» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
47 / 79
»»

meganboj ::

zanima me kaj naj naredim da mi bodo windowsi 7 shranjevali gesla (avtomatska prijava)mislim da mam vse odklukano ,en dan dela vse normalno gesla uporabniška imena shrnjena drugi dan pa moram gesla spet ročno vpisovati
lp

Enterprise ::

Problem.
Imam en disk. 500 GB. Na njem je vse. Dokumenti, programi, sistem ...
Rad bi ga razdelil na 2 particiji poljubnih velikosti. Nevem zakaj tega nisem naredil že na začetku, ampak probam pač sedaj.
Če želim skrčiti primarno C: particijo, vedno dobim tole sporočilo:

Upravljanje diskov

Se da kako premakniti te 'nepremakljive datoteke' in razširiti particijo?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

WildChild ::

Mene pa zanima, kako mountam samba share, tako da ko bom gledal film preko mreže ne bo trokiralo. Imam windows 7 professional 32bit. Probal sem tako narest, da sem z desno kliknil na Network > Server > ime_mape in map network drive... Tako, da sedaj vidim share pole Local Disk (C:)
Ampak, ko grem v mapo kjer imam backup filmov in ko odprem bilo kirga (DVD,DIVX,HD,...) mi trokira. Na linuxih mi lepo tece. Tam mountam tak, da se to nardi ze kar ob bootu. samo v fstab sm dal: //SERVER/SHARENAME /path/to/SHAREMOUNT cifs users,noauto,noatime,username=USER,password=PASSWORD,workgroup=WORKGROUP 0 0

Kako naj pravilno mountam v windows7, da ko bom gledal HD muvi preko mreže bo slika tako kot se šika? :)
in da mood

Cold1 ::

@Meganboj
Če imaš v mislih spletni brskalnik, pač preveri nastavitve le tega.
Če imaš v mislih prijavo v Okna pa poglej tu:
http://slo-tech.com/forum/t442932/p2936...

@Enterprise
Datoteke ki bi jih bilo potrebno premakniti, preden bi bilo možno zmanjšati sistemsko particijo so v uporabi, defragmentirati boš moral pred zagonom Oken, oziroma iz drugega sistema.
Poglej si tule: Windows Sysinternals - PageDefrag
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...

aljaz33 ::

Imam problem z Windowsi 7 Professional: Na približno vsaki 2 uri sistem zmrzne za cca. minuto in pol. Potem naprej deluje normalno. Kako bi ugotovil, kateri proces mi povzroča nevšečnost?

Spc ::

Hočem inštalirat najnovejše ATi driverje na Windows 7 x64, imam pa pc z Radeon 4870 512MB rama.

Ko hočem inštalirat dobim samo to:

Zakaj ne najde grafične kartice ??
Deluje pa normalno v xpjih in v visti.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

@ Aljaz33
Desno klikni na prazen del opravilne vrstice in v meniju izberi "Zaženi upravitelja opravil", na zavihku "procesi" so prikazani vsi trenutno pognani programi.

@Spc
Obstoječe nastavitve za grafično kartico nekako zmedejo namestitveni program. Poskusi popolnoma odstraniti prejšnje gonilnike ter tudi grafično kartico iz Upravitelja naprav nato ponovno zaženi računalnik in poskusi namestiti gonilnike.

Če ne bo delovalo poskusi več različnih verzij gonilnika, ne zgolj najnovejše.

Če pa je to friški win7 install.
Ni še nobenih driverjev gor.

Duhec ::

@Spc, v Task Managerju ubij CCC.exe proces in še 1x izvedi inštalacijo.
Če ne gre pa poizkusi še s Quick installom in ne s Customize.

Cold1 je izjavil:

@ Aljaz33
Desno klikni na prazen del opravilne vrstice in v meniju izberi "Zaženi upravitelja opravil", na zavihku "procesi" so prikazani vsi trenutno pognani programi.

Upravitelja opravil že znam zagnati, vendar ko računalnik zmrzne, ni moč niti tega zagnati. Kako bi ugotovil kateri proces mi dela težave?

Hja, lahko ga zaženeš preden sistem zmrzne in opazuješ kaj se predtem dogaja na seznamu procesov, vendar je to odvisno od sreče.

Nastavi si kakšen program, ki bo recimo enkrat na 10s zapisal vse pognane procese in njihovo porabo procesorskega časa v dnevnik.

Lahko tudi pogledaš po event viewerju če so kakšne napake ali indici kaj bi lahko bilo.
----------------

Tako mimogrede, popolna neodzivnost sistema kaže na strojno opremo oziroma gonilnike.

Duhec je izjavil:

@Spc, v Task Managerju ubij CCC.exe proces in še 1x izvedi inštalacijo.
Če ne gre pa poizkusi še s Quick installom in ne s Customize.

Tega procesa ni v task managerju.
Sem probal vse in ne najde grafične pa da se vbiješ.
Zgleda, da bom prisilil kolega naj gre nazaj na xpje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Naj gre raje na Visto, na moderni strojni opremi je boljša od XP-jev, kvečjemu zamenjaj visual style, da ne bo tako grd.

Vista je meni grša kot xp.

Se strinjam, in ponavljam, namesti Visto, ki je boljši OS od WinXP, vendar pa zamenjaj njen grdi privzeti stil s kakšnim drugim, recimo:

Media Center VS for Vista
http://vathanx.deviantart.com/art/Media...

ali pa:

Windows Vista 7 Normal Taskbar
http://mufflerexoz.deviantart.com/art/W...
------------------

Še preden pa povsem obupaš nad Sedmico pa lahko poskusiš namestiti gonilnike za grafično kartico preko Windows Update-a, pogrešal boš le Nadzorni Center, ki ga v tej verziji gonilnikov ni, ki ga pač nadomestiš s kakšno drugo aplikacijo ala Ati Tray Tools.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

Cold1 je izjavil:

Hja, lahko ga zaženeš preden sistem zmrzne in opazuješ kaj se predtem dogaja na seznamu procesov, vendar je to odvisno od sreče.

Nastavi si kakšen program, ki bo recimo enkrat na 10s zapisal vse pognane procese in njihovo porabo procesorskega časa v dnevnik.

Lahko tudi pogledaš po event viewerju če so kakšne napake ali indici kaj bi lahko bilo.
----------------

Tako mimogrede, popolna neodzivnost sistema kaže na strojno opremo oziroma gonilnike.

Mi predlagaš kakšen program s katerim bi analiziral procese?

Gonilnike imam vse inštalirane, bom preveril če morda obstajajo posodobitve.

aljaz33 je izjavil:

Imam problem z Windowsi 7 Professional: Na približno vsaki 2 uri sistem zmrzne za cca. minuto in pol. Potem naprej deluje normalno. Kako bi ugotovil, kateri proces mi povzroča nevšečnost?

Imaš mogoče inštaliran MS antivirusnik (Microsoft Security Essentials )?
Ta je mene hecal (sicer na XP-jih) tako, da je naključno zamrzoval odzivnost interneta tudi po nekaj 10 sekund, nato pa so se vsi kliki, ki sem jih vmes med blokado naštepal, kasneje seveda zagnali en čez drugega.
Poizkusi v varnem zagonu, če isto zmrzuje.

@Duhec: Nimam inštaliranega MS Security Essentials, mi pa tudi meni, tako kot je tebi, upošteva vse klike, ki jih naredim, ko je sistem zamrznjen.

Sem pa v Event Viewerju opazil, da je včeraj sistem javil skupaj 15 errorjev, največ so jih povzročil Service Control Manager (4), iaStor (5) ter RestartManager (2).

Hm, potem išči v tej smeri, da ti en program v ozadju to zadržuje, podobno kot meni. Začasno onemogoči kak servis, ki ti je najbolj sumljiv. :P

Bom probal :)

Ah, takole, na hitro, ne najdem nič pametnega, lahko ti zgolj predlagam pogojno rešitev; ob zagonu poženi Sysinternals Process Explorer, potem pa, ko pride do neodzivnosti, oziroma takoj po njej, pogledaš na graf aktivnosti CPE (rdeč) in če greš z miško nad njim ti bo v namigu pokazalo ime programa/storitve ki je porabljala večino procesorskega časa.

Sysinternals Process Explorer
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...

gokky ::

Sploh ni nujno, da porabi procesorski čas. Lahko v danem trenutku samo čaka na odziv določene naprave. Dvomim,d a so v Win7 bistveno izboljšali multitasking.

@aljaz33: povej kaj o HW te mašince.

MooM ::

Na prenosniku se mi je pokvaril disk. Sedaj sem kupil novega in ga vgradil vanj. Kako je z licenco Windows 7? Če sm ga imel prej inštaliranega na starem disku, ali bo kakšen problem z aktivacijo na tem novem disku?

Namesti isto verzijo Sedmice kot si jo imel prej, če nimaš številke pač pokliči MS, če jo imaš, jo vtipkaj in to je to; če bi Okna kaj tečnarila pač pokličeš, poveš da se je prejšnji disk pokvaril in slediš navodilom.

MooM ::

Hvala, tak odgovor sem pričakoval.

whiteghosted ::

Js si mislim dat windows 7 pa me zanima kak je to z internetom, ko mam zej omrežno povezavo, ka bo pol treba nardit v novem windowsu?

lopov ::

whiteghosted je izjavil:

Js si mislim dat windows 7 pa me zanima kak je to z internetom, ko mam zej omrežno povezavo, ka bo pol treba nardit v novem windowsu?

Kakšno omrežno povezavo imaš?

luky ::

V računalniku imam 4 GB pomnilnika in original Windows7 Professional x64. Opazil sem, da mi piše, da je Uporabno samo 3,68 GB Rama. Zakaj ne koristi celih 4 GB. Prosim če kdo lahko odgovori.

lp.

bluefish ::

Ker nekaj RAM-a popapca grafična in druge naprave.

@blueFish Glih to me moti, ker grafo imam integrirano na matični, nimam samostojne. Kolega imam isti PC kot jaz ssmo x32 Windows Pro in mu piše, da je od 4GB uprabno samo 2,86GB rama. Pa je to možno, al je potrebna kje kakšna nastavitev.

Potem je pa sploh logično, saj si večina integriranih graf deli pomnilnik.

bluefish je izjavil:

Potem je pa sploh logično, saj si večina integriranih graf deli pomnilnik.

OK hvala.

BTW, to količino lahko nastavljaš v BIOS-u.

FireSnake ::

Imam težavo z enim updejtom za Windows 7. Zadeva je original.

Spomnim se, da se računalo takrat, ko bi sem ta update naložit ni ugasnilo. Zdaj mi vedno kaže, da imam en update za instalirat. Ko grem ročno inštalirat me prekine nekje na polovici in napiše: Code 6B2 uknknown error.

Sem že googla za rešitev, pa tam piše (uradni odgovor od Microsoftovega zaposlenega - kdo placuje te nevedneže?) da bi bilo treba v safe mode with networking zagnat in potem poskusit z windows update. Problem je, ker se update v safe mode sploh ne da pognat.

Poskusil sem že z restore poini, pa nič ne pomaga. Gre za "games For Windows Software 3.4" update ... je pa kritical.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

TechBeats ::

Bluefish

in zakaj si mi pa zbirsu post? a je neleganlo če sem reku, da je Genuine v Task Scheduler (vsake 90dni)

lol, fail.
AciD TriP

Seljak ::

Pozdravljeni.Pišem vam,ker sem pri kolegu na njegovemu računalniku zasledil nekaj čudnega in sicer,ko je odprl "upravitelja opravil"(Task maneger) le tam nisem zasledil zavihkov kot je recimo:Programi/Procesi/Storitve/Učinkovitost delovanja,...Ni bilo niti gumbka z katerim bi lahko "Task Maneger" zaprl.Vse kar je lahko videl so bile aplikacije,ki jih je imel trenutno odprte na namizju.Zadeva zgleda skoraj tako,kot je na spodnji sliki,le da sem to sliko jaz priredil:

Jaz sem mu dejal,da bi to lahko storil kakšen virus,ampak sem se odločil,da še tukaj prosim za pomoč,saj če so kje strokovnjaki za računalnike so sigurno tukaj ;)
Obenem pa vam želim prelepe praznike in,da jih čim bolj mirno presedite pred računalniki :D

Zgodovina sprememb…

Upravitelj Opravil ima možnost "zmanjšanja okna", kjer se obroba okna in razni drugi elementi skrijejo; dvoklikni na bel rob med obrobo okna in seznamom opravil, recimo levo od gumba "Končaj opravilo", in okno se bo povrnilo v prvotno ne-zmanjšano obliko.

----------------------

Tudi jaz pa vam vsem želim vesele praznike!

Zgodovina sprememb…

Seljak ::

Cold1 :: danes, 00:00:52
Upravitelj Opravil ima možnost "zmanjšanja okna", kjer se obroba okna in razni drugi elementi skrijejo; dvoklikni na bel rob med obrobo okna in seznamom opravil, recimo levo od gumba "Končaj opravilo", in okno se bo povrnilo v prvotno ne-zmanjšano obliko.

Najlepša hvala za odgovor,sploh nisem pomislil na kaj takega :D Zares sem vesel za odgovor :)
LP

Scorpia ::

Še jaz eno vprašanje glede windows 7 oziroma za zvok. Na prenosniku dell inspiron 1520, na slušalkah ni nekega bass-a. Oziroma kot da bi v nastavitvah bil, bass znižan oziroma bolj, kot bi bila takorekoč kretnica, ki ne pusti pod 100hz. Tako da mi equalizer, programih nič ne pomaga. Na XP, vista, linux je zvok normalen. Sem že probaval z driverji, pa brez uspeha.
////

V meni Start vtipkaj Zvok, na seznamu klikni na element poimenovan Zvok, v oknu Zvok označi zvočno napravo (izhod) ki jo trenutno uporabljaš ter klikni Lastnosti, v oknu Lastnosti (izbrane zvočne naprave) preglej nastavitve v zavihkih Ravni in Razširitve, morda imaš base nastavljene na nizko raven ali pa je vklopljen kakšen filter ki jih zmanjšuje.

Vsekakor pa si poglej če res imaš najnovejše gonilnike, oziroma, če le ti nimajo morda nastavljene kake nastavitve, ki ti povzroča težave.

Ravno tako bi kazalo poguglati za zvočno kartico oz. kar model prenosnika in iskati sound and low bass troubleshooting.

Zgodovina sprememb…

System ::

Morda kdo ve kako dobiti na Windows 7, tak izgled oken kot je na sliki obkrožen?

=)

Zrihtal.

Zgodovina sprememb…

meganboj ::

pred dvema dnevoma sem menjal brskalnik IE8 za IE9 vendar se mi spet dogaja da se mi nekatere strani avtomatsko na prijavijo mislim u.ime in geslo,v nastavitvah pa nevem pod kaj moram iskati za ta shranjevanja gesel
lp

Scorpia ::

Cold1 hvala, sem videl da je notri ene vrste kretnica in sem res imel odrezane frekvence, da ne igra pod 100hz. Zdaj sem sicer dal na 50hz, ampak zvok še vedno ni tak, ampak vidim da so še druge nastavitve in si bom vzel kasneje čas, da naštimam kot je treba. Še 1x hvala.
////

Še vedno čakam odgovor, prosim.

desni klik na namizje > Personalize > Desktop Color > Advanced appereance settings...

Res ne najdem tega. 8-O Drugače imam slovensko različico Professional in ko z desnim klikom kliknem na namizje mi ponudi Prilagodi ( to je to?), no ko to klikem se pojavi to okno:

:)

Kam naprej?

Aha ok, za to kar si ti mislil moraš imeti vključeno Windows 7 temo, in ne ko kliknem tja gor se mi videz ne spremeni. Probaj.

Zgodovina sprememb…

Eh, sem zakompliciral. Scrollaj malce nižje od "Neshranjena tema" in je spodaj Windows Classic.

Hvala za pomoč, ampak nočem jaz Windows Classic izgleda, ampak izgled, ki je obkrožen na sliki.

Čakaj System, če te prav razumem, si želiš Windows Aero slog, ampak z "classic" gumbi za upravljanje z oknom?
Ali zgolj z majhnimi gumbi, namesto razpotegnjenih?

No sem že sam "pogruntal". Storil pa sem tako, da sem v Services disablal Themes.
««
47 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490454683 (20364) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728149 (23269) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376455 (6060) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726704 (23459) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917834 (15228) jest10

Več podobnih tem