» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
45 / 79
»»

jest10 ::

Lahko pa nekaterim programom samo določiš, da se zaženejo kasneje(nimaš vpliva na vrstni red).

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

axee ::

Cold1 je izjavil:

@Axee
Vrstni red zaganjanja programov, ki se samodejno poženejo ob prijavi v okna lahko spreminjaš z nekaterimi programi vendar pa uporabniki poročajo o nedelovanju in težavah.
Programi, ki se zaganjajo preko registra (ključa run/runonce) nimajo določljivega reda (potrebuješ dodatni program, ki bo kontroliral zaganjanje).
Programi, ki se zaganjajo preko bližnjice v mapi "..\Meni start\zagon\" pa so naloženi po abecednem redu, vrstni red lahko nadzoruješ tako da bližnjicam na začetek dodaš črke a-ž ali pa številke.

Hvala! Gre se za domač server ki se mora ob prižigu tudi logirati (da se prižgejo nekateri potrebni programi (npr utorrent), potem pa se takoj zaklene. Nažalost ko je v utorrentu 50+ ogromnih torrentov le ta rabi kakšne 2-3 sekunde da se dokonca zažene in je tako server nezavarovan za tiste 3 sekunde. Sej stvar ni nujna, je v družinskemu okolju, vseeno pa hvala, na abecedni vrstni red nisem pomislil.

Cold1 ::

No obstaja še en trik: programe lahko poganjate preko ukaznih skript (tekstovna datoteka s končnico .bat namesto .txt). Vsak program zaženete preko svoje skripte, v vsako skripto pa dodate večjo zakasnitev, tako se bodo programi zaganjali po vrstnem redu ne glede na to kako jih poženejo okna.

Pot do programa ter argumente pogledate v registru (ključa "run" in "run once") oziroma v bližnjicah v mapi "..\Meni start\zagon\"
Samo zakasnitev pa dosežete z uporabo ukaza "sleep" (power shell) ali pa "ping" (v starejših verzijah oken, ki nimajo power shella).

Primer, ki bo deloval vsem:
@echo off

ping -n 10 127.0.0.1>nul

start "naslov terminalskega okna" "C:\Neka\pot do\programa\Program.exe"

Ukaz ping bo desetkrat (10 sekundna zakasnitev) poklical domači naslov (localhost - lasten računalnik) izpisa pa ne bo (>nul).

Ukaz start bo pognal izbrani program ter zaprl ukazni poziv, da ne bo deset odprtih terminalov.
Če potrebujejo programi, ki jih poganjate še kakšne argumente ("-a" ali morda "/a") jih lahko dodate v vrstico na koncu takole:
start "" "C:\Neka\pot do\progama\Program.exe" -a -b -c

"Naslov terminalskega okna" je lahko prazen a narekovaji morajo biti.
Ukaz echo off pa prepreči izpis ukazov, ki se zaženejo in rezultatov.

Za večino pa bo še najlažja uporaba namenskega programa, ki vse to postori za uporabnika samodejno. Recimo Startup Delayer:
http://www.r2.com.au/software.php?page=...
Kot že rečeno, nad takimi programi se nekateri precej pritožujejo, previdno pri uporabi oziroma testirajte v navideznem stroju.

M-XXXX ::

delete

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: bluefish ()

trto ::

Pozdravljeni
Ma sej nevem v katero temo naj pišem, pa bom v to.
Imam problem z OS. Imam nov prenosnik Acer 5741g. Ko sem ga kupil je bil gor win 7 64 bitna verzija, potem sem pa naredu neumnost in jo vrgu dol in dal gor 32 bitno verzijo, ne da bi prej naredu backup. POVOZU SEM VSE SKUPAJ
Zdej mi pa pol reči ne dela in veliko je drugače

Kako bi lahko prišel do 32 bitne verzije z že naloženimi programi za moj prenosnik oz kako bbi lahko updejtal

axee ::

iz 32 na 64bit ne bo šlo, žov..

kje pa lahko dobim driverje pol
Ma sej kaj pa če bi dal nazaj gor 64bit?

Ja bi pač dal nazaj, kje je problem?

kje naj dobim da bo že vse naloženo

bluefish ::

Morda je na prenosniku še vedno recovery particija.

kje to najdem

bluefish ::

V navodilih.

kakšnih, kje najdem

V smetnjaku, kamor si jih vrgel... Ali pa na proizvajalčevi strani.

lopov ::

Najdi nekoga z enakim laptopom ki je naredil backup in ga prosi za kopijo DVD-jev.

Z namestitvijo x32 si formatiral disk in 100% zradiral skrito particijo z namestitvijo.
No, če pa si slučajno imel srečo lahko takoj sprobaš -- pri bootanju moraš stisniti neko Fxy tipko da se zažene restore s skrite particije. Če je ni več, glej kar sem najprej napisal :)

Acer (IMO) ne nudi recovery DVDj-jev, tudi z naknadnim naročilom ne (čeprav ni odveč poklicat na Alterno oz. kateri drug pooblaščen servis in jih prositi za uslugo).

@Trto:
Če ne veš kakšne možnosti imaš pri uporabi naprave, ki si jo kupil se obrni na prodajalca in prosi za pomoč, v tvojem primeru za pomoč pri iskanju gonilnikov/recovery DVD-ja (kot so ti povedali že vsi pred mano) zavedaj se da ti je prodajalec zmožen pomagati bolj kot mi.

@BlueFish:
Tole vprašanje o nedelujočem prenosniku sodi v temo o strojni opremi in ne v [Windows 7] Vprašanja in težave. Morda bi bilo primerno da vprašanje in odgovore nanj moderatorji premaknete v lastno nit?

KruceFix ::

Zdravo,

predvčerajšnjim sem naložil Windows 7 Professional. Potek nalaganja je šel izvrstno. Naslednji dan, ko pa sem prižgal računalnik mi je 5 minut deloval normalno, potem pa se mi je pokazal črni ekran. Računalnik še zmeraj laufa normalno, na ekranu je črni zaslon. Ekran deluje normalno, če ga priključim na drug računalnik. Je crknila grafična kartica?
Prosim lepo za odgovore!

mayhem ::

Lahko da je crknil samo monitor,če ti dela na drugem.Probaj še monitor na drugem PC-ju.
Potem je pa možno daje grafična lahko jo pa vzameš ven in daš nazaj noter kaj s kontakti.
Lep pozdrav.....

Monitor deluje normalno, na drugem PC-ju. Ko ga pa priključim na ta računalnik pa ne dela. Je mogoče, da sem ga kaj posral pri sami inštalaciji windowsev? Če bi bil računalnik preslab za Windows 7, mi ga nebi naložilo?

Če nič ne vidiš ob zagonu sistema je šla grafična ali matična. Če samo v winsih nič ne vidiš je programska napaka

@mayhem in @jest10 hvala vama.

m0LN4r ::

Zdej pa mam jaz eno težavo z nameščanjem W7 na kolegov računalnik. Sem že marsikaj sprobal. Namešča extremno počasi, pa nebi smelo ker ma ful dober pc. Zašteka pri ponovnem zagonu ko se namešča in se kr resetira od logon screena.

Sem v biosu vse nastavitve dal na ahci pa valda 10 kombinacij sprobal, pa še vedno ne gre not. Ma pa p35-DS3 matično od gigabyte. Windowsi so 100% dobri ker sem jih namestil na drug računalnik 5 minut pred tem. Nameščam pa z usb ključa.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Sandi1987 ::

Imam problem z Windows Media Player 12 Taskbar Toolbar v Windows 7. Delal sem po tem vodiču. Pod Services nimam Windows Media Player Network Sharing Service.

http://www.intowindows.com/how-to-enabl...

Sandi1987 ::

npl ::

Zdravo.

Imam 3 računalnike z naloženim win 7 in združene v domačo skupino. Zanima me če je mogoče kako nastaviti, da bi lahko dal določene fajle na prvem računalniku v skupno rabo tako, da bi do njih lahko dostopal le en računalnik in ne celotna domača skupina...

lp

XPSISTEM ::

Lepo prosim za help!
Dre za aktivacijo win7
Naložil se loader x.... Oznake ne vem več, aktivacija ni uspela ob zagonu pa mi še vedno da 2 možnosti win7 ali pa win 7 loaderx ... Vse sm že probal a rega loaderja ne morem zbrisati. Kak nasvet? Kak link do podrobnih navodil

Hvala vnaprej 100x l.p.

Uporabi BCDedit in nezaželjene vnose izbriši iz boot menija - mimogrede se prepričaj da si nisi z igranjem z loaderjem "namestil" še kakšnega virusa, trojanca ali podobnega.

Hvala za nasvet a lejga zlomka stvar se odpre za pol sekunde pa zapre??? kak predlog

sedaj grem winse zagnaz še iz loaderja...?

Ne gre takoj se okno BCDedit zapre!?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XPSISTEM ()

Še vedno ne gre.... Avtomatsko se zapre.. Kak nasvet?

CoolBits ::

Kupi, pa ne rabiš loaderjev.

Ah, v bistvu sem mislil EasyBCD.

Poslušaj kaj natančno se zgodi ko poženeš BCDedit - se ti okno z konzolo kar zapre?

Ko ga poženem se tako hitro zapre da samo za trenutek vidim črno okno pa takoj izgine, niti ne vidim kateri procest so aktivirani!!?? Nimam pojma kaj sedaj?
kAJ ČE V SAFEMODE ZAŽENEM*???

Takoj ko odpreš CMD.exe se le ta zapre?
To je zelo slabo.:8)

Na tvojem mestu bi razmislil o ponovni namestitvi sistema.

WildChild ::

Pozdravljeni!

Moj cimer ima sledeči problem. Nikakor se ne more povezati v mrežo LAN. Za router imam tomato 1.28 Za 1x vem, da nima skurjene nobene kartice, ker ko sem na istem računalniku sprobal z live Linux sistemom je vse delalo tako kot more. DHCP je normalno deloval. V tomatota sem rebootal, release/renew, (DHCP ne vem kako releasat ali renewat) Spremenil IP range pa ma vseeno sledeči problem na sedmici:

Windows 7 can't connect

P.S. Ukaz ipconfig/release ipconfig/renew ni pomagal. Ali pa ta ukaz ne deluje v sedmici. Za ostale Linux sisteme, ki vem da so v mreži dobijo normalno IP...
in da mood

Zgodovina sprememb…

Cold1 je izjavil:

Takoj ko odpreš CMD.exe se le ta zapre?
To je zelo slabo.:8)

Na tvojem mestu bi razmislil o ponovni namestitvi sistema.

nE, cmd je ok!

Ko poženem BCDedit direkt (v išči vnesem bcdedit - in enter)

Delam narobe?

Ja :), BCDedit je konzolni program, ki potrebuje administrativna pooblastila, ko ga poženeš v navadnem načinu zgolj vrže napako in se ugasne - neumni CMD.exe pa se potem še sam zapre, da napake ja ne vidiš.

Sicer pa raje uporabi EasyBCD, bo lažje.
http://www.softpedia.com/get/System/OS-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

No jaz problema še kar nisem odpravil. Tomato router sem sicer hard resetiral po nadgradnji 30/30/30 vendar imajo cimri z windows 7 še kar težave. Po nekaj poizkusih se sicer uspejo povezati. Takole sporočilo je dobila cimra nazadnje:

windows 7 se noče povezati

in da mood

Zgodovina sprememb…

DNS in DHCP nastavitve preveri na routerju. Najbolje da pustiš na avtomatsko... pa na WIN7 tudi avtomatsko pridobivanje ip-ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

Imam nastavljeno takole v tomatu:

tomato nastavitve

in da mood

Zgodovina sprememb…

V static dns vpiši DNS ip od tvojega ISP-ja... al pa arnesove 193.2.1.66 in 193.2.1.72

Hvala sem nastavil. Upam, da jim bo delovalo normalno sedaj.
in da mood

Cold1 je izjavil:

Ja :), BCDedit je konzolni program, ki potrebuje administrativna pooblastila, ko ga poženeš v navadnem načinu zgolj vrže napako in se ugasne - neumni CMD.exe pa se potem še sam zapre, da napake ja ne vidiš.

Sicer pa raje uporabi EasyBCD, bo lažje.
http://www.softpedia.com/get/System/OS-...

super sm odstranil zdej pa jovo na novo borba za aktivacio... :)

Hvala lepa vsem za help!

lalalole ::

Imam problem, s katerim se ukvarjam že cel dan, vendar ne najdem rešitve.

Imam mapo, katere dostop bi rad preprečil vsem uporabnikom razen sebi (ki imam edini administratorske pravice). Grem v Properties>Security kjer imam navedene skupine Authenticated Users, SYSTEM, jaz (jaz-PC\jaz), Administrators (jaz-PC\Administrators) in Users (jaz-PC\Users). Probal sem omejiti vsa dovoljenja slednji, ampak potem zavrača dostop tudi meni kot adminu. Potem sem šel pod Properties>Security>Advanced>Owner, kjer ownerja z jaz (jaz-PC\jaz) spremenim na Administrators (jaz-PC\Administrators). Ponovno probam odvzeti dovoljenja skupini Users, ampak me še znova zavrača. Potem sem v computer managerju preveril, če ni nista Administrators in Jaz (ki je tudi administrator in je sicer odstranljiv s seznama ???) slučajno v mapi Users in mi zato preprečuje dostop. Sem preveril in nista. Sta v skupini administrators in HomeUsers (ki se četudi jo izbrišem ob ponovnem izpisu znova vzpostavi). Tako da mi nikakor ne uspe spremeniti nastavitev za račune brez admin. pravic, brez da bi omejevalo tudi admina. Sicer sem potem pod Properties>Security>Advanced>Permissions (Change Permissions) odkljukal "Include inheritable permissions from this object's parent". To sicer deluje tako kot bi želel (torej sam imam dostop, medtem ko ga ostalim userjem zavrača), ampak je sedaj na seznamu od zgoraj naštetih ostal le še Jaz (jaz-PC\jaz) ostalih pa ni več 8vključno s SYSTEM). Sicer dela ampak me moti, da prvotni način, ki bi po vsej logiki moral delovati ne prime.

Kakšen predlog?

EDIT: Še eno vprašanje. Ali je možno imeti taskbar na 125% velikosti, ikone pa pustiti na 100%? ker pod costumizacijo nič ne najdem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lalalole ()

Uporabnike, ki jih želiš omejiti, dodaj v novo skupino - recimo: Jaz-PC\Omejeni Uporabniki - ter tej skupini explicitno prepovej dostop do mape, ki jo želiš zaščititi, ali pa preprosto pusti podatke v svojem uporabniškem profilu C:\Users\Jaz.

Glede velikosti, zdi se kot da govoriš o spremembi DPI ... velikost ikon v opravilni vrstici namreč ni nastavljiva po odstotkih ampak zgolj male/velike - podrobno igranje z opravilno vrstico je možno s spremembo "Vizualnega sloga" .msstyle datoteke, napredni urejevalnik le teh je recimo "Vista Style Builder".
http://www.vistastylebuilder.com/

Ufff res hvala ti za tole.

Kar pa se tiče ikon sem imel v mislih ikone na namizju, ne v orodni vrstici. Torej da bi orodno nastavil na 125% DPI, ikone na namizju pa bi ostale pri 100%. Ampak kot gledam ni možnosti ločenega nastavljanja DPIja. Vseeno hvala.

Klikni na namizje, drži tipko Control ter zavrti kolesce na miški navzdol.
Ikone na namizju se bodo pomanjšale.:)

igor0203 ::

Imam težave z Win7 ter porabo RAM pomnilnika. Namreč karkoli inštaliram, mi zasede ves pomnilnik(99%), le ta pa se potem ne sprosti(največ pade do cca. 85%), kar privede do občutnega poslabšanja zmogljivosti. Tako ostane vse dokler računalnik ne resetiram.
Mi lahko kdo pove kaj je narobe oz. kako bi to popravil?

@Cold1: damn, ve nekaj minutah si mi rešil več ur zajebavanja. Hvala.

Sem si moral upgradat sistem tako, da imam sedaj Windows 7 professional. Windows mi ni zaznal grafične kartice. Imam neko obskurjeno resolucijo in ne vem kje najti driverje. radeon mobility x1400. Imam inspiron 6400 in ko sem šel na dellovo domačo stran in tam notri vpisal service tag, da mi najde model sm vidu nekaj zanimivga. Driverji za grafično obstajajo samo za XP... Sem šel na ati -jevo stran pa tudi tam ni blo mojga modela mi ponudi domačo stran od della. Poleg grafične pa imam za enrat še vprašanje, kje dobim driverje za touchpad (synaptic) Na Linuxu mi delajo vse finese kar se multi touchinga tiče. Kako to omogočim na 7 -ki?

Naslednje vprašanje je: Ko zaprem pokrov laptopa gre laptop v hibernacijo. (I think.. kr pol morm power on gumb prtisnt in pride v parih sekundah nazaj) Kako spremenim to, da ne bo šel v hibernacijo ampak se bo zaklenu zaslon? V hibernacijo bi ga rad dal samo takrat ko pritisnem določen gumb recimo fn + Hibernate.
in da mood

Zgodovina sprememb…

dejansan ::

za začetek lahko probaš vistine driverje, ki jih dobiš na dellovi strani
dejansan
««
45 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449893 (15574) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727878 (22998) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726302 (23057) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917538 (14932) jest10

Več podobnih tem