» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
48 / 79
»»

Duhec ::

meganboj je izjavil:

pred dvema dnevoma sem menjal brskalnik IE8 za IE9 vendar se mi spet dogaja da se mi nekatere strani avtomatsko na prijavijo mislim u.ime in geslo,v nastavitvah pa nevem pod kaj moram iskati za ta shranjevanja gesel
lp

Mogoče je tam kjer je v IE8. Pod Tools/IInternet Options/zavihek Content/klik na Setting v razdelku AutoComplete/ in se poigraj z nastavitvijo pri User names and password on forms - dodaj kljukico. Odpri tudi Delete AutoComplete history... in odstrani kljukico pred Passwords.

System ::

Ok... Prosim za pomoc.

Windows 7 mi je ob instalaciji sam zaznal internet ter vse sam povezal, nic nisem vpisoval... Danes je pa bil zgleda izpad interneta ter sem onemogocil internetno povezavo z namenom, da bi jo kasneje vklopil, problem je, ker zdaj vec ni povezave. Internet pa zdaj na tem racunalniku deluje, saj pisem iz Live CD Ubuntuja. Lepo prosim za pomoc.

ladoslo ::

System je izjavil:

Ok... Prosim za pomoc.

Windows 7 mi je ob instalaciji sam zaznal internet ter vse sam povezal, nic nisem vpisoval... Danes je pa bil zgleda izpad interneta ter sem onemogocil internetno povezavo z namenom, da bi jo kasneje vklopil, problem je, ker zdaj vec ni povezave. Internet pa zdaj na tem racunalniku deluje, saj pisem iz Live CD Ubuntuja. Lepo prosim za pomoc.

Pri uri imaš nekakšen grafek za povezave in preprosto odpreš in poiščeš povezave. Ikona je podobna pijani piramidi.
Newschool: MPG X570 / Ryzen 5800X3D / RX 7900 XT / 64 GB ram / Fractal D7 XL
Oldschool: AMD K5 / 16 mb ram / 512 mb disk / win 95 / custom case

Ok grem sprobat, moram pa ze vnaprej povedati, da sem pozabil uporabnisko ime ter geslo, ker sploh nevem, ce sem kdaj vpisoval. Ker je Windows 7 vse to sam povezal, prav tako Ubuntu iz katerega sedaj pisem.

V Device Managerju (CP/System/levo zgoraj Device Manager) poglej, če je pod Netword Adapters mrežna disejblana pa jo Enejblaj. (desni klik in Enable)

Hvala ti Duhec!
Res je bila onemogočena, sedaj pa dela... eno sem ti dolžan! :)

GeForce ::

Torej nekaj o nastavitvah omrežja...Doma sem povezan na modem in ta v internet in to povezavo imam nastavljeo kot domače omrežje. Je to varno oz. pravilno ali bi jo moral označiti kot javno glede na to da je to povezva v internet?

IceBoX ::

Ne, je pravilno. Javna omrežja so tista ki so pač javna :D (tista, katerih ti nimaš možnosti urejati...).

Je možno jezik iz SLO spremeniti v angleščino na Wndows 7 Professional?

fosil ::

GeForce je izjavil:

Torej nekaj o nastavitvah omrežja...Doma sem povezan na modem in ta v internet in to povezavo imam nastavljeo kot domače omrežje. Je to varno oz. pravilno ali bi jo moral označiti kot javno glede na to da je to povezva v internet?

Odvisno kako je naštiman modem, če deluje kot ruter, potem nastavi kot domače omrežje, če pa modem ne deluje kot ruter, potem naštimaj kot javno omrežje.
Tako je!

Futsal ::

bi se vključil v temo in vas vprašale če ima kdo kakšne probleme z USB unknown device. Namreč javlja mi neki da ne najde driverjev za to. plata inštalirana BP, vsi sub potrebovalci (miška, tipkovnica...) imajo gonilnike in deluje BP.

Javlja pa mi da je notri še ena ki pa žal ne najde gonilnikov. Tisti zvok je kar motež ker skoz neki jamra da išče in potem spet ne najde. Napravo sem v Device managerju odstranil a se znova pojavi.

Je kdo mej kej podobnega ? Kako se je rešil tega ?
Janko in Metka

@Futsal, očitno neka usb naprava nima ustreznega gonilnika, mogoče kak čitalec kartic ... , sicer pa ne odstranjuj, ker bo naslednji zagon ali zgolj refreš spet povzročil iskanje gonilnikov ampak raje v Device Managerju Onemogoči tisto neznano USB napravo. Če je ne pogrešaš je itak vseeno. :)

System je izjavil:

@System: Je možno jezik iz SLO spremeniti v angleščino na Wndows 7 Professional?

CP - Regional Settings - Language ... katere jezike imaš na izbiro, če sploh ?

lopov ::

@System: Je možno jezik iz SLO spremeniti v angleščino na Wndows 7 Professional?

Legalno le s ponovno namestitvijo angleške verzije.

kitara8 ::

lopov je izjavil:

Legalno le s ponovno namestitvijo angleške verzije.

A vistalizator ni legalna zadeva??

Vistalizator je "hack".
Osebno nimam nič proti uporabi a če se komu kaj zalomi, ga prepuščam lastni iznajdljivosti :)

kitara8 ::

aha no drugače ni nevemkakšen "big deal", pa tudi zalomiti se nima kaj se mi zdi.
Še vedno pa nisem dojel zakaj je microsoft naredil win7 tako da ne moreš spreminjat jezika... (razn pr Ultimate)
A zato da ga kupiš v svojem jeziku ker je dražji a kaj...

Malajlo ::

In še Enterprise omogoča lang. pakete.

Futsal ::

ej folk jst bom "znoru" namreč imam težavo s tem USB unknow napravo ki pa mi javlja skoz da imam neko novo. in jo dodaja in ne vem kaj. Pa še to ob tem ko to dela ...zaznava ..pa spet ne zazna mi tisto musko skoz javi in mi gre počasi na živce.

Ne vem kaj nej še probam ? Vse naprave sem dal ven in jih počasi priklapljal pa je bilo isto ...V devide managerju sm jo odstranil pa se spet pojavi in veselo poje ...Potem sem jo tud onemogočil - nič ne pomaga!
Janko in Metka

Greš v "divajs meneđer" in pogledaš za katero napravo gre -- desni klik na problematični napravi, zavihek detajli in preklopi na "hardware ID" ( kako se reče v slovenščini ne vem, je pa druga postavka od zgoraj). Izpiše nekaj podobnega kot "PCI\VEN_XXXX....", več postavk. Desni lik, kopiraj prvo ali drugo vrstico, nato pa prilepi v najljubši iskalnik.

Moralo bi vrniti kaj pametnega, recimo za katero napravo gre :) Ni pa 100%!

dadooo ::

Kaj bi to lahko bilo? Sicer me ne moti, vendar vprašati ni greh :)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Politik ::

Zdarvo
Ker nebi rad odpiral novem teme, bom svoje uprašanje zastavil kar tukaj če bo kdo znal pomagati :)
Inastaliral sem OS WIN 7 ultimate 64 bit, vse mi le po deluje, ne dopade pa si mi piasva ki jo win7 uporablja in vsiljuje v vse ostale programe. Mozilla firefox, bs player,... skratka vse programe. Na LCD zaslonu me to zelo moti ker pisva ni taka kot pr OS XP. Pisave je nekako manjsa in "razmazana". Najbolj se opazi na netu npr 24ur :) LCD je dober!! Poskusal sem ze nektere nastavitve velikost DPI je 100 na in zdruzljiv z XP. Ne da pa se nastaviti na manj. Tudi tisti (carovnik) :) ko izbiraš kvadratke kje se bolje vidi ne pomaga.
Ali ima še kdo podobno mnenje?
Hvala vsem za pomoc, upam da sem bil dost jasen :)

Kaj pa auto adjust na monitorju?

Malajlo je izjavil:

Kaj pa auto adjust na monitorju?

Sem tudi to poskusil pa ne deluje pojavi se opozorilo "Not Available" enalo je tudi pri XP. A pri tebi je pisava ok ali te ne moti :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Politik ()

Od ClearType dalje sem izredno zadovoljen s prikazom na LCDjih. Če je razpacano, je lahko tudi video kabel krivec.
Resolucijo imaš pa native od monitorja ali kaj svojega?

Malajlo je izjavil:

Od ClearType dalje sem izredno zadovoljen s prikazom na LCDjih. Če je razpacano, je lahko tudi video kabel krivec.

Ja sem poslusil oboje z vkljucenim ClearType kjer sem izbiral tiste kvadratke in je slike res boljsa kot pa če to funkcijo onemogocim. Vendar v priperjavi xp je se vedno slabša. Kot da bi bil font pisave manjši. Sem poiskusil tudi z drugim monitorjem CRT in slika ostaja enaka oz primirena crt monitorju, tako da je VGA kabel ok. Ne vem kaj bi še probal verjetno kar nazaj na xp
Hvala za odgovore!

Politik je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Ja sem poslusil oboje z vkljucenim ClearType kjer sem izbiral tiste kvadratke in je slike res boljsa kot pa če to funkcijo onemogocim. Vendar v priperjavi xp je se vedno slabša. Kot da bi bil font pisave manjši. Sem poiskusil tudi z drugim monitorjem CRT in slika ostaja enaka oz primirena crt monitorju, tako da je VGA kabel ok. Ne vem kaj bi še probal verjetno kar nazaj na xp
Hvala za odgovore!

Katero grafično kartico imaš, kateri model monitorja, velikost + njegova največja ločljivost in kakšna ločljivost je sedaj nastavljena, kako imaš priključen monitor (VGA, DVI, HDMI, DP), uporabljaš kakše pretvornik, recimo VGA2DVI, katere izhode imaš na grafični kartici?

Pisava je manjša v primeru, da imaš monitor z večjo ločljivostjo kot na starem CRT kar bi nekako razložilo zmazek, sploh če nisi popravil ločljivosti in je enaka tisti na CRT.

CRT monitor je formata 4:3 ali 16:10 (kar dvomim), LCD pa skoraj zagotovo 16:9, torej razmerje ne more biti enako. Za VGA kabel ni nujno da sporoča DCC podatke kar (lahko) onemogoči samodejno zaznavanje monitorja in moraš ročno nastavljati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

zabica81 ::

Imam težavo. Na računalniku imam 4 particije. Pred kratkim sem si naložila w7 pred tem sem imela visto in xp. Formatirala sem particiji z visto in xp. Drugi dve particiji sta pa zginli. Je kako mogoče prit nazaj do podatkov?

Žiga- ::

zabica81 je izjavil:

Imam težavo. Na računalniku imam 4 particije. Pred kratkim sem si naložila w7 pred tem sem imela visto in xp. Formatirala sem particiji z visto in xp. Drugi dve particiji sta pa zginli. Je kako mogoče prit nazaj do podatkov?

Poskusi zamenjati črki (C,D) patricij. Pri meni je bilo to to.

lopov je izjavil:

Politik je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Hvala za odgovore!

Katero grafično kartico imaš, kateri model monitorja, velikost + njegova največja ločljivost in kakšna ločljivost je sedaj nastavljena, kako imaš priključen monitor (VGA, DVI, HDMI, DP), uporabljaš kakše pretvornik, recimo VGA2DVI, katere izhode imaš na grafični kartici?

Pisava je manjša v primeru, da imaš monitor z večjo ločljivostjo kot na starem CRT kar bi nekako razložilo zmazek, sploh če nisi popravil ločljivosti in je enaka tisti na CRT.

CRT monitor je formata 4:3 ali 16:10 (kar dvomim), LCD pa skoraj zagotovo 16:9, torej razmerje ne more biti enako. Za VGA kabel ni nujno da sporoča DCC podatke kar (lahko) onemogoči samodejno zaznavanje monitorja in moraš ročno nastavljati.

Grafična kartica Sapphire ATI Radeon X1950 PRO z 512 MB. 2x DVI izhod.
Monitor samsubg LCD 19" ločljivost 1280x1024 RGB DVI priklop in formata 4:3
Pretvornik VGA2DVI ne uporabljam ga pa imam:)
Resolucija je nastavljena na izvorno monitorja ki jo samodejno nastavi torej 1280x1024 osvezevanje je 60mhz.
Vse skupaj imam povezano preko DVI izhoda.
Zanimivo na xp pa ni nobenega problema.

@Politik, lahko te hecajo tudi furmani od grafčne. Deinštaliraj stare/obstoječe in ponovno inštaliraj zadnje gonilnike za tvoj model grafične s proizvajalčeve www strani.
Vendar naredi tako: Ko 1x preneseš tisti inštalacijski ati exe fajl ga poženi v Compatibility XP modu (desni klik na Ati install exe fajl, Properties,zavihek COmpatibility, izbereš WinXP SP3 mode, Apply),nato inštalacija gonilnika, restart in test.

Duhec je izjavil:

@Politik, lahko te hecajo tudi furmani od grafčne. Deinštaliraj stare/obstoječe in ponovno inštaliraj zadnje gonilnike za tvoj model grafične s proizvajalčeve www strani.
Vendar naredi tako: Ko 1x preneseš tisti inštalacijski ati exe fajl ga poženi v Compatibility XP modu (desni klik na Ati install exe fajl, Properties,zavihek COmpatibility, izbereš WinXP SP3 mode, Apply),nato inštalacija gonilnika, restart in test.

Zivjo

Šoferjev od xp-jov nisem uporabljal ker na proizvejalčevi strani obstajajo direkt za win7 64 bit. Poskusil sem tudi najnovejše sorefje na amd.game.com strani vendar ni ok, verjetno ne podpirajo mojo graficno. Ne vem če je smoterno uporabiti soferje od xp če obstajajajo za 64 bit xp vendar bom poskusil tudi te, isto sem moral storiti tudi za tv kartico.
Hvala

Ne, nisem mislil točno XP gonilnikov ampak tisti exe fajl, ki je za Visto/Win7, samo inštaliraš ga kot Compatibility XP mode.

Duhec je izjavil:

Ne, nisem mislil točno XP gonilnikov ampak tisti exe fajl, ki je za Visto/Win7, samo inštaliraš ga kot Compatibility XP mode.

Ce te razumem naj bi soferje za win 7 instalirov v zdruzjivosti z xp.?? Ok probam se to kar pa ne verjamem da bi bil lahko vzrok.
Mislm da so to zadnji upi drugace pa se vračam na OS XP.

Hvala vsem.

Če te prav razumem imaš podoben problem kot @yustas33 v tej debati, kjer je dal primere kaj ga moti:
http://social.answers.microsoft.com/For...
Več kot do ClearType-a in drugih gonilnikov niso prišli.

Duhec je izjavil:

Če te prav razumem imaš podoben problem kot @yustas33 v tej debati, kjer je dal primere kaj ga moti:
Več kot do ClearType-a in drugih gonilnikov niso prišli.

Sem pogledal in ja točno tak problem imam tudi jaz ko primirjaš pisavo z XP in win7. Vsi na tem forumu opisujejo to kar razglablamo tukaj razultat pa je (se nasprej uporabljaj XP :)

Za hec sem previril tudi pri kolegu ki ima tudi lcd zaslon in ima enako pisavo kot jaz vendar pravi da ne opazi razlike oz. ga ne moti??!!. Drugi ima pa prenosnika pa je pisava malo man moteca vendar za moje pojme slabsa kot pri XP.
Pisava ni kristalno jasna
Upam da se kmalu najde kaka resitev

A pri tebi je pisava OK :)

Thanks

Sandi1987 ::

Kaj se je zgodilo z Gadgeti? Včeraj so še normalno delali.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

IceMan87 ::

Da ne odpiram nove teme, si bom izposodil kar to. In sicer imam od danes naprej kar naenkrat en čuden problem, ki ga nikakor ne znam rešiti sam. Zato prosim za pomoč! In sicer imam naložene Windows 7, ki mi že pol leta delujejo brezhibno. Danes pa se mi je kar naenkrat pojavila težava, namreč ko želim z miškinim dvoklikom odpreti c ali d disk, ali bilokatero mapo na disku, mi javi sledeče...(slika). Sedaj lahko odprem samo, če na miški stisnem desni gumb in odpri. Drugače vedno javi to napako.

http://img198.imageshack.us/i/napaka.jp...

Hvala že vnaprej za pomoč!

Lp

Oh, kako ti je to uspelo podreti...
Poskusi z http://www.howtogeek.com/howto/windows/...
Mora biti tako kot na sliki.
Pa najbrž imaš kak AV program, ne?

Malajlo je izjavil:

Hvala bom probal z tem ja. Ne vem zakaj je prišlo do tega. V glavnem kar naenkrat. Imam pa original NOD 32, a ni našel ničesar.

Lp

jah, s kakšnim ključkom si pobral virus, pa ga je NOD odstranil in zraven še spremembo v registru.

IceMan87 je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Hvala bom probal z tem ja. Ne vem zakaj je prišlo do tega. V glavnem kar naenkrat. Imam pa original NOD 32, a ni našel ničesar.

Lp

Sem probal obe stvari. Pri 1 mi še naprej enako napiše. Pri 2 stvari pa mi javi sledeče...

http://img217.imageshack.us/i/breznaslo...

Virusa pa mi ne najde nobenega...

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IceMan87 ()

Hja, potem se pa loti še tegale...
http://www.techspot.com/vb/topic44808.h...

Lahko pa poskusiš vrniti sistem v prejšnje stanje (Start Search pa notri vpiši restore ali pa obnovi).

luky ::

Fantje pomoč: Kolega ima novi prenosnik Acer in gor prednaložen Windows7 Home Premium. Ko pride v Windows je prijavljen kot Standardni uporabnik in ne kot Administrator. Posledica tega je, da mu Windows ne pusti kaj dost delat oz. instalirat še kakšne dodatne programe. Kako priti do Administratorja.

Hvala za pomoč vnaprej.
luky!

luky je izjavil:

Fantje pomoč: Kolega ima novi prenosnik Acer in gor prednaložen Windows7 Home Premium. Ko pride v Windows je prijavljen kot Standardni uporabnik in ne kot Administrator. Posledica tega je, da mu Windows ne pusti kaj dost delat oz. instalirat še kakšne dodatne programe. Kako priti do Administratorja.
Hvala za pomoč vnaprej.

Moraš ga najprej vklopiti v Local Security Policy ampak bo hitreje takole:

Desni klik na Command Prompt, Run As Administrator, in v prompt vpiši:
net user administrator /active:yes

@Duhec in to je vse, da pride do administratorja..al je še kaj potrebno vpisati.
Hvala ti.

Žal ne pusti zagnati CMD kot admin.. ( ker ga ni )...
luky!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()

Aja, potem je pa lahko administrator onemogočen...
Desni klik na MC, Manage. Local users and groups.
Pa si ziher, da je navaden user? Če je prednaloženo, potem je ob razvijanju vpisal neko ime in ta vpisan uproabnik ima tudi admin pravice. Čeprav se ne imenuje administrator.

Ja vpisal je ime samo mu prijava ne daje nobenih pravic, tako da je 100% standardni uporabnik in nič drugega. Ker že z desno miško na cmd ( zaženi kot skrbnik ) mu da samo možnost DA-NE s tem, da DA ni osvetljen in ga ni možno potrditi.
Bom mu rekel naj še poskusi s tem MC Manage če bo tam prišel do admina, da ga enebla, drugače pa ne vem. Sicer je teh razlag kar nekaj na googlu samo vse bolj pridejo v poštev za verzije Prof. in Ultim.

Siguren sem, da ima Administratorja onemogočenega, ker tudi do UAC nima dostopa, da ga izklopi.
Če še ima kdo kakšno idejo prosim.
luky!

If Administrator doesn't appear on the Welcome Screen, enable it as follows:

Method 1 - If you have a Windows 7 installation DVD (not a recovery DVD) you can boot the system with it. Select the default language, then choose "Repair your computer". Then select "Command Prompt". At the command prompt type:

net user administrator /active:yes [enter]

Remove the DVD, reboot the computer, and log into the built-in Administrator account.

Aja, načeloma to lahko narediš s katerokoli distribucijo Win7

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

@Malajlo hvala bo se še ta opcija poskusila, ker se mi zdi najbolj verjetna, da bo delovalo z DVD od win7.
luky!
««
48 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490454355 (20036) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728131 (23251) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376454 (6059) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726689 (23444) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917818 (15212) jest10

Več podobnih tem