» »

realtek hd audio težava

realtek hd audio težava

gasperzun ::

Pozdravljeni,

imam težavo z zvokom in sicer z realtekovo integriranim zvočnim vmesnikom (na Gygabyte plošči MA78GM-S2H). Pri predvajanju glasbe mi delata samo dva zvočnika (prva ali zadnja, odvisno katera dva sta vključena v jack za prednje zvočnike). Ko v sound managerju testiram zvočnike mi s klikom na posamezni zvočnik vsak zvočnik dela normalno. Opazil sem da pri predvajanju filmov zvočniki delujejo različno,..enkrat vsi pri drugih filmih spet ne. S težavo se ukvarjam odkar sem sestavil računalnik in še nisem prišel do dna. Nasnel sem tudi k-lite codece, poskusil z inštalacijo najnovejših driverjev, in tudi tistih ki sem jih dobil zraven ipd., a brez uspeha??

Se komu sanja, kako bi lahko rešil zadevo??

paljer ::

Verjetno imajo filmi samo stereo zvok.

Ted ::

Nimaš težave z zvočno, težavo maš s konfiguracijo. Inštaliraj AC3 filter in v podforumu zvok in slika poglej nastavitve za AC3 filter.
Mah...

gasperzun ::

Sem inštaliral AC3 kot predstavljeno v članku...brez efekta, še vedno isto kot je bilo!!!

jan01 ::

Ne rabiš nobenega ac3 filtra in podobne navlake... Edino rabiš posnet dobro verzijo ffdshowa iz http://ffdshow-tryout.sourceforge.net

gasperzun ::

tudi s ffd-jem sem poskusil in še vedno brez uspeha!!

jan01 ::

@Pa si sploh med instalacijo izbral tako postavitev, ki jo imaš priključeno?! Pa se sploh med predvajanjem uporabi ffdshowov dekodek, ne pa kak drug?!

gasperzun ::

postavitev je bila izbrana med inštalacijo pravilno (5.1)...kateri kodek se vključi med predvajanjem pa nimam pojma...v ffd-ju sem obkljukal vse tako da bi moralo biti to to.??

Mitch ::

Ti moraš v realtek audio managerju nastavit tako, da ti stereo izvor zvoka pošlje na vse zvočnike... Tak kot ima Creative to urejeno z CMSS...

gasperzun ::

Mitch če si tako prijazem mi prosim opiši kako to naredim.

hvala

jan01 ::

@gasperzun
1. si posnel normalno delujočo verzijo ffdshow tryouts iz http://ffdshow-tryout.sourceforge.net ?
2. zagotovo si narobe nastavil. Kaj si nastavil pod mixer? prilimaj printcreen

Okapi ::

Kaj bi pravzaprav sploh rad dosegel? Saj pri glasbi (stereo) morata delati samo dva zvočnika (tista, ki ju imaš priključena v jack za prednja zvočnika). Pri filmih pa prav tako. Večina divxov je samo stereo in delata samo dva zvočnika, pri tistih, ki so AC3 ali DTS, pa delajo vsi zvočniki. Tako da iz tvojega opisa sodeč ti dela vse tako, kot mora delati. Lahko pa, kot Mitch pravi, vklopiš efekt, da ti stereo da na vse zvočnike, vprašanje je le, zakaj bi to sploh hotel.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

gasperzun ::

Zakaj glasba na vse zvočnike???na vseh prejšnjih računalnikih sem imel glasbo na vseh 5ih (+ subwoofer) in sem navajen muzike po celem prostoru...prav tako pri delovanju dveh zvočnikov ni wooferja, tako da je kvaliteta zvoka brez bassa, za en k****..Kako naj nastavim v realtek audiom managerju da pri stereo pošljem zvok na vse zvočnik,e kot ste omenili???hvala za pomoč.

P.s.:zgodovoina sprememb: lahko rečem da vse možno...od menjave vseh driverjev, do menjave operacijskega sistema...vgraditev samostojne zvočne kartice (problem z zvokom je bil isti)...ipd..

Mitch ::

Se opravičujem... Realtekovi kodeki naj bi avtomatsko stereo source pošiljali na vse zvočnike, če je v nastavitvah Audio Managerja izbran 5.1 ali večji sistem... Probaj inštalirat kakšne novejše gonilnike, pa stare prej odstrani...

gasperzun ::

Poskusil sem že z veliko različni gonilniki (seveda sem prej deinštaliral prejšnje) in ni bilo uspeha...Zanimivo je da ko sem vgradil 5.1 samostojno kartico, da je bil problem isti, tako da sem jo dal ven...Zvočniki vsi delajo ok, ker sem jih testiral na drugem računalniku...Prebral sem tudi že en kup forumov ter probal vse živo ampak brez uspeha...Če ma kdo idejo kako rešiti je več kot dobrodošla, ker mi gre že počasi na živce da pri hudi kišti nimam spodobnega zvoka!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD na PC-ju, minimalne zahteve?

Oddelek: Zvok in slika
456011 (3184) zavajon
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11116943 (9828) GrimReaper
»

Predvajanje HD filmov z končnico .mkv

Oddelek: Pomoč in nasveti
96732 (5541) HudPes
»

Predvajanje videa + kodeki in player

Oddelek: Zvok in slika
61764 (1603) jan01
»

Keri kodek paket? (hitro prosim)

Oddelek: Zvok in slika
121739 (1424) zajc

Več podobnih tem