Hej, oglašujejo ga za Bluray in špile. Kaj rabim potem 6 SATA priključkov? Komu tu ni jasno?
Asusove RoG plate se tudi oglašujejo kot gaming, pa so pogosto uproabljane za podiranje navijalskih rekordov. Zakaj ne more biti ta mini platka uporabljena za server? Oz. če že imaš HTPC, zakaj ne bi nanj zmetal ves HD stuff ki ga imaš, iz tega naredil NAS in ga uporabljal še kot HTPC (sicer to slednje z Atomom že skorajda ne znese). Zakaj bi imel 3 računalnike, če imaš lahko namesto vseh treh samo enega (HTPC, NAS in seedbox recimo).
64GB@119$.
Okej spet, enkrat Velociraptorji (ki je mimogrede 3,5'' disk, če pa odstraniš hladilnik, izgubiš garancijo), potem pa SSDji s 50 MB/s reada (ja, tiste cifre zavajajo, poceni SSDji imajo write bolj v rangu 20-30 MB/s, read pa pod 100 MB/s). Sicer pa v ZDA je za 120$ oz. še manj 3,5'' terabajtni disk. Mislim da je očitno, katerega bi kupil...
Če.
Intelove jo imajo vse. Zakaj je ne bi imela ta? Okej, popolnoma možno je, da bo imela PCIe režo. V slednjem primeru pa imaš
tole. In miniITX bo 100% imela nekakšno režo, v to sem prepričan.
Ni. To se tebi samo napačno zdi, ker sem citiral večim in odgovarjal večim.
Počasni, poceni SSDji na eni strani in velociraptorji na drugi niso nasprotovanje? Pa že ane...
USB/mreža/prenosni disk/whatever
Vseeno imaš USB na prvem mestu, a praviš da je tečno prenašanje USBja iz ene v drugo sobo. je res. Ampak že sam koncept uporabe USB ključka se mi zdi, sori, debilen. Če je RES tak rpoblem povleči tistih 20 metrov Ethernet kabla pa tudi ne vem no. Med drugim je 100 Mbit mreža skorajda hitrejša, za HD vsebine potrebuješ vsaj 8 GB ključek, če ne več, kopiranje nanj TRAJA, emdtem ko prek mreže lahko gledaš direktno. če pa skombiniraš HTPC in NAS pa itak gledaš direktno.
Velociraptorja pa tudi nebi tlačil zraven, hvala.
Okej, sori, spregledal ker si govoril o hitrih diskih. Še vedno, za nalaganje ISO fajlov v virtual drive ne potrebuješ hitrega diska.
Nič četrtič. Že prvič sem napisal, da bi ga imel za sistemskega. En disk moraš imeti in ker je gor (na sliki, na referenčni plati) en sam SATA priključek ter ga moraš tako ali tako dokupiti, bi, kot sem že napisal, SSD bil fenomenalen.
Še vedno se mi to ne zdi pametna ideja. Ja, SSD za sistem valda, ampak za to imaš itak dovolj 16 oz. max 32 GB (16 ker govorim o Linuxu). No, tale paltka nima IDE slota, če pa ga imaš (na miniITXih se ga kar ne da znebiti), vanj lepo vtakneš CF to IDE adapter (ki itak skorajda ni nikakršna pretvorba - CF je namreč pin to pin comaptible z IDE, dodani pa so štirje napajalni pini) in vanj 16 GB CF kartico. Zraven pa šopaš 1-2 TB diske. Če bi dal na plato, bi ti ga zaračunali ko žuti 8verjetno precej bolj kot pa CF in adapter saj so ti zelo poceni), v vsakem primeru pa bi ti na, za tako plato, požrl precej prostora. Okej, CF na IDE tudi porabi precej prostora v višino ampak itak govorimo o miniITX plati. Pa še vedno - le-te imajo pogosto SODIMM slote prav zaradi prostora.