Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 7] Vprašanja in težave
[WINDOWS 7] Vprašanja in težave
Temo vidijo: vsi

lopov ::
Starter je za "podhranjene" mašine, tko da bi sam sistem načeloma deloval hitreje, a tudi pri ultimate lahko veliko stvari izklopiš in pohitriš delovanje predvsem na račun vizualnih učinkov.
Ostali programi ne bodo hitrejši.
Ostali programi ne bodo hitrejši.

Teo0 ::
Za starter vem da bi nekoliko boljše delovalo ampak na windows strani piše pa starten home premium in basic ne podpirajo 2 jeder je to res?

Daj link, to si nekaj narobe prebral; Home premium zagotovo podpira procesor s 4 jedri (quad core).
PS: poglej v temo glede SSD, to še najbolj pohitri vsak sistem :)
http://slo-tech.com/forum/t318356/0
PS: poglej v temo glede SSD, to še najbolj pohitri vsak sistem :)
http://slo-tech.com/forum/t318356/0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()

Windows 7 editions @ Wikipedia
Maximum physical CPUs supported: 1
Gre za število procesorjev, ne jeder
Povezava kaže na http://windows.microsoft.com/en-US/wind...
Maximum physical CPUs supported: 1
Gre za število procesorjev, ne jeder
Povezava kaže na http://windows.microsoft.com/en-US/wind...
PCs with multi-core processors:
Windows 7 was designed to work with today's multi-core processors. All 32-bit versions of Windows 7 can support up to 32 processor cores, while 64-bit versions can support up to 256 processor cores.
PCs with multiple processors (CPUs):
Commercial servers, workstations, and other high-end PCs may have more than one physical processor. Windows 7 Professional, Enterprise, and Ultimate allow for two physical processors, providing the best performance on these computers. Windows 7 Starter, Home Basic, and Home Premium will recognize only one physical processor.

Realovc10 ::
Pred nekaj časa sem že pisal v tej temi, da se mi pojavljajo blue screeni. Imam sony vaio vpcen1s1e in original windows 7 pro. Namestil sem tudi vse gonilnike a BS se mi še vseeno ponavlja. Če bolj natančno povem se mi mogoče niso pojavljali kakšen mesec, sedaj so se mi pa ponovno začeli. Namestil sem se program BlueScreenView in pregledal kakšni BS se pojavljajo. Spodaj bom pripel dva različna BS in bi lepo prosil za pomoč, ker js nevem kaj naj še naredim, da se jih znebim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Realovc10 ()

touchspeed ::
Pozdravljeni,
Meni je windows 7 začel zelo laggati ter neodzivnost je nemogoča, no vglavnem problem je da nemorem formatirati celotnega diska ker imam +500Gb podatkov na njem in nimam dobenega zunanjega diska, kolker se spomnim pri instalaciji windowsov sta bili 2 možnosti ''Upgrade'' in ''Fresh oz. nekaj podobnega'', zdaj pa me zanima če dam opcijo upgrade mi vsi podatki filmi,igerce itd. ostanejo?
Hvala za odgovor.
Meni je windows 7 začel zelo laggati ter neodzivnost je nemogoča, no vglavnem problem je da nemorem formatirati celotnega diska ker imam +500Gb podatkov na njem in nimam dobenega zunanjega diska, kolker se spomnim pri instalaciji windowsov sta bili 2 možnosti ''Upgrade'' in ''Fresh oz. nekaj podobnega'', zdaj pa me zanima če dam opcijo upgrade mi vsi podatki filmi,igerce itd. ostanejo?
Hvala za odgovor.

MrStein ::
Ostanejo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Robi :P ::

Odvisno, precej "igerc" dela tudi potem.
Motiti se je človeško.

dronyx ::
Nekje sem prebral, da je potrebno pri namestitvi Windows 7 na SSD disk najprej fizično odklopiti trdi disk. Ali to drži (kar me sicer čudi, saj ponavadi lahko izbereš, na kateri disk boš namestil OS)?

mirage ::
Pred nekaj meseci sem na slo-techu našel link do enega zastonjskega programčka, ki ti popravi in optimizira windowse.Zdaj pa se morem se spomnit imena. Ve kdo o čem govorim?

Pred nekaj meseci sem na slo-techu našel link do enega zastonjskega programčka, ki ti popravi in optimizira windowse.Zdaj pa se morem se spomnit imena. Ve kdo o čem govorim?
Jaz ne, morda imaš v mislih PC decrapifier ali pa Crap Cleaner.

Teo0 ::

TechBeats ::
Pred nekaj časa sem že pisal v tej temi, da se mi pojavljajo blue screeni. Imam sony vaio vpcen1s1e in original windows 7 pro. Namestil sem tudi vse gonilnike a BS se mi še vseeno ponavlja. Če bolj natančno povem se mi mogoče niso pojavljali kakšen mesec, sedaj so se mi pa ponovno začeli. Namestil sem se program BlueScreenView in pregledal kakšni BS se pojavljajo. Spodaj bom pripel dva različna BS in bi lepo prosil za pomoč, ker js nevem kaj naj še naredim, da se jih znebim.
0x3B = increase vcore, or lower RAM frequency/ increase RAM voltage
0xD1 = QPI/VTT, increase/decrease as necessary
Če si kaj navijal potem je to to, drugače pa probaj to
http://www.sevenforums.com/tutorials/15...
start> run> CMD> desni klik - run as administrator >> in vtipkaj sfc /scannow
AciD TriP

A že obstaja kaka (v praksi delujoča) rešitev za focus stealing?
Motiti se je človeško.

Saj sploh ne vem, kateri program je bil, ker je takoj izginil.
Razen tega je managiranje oken naloga OS-a (oz. windows managerja).
Ja nič, bomo stisnili zobe... kaj pa mi drugo preostane?
Motiti se je človeško.

Malajlo ::
v safe mode in pobriši fajl. Ampak tega v profilu, da ne boš brisal v sistemskem folderju...
Če se pa vsakič na novo naserje, je pa nekje drugje vzrok.
Če se pa vsakič na novo naserje, je pa nekje drugje vzrok.

rokc24 ::
Zanima me ali lahko na win7 izklučim posodobitve, ker je vsak dan neki novega.. Lahko izključim ali je lahko kaj narobe? Ker se mi zdi da tudi malo upočasnuje prenosnika..
lp
lp

s51as ::
posodobive so na 2 tedna v torek. nebi smelo biti vsak dan, razen če ne pustiš da se do konca posodobi. izključiš pa sevedal ahko.
It's just me myself and I

NeMeTko ::
Seveda lahko izključiš avtomatsko posodabljanje, vendar bi ti to odsvetoval.
Mnogi od teh popravkov zakrpajo luknje, ki so jih heckerji že zdavnaj odkrili in nekatere tudi uspešno zlorabljajo za okuževanje računalnikov.
Upočasnitev med nameščanjem popravkov je logična, ampak glede na to, da se to ne dogaja vsak dan, to nebi smelo biti problem.
Po moje imaš avtomatsko posodabljanje nastavljeno na nočni čas, ko prenosnika nimaš prižganega. Ko ga zjutraj prižgeš, ti pa sporoči, da so novi popravki na voljo in ti ponuja, da jih namestiš. Če jih ne, te bo naslednje jutro zopet pozdravilo isto sporočilo.
Kot že zgoraj omenjeno, pa se ti je lahko tudi 'zataknila' namestitev nekega popravka in te potem vedno znova opozarja, da imaš nov popravek. Včasih pomaga malo bolje pogledati v podrobnosti, kaj ima windows update za namestiti (ročno poženeš posodabljanje) in potem spremljati, če je uspel namestiti vse popravke, oz. katere ni. Če kakšnega ne more, se ga potem poskusi ročno prenesti z ms strani in ročno namestiti. Če še to ne gre, sledi brskanje po googlu in improviziranje.
Vsekakor je cilj imeti sistem posodobljen na zadnjem aktualnem stanju. Poleg antivirusa, je to najbolj pomembna zažčita pred škodljivo kodo, ki preži na internetu.
Mnogi od teh popravkov zakrpajo luknje, ki so jih heckerji že zdavnaj odkrili in nekatere tudi uspešno zlorabljajo za okuževanje računalnikov.
Upočasnitev med nameščanjem popravkov je logična, ampak glede na to, da se to ne dogaja vsak dan, to nebi smelo biti problem.
Po moje imaš avtomatsko posodabljanje nastavljeno na nočni čas, ko prenosnika nimaš prižganega. Ko ga zjutraj prižgeš, ti pa sporoči, da so novi popravki na voljo in ti ponuja, da jih namestiš. Če jih ne, te bo naslednje jutro zopet pozdravilo isto sporočilo.
Kot že zgoraj omenjeno, pa se ti je lahko tudi 'zataknila' namestitev nekega popravka in te potem vedno znova opozarja, da imaš nov popravek. Včasih pomaga malo bolje pogledati v podrobnosti, kaj ima windows update za namestiti (ročno poženeš posodabljanje) in potem spremljati, če je uspel namestiti vse popravke, oz. katere ni. Če kakšnega ne more, se ga potem poskusi ročno prenesti z ms strani in ročno namestiti. Če še to ne gre, sledi brskanje po googlu in improviziranje.
Vsekakor je cilj imeti sistem posodobljen na zadnjem aktualnem stanju. Poleg antivirusa, je to najbolj pomembna zažčita pred škodljivo kodo, ki preži na internetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeMeTko ()

krneki0001 ::
Zanima me ali lahko na win7 izklučim posodobitve, ker je vsak dan neki novega.. Lahko izključim ali je lahko kaj narobe? Ker se mi zdi da tudi malo upočasnuje prenosnika..
lp
posodobive so na 2 tedna v torek. nebi smelo biti vsak dan, razen če ne pustiš da se do konca posodobi. izključiš pa sevedal ahko.
Posodobitve so vsak prvi torek v mesecu, tako da to ne drži, da je vsak dan nekaj novega. Edina stvar, ki je vsakodnevno so definicije virusov za defenderja, kar pa najbrž nimaš vklopljeno, če imaš svoj antivirus (ali pa mogoče 2 naenkrat laufaš, kar pa dejansko bo upočasnilo sistem).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Tomaž ::
Meni se vsak dan inštalira istih 8 updejtov, ko izklopim računalnik. Ko ga pa vklopim pa sem mi konfigurira in takoj znova zažene. Sem že puskusil da jih ročno namestim in znova zaženem ampak nič ni pomagalo.
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

V Control Panel\All Control Panel Items\Troubleshooting imaš spodaj točko "Fix problems with Windows Update".
Če ne pomaga, pa je troubleshooter za download na microsoft.com (sem ga za XP uporabil, ne vem, če to ni isto kot tisti omenjeni, že vgrajeni v Win7)
Če ne pomaga, pa je troubleshooter za download na microsoft.com (sem ga za XP uporabil, ne vem, če to ni isto kot tisti omenjeni, že vgrajeni v Win7)
Motiti se je človeško.

krneki0001 ::
Potem se pa ne inšatlira teh 8 updejtov, ampak se probajo inštalirat, pa se vmes sesujejo s kako napako. Poišči napako in na netu poišči popravek zanjo. Meni je to update za dot.net delal, ampak sem hitro našel rešitev na netu.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |

Mislim, da tole to: http://support.microsoft.com/mats/windo...
Motiti se je človeško.

Tomaž ::
Ni mi rešilo težave. Še vedno je isto

|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomaž ()

Phantomeye ::
stvar je takšna, nekaj casa nazaj sem kupil laptopa z W7 home premium. Potem sem pa vse skupaj pobrisal in si nalozu linux... zdej ko je pa spet potreba po W7, pa sem si zadevo inštaliral preko downloadanega ISO-ta (pac originalen iso, tak, kot ga bi dobil pri kakšnem msdnaa). ob instalaciji vnesem serijsko, ki je nalimana na mašini...
zdaj mi pa javlja, da je typed in serial Invalid for activation. kaj je narobe.
zdaj mi pa javlja, da je typed in serial Invalid for activation. kaj je narobe.

axee ::
Pokliči M$ in jim razloži situacijo, ti bodo pomagali aktivirati preko telefona. Fora je, da za aktivacijo na prenosniku ni dovolj le serijska, ampak morajo biti tudi točno pravi windows-i in še nekaj malenkosti, v katere se nisem nikoli poglabljal.
Meni so z klicom na M$ prijazno pomagali.

Phantomeye ::
Pokliči M$ in jim razloži situacijo, ti bodo pomagali aktivirati preko telefona. Fora je, da za aktivacijo na prenosniku ni dovolj le serijska, ampak morajo biti tudi točno pravi windows-i in še nekaj malenkosti, v katere se nisem nikoli poglabljal.
Mel sem namen spiratizirat zadevo, ker se mi RES ni dalo ukvarjat s tem, potem sem pa kodo še enkrat vnesel, pa je sistem še enkrat preveril in mi je sprejelo serijsko. tako da je good.

Spc ::
Iščem Driver za Intel GM 855 Grafično za kolega, ki rabi driver za Windows 7 x86
http://www.intel.com/content/www/us/en/...
http://www.intel.com/content/www/us/en/...

teh-mo ::
pozdravljeni. Na precej novem asusu mi ob vsakem zagonu odpre blue screen (slika). To se zgodi med nalaganjem windowsov (ultimate 7 x64) - laptop ugasnem in ponovno prižgem, nakar mi ponudi možnosti "Restore Windows" ali "Start Windows Normaly". Če izberem prvo opcijo traja proces tudi po 15 minut, nakar ne najde rešitve oz. se ne zgodi nič - ob ponovnem zagonu ponovno pokaže moder zaslon. Če izberem Start Windows Normaly se zgodi isto.
Skušal sem uporabiti funkcijo "Last good configuration" in tudi ne dela. Res ne vem kaj naj naredim.
Poleg tega nisem downloadal nobene programske opreme (vse kar sem naložil je bil kakšen film) niti nisem dodajal nobene strojne opreme.
Bi znal morda kdo pomagati?
Skušal sem uporabiti funkcijo "Last good configuration" in tudi ne dela. Res ne vem kaj naj naredim.
Poleg tega nisem downloadal nobene programske opreme (vse kar sem naložil je bil kakšen film) niti nisem dodajal nobene strojne opreme.

Z programom BlueScreenView odpri minidump fileje (C:\Windows\Minidump) in poročaj. Označen bi moral biti problematičen program/driver/servis/drugo.

Duhec ::
pozdravljeni. Na precej novem asusu mi ob vsakem zagonu odpre blue screen (slika). To se zgodi med nalaganjem windowsov (ultimate 7 x64) - laptop ugasnem in ponovno prižgem, nakar mi ponudi možnosti "Restore Windows" ali "Start Windows Normaly". Če izberem prvo opcijo traja proces tudi po 15 minut, nakar ne najde rešitve oz. se ne zgodi nič - ob ponovnem zagonu ponovno pokaže moder zaslon. Če izberem Start Windows Normaly se zgodi isto.
Štartaj v varnem zagonu in začasno disejblaj antivirusni program. Restartaj, da vidiš, če ni to problem.
Če je isto potem spet varni zagon in štartaj MSCONFIG ter v zavihku "zagon" odstrani kljukice pred vsemi vrsticami, shrani in restartaj, če bo kaj boljše.
Če je se neka napaka skriva v eni od vrstic, ki si jih disejblal, da se zaženejo ob zagonu. Postopoma ali logično jih enejblaj nazaj, dokler ne najdeš krivca za to napako.
Poročaj.

Hitreje bo, če bo analiziral minidump. Ponavadi se kar hitro opazi kaj je problem. V nasprotnem primeru pa to, kar je Duhec predlagal.

tale bsod je skoraj simpatičen... saj vse napiše, kaj je narobe, Ne pa razni irq not less or equal ::)
Preglej tole:
http://www.personalcomputerfixes.com/ge...
Preglej tole:
http://www.personalcomputerfixes.com/ge...

nayaa ::
živijo
imam en problem in se obračam na vas, upam da mi boste znali pomagati. torej, pred kakim letom sem kupila prenosnik toshiba satellite z že naloženo vso programsko opremo, gor so že bili windows 7. sedaj mi skoraj po enem letu delovanja napiše da windovsi niso več veljavni in da naj vstavim licenčni ključ. pojavi se črno ozadje in v desnem kotu piše "ta sistem izvoda windows ni originalen", stalno me opozarja naj vstavim licenčni ključ,
zanima me ali lahko sama aktiviram, klicala sem tudi na microsoft, ter tudi na toshibo kjer mi niso pomagali popolnoma nič.
sedaj se obračam na vas mogoče bo kir vedu kaj naredit
hvalaaa

imam en problem in se obračam na vas, upam da mi boste znali pomagati. torej, pred kakim letom sem kupila prenosnik toshiba satellite z že naloženo vso programsko opremo, gor so že bili windows 7. sedaj mi skoraj po enem letu delovanja napiše da windovsi niso več veljavni in da naj vstavim licenčni ključ. pojavi se črno ozadje in v desnem kotu piše "ta sistem izvoda windows ni originalen", stalno me opozarja naj vstavim licenčni ključ,
zanima me ali lahko sama aktiviram, klicala sem tudi na microsoft, ter tudi na toshibo kjer mi niso pomagali popolnoma nič.
sedaj se obračam na vas mogoče bo kir vedu kaj naredit
hvalaaa

ne niso znali...pošiljali so me od toshibe do trgovine kjer sm računalnik kupila. na microsoftu so zahtevali neko kodo ki bi jo dobila na toshibi ki mi jo pa niso hotli dat. ja nalepko imam na računalniku.

btmhsf.sys je bluetooth driver, updataj driver ali pa onemogoči napravo v device managerju (začasno, da vidiš če popravi zadevo). Če zaradi te napake ne prideš v windowse, onemogoči napravo v bios-u. Vseeno še nahitro preglej ram z memtest-om, če disablanje bluetootha nebo pomagalo.

ne niso znali...pošiljali so me od toshibe do trgovine kjer sm računalnik kupila. na microsoftu so zahtevali neko kodo ki bi jo dobila na toshibi ki mi jo pa niso hotli dat. ja nalepko imam na računalniku.
desni klik na Moj računalnik, Lastnosti.
Spodaj imas opcijo za sprinjanje kljuca. Prepisi z nalepke.
Slabse ne more biti...

desni klik na Moj računalnik, Lastnosti.
Spodaj imas opcijo za sprinjanje kljuca. Prepisi z nalepke.
Slabse ne more biti...
prišla sem do lastnosti ampak tega ključa pa ne najdem...

Ključ imaš na nalepki -- si rekla da "nalepka" je. Sicer ne vem, kakšno nalepko gledaš (intel inside?) in če ni nalepljena na ohišju odstrani baterijo, morda je tam.
Nalepka zgleda takole: tu maš polno primerov :)
Ta ključ nato pretipkaš po navodilih Malajla.
PS: gleda na to da si menda klicala na Toshibo in MS me zanima, kaj so ti rekli -- tu bo dobila bolj kot ne enake predloge, kje najti ključ ...
Nalepka zgleda takole: tu maš polno primerov :)
Ta ključ nato pretipkaš po navodilih Malajla.
PS: gleda na to da si menda klicala na Toshibo in MS me zanima, kaj so ti rekli -- tu bo dobila bolj kot ne enake predloge, kje najti ključ ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()

Cold1 ::

na ms so rekli da naj pokličem na toshibo in naj zahtevam namestitveni medij, na toshibi pa ga niso hotli dat. ključ sem vpisala kot si mi napisal navodila in mi napiše da "vnesni ključ izdelka očitno ni veljaven za windows 7. s tem da sem ključ vpisala pravilno...z nalepke...

Do namestitvenega medija si upravičena, če ga ne dajo, bi se morda kazalo obrniti na inšpekcijo.
Sicer pa ga v tem primeru ne potrebuješ, potrebuješ zgolj veljaven ključ (kar številka na nalepki očitno ni), le tega ti lahko povedo v Toshibi.
------------------------------------
Mimogrede, obstaja možnost da se ti je Okenska podkomponenta za uveljavljanje licenc okvarila (še posebej, glede na to da se ti je ta težava pojavila kar naenkrat), ali lahko obnoviš sistem na čas preden so se začele težave?
Sicer pa ga v tem primeru ne potrebuješ, potrebuješ zgolj veljaven ključ (kar številka na nalepki očitno ni), le tega ti lahko povedo v Toshibi.
------------------------------------
Mimogrede, obstaja možnost da se ti je Okenska podkomponenta za uveljavljanje licenc okvarila (še posebej, glede na to da se ti je ta težava pojavila kar naenkrat), ali lahko obnoviš sistem na čas preden so se začele težave?

A to winsi preverjajo nonstop al kako? Ker v tem primeru bi lahko bila tudi kaksna nesnaga v hosts fajlu, dns hijackan...

A to winsi preverjajo nonstop al kako?
V smislu aktivacije ne, se pa najbrž deaktivirajo če se podkomponenta za uveljavljanje licenc onemogoči ali okvari.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 465987 (31668) | jedateruk |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 28756 (23876) | R1710 |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6638 (6243) | solatko |
» | Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27349 (24104) | Jst |
» | Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 18290 (15684) | jest10 |