Forum » Strojna oprema » Počasnost diska pri premikanju datotek...
Počasnost diska pri premikanju datotek...
MiroX ::
Na disku v računalniku (NTFS) imam eno mapo ki vsebuje več podmap v teh mapah pa je veliko malih datotek. Celotno mapo bi rad prenesel na prenosni disk (FAT32) WD5000D032, ki je priklopljen preko USBja v računalnik. Pojavi se težava ko dam premaknit to mapo na disk - velikost mape je 8GB in mi napiše da bo to premikanje trajalo 17 ur in še nekaj minut WTF . Potem probam in grem po mapah vzamem eno podmapo iz te mape in jo dam kopirat (podmapa velika 86MB in vsebuje okoli 6.000 manjših datotek) in za to premikanje komp porabi dobrih 7 min.
Kaj bi lahko bilo to narobe? Jaz sumim da je prenos počasen zaradi velikega števila datotek, ampak kako naj ukrepam v tem primeru?
Ker če pa iz diska v kompu premaknem en film v velikosti 700mb na disk pa mi ga kopira v slabi minuti...
Hvala za vse nasvete! :)
Kaj bi lahko bilo to narobe? Jaz sumim da je prenos počasen zaradi velikega števila datotek, ampak kako naj ukrepam v tem primeru?
Ker če pa iz diska v kompu premaknem en film v velikosti 700mb na disk pa mi ga kopira v slabi minuti...
Hvala za vse nasvete! :)
- spremenil: MiroX ()
bluefish ::
za začetek malo počakaj pri prvem kopiranju, ker je tisti čas le približna ocena in gre v večini primerov kaj hitro navzdol. Včasih pa se tudi poveča, odvisno od datotek, hitrosti,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ničesar ni..Oddelek: Pomoč in nasveti | 5426 (4685) | nina_s85 |
» | Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 2708 (2462) | Mercier |
» | Kako že obstoječo particijo razdeliti na 2 brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 6855 (6524) | Icematxyz |
» | Zunanji disk težavaOddelek: Strojna oprema | 4049 (4049) | diative |
» | Kako do reda na diskih (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6357 (4919) | Doman |