Forum » Operacijski sistemi » Pridobitev podatkov po izbrisu particije/format pomoč
Pridobitev podatkov po izbrisu particije/format pomoč
SmeskoSnezak ::
Zanima me, če je kak software ali pa bilokaj, s čim bi dobil podatke zatem, ko sem disk formatiral. No, formatiral sem le del diska. Ostali del še ni formatiran, a so particije izbrisane. Kakšna je torej možnost, da dobim podatke nazaj, ko namestim Windows XP? S kakim programom/postopkom, bi lahko dobil okoli 5% diska(podatkov) nazaj?
@ Pusti soncu v srce... @
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
Okapi ::
Na ta disk ne smeš nič nameščati. Daj ga v en drug računalnik in uporabi katerega od programov za obnovitev particij/podatkov. Za tovrstne programe poguglaj - data / partition recovery.
O.
O.
Ja, žal se je Windows XP že skoraj namestil... sem pa zdaj malce brskal po spletu in očitno obstajajo programi. Da ne izberem kar prvega, bi prosil za pomoč pri izbiri. Kateri program izbrati? Je vsak dober ali obstajajo kakšni bolši?
p.s:Je kje kakšen test teh programov?
Sicer pa niti ne bi mogel dati kod secondary disk, ker je laptop.
p.s:Je kje kakšen test teh programov?
Sicer pa niti ne bi mogel dati kod secondary disk, ker je laptop.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
A je kakšna razlika, če je disk formatiram ali pa da je samo particija izbrisana? Bi moral particijo še formatirati ali pustim vse na miru in zaženem recovery program?
Našel sem nekaj zastonjskih programčkov, pa bom prek usb ključka poizkusil zagnati.
Našel sem nekaj zastonjskih programčkov, pa bom prek usb ključka poizkusil zagnati.
Okapi ::
Pusti vse pri miru, kot je, in poskusi rešit, kar se da. Več kot boš spreminjal na disku, manj možnosti boš imel.
O.
O.
SasoS ::
Če veš kje je particija bila, jo lahko z linuxom skreiraš na istem mestu pa bodo podatki vidni. Drugače ti ostane samo recovery...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiral napacen diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1297 (847) | T-Mac |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4886 (3868) | Dejk0 |
» | Zunanji disk težavaOddelek: Strojna oprema | 4049 (4049) | diative |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1962 (1676) | Al-Ni |
» | RECOVERY PODATKOVOddelek: Pomoč in nasveti | 1563 (1383) | Elemen_T |