» »

Microsoft: Appli prinesejo skriti davek

1 2
3
4

noraguta ::

Just passing by:

http://www.infoworld.com/d/mac/mac-pro-...


"Intel completely rearchitected its x86 CPU beyond the core. Most PC users won't notice, but the Nehalem Xeon processor really lets OS X Leopard off its leash."

aja glede workflowa, hot corners v kombinaciji z expose in spaces + odlične bližnice =za mene(!) zmagovalno:).

ja ja , spet revolucionarno za apple kakor je bila 64 bitnost , etc ...
pa saj ni nič narobe , da imamo četico katera nas zabava z tehno marketinškimi buzzwordi.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kixs ::

aja glede workflowa, hot corners v kombinaciji z expose in spaces + odlične bližnice =za mene(!) zmagovalno:).


Sem pa ze RES mislil, da gre za kaj bolj famoznega.

V parih minutah sem nasel ekvivalente na M$ platformi za Hot Corners, Expose in Spaces... ce jih ze rabis. :)) Ne vem kako bi teh nekaj programckov tako vplivalo na produktivnost!? :|

skika ::

No to je samo moj primer:). Ne govorim za vse Mac uporabnike. Zelo fajn da si našel vendar močno dvomim da delujejo v praksi tako dobro kot ti na OSX.

borchi ::

> ...vendar močno dvomim da delujejo v praksi tako dobro kot ti na OSX

sej na OSX tut ne delujejo brezhibno. MS Office for Mac 2008 verjetno še 10 let ne bo znal pravilno delat s Spaces...
l'jga

opeter ::

Pa InDesign CS3 (velja tudi za zadnjo verzijo 5.0.4) na Leopardu rad izgine v ozadje, če imaš aktiviran Spaces (baje se to po MacOS X 10.5.6 nadgradnji ne dogaja tako pogosto, je pa dostikrat v preteklosti). Takrat pomaga le Force Quit...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

CoolBits ::

Očitno pri adobe in ms neznajo ali pa nočejo pravilno napisat programov... nevem.
Ostali programi pa kar lepo delajo s spaces... vsaj pri meni.

noraguta ::

Očitno pri adobe in ms neznajo ali pa nočejo pravilno napisat programov... nevem.
Ostali programi pa kar lepo delajo s spaces... vsaj pri meni.

qua bo pa pol window manager delal?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

NoOrdinary ::

Na taki tehnološko usmerjeni strani med brati inženirji in programerji bi se večino stvari dalo narest iz terminala, zakaj se ubadate s takim bedarijam kot je GUI, kako lahko sploh vpliva na produktivnost?
brez ideje sem za podpis

blackbfm ::

Kako lahko gui vpliva na produktivnost..upam da se delaš norca.

c3p0 ::

Okoli 30 SSH sessionov hkrati, iz terminala pravo veselje.

NoOrdinary ::

Norca se očitno dela cel trop kometantorjev, s selektivnim branjem in zaverovanim branjenjem svojih okopov. Če lahko v linuxu izbereš in prikrojiš praktično kakršenkol UI so problem programi, podpora, pomankajne koherentnost in preveč tehnološki pristop. Če Apple rešuje to, je problem da lahko vse nardiš z drugimi programi (ki ti rušjo koherenco...) in da se da z mal tehnološkega znanja vse to narest v Windowsih in cena (zakaj že MS čez linux potem?). Če slučajno cena ni problem kot v primeru laptopov le ti itak niso primerni za resno dela. Ne vem no kdo se s koga dela norca. Ne maram Appla in se mi zdi glupa firma, razloge mam svoje. A je to težko napisat?
brez ideje sem za podpis

thezerox ::

No pa se enkrat preidimo k bistvu.
MS ne dela racunalnikov, Apple pa jih.
Naj prvo MS naredi racunalnik in potem sinfa Apple. To je kot da bi HP sinfal AUDI-ja kako drage avte dela.


Končno nekdo povedal bistvo.

c3p0 ::

Zgrešena miselnost. Šinfa in ocenjuje lahko vsak. Drugače ne bi imeli filmskih, food in ostalih kritikov (pa posnami svoj film če ga znaš in potem šinfaj mojega.press.)

Bistri007 ::

Apple propagira superiornost Mac z OS X nad PC z Windows.

S temi reklamami MSFT udari nazaj - da večina ljudi ni pripravljena plačati premije za OS X in zaobljeno plastiko.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

thezerox ::

Jaz se strinjam, da so nekateri Applovi produkti precenjeni.Ampak če ti je stvar subjektivno tudi vredna te cene, jo boš pač kupil.

Nekateri pač nabijate nekaj v prazno, da je nekaj tako ali drugače, ko pa maca sploh niste preizkusili. Svoje stališče pač oblikujete preko izkušenj drugih, od katerih ste nekaj slišali ali prebrali, preizkusili pa nikoli.

Mislim, da je Windows popolnoma ok sistem. Pri njem pač moraš na neke stvari paziti (virus, trojanci pa te zadeve), ampak vse se da rešiti. Po moje je za igre ultimativna platforma, pa še za kaj drugega.

Ampak mene Windows ne prepriča. Osebno sem bolj naklonjen unix sistemom (kar dolgo časa sem delal na Linuxu), tako da mi pač Mac OS X tudi bolj ustreza.

Ok, nekaj malo bolj pristranskega in mogoče malo manj pomembnega: a ste že kdaj videli, kako je mac zapakiran v embalažo ali pa recimo iPhone? Ja, res, totalno šminkersko. Ampak meni je šminkeraj cool, tako kot še nekaterim drugim.

/*še nekaj za hec: kaj pa če Apple prodaja po pravi tržni ceni, PC+ Windows pa se prodaja pod ceno, torej gre pri slednjem za dumping, tako da Apple ni precenjen, ampak je PC s pomočjo dumpinga podcenjen? Hm? */

skika ::

Sem pa opazil da se v nobeni reklami ne omeni njihov produkt- Vista.

Lahko bi ga vsaj omenli...

al pa čak...

rajši ne

:)

bluefish ::

ker je celoten sklop reklam naslovljen I'm a PC.

CoolBits ::

I'm a PC with ubuntu...
Because life without walls doesn't need windows :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

boris42 ::

aja glede workflowa, hot corners v kombinaciji z expose in spaces + odlične bližnice =za mene(!) zmagovalno:).

Sem pa ze RES mislil, da gre za kaj bolj famoznega. V parih minutah sem nasel ekvivalente na M$ platformi za Hot Corners, Expose in Spaces... ce jih ze rabis. :)) Ne vem kako bi teh nekaj programckov tako vplivalo na produktivnost!? :|


Saj ne vplivajo. Omenjeno sploh ni del workflowa. Sam Spaces sploh ne uporabljam, ker s tremi, včasih štirimi monitorji dela več zmede kot koristi. Kot dejanski primer workflowa navajam sledeče. Povdarjam, da so vsi elementi za izpeljavo tega že del sistema, nobenih programčkov za kupovati, nadgrajevati, nameščati, sem že omenil kupovati?

Primer 1:
sem grafični oblikovalec. Naredim velik multilayer fajl, za katerega sumim, da je blizu končne verzije. Hočem poslati preview verzijo naročniku po emailu, shranit kopijo na network storage in poslati mail kreativnemu direktorju za morebitne ideje. Ob tem ne želim zapustiti Photoshopa, sploh. In ga ne rabim, ker imam nastavljen Folder Action, ki ob prispelem fajlu zažene Automator action, ki vse omenjeno opravi. Vse kar moram, je narediti Save As v ta direktorij.

Primer 2:
sem video editor/compositor. Dneve sem se trudil narediti popolne 3D elemente uvodne špice v Motion. Namesto, da bi jih "zrendral" v movie fajl in dal v Final Cut, kjer imam še tri video layerje, kup prehodov in rezov, sem raje uporabil "roundtripping" in na timeline dal kar Motion projekt (.motn fajl). Tik pred zdajci me kliče producent in pove spremembe sponzorjev na špici ter drugačen vrstni red, kar špico rahlo podaljša. Namesto panike dvokliknem na motion projekt v timelinu, v Motionu opravim spremembe, shranim in se vrnem nazaj. Še samo export na Compressor cluster, ki bo naredil MXF OP1a D-10 in nato FTPjal na playout server.

Primer 3:
sem komponist in pišem glasbo za celovečerec. Imam Final Cut in cel projekt z originalnim avdiem. Uporabim roundtripping in pošljem vse v Soundtrack Pro, ki mi pretvori v multitrack projekt ter ga v Final Cut Pro vgradi namesto originalnega avdia. Delam tri mesece, glasba je končana. Iz FCP exportam film, ki vključuje mojo glasbo in jo pošljem na ogled. Režiser mi javi, da je dodal nekaj prizorov na različnih mestih in je skupna dolžina filma zdaj 15 minut daljša in mi pošlje nov FCP projekt (spet z originalnim avdiem). Namesto panike uporabim funkcije konformiranja in roundtrippinga in v dnevu ali dveh sem s spremembami in dopolnitvami končal.

Je vzorec razumljiv? Programi med seboj zelo tesno sodelujejo: Final Cut Pro, Soundtrack, Motion, Color, Compressor, Automator... in s tem omogočajo učinkovit delovni proces.

Boris Herman, Apple Certified Master Trainer

Zheegec ::

No, no. Glih nekaj primerljivega MBPju ter MBju boš najtežje našel. Daj kak link takega primerljivega prenosnika. Jasno da ne sme tehtati 6 kg in meti baterijo ki crkne po dveh urah.

HP Elitebook če gledaš konkurenco MBPju. Za podobno ceno imaš več priključkov, dosti boljši ekran z višjo ločljivostjo, profi grafiko (FireGL, Quadro) in pa en 320GB 7200RPm disk in pa 64GB SSD. Walda 3 leta garancije, Vista biznis+XP PRO. Ima pa 3Kg nekje. Aja, avtonomija z WiFi v "high performance" power načinu je nekje 3 ure in pol...

Ohišje je nekje na ravni MBP. Kolega sicer pravi, da je skakal po njemu (8730W model), samo še nisem poizkusil :)

No, samo za primerjavo :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

root987 ::

Že samo dodaten kilogram in ura in pol manj baterije naredita odločitev za marsikoga trivialno.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zheegec ::

Misliš dodatnega pol kilograma?
Kdor rabi pa dobre performance, dober ekran ali kaj drugega (priključki recimo) pa se bo odločil za Elitebooka. Saj nista direktno enaka, sta pa nekje v podobnem rangu. Kdor pa rabi hudo avtonomijo bo pa še žrtvoval 0,50Kg za 12-cell baterijo za Elitebooka in bo imel nekje 8ur avtonomije...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm...
Najcenejši elitebook ima isto ceno kot MB (ne pro) in ne ponuja popolnoma nič večji performance, samo večji je pa z isto resolucijo.
Najdražji je pa manjši ekran in slabše specifikacije od MBP za isto ceno MBP, s tem da ima MBP DDR3 ram pa backlit keyboard pa multitouch trackpad...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

Bistri007 ::

CoolBits, ti si gledal 14.1" HP EliteBook 6930p - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm...

Imaš še zmoglivejša 15.1" - 8530w (in 8530p) - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm...

In 17" - 8730w (in 8730p) - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm...

"w" na koncu pomeni Workstation grafiko (Quadro, FireGL), "p" je profesionalni (navadna grafika).
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

CoolBits ::

Ja seveda... zdej pa poglej cene pa povej kje je "apple tax" :D

Bistri007 ::

CoolBits, Apple tax je to, da je HP za isto ceno boljši kot Apple :D Ne pozabi na vključeno 3 letno garancijo po svetu 3/3/3.

No, vsakemu svoje. Meni je moj HP všeč, za svoje delo pa rabim Windows. Raje imam HDMI&Quadro&eSata kot OS X, pa še Windowse+VMWare bi moral kupiti.

Lahko daš v 17" 8730w še 8GB RAM, daš ven optično enoto in imaš 80/160GB SSD za OS+temp, 500GB tih disk pa za arhiv.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

CoolBits ::

No ja vsakemu svoje... elitebook je res primerljiv ampak mu vseeno manjka DDR3, led backlit display, backlit keyboard, multitouch trackpad... ampak tega ti pač ne rabiš.
Meni pa že te stvari + da lahko poganjam OSX pomenijo dovolj da dam tistih 100 do 200€ več, kar je realne razlike, pa še tolko ni...
V glavnem je vse skupaj daleč od tega da apple prinaša skriti davek kot bi MS rad prikazal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

Bistri007 ::

Ne vem ravno kakšna je prednost DDR3, FSB je v obeh primerih 1066MHz. Če ti je že RAM tako pomemben, na http://www.apple.com/macbookpro/specs.h... imaš lahko samo 2×2=4GB, ne moreš imeti 8GB...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

CoolBits ::

Uradno ne gre 8GB, neuradno pa ja, čipset normalno podpira več kot 8GB...
Zaenkrat je meja 6GB v leopardu, s prihodom SL bo pa višja...
http://forums.macrumors.com/showthread....

JayKay ::

Ne vem zakaj toliko tega elitebook terate. Sony FW35X:
16,4" 1920x1080, C2d 2.4GHZ, 4GB, 320GB disk, Bluray pekač, ATI HD3650 512MB, 64bit VHP, Hdmi, usb in ostalo me pride 969 funtov. Veliko ceneje kot primerljiv HP in približno 200 ceneje kot MBP (education store).
Če se že gremo alternative.

Zheegec ::

No ja vsakemu svoje... elitebook je res primerljiv ampak mu vseeno manjka DDR3, led backlit display, backlit keyboard, multitouch trackpad... ampak tega ti pač ne rabiš.
Meni pa že te stvari + da lahko poganjam OSX pomenijo dovolj da dam tistih 100 do 200€ več, kar je realne razlike, pa še tolko ni...
V glavnem je vse skupaj daleč od tega da apple prinaša skriti davek kot bi MS rad prikazal...

Macbook PRO je res primerljiv, samo mu manjka HDMI s 5.1 zvokom (podpira samo stereo preko Displayport-HDMI), Esata, nima čitalca kartic, možnost dock stationa, 8-bit matrika ekrana (za profi uporabo, pritožb čez Macbookpro ekrane je dosti), visoka ločljivost za dobro ceno, možnost 2 diskov (navadni+SSD), ima samo glossy ekrane (AFAIK), nima možnosti blu-ray, nima možnosti profi grafike (FireGL, Quadro), nima možnosti Quad-core procesorjev, nima možnosti dodatne baterije, nima RAID (0, 1) funkcionalnosti z drugim diskom, HDMI ali VGA ima samo z dodatnimi pretvorniki (no, pa prenašaj TO vedno s seboj pa se pritožuj glede teže in velikosti), nima čitalca prstnih odtisov, nima 3 let mednarodne garancije,... Vidiš, vsak lahko najde tisto pomanjkljivost, ki si jo želi najti.

Tole se dobi za cca 1800€ z DDV pri HP;
Procesor:Intel Core 2 Duo T9550 2.66GHz
1066MHz FSB, 6MB L2 cache; 45nm Penryn
mobile Intel PM45 Express Chipset
zaslon 15.4'' TFT WSXGA (1680x1050) anti glare
integrirana 2MP kamera, stereo mikrofon
pomnilnik: 1x4GB DDR2 800 MHz
(razširljiv do 8 GB, 1x prosta reža)
trdi disk 320 GB SMART SATA 7200 obr/min
upgrade bay: DVD+/-RW-SM DL, LightScribe
možnost RAID 0 ali 1 (upgrade bay 2nd HDD)
grafična: Nvidia FX770M 512MB GDDR3
128bit memory bus, DirectX 10
mrežna kartica 10/100/1000, modem V.92
Intel WLAN 802.11a/b/g/draft-n do 300Mbit/s
bluetooth v2.0, čitalec kartic 6 v 1
vmesniki 1xHDMI v1.3, 1xVGA, 1x e-SATA
1xFireWire, 4xUSB 2.0, 1x ExpressCard/54
čitalec prstnih odtisov,1x reža za port replikator
ambient senzor(prilagajanje svetilnosti zaslona)
enhanced Dual point (Point stick, touch pad),
TPM 1.2 Security module, Smart Card Reader
8 cell Li-Ion baterija 73WHr
Ohišje zaslona in nosilna struktura iz magnezija
Izboljšana zanesljivost: HP Dura Keys, Dura Finish
dimenzije: 2.82cm (spredaj) x26.35x35.5cm 2.86kg
Windows Vista Business 32bit SLO
DVD mediji za recovery Vista 32/64bit & XP pro
DVD mediji z gonilniki za Vista 32/64bit & XP pro
že vgrajena slovenska tipkovnica !!
garancija 3 leta (3/3/0)

[edit] pa še nekje 100€ za eno palčko 4GB RAM za skupaj 8GB.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Zheegec ::

Aja, tole je pa najhujši možen konfig (skoraj)
procesor:Intel Core 2 Extreme QX9300 2.53GHz
1066MHz FSB, 12MB L2 cache; 45nm Penryn
mobile Intel PM45 Express Chipset
zaslon: 17'' WUXGA WVA (1920x1200) anti glare
HP Dreamcolor Display, RGB LED osvetlitev
integrirana 2MP kamera, stereo mikrofon
pomnilnik: 4GB DDR2 800 MHz (1x4GB)
(razširljiv do 8 GB, 1x prosta reža)
trdi disk: 320 GB SMART SATA 7200 obr/min
upgrade bay: BD-RE DVD+/-RW SM DL
možnost RAID 0 ali 1 (upgrade bay 2nd HDD)
grafična: Nvidia Quadro FX3700M 1GB GDDR3
256bit memory bus, DirectX 10
LAN:10/100/1000Mbit, modem V.92
Intel WLAN: 802.11a/b/g/n do 300Mbit/s
bluetooth v2.0, čitalec kartic 6 v 1
vmesniki: 1xHDMI v1.3, 1xVGA, 1x e-SATA
1xFireWire, 4xUSB 2.0, 1x ExpressCard/54
čitalec prstnih odtisov,1x reža za port replikator
ambient senzor(prilagajanje svetilnosti zaslona)
enhanced Dual point (Point stick, touch pad),
TPM Security module, Smart Card Reader
8 cell Li-Ion baterija 73WHr
ohišje zaslona in prenosnika iz aluminija
nosilna konstrukcija iz magnezija
izboljšana zanesljivost: HP Dura Keys, Dura Finish
dimenzije: 3.2cm (spredaj) x28.2x39.3cm 3.4kg
Windows Vista Business w.XP Professional naloženo
DVD mediji za recovery Vista 32/64bit & XP pro
DVD mediji z gonilniki za Vista 32/64bit & XP pro
že vgrajena slovenska tipkovnica !!
garancija 3 leta (3/3/0)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Icematxyz ::

No problem vsega skupaj je da uporabnik se ne vpraša na začetku za kaj sploh rabi računalnik. Zagotvo ga ne rabi za VSE.

In če bi Microsoftovo logiko uporabil potem vse razen open source rešitve za sabo prinese skriti "denarni" davek. Če začneš z open source programsko opremo in ugotoviš da zadostuje tvojim potrebam potem na njih ostaneš. Edini skriti davek ki ga prinašajo je ta, da če ne zadostujejo tvojim potrebam moraš kupiti pač Microsoft, Apple ali kakšo drugo programsko opremo. Ampak še vedno je v osnovi to rešitev ki ima najmajnši skriti davek z finančnega vidika v sebi.

Možnost imaš zadevo preizkusiti legalno in brezplačno. In jo lahko kot tako tudi uporabljaš za individualne ali poslovne namene. Torej pozabil je Microsoft povedati pri vsem skupaj da Apple po njihovem vsebuje skriti davek napram njim. Napram open source rešitvam pa oni vsebujejo skriti davek.

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Raid? V prenosniku? Je to še prenosnik pol? Blue ray na monitorju prenosnika? Ima smisel? Za na tv-ju gledat pa je bolje pravi predvajalnik...
Za take zahteve potrebuješ bolj stacionarca se meni zdi... Že slišal za apple care?

opeter ::

Mene edino moti, da moraš za triletno garancijo kupiti Apple Care! V osnovi bi morali jabolčni računalniki imeti vsaj 24, če ne 36 mesecev garancije. Ža vsak PC v Hoferju ima toliko ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zheegec ::

Raid? V prenosniku? Je to še prenosnik pol? Blue ray na monitorju prenosnika? Ima smisel? Za na tv-ju gledat pa je bolje pravi predvajalnik...
Za take zahteve potrebuješ bolj stacionarca se meni zdi... Že slišal za apple care?

Saj teža je popolnoma enaka. Vzameš ven optično enoto in daš notri HDD.

Z Apple care je pa Macbook pro že kar nesramno dražji od Elitebooka za slabšo konfiguracijo Macbooka.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

borchi ::

se pravi 'Apple Tax' je pravzaprav to, da Apple nima prenosnika z blue ray, raid, avtonomijo 6 ur, OLED, osvetljeno tipkovnico, HDMI, DisplayPort, 3+GHz Quad procesorjem, 8Gb rama, težo 2kg, debelino 2 cm, OSX, iLife, Glisto™, dual GFX...?

(ok, ampak potem pa HP Tax tudi ni ravno majhen)
l'jga

noraguta ::

Uradno ne gre 8GB, neuradno pa ja, čipset normalno podpira več kot 8GB...
Zaenkrat je meja 6GB v leopardu, s prihodom SL bo pa višja...
http://forums.macrumors.com/showthread....

ja kot da je macosx operacijski sistem z kakšno 64bitno aplikacijo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Bistri007 ::

1920x1200 je več kot Full HD resolucija (1920x1080), zato BD ROM ni nič odveč. Seveda imaš HDMI za večji zunanji monitor/TV.

RAID je za varnost (RAID 1), za hitrost bi dal RAID 0 SSD (2*160GB SSD), skupaj z 8GB RAM. Oziroma SSD+5400rpm za price/performance.

Ne vem, kaj rabiš več za delovno postajo. Tako ali tako lahko priklopiš zunanji monitor, miš in tipkovnico, storage backup pa preko 1gbit LAN ali eSata oziroma docking.

Razen če imaš res procesorsko zahtevne naloge, potem vzameš za stacionarca 2x6Core Xeon Nehalem :) Samo tudi v tem primeru lahko delaš preko prenosnika z remote desktop na Xeon.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

borchi ::

> Razen če imaš res procesorsko zahtevne naloge, potem vzameš za stacionarca 2x6Core Xeon Nehalem Samo tudi v tem primeru lahko delaš preko prenosnika z remote desktop na Xeon.

hecno, da omenjaš nehalem xeon. ker v temle white paperju je genialec pridelal $1.500 tega famoznega "skritega" Apple Tax-a samo na račun tega, da je na "bež" strani vzel navadno desktop mašino, na jabolčni pa mac pro z xeon nehalemi...

(ampak to je še najmanjši nateg te "raziskave")
l'jga

Zheegec ::

se pravi 'Apple Tax' je pravzaprav to, da Apple nima prenosnika z blue ray, raid, avtonomijo 6 ur, OLED, osvetljeno tipkovnico, HDMI, DisplayPort, 3+GHz Quad procesorjem, 8Gb rama, težo 2kg, debelino 2 cm, OSX, iLife, Glisto, dual GFX...?

(ok, ampak potem pa HP Tax tudi ni ravno majhen)

Noup - preberi še enkrat poste lepo od začetka.
Elitebook za isto ceno kot mbp je povsod boljši od mbp. Sicer ima pomanjklivosti (osvetljena tipkovnica, multi-touch??) ima pa za isto ceno dosti več vsega. Za nižjo ceno od mbp imaš iste komponente s plusi elitebooka (ekran, priključki, hitrejši disk profi grafika, garancija) in z minimalnimi minusi - ni osvetljene tipkovnice, rahlo višja teža in pa malo manj avtonomije. Če pa želiš na MBP priključiti še kakšen zunanji monitor pa je teža enaka.

Če pa bereš moj zadnji post in pa del predzadnjega pa lahko sklepaš to, kar si rekel. Pa dajmo, konfig elitebooka pa ceno sem zgoraj dal (2 moja posta nazaj), naj nekdo najde najcenejši mbp pa primerjajmo direktno konfig pa fičrje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mavrik ::

Elitebook za isto ceno kot mbp je povsod boljši od mbp. Sicer ima pomanjklivosti...


Mal si v protislovju tu eh?
The truth is rarely pure and never simple.

CoolBits ::

S plusi elitebooka? Pa si ti pogledal specifikacije MBP sploh? Edini plus je mogoče grafika pa še to ima MBP vgrajene DVE 9400M pa 9600M GT...

techfreak :) ::

Multi touch v večini nadomešča miško. Navaden touch pa ne. Torej ima Elitebook eno veliko pomankljivost, se ti ne zdi?

Rauby ::

Vsakemu svoje. V tem primeru bi brez veliko razmišljanja vzel MacBook Proja. Multitouch na Mekbukih raje uporabljam kot pa miško. Sem se toliko navadil da skoraj ne morem brez.

root987 ::

Vsakemu svoje. V tem primeru bi brez veliko razmišljanja vzel MacBook Proja. Multitouch na Mekbukih raje uporabljam kot pa miško. Sem se toliko navadil da skoraj ne morem brez.

Sej je stvar ful bolš kot kater koli touchpad/reddot al whatever majo še drugi PC notebooki, sam to je pa že mal pushing it :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Stark ::

rečte kar hočte, udobje in veselje pri uporabi lepe naprave s kopico čudovitih detajlov (magsafe adapter ima denimo "jezičke" okoli katerih naviješ kabel, vse je lično zapakirano, lučke ne utripajo, kot tiste v diskotekah, itd.) z odličnim operacijskim sistemom zame odtehtajo na prvi pogled zelo visoko ceno. Je že res, da bi za ta denar dobil hitrejši oz. močnejši stroj samo užitek pri uporabi je težko primerljiv z laptopom, ki ima Visto ali pa XPje.

Sicer nisem uporabnik Macov dolgo časa, in se strinjam, da ima Apple v svoji zgodovini nekaj čudnih potez, samo tako zadovoljen, kot sem z nakupom MBP sem bil redkokdaj z nakupom kakšne materialne dobrine.

Ste pa tudi hecni, da napišete 150+ komentarjev na neko novico oz. mnenje za katerega se ve, da ni nič drugega kot marketinška poteza ene "strani".

Zheegec ::

Elitebook za isto ceno kot mbp je povsod boljši od mbp. Sicer ima pomanjklivosti...


Mal si v protislovju tu eh?

Odvisno, koliko mojih postov prebereš. Mislim, da se temu reče funkcionalna pismenost. Ali pa namerno quotanje samo dela posta.

Anyway, minusi so že bili navedeni;
No ja vsakemu svoje... elitebook je res primerljiv ampak mu vseeno manjka DDR3, led backlit display, backlit keyboard, multitouch trackpad... ampak tega ti pač ne rabiš.

Plusi pa tukaj;
Macbook PRO je res primerljiv, samo mu manjka HDMI s 5.1 zvokom (podpira samo stereo preko Displayport-HDMI), Esata, nima čitalca kartic, možnost dock stationa, 8-bit matrika ekrana (za profi uporabo, pritožb čez Macbookpro ekrane je dosti), visoka ločljivost za dobro ceno, možnost 2 diskov (navadni+SSD), ima samo glossy ekrane (AFAIK), nima možnosti blu-ray, nima možnosti profi grafike (FireGL, Quadro), nima možnosti Quad-core procesorjev, nima možnosti dodatne baterije, nima RAID (0, 1) funkcionalnosti z drugim diskom, HDMI ali VGA ima samo z dodatnimi pretvorniki (no, pa prenašaj TO vedno s seboj pa se pritožuj glede teže in velikosti), nima čitalca prstnih odtisov, nima 3 let mednarodne garancije,... Vidiš, vsak lahko najde tisto pomanjkljivost, ki si jo želi najti.

[edit] za profi pa imaš HP Dreamcolor ekrane, 100%+ RGB spektra imajo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Mavrik ::

Reči da je povsod boljši kot MBP, potem pa naštevati pomanjkljivosti v primerjavi z MBP je protislovje kakorkoli obrneš in kolikorkoli postov napišeš.

Glede "možnosti": ti veš da so MBPji normalno nadgradljivi enako kot namizni prenosniki a ne?
The truth is rarely pure and never simple.

Zheegec ::

Reči da je povsod boljši kot MBP, potem pa naštevati pomanjkljivosti v primerjavi z MBP je protislovje kakorkoli obrneš in kolikorkoli postov napišeš.

Glede "možnosti": ti veš da so MBPji normalno nadgradljivi enako kot namizni prenosniki a ne?

Do neke mere, da. Samo je cena realtivno dosti višja. Kot sem rekel, dajmo konfige sem gor, pa po najboljši ceni. Za HP že imate zgoraj. Eno je price/performance, drugo je pa max config samo kot zanimivost.
Čeprav, idealni konfig bi bil isti 8530W z enim hitrim 64GB SSD in pa 500GB 5400Rpm diskom, tako sistem deluje hitro in ni potrebe po zunanjih trdih diskih, ki samo dodajajo k teži pri prenašanju.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maci dobili prvi izsiljevalski virus

Oddelek: Novice / Kriptovalute
168373 (6024) b4d
»

Zla programska oprema tudi na macih

Oddelek: Novice / Varnost
3410794 (8741) bluefish
»

Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20516538 (12266) opeter
»

Apple zastopnik za SLO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
747197 (6527) Gandalfar
»

Nov test!

Oddelek: Novice / Nova vsebina
223249 (3249) Gandalfar

Več podobnih tem