» »

Norton Ghost 14

Norton Ghost 14

rajko ::

Pozdravljeni, na to temo je bilo že veliko napisanega, pa vendar me zanima pravilen postopek, izdelave backup, recovery diskov, se pravi če fašem virus, ponovno z zagonskim diskom, katerega sem dobil z ghostom naložim sliko pogona. Pri hiši so štirje računalniki. Rad bi da nekdo opiše postopek natančno in to tako, da bomo razumeli vsi. Mislim da nisem edini, ki to počne z nesigurnostjo, pol pa se mi zgodi, da tudi ko napravim backup ta ne dela. Ne da se mi vsak mesec formatirati pa nalagati razne programe.

Že vnaprej hvala vsem, ki pomagajo.

LordTado ::

Vsak mesec:)
Kaj pa bi rad vedel,bootaš pa sistemsko particijo narediš image...
Ko pa se ti usipa pa recover...

kixs ::

Tale Ghost 14 je vsaj zame cista katastrofa (pravzaprav so vsi od 2003 in 8.2 verzije naprej).

LordTado ::

to itak,jaz sem uporabljal acronis sedaj pa paragon...

rajko ::

Ja, hvala za dobre odgovore, vidim da niste razumeli vprašanja, bom drugače vprašal.... Imam sistem, ki mi dela čudovito. Sedaj rabim dober program, ki bi znal narest backup in recovery disc oziroma. Rabim al pa potrebujem navodilaaaa, tutoriale, guide tega programa, ki mi ga svetujete. Evo to rabim, da bom znal nardit to zadevo, ker nisem rosno mlad in tudi ne neki računalničar.

Hvala za odgovore

ps. Acronis je boljši al slabši od ghosta

LordTado ::

jaz ti pošlem iso če hočeš od paragona
si ga spečeš tako da ti bo botl na začetku...
pol pa ti dalje povem

kixs ::

Ce ze imas Ghost 14, potem si lepo preberi navodila. Sicer je vec ali manj vse click+click+click+click+OK. Seveda moras imeti kupljeno verzijo - cvetlicne so nepredvidljive.

Za pravi image diska, vsaj sistemskega, pa uporabis DOS verzijo ghosta in naredi najboljse. Enako lahko naredis z Acronis True Image...

Kowy ::

Danes sem hotel narediti backup celotnega diska s programom Norton Ghost 14 pa mi je javilo, da ima računalnik premalo RAM-a (naj bi ga imel vsaj 512MB). Gre pa za malce starejši laptop (SoloNote) s 1300MHz procesorjem ter 256 RAM-a in operacijskim sistemom Windows XP SP3. Zanima me pa, s katerim programom (ki bi delal na 256 RAM-a) bi mi uspelo narediti celotno sliko diska? Se pravi, če se XP-ji sesujejo zaradi kakršnega koli vzroka, da mi ni treba ponovno formatirat disk, nalagat driverje,... Uglaunem, da enostavno "skopiram" celotno sliko sistema na disk. Ali bi blo najbolš z DOS verzijo Ghosta, kot je omenil kixs97, ali je še kakšna bojša alternativa?

Hvala!

vinetu ::

Acronis True Image :))

misek ::

Poskusi clonezilla. Obstaja pa še marsikaj drugega. Malo pobrskaj po forumu - je ena posebna tema, kjer je precej napisano na to temo.

pravnik ::

Jaz sem na Paragonu naredil image in je nekaj naredilo. Kako pa potem naredim recover? A grema samo na D particijo pa dam recover? Kaj pa bo rekel (Paragon hard disk) glede na to, da se bo v celoti prepisal sistemski disk, a to gre? A je treba še kaj narediti - kak boot disk? Hvala!

Kowy ::

Poskusi clonezilla. Obstaja pa še marsikaj drugega. Malo pobrskaj po forumu - je ena posebna tema, kjer je precej napisano na to temo.



Sem poizkusil Clonezilla, pa ne potegne... Ko na koncu potrdim ime image file-a, mi napiše: "Excluding busy partition on disk...", in tako ostane. Zdej ne vem, al to že dela, al zašteka? Imam pa en disk z dvema particijama. Rad bi pa shranil image prve (sistemske) particije na drugo. Sem probal tudi DOS verzijo Norton Ghosta, pa tut ne dela. Kr nek error napiše.
Ja nič... Bom probal tisto temo najdit na forumu, pa mal prebrat, kakšne opcije so še.

Hvala vseeno.

imagodei ::

Clonezille verjetno ne uporabljaš prav. Preberi si navodila.
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kloniranje diska

Oddelek: Programska oprema
192034 (1667) solatko
»

Back up disk image

Oddelek: Programska oprema
161770 (1457) racunalnicar
»

SW za popolno kopijo diska

Oddelek: Programska oprema
222064 (1640) opeter
»

Norton Ghost 14.0

Oddelek: Programska oprema
131968 (1713) zk_eu
»

Kopiranje diska

Oddelek: Programska oprema
302404 (2018) Preseren

Več podobnih tem