Forum » Pomoč in nasveti » Kako poimenovati sliko v wordu?
Kako poimenovati sliko v wordu?
Racunalnik ::
...da bi bila slika imenovana, se pravi spodaj pod sliko da je text ki imenuje sliko in da ce sliko premikas da se jo text drzi.
Pa prosim najbolj enostaven priemr, ker nekje sem zasledil da se to dela kot kazalo,kar pa full ne maram.
hvala
Pa prosim najbolj enostaven priemr, ker nekje sem zasledil da se to dela kot kazalo,kar pa full ne maram.
hvala
slowie ::
Ne vem sicer, kako to dela, če sliko premikaš, ampak ko vstaviš poljubno sliko, nanjo klikneš z desno miško, in v meniju izbereš možnost "napis".
Je to okej?
Je to okej?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
Ne vidim nicesar v word 2003 da bi pisalo napis ko z desnim klikom kliknem na sliko.
Mislim pa tak text ko recimo delas seminarsko nalogo je prvi pogoj da se vidi text pod sliko,kaj ta slika je.
Mislim pa tak text ko recimo delas seminarsko nalogo je prvi pogoj da se vidi text pod sliko,kaj ta slika je.
Tudi sam uporabljam Word 2003, in ko z desno miško kliknem na sliko, izgleda takole.
Slowie
Men da opcijo na tvojem mestu, setauto shape in nic podobnega,pa si ti probal poimenovati in da ti kaze potem pod slikco ime ki ga poljubno napises?
Mogoce imas kaksne popravke gor.
A ve kdo drug resitev za moj problem?
Mogoce imas kaksne popravke gor.
A ve kdo drug resitev za moj problem?
Da, pokaže mi poljuben tekst tik pod sliko, ali pa nad njo, kakor določim.
Drugače pa, možnosti je dosti, po moje. Ko vstaviš sliko, se s kurzorjem postaviš takoj za njo v isti vrstici in pritisneš ENTER. V naslednji vrstici se tekst izpiše tik pod njo. Mar to ni dovolj?
Drugače pa, možnosti je dosti, po moje. Ko vstaviš sliko, se s kurzorjem postaviš takoj za njo v isti vrstici in pritisneš ENTER. V naslednji vrstici se tekst izpiše tik pod njo. Mar to ni dovolj?
Slowie
S klikom na desno miško se ti tudi odpre možnost Oblikuj sliko, kjer si lahko izbereš tudi razne postavitve teksta (oblikuj sliko ---> postavitev, tretji jeziček).
Slowie
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšla nova beta Firefoxa (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 23239 (20043) | smash |
» | Word: slika (sklic | napis) v besedilu omenjen ?Oddelek: Programska oprema | 8278 (7722) | mikeyq |
» | Word - SlikeOddelek: Programska oprema | 1451 (1451) | roli |
» | Izšel OpenOffice.org 2.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 11729 (9361) | Jst |
» | Microsoft Word 2003,kako sliko zraven texta?Oddelek: Programska oprema | 3175 (2995) | Racunalnik |