Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 7] Vprašanja in težave
[WINDOWS 7] Vprašanja in težave
Temo vidijo: vsi

MrStein ::
Error Scan daj
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vajzi ::
Se opravičujem, da sem pozabil omenit da sem dal error scan. In ja nič mi ni našlo, samo zeleni kvadratki ;)
ASUS P8Z68-V | i5-2500K|Scythe Mugen 2 Rev. B | TeamGroup Elite 8GB|
MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II/OC | OCZ Vertex 3 120GB 6Gb/s|
SpinPoint F3 1TB | Corsair CX 600W | Fractal Design R3 | Win 7 Pro x64

Malajlo ::
Če te skrbi temperatura - gonil si disk na polno s testi, jasno da je segret.
Hitrost - ti kakšen torrent teče v ozadju? Pravzaprav karkoli.
Hitrost - ti kakšen torrent teče v ozadju? Pravzaprav karkoli.

Ne odprti so bili samo ti programi za matično, grafo, miško.. tako da nič takega ni bilo. Pa temparaturo mi vedno enako kaže, tudi ko ga drugi dan prižgem. Pomoje je to kaka napaka v programu.

A ni bila ena tema o SSD in blue screenih?
Baje update firmware od SSD pomaga (prej backup!!!).
Baje update firmware od SSD pomaga (prej backup!!!).
Motiti se je človeško.

axee ::
Ne odprti so bili samo ti programi za matično, grafo, miško.. tako da nič takega ni bilo. Pa temparaturo mi vedno enako kaže, tudi ko ga drugi dan prižgem. Pomoje je to kaka napaka v programu.
Običajni SSD-ji sploh nimajo senzorja, zato so očitno kazali najvišjo možno temperaturo v S.M.A.R.T. Ignoriraj temperature svojih SSD-jev, dokler ne vgradiš enterprise grade SSD.

Sem že updato firemware od SSD in ja... še vedno se to ponavlja, sem imel en čas upanje da tega več ne bo. Bom pa pogledal če je slučajno kak nov update za moj SSD

No včeraj mi spet pokaže ta bluescreen (popizdujem) danes mi je en računalničar rekel, ali je trdi disk se pravi SSD zjeban ali pa imam virus. Viruse sem dal pregledat z Malwarebytes in nič ni našlo. Tako da je pomoje SSD šel? Kaj pravite?
Ali po restartu morda ne najde SSD-ja, ampak moraš počakati nekaj minut da ga BIOS sploh zazna? Take težave sem imel jaz in regfix pomaga (že opisano v tej temi).

http://answers.microsoft.com/en-us/wind...
...found a solution to the problem. The error lay in the SSD, and a firmware update appears to have fixed it - no BSODs for a few days.
...found a solution to the problem. The error lay in the SSD, and a firmware update appears to have fixed it - no BSODs for a few days.

Evo danes spet...
Takoj po ponovnem zagonu sem naredil teste. Seveda brez odvzema elektrike ni šlo. Ko sem stisnil restart gumb mi je pisalo naj vstavim bootable pogon. In brez da računalnika nebi izklučil iz elektrike, se mi ne boota SSD.
Takoj po ponovnem zagonu sem naredil teste. Seveda brez odvzema elektrike ni šlo. Ko sem stisnil restart gumb mi je pisalo naj vstavim bootable pogon. In brez da računalnika nebi izklučil iz elektrike, se mi ne boota SSD.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vajzi ()

a BIOS imaš zadnji?
Ah, šele zdaj videl... Niti dumpa ni uspel na disk zapisati. Vrzi stran disk ali pa plato.
Ah, šele zdaj videl... Niti dumpa ni uspel na disk zapisati. Vrzi stran disk ali pa plato.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malajlo ()

Evo danes spet...
Nič ni narobe z tvojim SSD-jem, niti z tvojo matično, problem je z intelovim kontrolerjem oz bolj natančno Rapid Storage LPM. Po defaultu je prižgan in to povzroča točno te težave pri Sandforce SSD-jih. Jaz sem imel iste probleme, spodaj sem ti napisal, kaj pomaga:
Odpri notepad, vstavi:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port3] "LPM"=dword:00000000 "LPMDSTATE"=dword:00000000 "DIPM"=dword:00000000
in pri "Port3" vstavi številko porta. Shrani kot nekaj.reg datoteko in zaženi.
Meni deluje že par mesecev 27/7 brez ene zmrznitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()

BIOS je zadnji ;) Kaj je to dump?
@axee in kako naj vem keri port je, ali je 1 ali 2?
@axee in kako naj vem keri port je, ali je 1 ali 2?

BIOS je zadnji. In kaj je dump?
@axee kako pa naj vem kater port je ali je 1 ali 2?
Pa še to sedaj sem hotel SSD spet na novo posodobit fw, pa nisem prepričan če se je posodobil in kje lahko to preverim.? Bil še je nek fix za temparaturo vendar mi spet kaže 128°C. Pomagal sem si s tema linkoma http://www.jessebandersen.com/2011/08/o... in http://www.ocztechnologyforum.com/forum...
@axee kako pa naj vem kater port je ali je 1 ali 2?
Pa še to sedaj sem hotel SSD spet na novo posodobit fw, pa nisem prepričan če se je posodobil in kje lahko to preverim.? Bil še je nek fix za temparaturo vendar mi spet kaže 128°C. Pomagal sem si s tema linkoma http://www.jessebandersen.com/2011/08/o... in http://www.ocztechnologyforum.com/forum...

vstavim tudi to besedilo "Windows Registry Editor Version 5.00"?
se pravi ta postopek izklopi rapid storage LMP? Kaj in zakaj je ta rapid storage LMP?
se pravi ta postopek izklopi rapid storage LMP? Kaj in zakaj je ta rapid storage LMP?

Naredil. Bomo vidli rezultate. Drugače resetirat ga ni treba ne, ker meni ni nič pokazalo?

Glede restarta nebi vedel. Spremembe v registru so drugače vidne takoj, glede na to da pa da se gre za driver bo najbrž potreben restart..

Najlepša hvala. Upam da bo zdaj vredu delalo, na HD tune mi že kaže pravilno temparaturo. Upam še samo da nebo težav s temi blue screeni. Me pa malo skrbi glede hitrosti. Zakaj se hitrost tako spreminja na benchu? Še je ker učinkovitejši program za izmerit hitrost in te podatke?

No nevem, se komu ti testi zdijo normalni ko sem jih prilepil v prejšnih postih? Jaz sem še začetnik glede taknšnih stvari če je to normalno za moj SSD oz. kako bi mogli testi zgledat? Lahko tudi kdo prilepi test od svojega SSDja (enak model).

FishFreak ::
jst za testiranje HW errorjev uporabljam BurnIn Test - zelo priporočam..nastaviš na 100% obremenitev in če je hardwerska napaka ti bo v parih minutah javil kateri del ne štima..

urosz ::
a ve kdo, kako rešit to težavo? ko prenosnik zaprem in ga čez nekoliko več časa spet odprem, gre v neko čudno stanje (ne vem ali je to spanje, mirovanje, ...) iz katerega ga ne gre več zbudit. je pa prižgan zagotovo, le zbudit ga ne gre.
to se mi je dogajalo že prej, potem sem 1x ponovno naložil sistem, pa je spet isto.
to se mi je dogajalo že prej, potem sem 1x ponovno naložil sistem, pa je spet isto.

Posodobi BIOS in preveri, če imaš zadnje gonilnike. Ponavadi je tisti za grafiko problematičen.

dadooo ::

crobat ::
Zdravo,
upam da tole pravilno uvrščam:
preko xp sem instaliral, win 7 vključno z formacijo celotnega diska. Imam problem kako se vrnat na star operacijski sistem, prej sem z uporabo taistega XP cdeja že dvakrat ponovno naložil os, a ko sedaj poskušam to narediti na Win7 mi računalnik nikakor ne dovoli. - če bootam z xp cdja, ta normalno zažene windovs, oziroma sploh nemorem zagnati setupa, tudi v samih windovsih mi računalnik tega ne dovoli.
Je to sprejemljiva možnost da particijo na kateri je posnet OS formatiram, in bi potem moralo spet normalno zagrabit Win XP instal disc?
Tole sem našel na medmrežju, je vredu postopek?
1.Click Start.
2.In the Search field, type cmd and do not press Enter.
3.Right-click the DOS icon and from the menu, click Run as Administrator.
4.In the black Windows Command Prompt, type the following DOS command: wusa.exe /uninstall /kb:976932 (please respect the spapce or the command won’t work).
5.Press Enter.
6.Done!
Bi moral biti še nakaj pazljiv?
(podatke in drajverje sem že arhiveral na drug disk)
upam da tole pravilno uvrščam:
preko xp sem instaliral, win 7 vključno z formacijo celotnega diska. Imam problem kako se vrnat na star operacijski sistem, prej sem z uporabo taistega XP cdeja že dvakrat ponovno naložil os, a ko sedaj poskušam to narediti na Win7 mi računalnik nikakor ne dovoli. - če bootam z xp cdja, ta normalno zažene windovs, oziroma sploh nemorem zagnati setupa, tudi v samih windovsih mi računalnik tega ne dovoli.
Je to sprejemljiva možnost da particijo na kateri je posnet OS formatiram, in bi potem moralo spet normalno zagrabit Win XP instal disc?
Tole sem našel na medmrežju, je vredu postopek?
1.Click Start.
2.In the Search field, type cmd and do not press Enter.
3.Right-click the DOS icon and from the menu, click Run as Administrator.
4.In the black Windows Command Prompt, type the following DOS command: wusa.exe /uninstall /kb:976932 (please respect the spapce or the command won’t work).
5.Press Enter.
6.Done!
Bi moral biti še nakaj pazljiv?
(podatke in drajverje sem že arhiveral na drug disk)

Ko vstaviš CD in boot-aš, ko napiše "Press any key to boot from cd..." , pritisni kako tipko na tipkovnici.
Če še tega ni, pa nastavi zagon s CD-ja (BIOS...).
Če še tega ni, pa nastavi zagon s CD-ja (BIOS...).
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Duhec ::
@crobat, tisti wusa uninstall je namenjen samo deinštalaciji SP1 za Win7, ne pa deinštalaciji sistema.
Zakaj ti XP cd ne boota je lahko bodisi, da nimaš v Cmos nastavitvah biosa nastavljeno prvo boot enoto CD/DVD ali pa je z XP cd-jem nekaj narobe. Pusti zdaj sata, ata, ahci.
Seveda moraš (kot je že povedal @MrStein) počakati, da ti izpiše "Press any key to boot from cd...), in ko v tem času stisneš neko tipko se začne inštalacija Xp iz cdja. Če zamudiš, se začne boot iz diska.
Praviš tudi, da si že 2x naredil XP inštalacijo (a na istem računalniku?), zdaj ti pa nekaj ne dovoli.
Razloži to slednje bolj natančno, povej celotno konfiguracij in odgovori na vprašanja!
Zakaj ti XP cd ne boota je lahko bodisi, da nimaš v Cmos nastavitvah biosa nastavljeno prvo boot enoto CD/DVD ali pa je z XP cd-jem nekaj narobe. Pusti zdaj sata, ata, ahci.
Seveda moraš (kot je že povedal @MrStein) počakati, da ti izpiše "Press any key to boot from cd...), in ko v tem času stisneš neko tipko se začne inštalacija Xp iz cdja. Če zamudiš, se začne boot iz diska.
Praviš tudi, da si že 2x naredil XP inštalacijo (a na istem računalniku?), zdaj ti pa nekaj ne dovoli.
Razloži to slednje bolj natančno, povej celotno konfiguracij in odgovori na vprašanja!

Jap na istem računaniku sem inštaliral iz tega cd-ja edina sprememba je dodana grafična kartica od takrat.
Ko botam, mi da naslednje možnosti: start win7 (tu lahko z f8 dostopam do nekaj novih možnosti, ki se nanašajo na win7)
ter spodaj mi še odpre eno opcijo, ki mi potem ponudi varni zagon, vzagon z network...
Prej sem delal reinštalacije z fromateranjem, na istem računalniku z istem cdju, le da je bilo vedno iz XP na XP, potem sem pa naložil win7 professional, tudi povsem brez problemov. A sedaj ko želim ponoviti postopek fromatiranja s pomočjo XP diska, (in seveda da ga tudi naložim) nenajdem opcije, ki bi mi dovolila to.
Tudi tistega opozorila pritisni tipko za to, kljub strmenju v računalnik nisem našel :\
Ko botam, mi da naslednje možnosti: start win7 (tu lahko z f8 dostopam do nekaj novih možnosti, ki se nanašajo na win7)
ter spodaj mi še odpre eno opcijo, ki mi potem ponudi varni zagon, vzagon z network...
Prej sem delal reinštalacije z fromateranjem, na istem računalniku z istem cdju, le da je bilo vedno iz XP na XP, potem sem pa naložil win7 professional, tudi povsem brez problemov. A sedaj ko želim ponoviti postopek fromatiranja s pomočjo XP diska, (in seveda da ga tudi naložim) nenajdem opcije, ki bi mi dovolila to.
Tudi tistega opozorila pritisni tipko za to, kljub strmenju v računalnik nisem našel :\

Hja, včasih monitor vklopi z zamudo (po vsaki spremembi načina) in zamudiš teh nekaj sekund.
Ponavadi ima večina plat boot meni na tipko F8. Torej: vklopiš PC in pritiskaš F8, dokler ne dobiš neki menu. Ponavadi sicer na ekranu piše, katera tipka je za kaj, ampak včasih je nastavljeno, da namesto tega prikazuje fensi-šmensi slikico in pomembnih napisov ni.
Lahko poveš, kako matično ploščo imaš, pa mi izbrskamo pravo tipko.
Ponavadi ima večina plat boot meni na tipko F8. Torej: vklopiš PC in pritiskaš F8, dokler ne dobiš neki menu. Ponavadi sicer na ekranu piše, katera tipka je za kaj, ampak včasih je nastavljeno, da namesto tega prikazuje fensi-šmensi slikico in pomembnih napisov ni.
Lahko poveš, kako matično ploščo imaš, pa mi izbrskamo pravo tipko.
Motiti se je človeško.

Pusti zdaj Win7, ker ta sistem imaš na disku in se ga hočeš znebiti. V cd/dvd enoto vstavi boot XP plošček, restartaj mašino v Cmos nastavitvah biosa nastavi, da je cd/dvd enota PRVA boot enota, druga naj bo trdi disk, shrani in zapisti bios, restartaj, in počakaj, da bios začne iskati boot sektor/loader, ki ga išče glede na vrstni red boot enot, ki jo nastavljaš v Cmos nastavitvah biosa, v tvojem primeru kot prva boot enota cd/dvd, nato recimo trdi disk, usb, flopy disk...
Na ekranu se izpiše tudi "Boot from CD:"
Če bios zazna boot sektor na cd/dvd ploščku se pojavi "Press any key to boot from CD" in začne odštevat čas s pikicami. Takoj stisni neko tipko in začne se inštalacija Win XP.
Če boot sektorja na cd/dvd ploščku ne zazna, gre bios šnofat naprej na drugo boot enoto (flopy, usb, trdi disk itd...
Če se ti namesto XP inštalacije pojavi spet Win7 potem ali nimaš XP boot diska ali pa je le ta zapacan.
Na ekranu se izpiše tudi "Boot from CD:"
Če bios zazna boot sektor na cd/dvd ploščku se pojavi "Press any key to boot from CD" in začne odštevat čas s pikicami. Takoj stisni neko tipko in začne se inštalacija Win XP.
Če boot sektorja na cd/dvd ploščku ne zazna, gre bios šnofat naprej na drugo boot enoto (flopy, usb, trdi disk itd...
Če se ti namesto XP inštalacije pojavi spet Win7 potem ali nimaš XP boot diska ali pa je le ta zapacan.

gorenjc ::
@crobat, preveri če imaš v bios-u možnost, da s tipko F11 izbereš medij(cd/dvd, disk) za boot-anje.

ok tnx, bom probu to najt kje se nastavi za bootanaje v biosih kot pravita, drugače meni ni problem prit ne v bios (f2) ne v boot meni (f12)
sporočim ko preverim še to možnost. Lp
sporočim ko preverim še to možnost. Lp

Ja no, potem v boot meni (F12) izberi CD in to je to.
Čez sekundo bi moral napisati Press any key... in to je to. (CD seveda ves čas vstavljen)
Če tega ne napiše, je verjento nekaj s CD-jem narobe. A v drugih PC-jih boot-a?
Čez sekundo bi moral napisati Press any key... in to je to. (CD seveda ves čas vstavljen)
Če tega ne napiše, je verjento nekaj s CD-jem narobe. A v drugih PC-jih boot-a?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…

no poskusu z XPcdjem na drugem računalniku, ni bilo treba niti pritiskat, ker je računalnik takoj najdu daje OS cd notri...
ta računalnik pa ševedno dela probleme. Nikakor ga nemorem spravit. Ko v boot meniju izberem IDE CD boot... ta avtomatsko zažene win7,...
ta računalnik pa ševedno dela probleme. Nikakor ga nemorem spravit. Ko v boot meniju izberem IDE CD boot... ta avtomatsko zažene win7,...

lopov ::
Povej še kakšen sistem imaš -- plata oz. kateri laptop in se ti lahko točno pove glede biosa.

Drugi CD-ji tudi ne delajo na tem PC?
Motiti se je človeško.

drugi cdji delajo na tem računalniku, tudi ta xp cd, dela, če ga zaženem znotraj windosov, samo mi dovoli samo zadnje tri možnosti, prva (inštalacija OSja) pa je osivena.
sistem: OptiPlex GX270 (škatla)
intel 82801EB , pentium 2,80GHZ (32bitni)
1000ghz rama in Nvidia G. 7600 GT
sistem: OptiPlex GX270 (škatla)

Z "dela" misliš:
- lahko ga odprem in vidim fajle v Windows
ali
- lahko z njega zaženem PC (bootam)
Važno je to drugo. Prvo je irelevantno za tvoj problem.
- lahko ga odprem in vidim fajle v Windows
ali
- lahko z njega zaženem PC (bootam)
Važno je to drugo. Prvo je irelevantno za tvoj problem.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…

xp cd, dela, lahko ga zaženem in vidim fajle v raziskovalcu - a nemorem bottat, mi sploh nedovoli nimam pojma zakaj.
sem poskusu z win7 dvd, ni blo nobenih problemov sem takoj pršo v instal screen iz boot menija.
- kaj noben neve, oz. neobstaja nobena ukazna vrstica ala "fromat c:" da bi lahko od kje to ročno pognal? Pa da potem poskusim na računalnik brez OS naložit xp?
sem poskusu z win7 dvd, ni blo nobenih problemov sem takoj pršo v instal screen iz boot menija.
- kaj noben neve, oz. neobstaja nobena ukazna vrstica ala "fromat c:" da bi lahko od kje to ročno pognal? Pa da potem poskusim na računalnik brez OS naložit xp?

kaj se je zbrisalo kaj iz ploščka dol? :D če sem nazadnje ko sem nalagal xp na ta isti računalnik uporabu isti plošček in je vse delalo brez problemov.
za tite ko se vključujete v debato, da nebote iskali postov gor še enkrat, rabim pomoč:
nikakor mi negre naložit windows xp, preko mojih windows 7 profesional.
cd windows XP sem že poprej uspešno uporabil na tem istem računalniku, le da sem fromatiral iz XP na XP, potem sem tudi brez problema kasneje fromatiral z DVDjem windows 7. A sedaj ko poskušam z CD win XP, bootat, ne gre, ko izberem ukaz boot from IDE CD v meniju (pred zagonom OSa) računalnik ignorira ukaz in kar normalno požene v winse7.
Cd mi znotraj windowsa odpre normalno, in mi pokaže vse datoteke, tudi meni mi odpre, kjer mi prvo možnost onemogoči (inštalacijo) lahk pa tam izberem tiste 3 ostale, kjer počekira kompatibilnost, in še nekaj ...
Sem poskusil z DVDjem WIN 7, tega pa čisto normalno boota, in mi zažene instalacijsko okno, kjer lahko fromatiram računalnik.
tole pa je moj sistem: sistem: OptiPlex GX270 (škatla)
za tite ko se vključujete v debato, da nebote iskali postov gor še enkrat, rabim pomoč:
nikakor mi negre naložit windows xp, preko mojih windows 7 profesional.
cd windows XP sem že poprej uspešno uporabil na tem istem računalniku, le da sem fromatiral iz XP na XP, potem sem tudi brez problema kasneje fromatiral z DVDjem windows 7. A sedaj ko poskušam z CD win XP, bootat, ne gre, ko izberem ukaz boot from IDE CD v meniju (pred zagonom OSa) računalnik ignorira ukaz in kar normalno požene v winse7.
Cd mi znotraj windowsa odpre normalno, in mi pokaže vse datoteke, tudi meni mi odpre, kjer mi prvo možnost onemogoči (inštalacijo) lahk pa tam izberem tiste 3 ostale, kjer počekira kompatibilnost, in še nekaj ...
Sem poskusil z DVDjem WIN 7, tega pa čisto normalno boota, in mi zažene instalacijsko okno, kjer lahko fromatiram računalnik.
tole pa je moj sistem: sistem: OptiPlex GX270 (škatla)

A je kdajkoli ta CD pravilno bootal?
Moder ekran, bele črke, "press F6" in podobno?
Moder ekran, bele črke, "press F6" in podobno?
Motiti se je človeško.

Ja :) ko sem delu iz xp na xp se pravi preden sem inštaliral windows 7, ni blo nobenih problemov. Je ta cd deloval vrhunsko, sem ga stestiral tudi na drugem računalniku, kjer sploh niblo treba iskati Fx gumba za botanje, ker je računalnik takoj sam zaganl tisto o "pritisnite tipko za bootanje z cd enote"

Očisti xp cd plošček, odpri cd enoto in večkrat močno pihni v notranjost (ne pljuvaj :) ). Če še ne dela boot z xp cdjem, poizkusi z drugo cd enoto.

Ali bolj preprosto: drug CD probaj.
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 465503 (31184) | jedateruk |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 28744 (23864) | R1710 |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6629 (6234) | solatko |
» | Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27310 (24065) | Jst |
» | Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 18258 (15652) | jest10 |