» »

temparatura diska

temparatura diska

upirna ::

No, naštimal sem si S.M.A.R.T. in sedaj mi meri tempartaurno diska. Vendar ta temparatura je 54 stopinj celzija!!! Je to normalno, čeprav nanj piha ventilator in je na otip hladen?
  • premaknilo: OwcA ()

c3R4R ::

Jst mam pa Speedfan-a pa mi isto meri temp. diska, pa mi senzor HDO nameri 38 stopinj. Dons sem pa pod disk namontiru en 80x80 vent, pa mi po ta novih izmeritvah kaže 31 stopinj. Sam si bom 100% kupu en hud disk kuler! Če je disk lepo hladen dela cel sistem hiter:D

sash ::

poglej kolk je delovno območje diska, mislim pa da to še ni kritično (odvisno od tipa diska), sam imam tem diska cca 35 stopinj (Baraccuda, kritična nad 65)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Eddy ::

Temperatura diska trenutna 34°C. IBM 120GXP...
www.ekwaterblocks.com

TheJack ::

Bral sem nekaj časa nazaj (se mi zdi da na xbitlabs), da nekateri novejši diski ne kažejo pravilno temperature. Morda je tako v tvojem primeru, kajti skoraj nemogoče je, da bi imel disk tako temperaturo, če nanj piha ventilator.
Drugače je najvišja temperatura, ki naj bi jo diski še prenesli (vsaj za mojega maxtorja 40GB 7200 rpm tako piše), 55 stopinj C.

Je pa temperatura diska prav neverjetno odvisna od ohišja. Ko sem kupil svoj sedanji disk, je imel v slabo prezračenem big towerju (neko genrično sranje) ob obremenitvi takoj 55 stopinj C, tako da sem moral dati ventilator pod njega. Čim sem zamenjal ohišje (generičen midi tower) je temperatura ob obremenitvi narasla maksimalno do okoli 40 stopinj in to brez dodatnega hlajenja. Sedaj imam chiefteca (midi tower, le en ventilator zadaj), temperatura diska je nekje od 30 do 35 stopinj.
Skratka, temperatura je padla za 20 stopinj le zaradi ohišja.

MadMax ::

Ne gledat idle temp. diska...
Premikajte/kopirajte par giga podatkov med particijami, pa poglejte temperature po kake pol ure (vsaj 10minut) takšnega mletja...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je za Hitachi Deskstar 7K250 39 C dosti?

Oddelek: Strojna oprema
121331 (1040) WhiteWolf
»

temperatura sata diskov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302895 (2269) Jan987
»

Trdi disk-segrevanje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
261939 (1313) CoolBits
»

Še kakšna je temp. HDD

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141134 (932) SkIDiver
»

Hlajenje diska

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151154 (868) TheJack

Več podobnih tem