» »

Philips 42pfl7403h ni zvoka, dobil bom popizdi

Philips 42pfl7403h ni zvoka, dobil bom popizdi

G36c ::

Pozdravljeni, evo po dolgih dneh premišljevanja sem se odločil za omenjeni lcd. Ga prinesem domov, priklopim antene in. Na priklopu siola preko hdmi ni zvoka. Tudi v meniju mi napiše delovanje brez zvoka. Skoraj dobil živčni, ker ne znam vzpostaviti zvoka. Zvok dela sam, če imam kable direktno iz stb- ja v ojačevalec, vendar je slika in zvok v razmiku, iz lcd-ja pa ne duha in sluha o zvoku. Če pa priklopim kabelski sistem preko navadnega kabla, pa zvok deluje, najde tudi vse nekodirane kabelske digitalne programe. Prosim povejte, kaj je potrebno nastaviti, da ne bom prehitro izgubil veselja za novo pridobitvev. Vnaprej hvala.

damjan1980 ::

kot prvo probaj na različnih hdmi vhodih če dela ali ne.
Idi na philipsovo stran in poglej če je kak update za tvoj tv

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi...

pa na tej strani še malo po faq prebrskaj, mogoče bo kaj pametnega

G36c ::

Evo, pa sem rešil zadevo. Napaka je bila na Siolovem komunikatorju. Pokličem na Siol, povem težavo in tip televizorja, tipson si zapiše moje podatke in odjemno mesto in pravi , da me pokličejo nazaj. Pa jim nisem verjel, pa sem si rekel, okej, pa še en dan brez zvoka. A glejga zlomka, iz Siola pokličejo čez slabih 15 min in pove, naj ponovno prižgem komuni... Innn.....? Ne moreš verjet, zvok dela.
Povzetek:
- za vse LCD-je ( višji rang ) niso dovolj osnovne nastavitve komunikat... če je povezava preko HDMI, kliči na Siol
- oglasili so se po treh zvonenjih- včasih čakal tudi po 15 min
- prijazni in urgentno rešili zadevo
- ali ste vedeli? na daljincu - siol- tipka meni, potem rumeni in nato modri gumb: nastavi signal HDMI na Full HD resolucijo,daj na stanby in ponovno vžgi, nisem vedel do danes
- brez veze se matral in živciral ter izbiral LCD. Če bi takoj vedel, kakšno dobro sliko bom imel,
- ko bodo vsi programi takšni kot HD National geographic, bo pa res veselje gledat, res seka

Omenjeni LCD je res fantastičen, nad sliko navdušen, DBV-c seka u nulo, samo kartico še vtaknem za kodirane programe, kam, pa zaenkrat še ne vem. Potrebujem nekakšen vmesnik, da kartico vtaknem noter in potem naprej v režo LCD-ja. Če kdo ve kakšna je ta stvar, kupim.
Imel priliko gledat enaki 42 inč..lcd pri kolegu, vendar ima serijo 5603 D, ni primerjave v sliki. Procesor dela svoje. Da ne govorim o 3403, ki ga ima drugi kolega. Samo na podlagi teh dveh tv, sem cel mesec cvikal, kaj kupiti.

To je to in lep pozdrav.

Alexius Heristalski ::

Če kdo ve kakšna je ta stvar, kupim.

conax cam
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ticom ::

Tudi sam sem lastnik lcd Philips 42 7403H, zaenkrat vse naj, naj. Presegel pričakovanja. Me pa zanima, če obstajajo še kakšne podobne finte na siol daljincu, oz. karkoli kar bi olajšalo ali izboljšalo delovanje TV , kot je že prej ugotovil G36c. Če kdo kaj ve v tej smeri, kar ni kot javno objavljeno prosim za nasvete.

Lp.

Alamar ::

Imel priliko gledat enaki 42 inč..lcd pri kolegu, vendar ima serijo 5603 D, ni primerjave v sliki. Procesor dela svoje. Da ne govorim o 3403, ki ga ima drugi kolega. Samo na podlagi teh dveh tv, sem cel mesec cvikal, kaj kupiti.


Ne pretiravaj. Razlika med 7403 in 5603 je minimalna, če imaš kolikor toliko kvaliteten signal (kar preko siola ni). Preko T-2 optike in pri divX/dvdjih oboje na razdalji 3m praktično 99% ljudi ne bo opazilo razlike. Pri HD materialu pa še manj. Preverjeno, ker imam oba modela doma in mi je žal, da sem preplačal 7403.;)

G36c ::

Vtrajam pri svojih besedah :) Prej bi se zlagal, če bi ti reke, da sem kupil slabšo serijo za manj denarja in bi se s tem pohvalil, kako sem prišparal z ceno za isto kvaliteto slike. Tako pa je ravno obratno. Plačal zelo drago, vendar je tudi slika boljša. Na žalost je tako, pa to naj ne zveni kot tolažba za zgrešen nakup. Predolgo sem izbiral, vendar sem na koncu izbral prav in sedaj čutim pravo olajšanje, da nisem vstran vrgel velikega denarja. Če ti je pa v zadovoljstvo, sem ti pripravljen demonstrirati ( ogled na domu ) sliko na mojem siolu in kabelski. National geographic samo na kabelski. Dva posta navzgor pa hvala za nasvet. Mejte se

Alamar ::

Zakaj bi mi demonstriral, če imam televizorja nekaj metrov narazen v dnevni sobi in spalnici?:)) Saj verjamem, da je razlika na slabšem signalu, ker ima 7403 boljši procesor obdelave SD signala. HD programi so imho identični, vsaj prek T2 optike.
No, nima veze, glavno da si zadovoljen. Jaz pa tudi, ker sem za pol manj denarja dobil še eden televizor za v spalnico.:))

G36c ::

Verjetno je od vsega tega najbolj vesela tvoja žena v spalnici, ker ima vsaj nekaj velikega v njej . Če že ni dober signal, ima vsaj dober ...:)) Pa lep vikend ti želim. Jaz pa grem po napornem delavniku uživat v Siolovem programu, mogoče tudi kabelskem, ravno sedaj predvajajo nekaj o Brazilski đungli. Ful dober , ne? Čao

mosnik ::

Jaz sem nekaj prestavljal kablovje pa sem nazaj priključil T2 motorlo hd preko hdmi pa mi sedaj tv ne predvaja zvoka prej mi je normalno kje bi lahko bil problem?
Ali se da to kje na tv to popravit ali na motoroli ?

Imam lcd Philips 37PFL3403D
danč

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mosnik ()

Faust_nine ::

lep pozdrav... pred kratkim kupil Philipsov 42PFL 7403H, pa se mi pojavlja en majhen problem... namreč pod meni "priljubljeni" (ki jih je od 1 do 4 ) si shranim določene programe (digitalne), pa se ti vsakič ko je televizija izklopljena dalj časa, "izgubijo"... zginejo iz seznama.. vsakič namreč ko Tv vklopim po daljšem času se mi na ekranu izpiše najprej izpiše, da so programi posodobljeni. sem iz Mariborske regije... UPC...
a ima oz. je imel kdo podoben problem 8-O???

LP faust

king67 ::

Pozdrav!

Morda bo pomagalo navodilo v temi:
PROBLEM PRI VKLOPU Philips 42PFL7603D

lp,
king67

hodu63 ::

Faust, izginjanje programov boš odpravil z nadgradnjo softwerja. Nasplošno pri novejših Philipsih večina napak čudežno izgine po nadgradnji softwerja.

l.p.

Faust_nine ::

hvala za predloge... tudi sam sem upal da bo s tem rešen problem ampak na žalost ostaja... sem kot prvo nadgradil software na zadnjo verzijo, pa ni pomagalo... nato pa sem še na predlog king67 upošteval navodila in onemogočil samodejno posodabljanje v meniju... pa zadeva vseeno ne funkcionira... zgleda bom moral kontaktirati Philips... ne vem pa če ima kakšno povezavo z ostalimi nastavitvami... zaradi digitalnega kanala imam nastavljeno državo:Finska; tako da preko UPC-ja v Mariboru dobim 104 digitalne TV kanale in 75 radio kanalov... v glavnem ni neven kaka stvar, ampak se razume da če kupim neko stvar naj bi funkcionirala kot je treba 8-)...

LP Faust

Faust_nine ::

aja pa samo še toliko... kot sem zgoraj že navedel... javi mi, da je bil posodobljen seznam kanalov in ne software...

LP Faust


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Sharp LC42DH77E iz .si ali .co.uk , Kako prejeti paket (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628458 (6498) Keyser Soze
»

ALI Philips 42pfl7603h ALI 42pfl7403d

Oddelek: Zvok in slika
183584 (2338) Okapi
»

Nakup novega TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
223366 (2783) veliki_bos
»

Sony KDL 37 v4500 vs Philips 37 PFL 7603d/10

Oddelek: Zvok in slika
202631 (1404) Feren
»

LCD TV SONY ali PHILIPS

Oddelek: Kaj kupiti
133342 (3051) Calligula

Več podobnih tem