Forum » Kaj kupiti » Wireless za starejši laptop
Wireless za starejši laptop
schurda ::
Pozdravljeni!
Rad bi ustvaril brezžično povezavo za internet za starejši laptop IBM Thinkpad 380z (PII 300 MHz, 160 MB ram, usb 1, W2k). Kaj je bolje: nabaviti pcmcia kartico ali usb?
Za nekatere usb (recimo asus), piše da so minimalne strojne zahteve P4 in priporočen usb 2.0., za pcmcia pa le P300 MHz. Zato me zanima ali bi usb varinta sploh delovala.
Hitrost sama ni problem, ker je linija 1Mbps/0.25, razdalja pa le par metrov, brezžični router je buffalo.
Hvala za odgovore in vaša mnenja!
Rad bi ustvaril brezžično povezavo za internet za starejši laptop IBM Thinkpad 380z (PII 300 MHz, 160 MB ram, usb 1, W2k). Kaj je bolje: nabaviti pcmcia kartico ali usb?
Za nekatere usb (recimo asus), piše da so minimalne strojne zahteve P4 in priporočen usb 2.0., za pcmcia pa le P300 MHz. Zato me zanima ali bi usb varinta sploh delovala.
Hitrost sama ni problem, ker je linija 1Mbps/0.25, razdalja pa le par metrov, brezžični router je buffalo.
Hvala za odgovore in vaša mnenja!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Pyr0Beast ::
Če imaš možnost uporabi kar lan kabel, predvidevam, da ga tvoj prenosnik nima.
Sam bi ti pa osebno priporočal kar PCMCIA kartico. USB na starejših prenosnikih gre komaj do 1M/s pa še to so težave, ker ključki porabijo kar nekaj moči, ki je starejši USB ne premore. Pravtako 'pokuriš' USB port ki ga lahko kasneje uporabiš za miša in tipkovnico.
Dobra stran USB ključka, je da lavfa praktično povsod, kjer je USB konektor in imaš možnost podaljšati stvar :)
PCMCIA kartica pa ti bo lavfala na polno. In glede na to, da imaš najbrž dokaj počasen disk, lahko prek mreže furaš tudi programe. Sam uporabljam kar Firefox portable na disku od strežnika, obnese se super.
Sam bi ti pa osebno priporočal kar PCMCIA kartico. USB na starejših prenosnikih gre komaj do 1M/s pa še to so težave, ker ključki porabijo kar nekaj moči, ki je starejši USB ne premore. Pravtako 'pokuriš' USB port ki ga lahko kasneje uporabiš za miša in tipkovnico.
Dobra stran USB ključka, je da lavfa praktično povsod, kjer je USB konektor in imaš možnost podaljšati stvar :)
PCMCIA kartica pa ti bo lavfala na polno. In glede na to, da imaš najbrž dokaj počasen disk, lahko prek mreže furaš tudi programe. Sam uporabljam kar Firefox portable na disku od strežnika, obnese se super.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
schurda ::
Hvala za odgovore. Sicer imam pcmcia kartico za kabel in deluje, vendar zaradi takih in drugačnih razlogov potrebujem wireless. Sam prenosnik je namenjen izključno pisarniškim zadevam in malo brskanju po spletu.
@PyroBeast: Kaj ti razumeš pod "še to so težave"
@PyroBeast: Kaj ti razumeš pod "še to so težave"
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Spajky ::
Usb wifi ključek Netgear WG111T (western edition) priporočam !
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
g7_logic ::
Za starejše prenosnike definitivno pcmcia kartico, ker usb 1 je katastrofa (mal pretiravam). Mislm da ti z pcmcia boljše delalo, z usb-jem bi lahko imel probleme, pa tudi usb ima preozko grlo za prenos podatkov (za to linijo ki jo opisuješ je sicer dovolj).
Jst bi na tvojem mestu šel v trgovino pa bi kupil pcmcia kartico in jim povedal da gre za starejši prenosnik in da če zadeva ne bo delovala tako kot želiš, da boš zadevo vrnil.
LP
Jst bi na tvojem mestu šel v trgovino pa bi kupil pcmcia kartico in jim povedal da gre za starejši prenosnik in da če zadeva ne bo delovala tako kot želiš, da boš zadevo vrnil.
LP
Ma nema veze Usb (moj je 1.1 verzija + win98seLite na 10 let stari plati Slot-1) pa vseeno šibam wifi 10/10 Mbit optiko na polno!!! stvar je samo driverja in OS, če so zanje !!!
Jest ne vem od kje te ideje, da po čike v trafiko za vogalom je treba imet Ferrarrija ... nonsens
Jest ne vem od kje te ideje, da po čike v trafiko za vogalom je treba imet Ferrarrija ... nonsens
... aja, pa to ne deluje niti približno tako dobro z winXP, ker majo feler glede na ostale OS in delajo največ na polovično brzino prek Usb wifi ključkov (vsaj na 802.11b-Only)
Pyr0Beast ::
Kaj ti razumeš pod "še to so težave"
USB na starejših platah ponavadi ne more zagotavljati kakšnih velikih moči predvidenih za delovanje WLAN ključka. Posledično so težave, ker je moč omejena na 250mA in ne na 500 ali 800.
USB na starejših platah ponavadi ne more zagotavljati kakšnih velikih moči predvidenih za delovanje WLAN ključka. Posledično so težave, ker je moč omejena na 250mA in ne na 500 ali 800.
Some nanoparticles are more equal than others
M@73Y ::
Jaz imam P3 497MHz 384MB ram XP, usb 1.1 in mi čisto vredu deluje internet (1Mb/250kb_Siol)preko usb wireless. Je pa znamke Rlink oznake pa ne vem iz glave. Imam pa program od Rlinka, nimam XP clienta za wireless.
torej tudi tebi @schurda bo delovale BP.
torej tudi tebi @schurda bo delovale BP.
..jump into psytrance tunnel..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava s starim računalnikom IBM ThinkPad 380EOddelek: Strojna oprema | 3933 (2840) | Branimir |
» | internet enkrat dela drugič ne...Oddelek: Omrežja in internet | 1624 (1316) | Pyr0Beast |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44050 (19590) | imallears |
» | Utorrent 1.8.1 disk overloaded 100%Oddelek: Pomoč in nasveti | 2974 (2720) | Sami |
» | USB wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 1351 (1088) | Sims |