» »

Več strani v eni!

Več strani v eni!

Tito ::

Tole rabm: Mam ohvirno stran potem pa hočem da se le osrednji del strani spreninja (), ko klikaš na linke!

Napišite mi v cicibanskem stilu:D !

LP MAtic

R0K ::

Slišal za Frejme? Ker CSS bi bil itak trenutno pretežek zate...

Kak imaš zdj stran sploh narjeno? Maš na levi meni na desni pa rečmo 3/4 cele strani, osredno stran ane?

In zdj k maš narjen meni, sam vstavljaš v desno osrednjo stran nove frejme in jih shranjujejš kot celo stran pod drugimi imeni.

Upam, da si razumel. :)

S fremi znam! Ampak nimam take strani! Stran je narejena na osnovi tabele! Tako da stver pride not v stran (v sredino!) Tako daleč sem prišl z sampli, toda tega nism najdu še nikjer! Povej kako nardiš CSS! Mogoče bom pa skapiral???

(Delam pa v dreamweaverju)

Moja stran o kateri je govora:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tito ()

Loki ::

<table style="width:20%; float:left">
<tr><td>
sem pride meni ali kaj podobnega...</tr></td>
</table>
<table style="width:80%; float:left">
<tr><td>
sem pa pride bistvo strani, vsebina...</td></tr>
</table>

kaj stvar naredi?
<table><tr><td> verjetno ze poznas...so gradniki tabele.
width="20% verjetno tudi ze poznas...bove browserju, naj bo tabela siroka 20% vidne povrsine browserja; kar je tudi priporoceno, ce delas za all-resolution.
float:left...ti je poznan ukaz align:left (npr. <table align="left">) iz HTML 3.2?
ta float je v bistvu enakovreden align ukazu, le da je izveden v CSS, s tem pa ustreza standardoma HTML 4.01 Strict in XHTML 1.0 Strict glej povezavo)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loki ()

In kaj mi to pomaga, saj to mam že narejen! Zdej pa tko! Imam 25 strani, ki pa imajo enak meni, ogrodje... in različno vsebino! Želim si da bi imel namesto 25 strani le eno, ki pa bi, ko bi kliknil na povezavo spremenila vsebino osrednjega dela!

Kako to naredim?

Hvala!

Ziga Dolhar ::

Edina možnost, da bi naredil to, kar si ti želiš, se pravi, vse skup imel v enem samem filetku, bi verjetno mogu spravt "vsebinski del" v layerje, potem jih pa prikazovat in skrivat glede na klikane linke.

Praktično? Zeeelooooooooo ... ne.

Poskusi iframe, ali pa Dreamweaver Templates. Ali pa v PHPju. Ampak nobena od teh možnosti ti vse vsebine ne bo dala v eno samo stran.

rabiš podrobnejša navodila? 20.000 sit na moj TRR >:D

sej je ok! Sam plasti so pa neuporabne, saj se ne premikajo glčede na resolucijo!

Matek ::

Čuj, 25 strani ni nič, to kar lepo neredi v HTML-ju, ker se boš najmanj zajebaval.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

darh ::

Tito: ne govori traparij... z layerji se da marsikaj narest, tud da se resizajo.... če ti ne znaš, še n epo meni da se ne da...

pa k smo ravno pri tem... kakor pravi MMMato... ne komplicire, ker nimaš dost znanja za to... naredi preprosto and that's it..
Excuses are useless! Results are priceless!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298344668 (3805) sunniegoldie
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

519773 (7572) nuuush
»

Poravnava znotraj DIV

91653 (1534) alum
»

table CSS problem ...