» »

Zunanji disk težava

Zunanji disk težava

marko1000 ::

Zdravo, upam da ni še kje ta tema tukaj ker ko sem pod iskanje dajau nism našel tisto kar sem rabil, če pa je, se pa opravičujem.

Problem:
Zelo je čudno kadr odprem zunanji disk kot "My Computer:F" , ki je Fat32 particija. Določene mape so nemožne za odpreti. In kar dost jih je in nimajo med sabo nič skupnega. Ene so pa normalne kot so bile prej. Te mape, ki so trenutno nemožne za odpret so ble prej navadne mape, enako kot so zdaj te na disku ki so možne odpreti, nič razlike, razen to kar je notri blo v mapi. Mape se prikažejo kot nenavadni neznani fajli, in kadr kliknm na njih mi ponuja možnost da izberm s katerim programom jih hočem odpreti, kot da nebi blo to mapa ampk en neznan fajl :S. To me zelo presenet, saj map ni blo treva nikol odpirat tako, niti zgledal niso nikol tko kot ene ikone navadne. In so v resnici velke prek 5gb ene, ker majo tok stvari notr, men pa to prikazuje kot ene navadne datoteke z velikostjo 32kb... :S... Mislim da so poškodovane te mape, na disku, na fajl še nism naletu, ampk sam na mape. Ampak mam v teh mapah ogromno stvari, ki jih potrebujem. To se meni zdi, da je nekaj zelo narobe in upam da obstaja kašna rešitev da se to popravi, da pridem do vseh stvari, ki so notri v mapah.

Naj mi kdo prosim, če ma nasvet, pove kaj naj naredim da se rešim te težave, kaj moram vedno poskrbet da se nau to večkrat ponovil. Thanx za trud, če kdo ve
  • spremenilo: marko1000 ()

solatko ::

Poizkusi s tem:
Prehod na NTFS
1. Windows XP ima orodje, s katerim lahko disk, formatiran v FAT32, pretvorite v NTFS brez izgube podatkov. Tukaj vam bom predstavil, kako to narediti.

2. Odprite ukazno vrstico (Start >>> Run in vnesite cmd) in vanjo vpisite
Koda:
CONVERT D: /fs:ntfs
- D: je disk, ki ga zelite pretvoriti.

3. Če zelite pretvoriti disk z nameščenim Windows, na opisan način zazenite orodje, da bo pretvorba izvedena ob naslednjem zagonu Windows.
Pa še link do te strani:
http://www.staregate.com/ftopict-587.ht...

marko1000 ::

JOj dou sm pretvort pa kr še vedno je isto k prej, pou stvari k ih mam gor so poškodovane, a je kka rešitev tega, ker res hočem te stvari nazaj oz. ih nardit uporabne, pomoč prosim.
drgač pa thx za trud

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marko1000 ()

solatko ::

Z recovery file pregledaš original disk, da ti povrne zbrisane faile, popravljene pa preneseš na ta v NTFS formatiran zunanji disk. Rešil boš lahko vse datoteke. Problem je samo ta, da te recovery programi delajo izredno počasi (če imaš kolikor toliko velik disk, bo to trajal tudi do 12 ur), zato je to najbolje počet, ko računalnika ne boš rabil (ponoči, ko si odsoten....).

marko1000 ::

kera funkcija bi pa pomagala temu da jo izberm za pokvarjeni disk da podatke poprav? recover all files?
lahko kliknem to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marko1000 ()

marko1000 ::

joj naj en plis pove kako naj poparvim poškodovane datoteke plis, to pa mi res ni prijeten dogodk, če kdo ve kko plisss pomoč

solatko ::

Najlažje ti bo, da obnoviš particijo, s katere si snemal, rezultate pa pošlješ na zunanji disk. Na zunanjem disku nimaš kaj obnavljat, ker ti je do napak prišlo med prenašanjem datotek. Z recovery programom boš obnovil tiste datoteke, ki si jih zbrisal ali izreži - prenesi. Program te vpraša kam snemaš najdene fajle in mu naštimaš, da snema na zunanji disk. Potem samo še urediš, zbrišeš tiste faile, katere ne rabiš in imaš vse kar rabiš na zunanjem disku.

marko1000 ::

Se pravi da bom rabu še tok več prostora met frej, kot zavzamejo te poškodovane datoteke al kaj? zbrisane fajle js nerabm nč obnavlat nazaj, js že zbrišem kar vem da nenucam, gre se sam za poškodovane fajle (če se takim datotekam reče poškodovane), problem je u tem da sm js kr naenkrat nepričakovano vidu pou map na zunanjem disku kot neznane datoteke, ki kao nebi komp vedu s kerim programom se ih mora odpret ampak js ih nism nič spreminjau, totalno nič, use pustu vedno tko k je blo, in te poškodovane mape majo use isto velikost 32 kb.

Slika:


to je ta problem, in uresnici nezavzaemajo 32kb ampk kr več gbajtov

in hočm da so spet kot so ble prej, te poškodovane datoteke z velikosjo 32kb so ble prej use mape z istim imenom...
sam KKO pridt do tega KKO popravt, KAJ nardit da bojo iste kot so ble prej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marko1000 ()

solatko ::

Stvar je taka, da ko ti poženeš program za obnavljanje datotek, ti ta obnovi vse kar si na disku počel od kar si ga kupu. Get data back ti naprimer obnovi vse particije po vrsti. Novejše so obnovljene 100%, starejše pa kakor katera. V glavnem obnovi vse kar si počel na disku. Ti izbereš eno od obnovljenih particij in po predogledu, označiš datoteke, ki jih rabiš. V okenčku za obnovo mu označiš prostor kamor ti jih bo posnel (V tvojem primeru na prazen zunanji disk - formatiraj v NTFS formatu. Lahko pa pustiš na zunanjem disku kar je dobro, vendar boš imel potem dvojne datoteke. Programov za obnovitev je na netu nič koliko, med njimi tudi nekaj dobrih zastonj. Vsak program ima navodila in če se jih držiš, nimaš kaj falit. Vzemi tak program, ki obnovi tudi razpored in imena datotek (to na strani proizvajalca programa piše). Potem pa veselo na delo.

marko1000 ::

Aha, thanx, lepo prosu če zdej kdo svetuje kaki taki program, če lahko, in če zna delati z njim da pol povprašam za funkcije itd..

jest10 ::

Katero matično pa imaš? Ker nekatere matične imajo težave na nekaterih USB priključkih.

Recimo na moji Asrock DS2 mi noče brati slik iz fotiča, če ga priključim na zadnje USB priključke. Teži mi, da so datoteke poškodovane. Če pa uporabim notranje USB priključke, pa deluje brez najmanjših težav.

marko1000 ::

Mislm da mam js Asrock AMD-ALi series neki. A je pol kdo tuki k je že meu problem s poškodovanimi datotekami in jih je potem nekako rešil? Če je, naj mi plis pove kaj je naredil zato, da je rešil, al pa če še kdo ve kaj narediti da jih popravim. Drgač pa thanx za trud do zdej.

pa mimgrede mi lah kdo prosim pove kako sploh particijo obnoviš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marko1000 ()

marko1000 ::

Dou sm une 32kbajtne fajle pod recover in zbrau lokacijo shranitve in so tja prišle isto kot so trenutno, navadni neznani 32 kbajtni fajli. Normalno kopiral. Pa kaj je to narobe sploh, to je neki zelo uničenga, a se sploh da popravt to sploh? Za večno od karnaenkrat ostajajo 32kbajtni neznani fajli, pa kaj bi to lah sploh blo... joj če pa se te težave odpravm, se mi bo pa posračkal...

jest10 ::

Daj povej točno ime matične!
Če je slučajno Asrock dual sata2(to je tista, ki ima AGP in PCI-E slot), potem priklopi disk na notranje USB priključke. Zunanji so defektni in zajebavajo pri določenih napravah.

marko1000 ::

Nism sigurn, nespoznam se js na te reči, kje se sploh to pogleda kero matično maš, edin na cdju k sm zravn dubu k sm kupu komp so eni driverji u njem in piše samo AsRock, nevem točn, lah pa pogledam če mi kdo pove kako in kje

pa nism sigurn keri so notranji usbji pa zunanji, ampk mislm da ni problem u usb stvareh, js sm disk prkluču že na prenosni računalnik in je isti problem kot na namiznem...datoteke so enostavno not uničene, neznane...

solatko ::

Datotek na zunanjem disku ne moreš popravljat, ker ti jih sploh ni pravilno vpisalo. Z recovery programom moraš popraviti disk s katerega si snemal na način izreži - kopiraj, ali pa si po kopiranju zbrisal fajle. Zunanji disk lepo formatiraj v načinu NTFS, pa poizkusi naredit particije po nekih 100GB, ker je možno da ti celoten disk enostavno ne podpira (lepo ti ga zazna v windowsih in biosu, ko pa hočeš pisati na njega daljšo datoteko (film ali kakšno igro), pa sistem enostavno ne ve kam pisati in ti nekaj mečka ke po disku. Pri prenosu ti je verjetno napisalo da xp ni uspel napisati vseh podatkov in obstoja možnost izgube podatkov.

marko1000 ::

Čaki, formatiram zunanji disk? Potem bi izgubil vse podatke gor. Misliš to, da pol ko bi biu prazen disk in bi js z recovery programom npr EasyRecovery preskeniral kaj je use blo gor prej, to na ta disk pol spravu gor?
Sej mogoče si čist lepo objasnil, ampak brez zamere js tega nerazumm najbolje. Ko je rečeno da naredim, obnovim particijo, mi ni jasno kako to zgleda... Popravim disk na način izreži kopiraj, tut nič slike nimam v glavi...Poizkusim nardit particije...ni mi jasno (brez zamere). Kok bi blo fajn če bi biu kaki vodič kje... No lej, js zdej z EasyRecovery ane, sm skeniru na način RawRecovery in najdu 277 gb podatkov. Mogoče bi to mogu spravt na zunanji disk in bi blo use tko k prej?
Joj, kako te to dela nervoznega ker te skrbi da nauš zgubu une podatke ki jih rabiš...

solatko ::

Podatke si na zunanji disk snemal iz računalnika. Na računalnikovem disku si vse tiste podatke, za katre si uporabljal izreži - prilepi način, izgubil. Poleg tega si napisal, da si določene zadeve v računalniku zbrisal, saj si mislil, da ti jih je lepo posnelo na zunanji disk, kar pa se ni zgodilo in zato si podatke začasno izgubil v računalniku in ni jih na disku.

Če hočeš dobiti podatke nazaj, jih ne moreš od tam k jih sploh ni bilo - zunanji disk.

Uporabit moraš recovery orodje na disku, kjer so sigurno nekoč bili - disk v računalniku.

Torej, če hočeš izgubljene podatke nazaj moraš obnavljati disk v računalniku, ker pa ne moreš istočasno obnavljati in pisati na isti disk, rabiš dodatno enoto. To enoto ti predstavlja zunanji disk, ki pa mora biti čist, da se bodo podatki imeli kam zapisat. Ker je disk večji, je možno, da ti tvoja matična ne podpira zapisovanje na tako velik disk in zato sem ti priporočil, da disk formatiraš in razdeliš na particije po cca 100 GB.

Ko boš imel disk lepo razdeljen, najprej za poizkus presnemi kakšen film ali kakšno daljšo zadevo, da boš videl, če ti na ta način vredu zapisuje, če bo vse O.K. začneš obnavljati disk v računalniku. Ko ti bo program opravil pričakovano delo, boš rezultate prenesel na zunanji disk. Če bo v eni particiji zmanjkalo prostora, boš dal na drugo....

Zunanji disk ne moreš obnavljat, ker na njem nikoli ni bilo podatkov - je sedaj jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

jest10 ::

Nobeno ustvarjanje particij ne bo pomagalo, ker ni problem v tem. Koliko GB podpira kontroler na plati nima nobene veze s tem, kaj priklopiš preko USBja.
Kot sem že parkrat napisal, je 90% težava v tem, da ima plato Asrock DS2. Ta pa ima na zadnjih USB probleme z določenimi napravami, tako da le te ne delujejo, ali pa prihaja do korupcije podatkov. Notranji USBji pa delajo normalno.

solatko ::

USB povezave gredo preko procesorja in se tudi ob normalno delujočem usb priklopu zgodi, da ti pri prenašanju večjih datotek napiše da win ni mogel zapisati na disk - to se na diskih okoli 120 GB ne dogaja, zato naj preizkusi in bo videl kako in kaj. Pri fire vire povezavi teh problemov ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

marko1000 ::

Sedaj mi je veliko bolj jasno, kar si napisal, vedno mi napiše da datoteke večje od 4gb nemore zapisat. Da ti povem sedaj nekaj:

Jaz te podatke nisem imel na računalniškem disku. Jaz sem prek utorrenta vleku in sm meu naštiman da mi prenešene datoteke shrani na zunanji disk (500gb), ker se mi je zdelo, da ima računalnikov disk premalo prostora prostega. In sedaj vidiš da te podatki nikol niso bili na računalnikovem disku... :( Tako da nemoram obnavlat kakor vidiš, ampak pomoje nimam predobre matične da mi zapisuje na tok velk disk, zato si bom naredil particije po 100 gb. Ampak kljub vsem tem, sploh obstaja možnost da dobim te podatke nazaj? :(

solatko ::

Da ponovno preko torrenta, druge variante ni. Ker kar ti je vleklo dol, se ni zapisalo, tako, da je bilo to vse downloadanje brez veze. Sedaj pa naredi tako: formatiraj zunanji disk na NTFS, ker če ti zapisuje max 4GB imaš formatirano na FAT 16. Ko boš postavil disk tako kot je treba, iz računalnika prenesi večino datotek, da si v računalniku sprostiš prostor. Download direktno na USB disk je skregan z zdravo pametjo, ker nigdar ne veš, kdaj ti bo USB povezavo prekinlo. Snemaj v računalnik, potem pa prenesi na zunanji disk. Ko kopiraš na drug disk vedno uporabi copy - paste in ne cut - paste. Potem pa ko preizkusiš, če je vredu posnelo, brišeš iz računalnika. Vse ostalo je loterija.

adisitko69 ::

lp.

Ker opžam da pri kopiranju podatkov iz diska v računalniku na zunanji disk velikokrat prihaja do izgub podatkov in s tem do pokvarjenih datotek me zanima sledeče.

Kateri program uporabiti za preverjanje zapisa prenesenih podatkov?
Ali so datoteke v redu (pravilno) prekopirane.

...........in to ne celotnega diska ali slike ampak samo nekaj datotek.

Recimo danes na zunanji disk prenesem 2 programa.
Rad bi preveril ali sta ta dva programa 100% zapisana in to brez napake.


kateri enostaven program za to uporabiti.

In še to.
Kateri zunanji disk500gb po zanesljivosti priporočate, ter v čem je razlika med staro in novo linijo zunanjih 500gb wd-jev razen v podražitvi za 10 evrov.

Tanks vsem pametnejšim
hvala.

diative ::

Živjo

Pravkar sem kupil zunanji disk WD My Book 500gb. Zanimam me če je v redu da se zadeva kar velikat samo ugaša ter prižiga. Zastopim že da se ob nedelovanju ugasne, idino kar je čudno da se prižge včasih kar sam od sebe (npr. ko zaženem kakšen špil ki ni na tem disku).
Ubistvu ni moteče sam me skrbi ker pravjo da diski najslabše prenesejo vgašanje ter prižiganje. Ali je to samo kakšen mit in je zadeva čisto normalna

Hvala za odgovor

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111051 (10021) Jerry000
»

Backup podatkov in ne sistema

Oddelek: Programska oprema
273603 (2698) axee
»

Pokvarjena particija - nujno!

Oddelek: Pomoč in nasveti
232422 (1970) 69charger
»

zunanji disk nehal delat. recovery?

Oddelek: Pomoč in nasveti
154666 (4379) roller2
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493718 (2971) Stoyc

Več podobnih tem