» »

Microsoft Word 2003,kako sliko zraven texta?

Microsoft Word 2003,kako sliko zraven texta?

Racunalnik ::

Zanima me kako se naredi da recimo imas na levi text ki si deli prostor z sliko v isti vrstici na desni.
Ce das normalno sliko notr,ti bo tex pisal ali nad sliko ali pod njo zraven pa ne,jest pa glih to rabim ce slika ne zasede celotne sirine lista bi rad da se zraven lahko napise se text,da ni toliko pusto.

bastadu ::

Desno klikneš na sliko --> Oblikuj sliko... ---> Postavitev:\

Celeborn ::

In izbereš Tesno ali Kvadrat.
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

Racunalnik ::

Thanks

Racunalnik ::

Kako pa naredis da je ta glavni text nonstop na vrhu na vseh listih razen prvem?V tem primeru nad kazalom.


Zgodovina sprememb…

gpojm ::

Če sem prav razumel, sprašuješ po oblikovanju glave besedila in če je to potem:
1. na strani za kazalom narediš prelom odseka (VSTAVLJANJE -prelom odseka, na novo stran)
2. premakneš se v pogled glave ( POGLED, glava in noga), izklopiš možnost, da glava ne podeduje nastavitev iz prejšnjega odseka, potem pa oblikuješ glavo kot vsako drugo besedil, lahko vstaviš grafiko, obrobe,.....
Don't Get Mad, Get Even!

pirat ::

Tekst napišeš v glavo (header) dokumenta -> najdeš v meniju Pogled, točka Glava in noga)
Če tega teksta ne želiš na prvi strani (na vseh ostalih pa) potem pomaga, če izključiš številčenje na prvi strani (v meniju Vstavljanje -> številka strani izbrišeš kljukico v polju Pokaži številko prve strani... - na prvi strani potem ne bo izpisano glave in noge....
Morda obstaja tudi kakšna enostavnejša rešitev, vendar ti jo bo moral povedati kdo drug......

lp

Racunalnik ::

Hvala obema,nekaj sem ze naredil,tolk da mam glavo,tist pa na kateri strani hocem to met se nisem uredu ampak sej bo,je kr mal tezko ker imam angleski word potem morm pa prevajat vasa navodila.:)

Racunalnik ::

Se da na tak nacin tudi stevilciti strani,spodaj na sredini lista,tako da je vedno ta stevilka na sredini in ne da jo mors sam pisat na vsak list.

korpi ::

V nogo vstaviš številko strani (je ukaz na orodni vrstici), drugače pa pod Vstavljanje - Številke strani. Lahko je tudi na sredini, desno, levo, lahko v nogi narediš vodoravno črto ipd...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: korpi ()

Racunalnik ::

Prosil bi se nekoga ce mi pove kako naj se resim razlicnih presledkov med besedami.
Iz vecjih virov z razlicno pisavo(velikost,tip pisve)sem copy/pastal v svojo nalogo text in sedaj opazim ceprav nevem ce je to vzrok da imam med nekaterimi besedami 2 krat vecji presledek kot med drugimi besedami.

Sedaj me zanima kako se tega resim,upam da se da na eleganten nacin.

2.Vprasnje je pa kako uredim kazalo,potegnu sem ga iz druge naloge v svojo tako da ze ima naslove in podkategorije,samo seveda niso prave,zmesa se in stevilcenje in vse kar je mozno,tudi ce zacnem na novo stevilciti ali pa dam na avtomaticno popravo zacne kr od ene strani steti posvoje.
Zanima me ce se mi bolj splaca to kazalo zbrisati v celoti in narediti drugega.Sam ga pa neznam narediti ker vidim da je kazalo nekako aktivno in ce se ne motim mi je nekdo razlagal da se kazalo naredi samo,da potegne vse naslove naloge in jih avtomaticno kategorizira in ostevilci.Jest imam naslove z bold in velikimi crkami.
Prosim ce mi kdo pove kako se to naredi in da nebo slucajno stel se prvo stran na kateri je naslov in slika.

ToniT ::

1. Odvečnih presledkov se rešiš tako, da zamenjaš 2 presledka z enim. To ponoviš večkrat.

2. Kazalo je najbolje narediti po svoje (na novo). Vendar pa moraš uporabljati sloge. Se pravi za vse naslove istega tipa moraš imeti svoj slog. (recimo naslov 1, naslov 2 itd....)

Za neštevilčenje prve strani pa uporabi odseke....

Racunalnik ::

A bi se dalo to malo povedati kje se to naredit ker ce bi znal sam najdt bi vrjetno ze nareu.
Kje se presledek stima in kje se rihta kazalo in kaksni pogoji v naslovu morajo biti da jih kazalo cam registrira in ostevilci.

ToniT ::

Presledek se zamenja v meniju Uredi -> Zamenjaj (ali Ctrl-H) in tam izbereš zamenjaj vse...

Za izdelavo kazala pa moraš uporabljati sloge.... Ker imam trenutno pred sabo angleško verzijo Worda, bom na to odgovoril kasneje....

Racunalnik ::

Jest mam tudi anglesko verzijo tako da ni panike.

Probal sem presledke,za find what sem dal 2x presledek za replace pa 1x pa pravi da nic ne najde,potem pravi da jih je zamenjal nevem kolk ampak kolkr jest vidin ni nic naredil.

Sploh ne vem zakaj je prislo do tega,vrjetno zaradi vec pisav in pa mogoce kaksnih aktivnih listov ker sem opazil ce pobrisem ta velik presledek (smatra ga kot enega sam da je 2x vecji)in ce ga zbrisem se pojavi v stavku visje ali nizje,kot da bi bil text nekako aktivem.

Za kazalo bi te pa tudi prosil,sem sel ze na microsoftovo stran pa imajo navodila za kazalo pa mi ni nic jasno,ce grem na insert in dam index morm not vpisat kaksna bo prva stran imela naslov,to da recimo UVOD k je bold,potem mi na list vrze neko kodo,to kodo naj bi se aktiviralo za F9 ampak meni se samo raztegne koda in se mi ne pojavi index.
Enkrat sem prsu da tja,ko sem oznacil recimo uvod kot pravi help,mi naprej pravi da naj zdej z misko kliknem kje naj bi index bil,samo potem ni vec oznacen uvod.
Sploh nevem kako naj bi index vse moje naslove dojel in jih dal razvrstiti po indexu.A morjo biti cifre pred uvodom recimo al jih da sam.
Potem sem sel po drugem postopku(po programskem helpu)pa govori nekaj o 3 metodah starta,pa izberem prvo ki deluje najlazja,kliknem v orodno vrstico na tabelo potem pravi da oznacis dva kvadratka,potem napises notr naslov bla bla bla in spet nic ne dela,mogoce zato ker je ze bilo kazalo notr in so teli naslovi ze mogoce od prej aktivni in se vse skupaj vedno zmesa.

Po pravici povedano ga tudi nerabim imeti ker sem ga z navadno pisavo naredu,problem je samo v tem da ni tolk super pregleden ker orginal index naredi lepse vecje presledke med naslovi,PROBLEM je pa v tem da na levi strani k so cifre (stevilke strani)niso lepo poslihtane ena pod drugo,ce bi to lahko resil(sem ze dal poravnaj levo pa ni delovalo)bi bilo cisto vredu.

Ce bos razlagal za index bi te res prosil ce lahko razlozis kot za telebane,kaj je treba oznacit in naprej.

Racunalnik ::

Mal je zaspala tale tema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

libre office

Oddelek: Programska oprema
253618 (2148) darkolord
»

Word oblikovanje

Oddelek: Programska oprema
303789 (2812) finpol1
»

Vstavljanje številk strani v wordu

Oddelek: Operacijski sistemi
83782 (3632) hobbit
»

urejanje v wordu

Oddelek: Programska oprema
84515 (4378) kolombo
»

Številčenje MS Word

Oddelek: Programska oprema
103105 (3016) Dragoj

Več podobnih tem