Forum » Strojna oprema » Temperatura HDD
Temperatura HDD
Matty ::
Pred kratkim sem se imel IBM 40Gb 7200. Temperatura je bila v idle okoli 35C pa pod obremenitvijo do max 40C. No, disk je sel v vecna lovisca (dobil bad sectorje). Namesto tega sem dobil Maxtorja 40Gb 7200 (mel sem na izbiro, pa nisem hotel se enkrat IBMja). Maxtor ima idle temperaturo 41-42C, medtem ko pod obremenitvijo kaze tudi do 45C (kadar zazenem Edonkey pa 48?????). Na dotik disk je disk topel, ni pa vroc...
Cudno je, da se na istem mestu v kisti Maxtor greje precej bolj kot IBM (razlika je v idlanju 7-8C), al pa je to dejstvo pri Maxtor diskih?
Temperature so priblizno iste tako pri odprti kot zaprti kisti... Temperatura sistema pa je 28-29C (XP1600, Gb 7vtxe plosca).
Cudno je, da se na istem mestu v kisti Maxtor greje precej bolj kot IBM (razlika je v idlanju 7-8C), al pa je to dejstvo pri Maxtor diskih?
Temperature so priblizno iste tako pri odprti kot zaprti kisti... Temperatura sistema pa je 28-29C (XP1600, Gb 7vtxe plosca).
- premaknil: Gandalfar ()
Luigi ::
Ne brini.
Jest sem mel 60GB IBM-ja in se je enkrat tolk pregrel, da sem se opekel ko sem ga vzel v roke.
Veliko je odvisno tudi od postavitve diska v kišti.
Jest sem mel 60GB IBM-ja in se je enkrat tolk pregrel, da sem se opekel ko sem ga vzel v roke.
Veliko je odvisno tudi od postavitve diska v kišti.
Matty ::
Merjenje temperature je pogojeno s SMART tehnologijo. Zna jo izmeriti kar nekaj programckov, npr. HDD temperature (ki se ga super integrira v Motherboard monitor), Speedfan...
Linke poisci sam (hint: www.google.com )
Linke poisci sam (hint: www.google.com )
Dami ::
Sam čudi me da se ti zdi pr 48stopinj disk topel. Dokler nisem mel venta pred baracudo sn se lahk opeku na njem (max 44stopinj). Z 80mm ventom zdej laufa okol 30stopinj. Mam tud maxtorja 7200 sam ne morm zmerit temp, kr free verzija hdd temperature podpira sam 1disk . Je pa enako hladen (če ne že kr mrzel kot baracuda).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
AngelOfDeath ::
Sem si instal ta progy pa mi javi sledeče:
error
we can`t find in the your system any hard drives supports temperature
mi lahk en pove kaj bi še moral poleg instalirat ?
error
we can`t find in the your system any hard drives supports temperature
mi lahk en pove kaj bi še moral poleg instalirat ?
Marjan ::
Pa zakaj bi mogu bit disk hladen??
To je preseravanje.
Diski delajo brez dodatne ventilacije.
To je preseravanje.
Diski delajo brez dodatne ventilacije.
Za vse ki si hočete merit temperaturo diska priporočam SpeedFan ki je nekaj podobnega kot mbm
Kriko ::
Kot lahko prebreš iz tega kar ti je napisalo tvoj disk ne podpira merjenja temperature.
Tega ne podpirajo vsi diski, oziroma jih kar dosti ne!
Tega ne podpirajo vsi diski, oziroma jih kar dosti ne!
rap3r ::
Angelofdeath kaj maš pa za en disk!Tud jz mam CI 40Gb 7200rpm pa sm dobu bad sektorje formateru sam c particijo!!!!!!!!!!!ne tud in naredu restore bacupa in dela že kkšn tedn ubistvu še bol k prej!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
kriko zgleda da oni čudni progy ne zna uporabljat smarta ker v Speedfan-u deluje bp.
rapr3
Moj disk je IBM IC35L080AVVA07-0
80 GB
Mam pa še enga seagate ST313032A 13GB
ki pa nažalost ne podpira merjenja temperature. Bi me pa zlo zanimala ker ni hlajen.
rapr3
Moj disk je IBM IC35L080AVVA07-0
80 GB
Mam pa še enga seagate ST313032A 13GB
ki pa nažalost ne podpira merjenja temperature. Bi me pa zlo zanimala ker ni hlajen.
the_unborn ::
Imam Maxtor 40GB 7200 in pred njim 80x80 vent pa je cisto hladen. Brez venta pa je bil prej kar posteno vroc.
3ton ::
Kako pa meris tem. z SpeddFanom ce mas RAID?
S.M.A.R.T. ne razpozna diskov na RAIDu (mam dva IBM 40Gb na7200) pa me mal skrbi k mi je na ta drugi masini crknu prejsn dan en IBM 30Gb. Prej sem zmeraj mu WD (diske: 250Mb, 512Mb, 2,5Gb-ta je drgac useku pa 2x4,3 Gb pa so vsi "zaribal"- edin en 4,3 se dela - upam). Sem mislu da bo z IBMom kej bol, pa me je zdej ful strah, k na temu k zdele pisem (IBM 30Gb) je ze tut en cajt nazaj kar fesj pokal. Pa sem ga formatiral pa je (trkam na les) zaenkra se vse uredu.
Kaj pa naj v bodoce kupm? Matroxa, a je kej bol? Ja pr men masine cel dan gorijo, ampak to neb smel bit nc narobe, a ne?
S.M.A.R.T. ne razpozna diskov na RAIDu (mam dva IBM 40Gb na7200) pa me mal skrbi k mi je na ta drugi masini crknu prejsn dan en IBM 30Gb. Prej sem zmeraj mu WD (diske: 250Mb, 512Mb, 2,5Gb-ta je drgac useku pa 2x4,3 Gb pa so vsi "zaribal"- edin en 4,3 se dela - upam). Sem mislu da bo z IBMom kej bol, pa me je zdej ful strah, k na temu k zdele pisem (IBM 30Gb) je ze tut en cajt nazaj kar fesj pokal. Pa sem ga formatiral pa je (trkam na les) zaenkra se vse uredu.
Kaj pa naj v bodoce kupm? Matroxa, a je kej bol? Ja pr men masine cel dan gorijo, ampak to neb smel bit nc narobe, a ne?
IBM diski ti bodo spocrkali zato si redno delaj varnostne kopije
SMART pa je en bolj čuden sistem pri katerem ne veš kaj ti sploh kaže ...
(ni navodil za njega kaj kero pomeni )
SMART pa je en bolj čuden sistem pri katerem ne veš kaj ti sploh kaže ...
(ni navodil za njega kaj kero pomeni )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2681 (1858) | Mr.B |
» | temparatura diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1053 (949) | MadMax |
» | WD in SMART temperaturaOddelek: Strojna oprema | 1274 (1011) | Damjan Jagar |
» | Temperatura diska + MBM 5.2Oddelek: Strojna oprema | 917 (797) | sash |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11485 (7113) | ChiefThunder |