» »

Razlike med kamerami

Razlike med kamerami

Pton ::

Živjo!

Kopujem kamero za malo zahtevnejšo rabo. Zanima me kakšne so razlike med znamkami recimo: Sony, Canon, Panasonic, JVC. Najbolj me pa zanima kje se loči razlika med filmoma posnetima recimo z kamerama SONY HDR-SR12E in SONY HDR-FX7E. Vem da je slednja profesionalna, ampak me zanima zakaj? Kje so tiste skrite dobrote, ki jih slednja ponuja. Kakšna je razlika v sliki...
Hvala za odgovore.

blackbfm ::

Ja verjetno ima profesionalna kamera malo boljšo lečo, boljši senzor, boljši software, itd..:P Pri hiši imamo eno kvazi hd kamero. Slika je za bruhat, skoraj slabša kot na mojem 10 let starem digitalcu. V glavnem boljša (dražja) kamera naredi sigurno boljšo sliko. Je pa dobro da pogledaš par recenzij (nekje imaš še testne posnetke zraven) preden greš dejansko kupit zadevo...da ne bo potem presenečenj.

tempoFlow ::

Profi kamere so po navadi narejene iz boljših materialov, uporabljajo boljše senzorje (manj šumenja pri slikanju z manj svetlobe) in boljšo optiko - večinoma imajo tudi večje leče, zaradi česar prepuščajo več svetlobe in je slika zaradi tega bolj ostra in natančna.

vasquez ::

+ imajo veliko več možnosti za ročne nastavitve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero HD kamero?

Oddelek: Kaj kupiti
324249 (3333) assez
»

Katero HD kamero - domača uporaba

Oddelek: Zvok in slika
295043 (2803) einstein :P
»

Nakup HD kamere do 1.500€

Oddelek: Zvok in slika
101615 (1374) MicomaN
»

HD kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509336 (8002) Pton
»

Digitalna kamera višjega ranga

Oddelek: Kaj kupiti
61608 (1461) Fanicker

Več podobnih tem