kar se delno že odvija. In se bo odvilo, če pritisk javnosti ne bo premočan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 107743 (91928) | imagodei |
» | Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 26460 (22271) | noraguta |
» | Pahorizmi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14610 (12953) | Brane2 |