» »

podnapisi

podnapisi

borut-t ::

Dej mi povejte, če je kje tak program, pa mi povejte, da bi se dalo pri podnapisih spreminjat čas prikazovanja, oz. da se jih mau premakne naprej al pa nazaj....
k velik je takih podnapisov, da se ne ujemajo ravno z besedilom, pa jih moraš pol nekak uredit, pa ne vem kako...

lp

Borci ::

Zamik naprej-nazaj ti omogočajo že nekateri predvajalniki, če pa moraš podnapise skrčiti ali raztegniti pa lahko uporabiš na primer tole.

perci ::

dober divx predvajalnik, ki podpira vse vrste podnapisov in zamik le-teh je radlight, pa še lepe skine ima :))

freejack ::

Sicer se tudi s predvajalniki da "popraviti" čas, samo osebno imam raje programe,.. To ti omogočata npr. SubtitleTool (najljubši), kjer lahko poleg prilagajanja časa, podnapise tudi popravljaš, poleg tega podpira še vrsto drugih funkcij, podpira pa veliko formatov podnapisov.Aja, pa še link.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

rockeye ::

najboljši programček za to je Time Adjuster. Naložiš film in podnapise in gledaš kdaj je vrstica, ki jo iščeš izgovorjena, klikneš na OK in save in programček ti samostojno zamakne vse podnapise tko kot je treba!

tha_man ::

Jaz sem pred časom napisal en tak programček, če hočeš ti ga lahko pošljem na email pa se malo poigraj z njim. Na žalost podpira samo en format podnapisov (ponavadi txt ali sub pripona). Tiste ki zgledajo tako:
{10}{100}To je en podnapis
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

EX-B ::

THE proggy za tole je SubSync (tule pod downloads). Podpira vse vrste podnapisov (razen VobSubovih seveda) in je dokaj preprost za uporabo, hkrati pa ima najvec funkcij za premikanje in usklajevanje podnapisov.

tha_man: To so MicroDVD format podnapisi.
Lp. EX-B

tha_man ::

MicroDVD ja, sem se spomnil :8) A slučajno veš katera pripona naj bi bila prava zanje (sub ali txt)? Kot kaže si folk ni čist na jasnem okrog tega (z mano vred :)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

EX-B ::

Originalno je bla koncnica sub, vendar je folk potem zacel txt uporabljat, ker koncnico sub uporabljata tud VobSub in Subviewer, da so jih lazje locili med seboj (VobSub kojci ves, ker so ponavadi okrog 3, 4MB fajli, SubViewer ma pac sub, MicroDVD pa kokr je :) ).
Lp. EX-B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14525820 (13155) podtalje
»

novi A/V formati

Oddelek: Zvok in slika
111200 (938) propeler
»

Divx podnapisi v WIN2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
141164 (987) zile
»

The Playa

Oddelek: Zvok in slika
271781 (1423) Binji
»

Podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
121463 (1079) zile

Več podobnih tem