Forum » Kaj kupiti » Kakšen strežnik?
Kakšen strežnik?
hcet ::
Pozdravljeni
Razmišljam, o nakupu strežnika, pa me zanima, kaj je best-buy nakup.. Verjetno bi bilo najbolje, da si sestavim, kakšen mini-itx računalnik, ker porabijo zelo malo energije. Gledal sem to plato Intel “Little Falls 2, je dobra? je kakšna boljša za ta denar? Kaj bi mi vi priporočali?
Za server bi dal največ 300€, poganjal pa bi web server, na katerem bi bilo 5 spletnih mest (na dan nekje 5000 obiskovalcev) in pa ftp za domače potrebe.
Razmišljam, o nakupu strežnika, pa me zanima, kaj je best-buy nakup.. Verjetno bi bilo najbolje, da si sestavim, kakšen mini-itx računalnik, ker porabijo zelo malo energije. Gledal sem to plato Intel “Little Falls 2, je dobra? je kakšna boljša za ta denar? Kaj bi mi vi priporočali?
Za server bi dal največ 300€, poganjal pa bi web server, na katerem bi bilo 5 spletnih mest (na dan nekje 5000 obiskovalcev) in pa ftp za domače potrebe.
janezek67 ::
Če gledaš atome, ti priporočam:
http://www.mimovrste.com/artikel/274006.... Poraba je majhna, cena ugodna, imaš celo XP-je v ceni. Edino ne vem, ali ti bo zadostoval disk. Imaš pa možnost dodatnega preko e-sata ali pa da odviješ mašino in zamenjaš disk z večjim.
Me pa skrbi, da boš v primeru bolj popularne strani kmalu naletel na težave in boš rabil kaj močnejšega.
http://www.mimovrste.com/artikel/274006.... Poraba je majhna, cena ugodna, imaš celo XP-je v ceni. Edino ne vem, ali ti bo zadostoval disk. Imaš pa možnost dodatnega preko e-sata ali pa da odviješ mašino in zamenjaš disk z večjim.
Me pa skrbi, da boš v primeru bolj popularne strani kmalu naletel na težave in boš rabil kaj močnejšega.
bluefish ::
za nezahteven server bi bila mogoče Little Falls platforma res še najboljša izbira. Je pa tudi res, da lahko kaj hitro zmanjka moči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mini PC/Thin client?Oddelek: Kaj kupiti | 1807 (1643) | mambli |
» | Domači file serverOddelek: Kaj kupiti | 3839 (2647) | sandi9 |
» | Microsoft certificiral platformo IonOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5424 (3575) | PrimozR |
» | Nov računalnik za server- čim cenejeOddelek: Kaj kupiti | 1882 (1576) | Stra |
» | Bitka varčnih: Intel Atom in VIA NanoOddelek: Novice / Matične plošče | 6827 (4798) | JIM22 |