» »

table CSS problem ...

table CSS problem ...

webcreator ::

delam s tabelam in CSS, sam mi na levi strani nikak celica ne ostane na določeni širini, ampak se spreminja glede na sosednjo (širina).

}
.menu {
background-color: #0066FF;
width: 150px;
border: 1px solid #FFFFCC;
vertical-align: top;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
list-style-image: url(gumbi/bullet.gif);
margin: 2px;
padding: 2px;
}

Tabela zgleda pa takole:
header
menu + main
noga.

(čist simpl postavitev, sam mi sploh ni jasn zakaj jebe ...)
To all the virgins: "Thanks for nothing!"

Loki ::

bi ti dal kak URI, ce je sila, lahk tut sem notr nardis, tko na pamet ti ne morem povedat

kdaj se ti spreminja?
ce se content v desni tabeli spremeni ali ob resizanju okna?
a mas podano sirino desne tabele? v px ali %?

se ti ob resizanju okna postavi desna tabela pod levo? like this:


 



 


ce se ti tako pojavi (sam da ni tistega vert. zamika), dodaj v obojne CSS se float:left;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

webcreator ::












  •  
    a

  •   b

  •   c






  • WebDesign|Avgust 2002.

    evo še CSS:

    .tabla {
    border: 1px solid #FFFFCC;
    width: 99%;
    background-color:#808080;
    padding : 2px;
    margin: 2px;







    }
    .TDmenu {
    background-color: #0066FF;
    width: 150px;
    border: 1px solid #FFFFCC;
    vertical-align: top;
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 14px;
    list-style-image: url(gumbi/bullet.gif);
    margin: 2px;
    padding: 2px;



    }
    .TDmain {
    background-color: #0099FF;
    margin: 2px;
    padding: 2px;
    border: 1px solid #66FFFF;




    }
    .TDHeader {
    height: 120px;
    width: 100%;
    border: 1px solid #FFFFCC;
    }
    .NOGAfont {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 9px;
    font-style: normal;
    color: #FFFFCC;
    text-align: center;
    vertical-align: middle;

    }
    .BODY {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    background-color: #666666;
    }


    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    Zgodovina sprememb…

    Loki ::

    kak PrintScreen ali celo URI bi bil boljsi!
    tale CSS mi ne pomaga nevemkoliko, ce ne vidim layouta.

    webcreator ::

    če daš mail ti pošlem vse po mailu ...
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    webcreator ::

    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    darh ::

    meni dela vse normalno ?!!?

    o tvojem dekoracijskem okusu pa zdej nebi :D
    Excuses are useless! Results are priceless!

    Loki ::

    se strinjam z xbitom (glede vsega - tudi meni dela prav); email imam pa itak prikazan v PROFILU!

    webcreator ::

    1. meni ne dela normalno, ampak mi levi menu velikost spreminja, če spremenim main ... (tam k je slika od ducatija ...).

    2. kar se dizajna tiče je vse temporary, ker tole sm del 5 min, pol sm pa popizdu k mi ne dela levi menu ...
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    darh ::

    ti "webcreator"... kater browser pa uporabljaš ti ?

    v IE vse dela...

    poskusi validirat html & css, mogoče boš tam kako napako odkril...
    Excuses are useless! Results are priceless!

    webcreator ::

    IE6 pa nč mi ne najde ... "xbite" :D
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    darh ::

    sem vedu da ne boš vidu fore.. anyway...

    v definicije stilov se ne daje html tagov...

    drugač pa poglej tole...
    Excuses are useless! Results are priceless!

    Loki ::

    <link href="xrb" rel="stylesheet" type="text/css">

    <STYLE type="text/css">
    <p>A { TEXT-DECORATION: none} A:hover { COLOR: red; TEXT-DECORATION: none ; BACKGROUND: #ffff33 } A:link {TEXT-DECORATION: none } A:visited {TEXT-DECORATION: none } A:active {TEXT-DECORATION: none}</STYLE>
    </head>

    tukaj je...ogromno napak. :))

    webcreator ::

    sej to sm zdej vstavu v .css file, ampak vseen lahk poves kaj naj bi blo narobe ..., plus tega pa ni problem tu ...
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    Ziga Dolhar ::

    Spusti kodo skozi en html in css validator, no.

    Poleg onega

    v deklaraciji stilov...

    Loki ::

    probej se tole:
    <table style="position:absolute; left:xxx px; width:50%">
    s tem, da left:xxx px predstavlja tocno pozicijo tabele (zacetek; je lahko tudi v %)

    webcreator ::

    Hvala, w3c je pametna stvar :D Vglavnem je bla napaka ta, da sm mel style že v headu, zdej mam pa vse sam v css filu in normalo dela, merci beaucoup.:8)
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    darh ::

    sej ga maš lahko v headu.. ni problema... samo pravilno mora bit sestavljen ane..
    Excuses are useless! Results are priceless!

    webcreator ::

    sm vidu ja, pa tud div sm čist narobe uporablu, da listov ne omenjam ..., sam tisto je pač delal vseen, pa nism vidu problema prej ...
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    Zgodovina sprememb…

    Ziga Dolhar ::

    /me bi nekomu predlagal WYSIWYG editor; Dreamweaver morda.

    webcreator ::

    /me se pa s tem ne strinja, what you see is what is kurac. Sm si raj mal .pdf o htmlju vzel v roke ...
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    darh ::

    Ziggga ma prov... ob revnem znanju htmlja je to edina rešitev.... poleg tega da greš študirat specifikacije ja :)

    Pa da ne bo kdo mislu... tud najboljši v tem poslu imajo še vedno odprt zraven pdf z specifikacijami...
    Excuses are useless! Results are priceless!

    Loki ::

    napises ti npr. eno stran, ki ima nekako 20 - 30 podstrani (vse staticno) na roko vse - beri: v UE? (xbite)

    Zgodovina sprememb…

    • spremenil: Loki ()

    Ziga Dolhar ::

    Loki: pa sej, če imaš fajn templates system -- kaj je problem??? Predloge je lahko pametno sam napisat, dočim je sama "vsebina" strani največkrat dokaj preprosta -- itak pa imaš oblikovanje vnaprej definirano pa v stilih...

    darh ::

    Loki: zavisi od denarja v proračunu za izdelavo... pod 100k se ne spravm pred text-editor... (razn za privat zadeve seve...)

    Večina mojih izdelkov je narejenih na roko.. tako imam vse pod kontrolo in za traparije lahko krivim le sebe...
    Excuses are useless! Results are priceless!


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    Prikaz strani na različni resoluciji-Joomla

    Oddelek: Izdelava spletišč
    151487 (1215) kr?en
    »

    poravnava li elementov

    Oddelek: Izdelava spletišč
    81594 (1459) boss-tech
    »

    CSS za specifično tabelo

    Oddelek: Izdelava spletišč
    10825 (702) Fukomuko
    »

    CSS background-image in IE6?

    Oddelek: Izdelava spletišč
    132639 (2505) Road Runner
    »

    Kako določiti barvo linkov v style.css!

    Oddelek: Izdelava spletišč
    51243 (1167) ferjan

    Več podobnih tem