Forum » Omrežja in internet » zavarovanje brežičnega omrežja
zavarovanje brežičnega omrežja
ffka ::
Danes sem dobil nov modem z siola , ki ima tudi funkcijo brezicnega omrezja , ko se povezem z prenosnikom mi javi da je omrezje nezavarovano , kako naj ga zavarujem , zaklenem da drugi iz okolice nebojo mogli dostopati do mojega interneta.
lp
lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
bluefish ::
kot prvo določi geslo za dostop do nastavitev (trenutno je verjetno v veljavi default geslo, ki ga ni problema najti na netu), nato pa uporabi WPA2-PSK AES zaščito (če je na voljo, drugače pa WPA) in spremeni SSID. V navodilih si preberi, ko dostopaš do nastavitev. Ponavadi v brskalnik vneseš 192.168.2.1 ali 192.168.2.2 .
Ko ti to uspe, lahko narediš še MAC filtriranje.
Skratka, vse je v navodilih.
Ko ti to uspe, lahko narediš še MAC filtriranje.
Skratka, vse je v navodilih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
kanzyani ::
up ime : user
geslo : user
tako je default geslo na mojem siolovem modemu , ni pa nov ... :) čene pa pokliči na 080 1000 in povprašaj za geslo. potem pa ga obvezno spremeni!
geslo : user
tako je default geslo na mojem siolovem modemu , ni pa nov ... :) čene pa pokliči na 080 1000 in povprašaj za geslo. potem pa ga obvezno spremeni!
sedaj ko dam povezi mi napise windows se povezuje z omrezjem , 5 min in potem nic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ffka ()
pa si se ponovno povezal s tem geslo, ki si ga uporabil za WPA?
Drugače pa pač naredi hard-reset in bo vse na tovarniških nastavitvah.
Drugače pa pač naredi hard-reset in bo vse na tovarniških nastavitvah.
sem probal tudi izključiti zaščito in nastaviti na določeno mac stevilko , vendar isto ni povezave.
no, stvar delaš narobe in to je to. Dobi si navodila in delaj z njihovo pomočjo.
Skratka, najprej zamenjaj geslo za dostop do modema/routerja, nato spremeni SSID in ime povezave na njem. Poveži se znova in nastavi še WPA. Ko boš to uspešno naredil pa se ukvarjaj še z ostalim.
Skratka, najprej zamenjaj geslo za dostop do modema/routerja, nato spremeni SSID in ime povezave na njem. Poveži se znova in nastavi še WPA. Ko boš to uspešno naredil pa se ukvarjaj še z ostalim.
skratka , dela :D uspelo mi je da se ugasnil zascito in nastavil da lahko dostopajo samo doloceni racunalinik prek mac , SSID sem zamenjal , ko nastavim wpa stvar nedeluje , sem klical na siol in so rekli da mi bodo poslali navodila po emailu , ko nastavim pa WPA zahteva omrezni kljuc napisem notri kodo ki sem jo dolocil na modemu in spet nedela , hmm .
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ffka ()
da se ugasnil zascito in nastavil da lahko dostopajo samo doloceni racunalinik prek mac
Z malo truda se da to zaobiti.
Res prava zaščita je WPA2 in še MAC blokiranje.
ja , vendar problem je v tem da prenosnik zahteva omrežni ključ ,sploh nevem kaj je to niti kje ga najdem .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router SecurityOddelek: Pomoč in nasveti | 8986 (8392) | Route66 |
» | WiFi in androidOddelek: Omrežja in internet | 12911 (9989) | Anaa1 |
» | Kako naj zaščitim domače omrežje!Oddelek: Omrežja in internet | 3620 (3463) | R-G |
» | Wifi in prijavljanje v winXPOddelek: Omrežja in internet | 2100 (1772) | bluefish |
» | Router in Wireless system?Oddelek: Omrežja in internet | 3696 (3456) | ToJo |