Forum » Zvok in slika » Zajemanje zvoka inštrumentov
Zajemanje zvoka inštrumentov
Meizu ::
Lep pozdrav!
Imam en problem. In sicer pri zajemanju zvoka inštrumentov, natančneje bas kitare in akustične kitare. Drugih nisem še sprobal, sem pa 100% da pride isti problem skozi.
Torej.
Imam program Audacity in Audition. Na obeh programih imaš možnost snemanja po layerjih. Torej sm se spravu posnet inštrument (najprej kr direkt v zvočno, potem pa prek ojačevalca, pa je problem isti) najprej akustično, torej za podlago, potem pa z bas kitaro čez. Problem nastane tukaj. Čeprav se držim ritma in zaigram vse popolno, mi bosta oba programa posnela inštrument v zamiku. In kaj je še bolj čudno? Bolj kot je glasba zapletena, večji so zamiki. Če grem poskusit recimo po metronomu udarjat note, pa poskusit layer na layer zaigrat isto, da vidim kolikšni so zamiki, jih pa skoraj ni. Problem je, da se mi je to zgodilo že na treh kompih. Kaj torej delam narobe, oz. kaj je tuki za naredit?
Hvala za odgovore!
Imam en problem. In sicer pri zajemanju zvoka inštrumentov, natančneje bas kitare in akustične kitare. Drugih nisem še sprobal, sem pa 100% da pride isti problem skozi.
Torej.
Imam program Audacity in Audition. Na obeh programih imaš možnost snemanja po layerjih. Torej sm se spravu posnet inštrument (najprej kr direkt v zvočno, potem pa prek ojačevalca, pa je problem isti) najprej akustično, torej za podlago, potem pa z bas kitaro čez. Problem nastane tukaj. Čeprav se držim ritma in zaigram vse popolno, mi bosta oba programa posnela inštrument v zamiku. In kaj je še bolj čudno? Bolj kot je glasba zapletena, večji so zamiki. Če grem poskusit recimo po metronomu udarjat note, pa poskusit layer na layer zaigrat isto, da vidim kolikšni so zamiki, jih pa skoraj ni. Problem je, da se mi je to zgodilo že na treh kompih. Kaj torej delam narobe, oz. kaj je tuki za naredit?
Hvala za odgovore!
Poznam latency ja. Problem je v tem, da se to meni dogaja že na treh kompih, ki pa niso bili niti eden švoh. Eden sistem je bil z E6550 in 2GB rama, drugi z E8400 in 4GB rama, tazadnji ki ga mam je pa i7 920 z 3GB rama. Vsi z solidnimi diski in matičnimi ploščami, zvočnimi karticami tudi.
Čudi pa me da mojemu prijatelju na laptopu dela vse čisto ok.
Ima mogoče kabel kakšno zakasnitev? Čeprav dvomim, a bi mogoče pomagala rešitev, da bi mel vse priklopljeno na mešalko, pa potem prek mešalke na komp?
Pluginov, efektov pa ne uporabljam. Samo pure sound...
Čudi pa me da mojemu prijatelju na laptopu dela vse čisto ok.
Ima mogoče kabel kakšno zakasnitev? Čeprav dvomim, a bi mogoče pomagala rešitev, da bi mel vse priklopljeno na mešalko, pa potem prek mešalke na komp?
Pluginov, efektov pa ne uporabljam. Samo pure sound...
Tomson ::
Pa si v Auditionu pod AUDIO HARDWARE SETUP ter AUDIO DRIVER naštimal ASIO Driver od tvoje zvočne, ker če uporabljaš Audition Windows Sound, potem sploh ni čudno. Je pa seveda od zvočne odvisno če sploh ima ASIO podporo, ker če imaš kakšno slabo On-Board zvočno, potem ne bo šlo. Nekateri Audityi imajo ASIO driver in tam zadeva mora delovat brez problema ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Hja, vklopil sem nek ASIO driver to run in background. Pa je isto. Sicer pa nevem če podpira. A lahko kakšen strokovnjak za zvočne tuki preveri? Je pa onboard zvočna na matični GA EX58-UD5.
Ampak sej pravim, čudi me da pa mojmu prijatelju dela na 2 leta staremu laptopu BP ravnotako z onboard zvočno o.O
Edit: http://forums.guru3d.com/showthread.php... - A bi blo fajn te driverje sprobat? Baje da se potem tale onboard zvočna na tejle plati obnaša kot X-FI zvočna....
Nej kdo, ki se bolj spozna s temi zvočnimi malce razloži, prosim.
Ampak sej pravim, čudi me da pa mojmu prijatelju dela na 2 leta staremu laptopu BP ravnotako z onboard zvočno o.O
Edit: http://forums.guru3d.com/showthread.php... - A bi blo fajn te driverje sprobat? Baje da se potem tale onboard zvočna na tejle plati obnaša kot X-FI zvočna....
Nej kdo, ki se bolj spozna s temi zvočnimi malce razloži, prosim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
BluPhenix ::
Poznam latency ja. Problem je v tem, da se to meni dogaja že na treh kompih, ki pa niso bili niti eden švoh. Eden sistem je bil z E6550 in 2GB rama, drugi z E8400 in 4GB rama, tazadnji ki ga mam je pa i7 920 z 3GB rama. Vsi z solidnimi diski in matičnimi ploščami, zvočnimi karticami tudi.
Problem ni v konfiguraciji mašine ampak v zvočnih karticah. Kot omenjeno morajo polno podpirati ASIO, potem bo uredu. Malokatera onboard zvočna se lahko sploh približa ASIO, ne pa da bi ga podpirala. Bo treba poseči po kakšni namenski. Včasih so tudi nekateri SB Live! podpirali ASIO s posebnimi gonilniki, vendar tudi tam včasih ni bilo ravno vse tako kot mora bit, danes ne vem na kakšnem odru stojijo.
http://www.coyotes.bc.ca/SoundCards.html
Malo strica googla vrpašaj za asio compatible sound cards čene.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop za DJ-anjeOddelek: Kaj kupiti | 1775 (1493) | kajetan |
» | Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14210 (12379) | Nummy |
» | Bass kitara na komp (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4188 (3549) | dottor |
» | Kitarski efekti na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 2371 (1857) | RazzorX |
» | Kaj je ASIO in kako se uporablja?Oddelek: Zvok in slika | 2437 (2296) | neres |