» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
46 / 79
»»

WildChild ::

Za začetek sem probal uporabiti driverje za Visto, ki so na dellovi strani http://support.dell.com/support/downloa...

Kliknem na Download in prenesem datoteko DellDriverDownloadManager 2x kliknem gor in pojavi se mi okno:

Ati Ati

in da mood

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

No dajmo windowsači pomagate mi s tem problemom ubistvu kar z tremi. ATI grafična, lid - pokrov laptopa in touchpad synaptic. Naslednje vprašanje pa se glasi: Zakaj, ko inštaleram windowse se mi ustvari ena dodatna particija? prva je okol 1mb (DODATNA), druga 100mb (neki v zvezi da more bit čene se sistem ne bo pravilno inštaleral in tretja sam sistem. Pri namestitvi windowsov me obvesti o sistemski 100mb dodatni particiji. Nikjer pa ni pisalo še za dodatno 1mb particijo. Jo lahko deletam in bo 7-ka še vedno normalno delovala?

P.S. Ko mi ustvari sistemsko particijo 100mb mi jo avtomatsko da na primary. Zakaj me ne vpraša če mogoče želim logical particijo ali windows pozna sam primary?
in da mood

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Ta particija vsebuje zagonski sektor in fajle za zagon v Recovery Mode. Lahko pa to particijo odstraniš (najbolje, da že ob samem postopku formatiranja diska): http://www.mydigitallife.info/2009/08/2...

lopov ::

WildChild je izjavil:

Sem si moral upgradat sistem tako, da imam sedaj Windows 7 professional. Windows mi ni zaznal grafične kartice. Imam neko obskurjeno resolucijo in ne vem kje najti driverje. radeon mobility x1400. Imam inspiron 6400 in ko sem šel na dellovo domačo stran in tam notri vpisal service tag, da mi najde model sm vidu nekaj zanimivga. Driverji za grafično obstajajo samo za XP... Sem šel na ati -jevo stran pa tudi tam ni blo mojga modela mi ponudi domačo stran od della. Poleg grafične pa imam za enrat še vprašanje, kje dobim driverje za touchpad (synaptic) Na Linuxu mi delajo vse finese kar se multi touchinga tiče. Kako to omogočim na 7 -ki?

Naslednje vprašanje je: Ko zaprem pokrov laptopa gre laptop v hibernacijo. (I think.. kr pol morm power on gumb prtisnt in pride v parih sekundah nazaj) Kako spremenim to, da ne bo šel v hibernacijo ampak se bo zaklenu zaslon? V hibernacijo bi ga rad dal samo takrat ko pritisnem določen gumb recimo fn + Hibernate.

Za zaslon poglej power options nastavitve -- kaj naj se zgodi, ko zapreš zaslon.

Synaptics drajverje (generične) dobiš pri proizvajalcu.

Grafika je "stara", zato glej "legacy" drajverje. Žal to ne bodo najnovejši, pač pa tam okoli 8.6x.

Pol maš možnost tole sprobat:
Official Windows 7 ATI Mobility Radeon x1400 driver can be installed (with an active internet connection) by going to

Start->Control Panel->Device Manager->Display adapters->ATI Mobility Radeon x1400->Driver tab->Update Driver

Then, select "Search automatically for updated driver software," works perfectly on our Dell Inspiron 6400 which the same as E1505.

Ali pa si pomagaš s tem trikom in imaš najnovejše drajverje:
http://www.hardwareheaven.com/modtool.p...

System ::

Je možno v Windows 7 Professional jezik spremeniti iz slovenščine v angleščino?

Ter kako?

System je izjavil:

Je možno v Windows 7 Professional jezik spremeniti iz slovenščine v angleščino?

Ter kako?

Če maš ultimate samo namestiš paket za ang. jezik. Za vse druge verzije legalno & brez hekanja ne gre.

Lahko pa ponovno namestiš angleško verzijo in registriraš z obstoječim ključem -- to sem naredil ravno s PRO verzijo na laptopu, a sem menjal kompleten disk, tko da imam originalen disk spravljen za primer, če v 3. letih kaj crkne in bo treba reklamirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Hvala, bom ostal na slovenski različici.

lopov, najelša ti hvala :) modtool je super zadeva.
in da mood

WildChild je izjavil:

lopov, najelša ti hvala :) modtool je super zadeva.

Ja, ugotavljam tudi sam. In ne samo za sedmico, tudi za XP prav pride!

mattthew ::

Jaz imam pa problem glede prijavnega zaslona. V ohranjevalniku zaslona ga ne morem izklopit.

Vedno ko prebudim računalnik iz stanja spanja se mi pokaže prijavni zaslon, vendar sem geslo odstranil.
:(

Cold1 ::

Nadzorna Plošča (Pogled naj bo nastavljen na "Zvrst") - "Strojna oprema in zvok" - kategorija "Možnosti porabe energije" - podkategorija "Obvezen vnos gesla ob bujenju računalnika"

Klikni na "Ne zahtevaj gesla" in nato "Shrani spremembe"
Opomba: če nastavitve niso na voljo (sive barve), potem klikni na "Spreminjanje nastavitev, ki trenutno niso na voljo"

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

mattthew ::

to sem naredil ampak mi še vedno pokaže ikonco z mojim imenom

Ali imaš vklopljen ohranjevalnik zaslona? Ali ima nastavljeno da "Ob vrnitvi prikaže prijavni zaslon".
Desni klik na namizje - Prilagodi - Ohranjevalnik zaslona - od-kljukaj "Ob vrnitvi prikaži prijavni zaslon"

Obstajajo trije "Načrti porabe" morda boš moral v vsakem izbrati da ne zahteva gesla.

Nadzorna plošča - Strojna oprema in zvok - Možnosti porabe energije - za vsakega izmed načrtov klikni na "Spreminjanje nastavitev načrta" - Spremeni dodatne nastavitve porabe energije - v okencu klikni na plus ob prvi postavki, ki je poimenovana po imenu načrta porabe, nato na plus ob "Ob bujenju zahtevaj geslo" izberi "NE"

pirx ::

Pozdravljeni,

uporabljam netbook z GMA 500 grafično kartico in Win 7 Pro (licenčnim) OS.

Zaradi relativno šibkega računalnika (2 GB RAM-a, Intel Atom procesor) imam vizualno temo nastavljeno na "Windows Classic". Torej ne Aero, ne Basic, ampak navaden Classic.

Problem pa je v tem, da moram po vsakem priklopu računalnika vse efekte izklopiti. Classic tema ostane, vendar so vsi efekti vedno znova izkljukani (shadow, fade, slide,...).

Logiran sem kot standarden uporabnik. Ima to mogoče kakšno povezavo s tem? Tečno mi je vsakič iti pod nastavitve in izklapljati efekte...

Če ve kdo, kako naj to uredim, bom mu zelo hvaležen. :)

Lep pozdrav!

Si nastavil na najboljšo učinkovitost delovanja?
Če si, res nevem zakaj se ti to dogaja?
Morda imaš kakšen program oz. freezer, da ti ne shrani dela, ki ga spremeniš?

pirx ::

Dal sem na najboljšo učinkovitost delovanja, potem sem pa obkljukal opcije, da želim imeti smooth fonts, shadows za ikone in thumbnails namesto ikon.

Nobenega programa za zaščito proti spremembam nimam nameščenega. Itak je to moj računalnik, standard user-ja pa imam zato, da ne fašem virusov s ključekov ipd.

Meni tudi ni jasno, kaj bi lahko bilo... To se mi še ni nikoli dogajalo. Mogoče pa so krivi driverji za to ultra čudno in nepodprto grafično kartico - Intel GMA 500. Ravno zaradi nje ne morem laufati Ubuntu Netbook OS-a, ker mi ne dela sleep, ne hibernate, ne 3d ne nič...

Enterprise ::

rabim en nasvet.
Včeraj sem kupil tale prenosnik. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0...
Ni ravno nevemkoliko zmogljiva zadeva, ker jo bomo uporabljali le za surfanje po internetu, office, pa pregledovanje slik & kakšnega filma ipd., za špile in bolj zahtevna opravila pa imamo itaq stacionarca. Zelo mi je všeč tudi kompaktnost.
Ni mi pa všeč prednaložen OS Windows 7 Starter, ker je preveč omejen, prebral sem pa tudi, da starter ne omogoča take ločljivosti zaslona, ki je priporočena za ta prenosnik

Asus has learned from experience and now offers a matt 10.1 inch display that is allegedly also outdoor suitable. The screen has a native resolution of 1024 x 600 pixels in a 16:9 format. A higher resolution (interpolated) isn't available under Windows 7 Starter and a HD display isn't given as an option. Even Asus' more expensive models, Eee PC 1015P and 1018P, only have 1024 x 600 pixels.

Nadgradil bi vsaj na Home Premium, najraje pa Ultimate. Kako naj naredim to? Računalnik nima CD enote, tako da to odpade. Vidim, da se mi ponuja Windows Anytime Upgrade funkcija. Nisem kaj dosti sprobaval sploh. Ima pa sin že nekaj časa doma Professional licenco, ki jo je dobil po ugodni ceni preko študenta in jo ne uporabljamo na nobenem računalniku.
Ali samo vnesem licenčni ključ za professional verzijo in se mi bo samodejno nadgradila?

Druga stvar pa je, kako se bo ta sistem obnesel pri takih specifikacijah. 32 bitna verzija naj bo načeloma za delovanje potrebovala le 1 GB rama (kot ga ima ta prenosnik) ampak jaz se ne zanašam na to ...

PCMark05 and Vantage only affirmed average application performance rates in the lower field of netbooks and the subjective impression isn't convincing, either. Windows need a relatively long time to build up and the booting times are long. A reason for this could be the RAM. In our opinion, a 1 GB DDR2 RAM for Windows 7 Starter with a few programs is too little. At least 2 GBs are recommendable for reaching better results.

Ima kdo izkušnje? Bo Windows deloval tekoče, pri vključeni prosojni aero temi?

Citiranje: http://www.notebookcheck.net/Review-Asu...

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Nadgradil bi vsaj na Home Premium, najraje pa Ultimate. Kako naj naredim to? Računalnik nima CD enote, tako da to odpade

klik

Uporaba Aero Composited Desktopa ti poje precej pomnilnika, tako da ti jo pri zgolj enem gigabajtu odsvetujem. Uporabi raje popravljene "vizualne sloge" (.msstyles datoteke), ki izgledajo kot Aero.

Na Deviant Artu poišči recimo:
Colors_2_0_For_Windows_7_Basic_by_MediaMyself
Royale_for_Windows_7_Basic_by_MediaMyself
Twilight_for_Windows_7_Basic_by_MediaMyself

jest10 je izjavil:

Nadgradil bi vsaj na Home Premium, najraje pa Ultimate. Kako naj naredim to? Računalnik nima CD enote, tako da to odpade

klik

To se nanaša na svežo namestitev; v kolikor že imaš naložene windows glej to povezavo za "Windows Anytime Upgrade": http://windows.microsoft.com/sl-SI/wind...
Storitev Windows Anytime Upgrade omogoča dodajanje novih funkcij v sistem Windows 7 in s tem izvajanje več opravil z računalnikom. Je preprosta, hitra in omogoča ohranitev programov, datotek in nastavitev.

Kupiti morate le ključ za nadgradnjo, s katerim odklenete te nove funkcije. Storitev Windows Anytime Upgrade vas po korakih vodi skozi postopek nadgradnje. Za več informacij obiščite spletno stran Windows Anytime Upgrade: pogosta vprašanja.

Po spodnji tabeli sodeč lahko starter nadgradiš na Home Premium, le tega pa nato na Professional in/ali Ultimate. Kle mi sicer ni jasno, a to pomeni dva ključa -- s prvim najprej na HP, nato pa z drugim na ostalo.

Spajky ::

@ Enterprise : rezolucija monitorja se vedno da v winOS-ju (če nastavitve ne omogočajo!) tudi s čaranjem po registru. Pač v registru se prepiše defolt nastavitev (npr.: 1024,768) z številkami, ki jih zmore/ima monitor v tapravem ključu v registru. Najprej seveda oni ključ ko ga najdeš in ki ga boš popravljal (key hint: Resolution) izvoziš, da če ne bo v redu prikaz, ga lahko uvoziš nazaj za vsak slučaj. Ne vem kje je v Win7 kateri ključ, ma na win98 je npr tle:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Config\0001\Display\Settings] (mam samo en monitor) ...

Pri moji stari Toshiba laptopu, pa je LCD max.800x600 ma sem s spremembo tle (grafika nastavitve):
[ H K E Y _ L O C A L _ M A C H I N E \ S Y S T E M \ C o n t r o l S e t 0 0 1 \ C o n t r o l \ C l a s s \ { 4 D 3 6 E 9 6 E - E 3 2 5 - 1 1 C E - B F C 1 - 0 8 0 0 2 B E 1 0 3 1 8 } \ 0 0 0 1 ]
" M a x R e s o l u t i o n " = " 8 0 0 , 6 0 0 "
zamenjal cifre, in nastavil več, pa moram potem z miško se selit po ekranu, ker ne podpira več kot native resolucijo ...

Boš moral dat iskanje v regeditu, da naj ti najde nastavitev tvoje grafične (tekočo), pa pol spremeniš mode (cifre) in sejvaš ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

BlueBerry ::

Kako popravim Search sploh ne dela čist nič kot bi zmrznil ali bi ga sklopil?

Govorim o startup search.

Wisor ::

Imam sledeci računalnik
- procesor intel atom 1600 mhz
- 512 mb rama
- 120 gb diska
- X grafika

Uporabiti ga mislim za siol TV, zanima me ali naj namestim win xp ali win 7 (gre izklucno za poganjanje VLC playerja in bluetouth klucka)

fosil ::

XP, 7 ne bo v redu delal.
Tako je!

win 7.

Betelgeuse ::

mene zanima naslednje
nalozen imam win 7 fire (aktiviran)
prenosnik je nov in je prisel s CDjem z driverji za use "extra" gumbe na prenosniku
in ce zelim da gumbi in slide dela, moram namestit driverje, ko pa jih zelim instalirat pa mi dobi napako, da jih je mogoce instalirat le na win 7
torej mi win 7 fire ne prepozna kot win 7, verjetno je za to kriv operacijski sistem, ampak me zanima ce se da kako to obiti

Sem na hitro pogledal, kaj ta Fire vsebuje oz. ima spremenjeno. Rešitve sicer ne poznam in se z iskanjem ne mislim ukvarjati, vendar ne boš zamudil nič, če namestiš "navadno" verzijo 7.

igorigy ::

kje v win 7 lahko nastimam, koliko jedr na procesorju dela, vem da sm za F1 2010 mogu spremenit pa se nic vec ne sanja kje,,,,prosim za pomoč

vem da gres po start/zazeni/????? kaj pa pol napises?????

msconfig > Boot > Advanced options...

igor0203 ::

Kako v Win 7 naštimam, da mi ponudi izbiro op. sistemov? Inštaliral sem Ubuntu 10.10, naštimal, da mi ponudi izbiro op. sistemov ter celo povečal čas na 60s, vendar mi po rebootu ne ponudi opcije za izbiro in začne nalagati Win 7.

EasyBCD

zk_eu ::

Mene pa zanima, če je kdo že zasledil slediči problem, že kar nekaj časa opažam slabo delovanje interneta na dveh računalnikih z windows z(HP Pavilion dv6 z win 7 64bit in Acer z 32bit win 7) Problem je sledeč, da mi internet enostavno preneha delovati(brežična povezava piše da je OK v orodni vrstici) oz. noče odpirati strani, msn kaže da je povezan, vendar ne dobivam sporočila ali jih pošiljam. A so lahko vzrok slabi gonilniki? Namreč ostalim računalnikom v mreži deluje internet čisto normalno, tudi prenašajo nič ne takrat z interneta da bi bil internet upočasnjen. Problem mi včasih res trga živce, prosim za pomoč. Windosi so pri obeh računalnikih licenčni, tako da bi kak crack to delal ni govora.

LP
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Isotropic ::

a je kaksna varianta, da bi mel al xp-style search box (torej razlicni okenci za ime fila in content fila) oz. se raje win search 4.0 v win 7, da bi pac iskal tudi po vsebini filov.
kako se je tam (ws4.0) nastimalo tip datoteke ne vem, bi bilo pa helpful.

ozbolt ::

Lep pozdrav

Windows 7 se mi ne boota.

- Normalen nacin se ustavi nekje pou poti in potem samo se animacija laufa, boota se do konca ne.
- Save mode se tudi ustavi nekje pri sredini
- Za boot log mode pa se konca z sekundnim BSOD, potem restart.
- Boot from last known configuration naredi podobno kot prva alineja
- Repair system se tudi ustavi na pol poti
- Da pa bootam Win7 disk na novo in skusam popraviti racunalnik, pa prav tako ne pride nikamor.

Krivim disk. Namrec ko poskusam z live CDja [ubuntu] mountat disk, mi izpise to napako|:

Error mounting: mount exited with exit code 13: ntfs_attr_pread_i: ntfs_pread failed: Input/output error
Failed to read NTFS $Bitmap: Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.

Prav tako mi Gparted noce popraviti diska [podobna napaka kot zgoraj]

Racunalnik [mi pravijo], je nehal delati sam od sebe.

Hvala za pomoc, Ozbolt

Spajky ::

Bad sektor (ni nujno hardverski!) ravno kjer je particijska tabela zgleda. zalaufaj live OS in program za repair/check diska; prej lahko sejvaš kar se sejvat da na zunanji disk.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

1. Imam Windows 7 Ultimate 64-bit. Danes sem opazil tole?

Nameščeni pomnilnik (RAM)

Zakaj 64bitni windowsi uporabljajo le 3,25 GB? Windowsi so zagotovo v redu, prej sem jih že uporabljal takoj od izida pred dvema mesecema pa sem na novo naložil cel sistem ... Zakaj sedaj le 3,25 GB?!?

2. Zanima me, ali lahko ustvarim nek urnik za vzdrževanje računalnika po približno takem vrstnem redu;
1. Pregled diska za napake
2. Antivirusni pregled z MSE
3. Čiščenje diska s CCleanerjem
4. Čiščenje registra s CCleanerjem
Gre se za to, da bi mi bilo bolje če zjutraj prižgem računalnik zaženem tale urnik in grem v službo, ko pridem domov pa je to že narejeno ... Sedaj to sicer delam ročno ampak vzame čas, zakaj pa nebi računalnik to sam delal, ko me ni doma?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

SynTax64 ::

v BIOSu pod segmentom "Advanced" omogoči funkcijo "Memory Remap Feature".

sem našel, ampak ni efekta če preklaplam med enabled & disabled :/ :(

Če imaš integrirano grafiko je manjkajoči del tam.

Ono drugo se da s pomočjo "sheduler". Žal sem trenutno na XP, iz glave pa ne vem, išči čarovnika za opravila. Pa še kdo drug bo bolj natačno povedal :)

Zgodovina sprememb…

ne, nimam intergrirane grafike. Gre za GeForce 9800 GT 1 GB.

Poglej na spletno stran proizvajalca matične plošče, morda imajo na voljo posodobljen bios, preberi si katere napake so popravljene, morda na seznamu najdeš tudi tole s pomnilnikom.

Vsakodnevno poganjanje vsega tistega na seznamu IMO res ni potrebno.
Drugače pa Razporejevalnik opravil, kot ti je povedal Lopov:
Meni Start - vpiši "Task Scheduler" - v meniju "Dejanje" izberi "Create Task..."

urosz ::

Prenosnik Toshiba L650-11F, operacijski sistem Windows 7 Home Premium 64 bit.

Po 45 minutah se se računalnik preklopi v stanje spanja. okej. KAKO ga spravim iz tega stanja v normalno stanje spet?
Klikam, tolčem enter, premikam miško, pritiskam gumb za vklop/izklop računalnika, zgodi se nič. Na koncu moram držat tipko za izklop prenosnika in ga znova prižgat, nato pa seveda spet izbrat možnost "Last good known configuration" ali nekaj takega ob zagonu sistema. Nadležno za mene in neprijetno za sistem zaradi ponovnega izklopa "na silo".

ps: sam ne mi rečt da naj disable-am stanje spanja prosim.

Cold1 je izjavil:

Poglej na spletno stran proizvajalca matične plošče, morda imajo na voljo posodobljen bios, preberi si katere napake so popravljene, morda na seznamu najdeš tudi tole s pomnilnikom.

Vsakodnevno poganjanje vsega tistega na seznamu IMO res ni potrebno.
Drugače pa Razporejevalnik opravil, kot ti je povedal Lopov:
Meni Start - vpiši "Task Scheduler" - v meniju "Dejanje" izberi "Create Tasnk..."

ne imam zadnjo verzijo biosa. sicer pa tole verzijo biola laufam že malo manj kot pol leta, windows 7 sem začel uporabljati tudi nemalo po izidu ... ampak vedno mi je prikazajo 4 GB, zadnič sem opazil da 3,25 ampak tega prej zagotovo ni bilo ...
probal sem danes še RAM test in ne zazna napak ...
Tisto drugo; haha saj ne poganjam tega vsak dan ... tam na 2 tedna/1 mesec ... no MSE mogoče bolj pogosto samo teh opravil nemorem več delati ob sobotah popoldan, ker zagotovo kdo potrebuje računalnik, ne pa da 3 ure samo disk čekira ... zato bi rad naredil tak urnik da mi to naredi enkrat med tednom, dopoldan ko tako ali tako ni nobenga doma.

No, v Task Schedulerju boš lahko izbral urnik, ki ti najbolj ustreza.
Če ni BIOS, bi sam posumil kakšnega izmed gonilnikov, morda za grafično kartico, morda nastavitve za grafično v BIOSU.

@Urosz:
Nek gonilnik ali pa komponenta ti povzroča težave, poglej v dnevnik, če so kakšni indici, kaj bi bilo in posodobi vse gonilnike.

Meni Start - vtipkaj Event Viewer - Windows Logs - System

PINki ::

Uporabljam dodatno zvočno kartico, ki se priključi na USB. Problem je da sta leva in desna stran na slušalkah obrnjeni, torej leva stran se predvaja na desni in obratno.

Na zvočnikih, ki so v plato vštekani pa deluje BP.

Prej mi je na USB zvočni delovalo enako, po formatu pa napačno. Kako je prišlo do tega in kako bi to lahko odpravil.
Driverje sem naložil pa ne pomaga, ker USB zvočna uporablja svoje driverje. Nastavitev za to stvar pa ne najdem.

Gonilniki so posodobljeni, nastavitve v biosu tudi če daš na privzeto ni učinka ... ideje?

urosz je izjavil:

Prenosnik Toshiba L650-11F, operacijski sistem Windows 7 Home Premium 64 bit.

Po 45 minutah se se računalnik preklopi v stanje spanja. okej. KAKO ga spravim iz tega stanja v normalno stanje spet?
Klikam, tolčem enter, premikam miško, pritiskam gumb za vklop/izklop računalnika, zgodi se nič. Na koncu moram držat tipko za izklop prenosnika in ga znova prižgat, nato pa seveda spet izbrat možnost "Last good known configuration" ali nekaj takega ob zagonu sistema. Nadležno za mene in neprijetno za sistem zaradi ponovnega izklopa "na silo".

ps: sam ne mi rečt da naj disable-am stanje spanja prosim.

Če nima Toshiba popravka za tvoj laptop potem nimaš sreče. Imel sem isti problem z Acer 5920G in ni bilo druge variante kot da preneham uporabljat "sleep". Če je v garanciji reklamiraj dokler je še čas, naj se oni ubadajo s problemom.

PINki je izjavil:

Uporabljam dodatno zvočno kartico, ki se priključi na USB. Problem je da sta leva in desna stran na slušalkah obrnjeni, torej leva stran se predvaja na desni in obratno.

Na zvočnikih, ki so v plato vštekani pa deluje BP.

Prej mi je na USB zvočni delovalo enako, po formatu pa napačno. Kako je prišlo do tega in kako bi to lahko odpravil.
Driverje sem naložil pa ne pomaga, ker USB zvočna uporablja svoje driverje. Nastavitev za to stvar pa ne najdem.

Katere slušalke uporabljaš? Namreč, ne sledijo vsi proizvajalci istemu standardu in je možno, da imaš že na slušalkah to obrnjeno. In kot drugo, imaš zvočnike prav obrnjene? IMO je bolj enostavno "obrniti" zvočnike kot nabavljati nove slušalke ali pretvornik zanje.

Zgodovina sprememb…

Jaz uporabljam oboje hkrati. Zvočniki 2.1 so priklopljeni v plato in delujejo BP, leva stran predvaja levo in desna desno. Nisem nič premikal zvočnikov. Na USB zvočni pa imam priklopljene slušalke katere uporabljam za gaming.

Danes sem spet formatiral in je spet isto. Zdaj sem probal slušalke priklopiti na plato in dela normalno tako kot mora. Torej problem predstavlja ta cheap kitajska USB zvočna.

Any fix for that?

PINki je izjavil:

Jaz uporabljam oboje hkrati. Zvočniki 2.1 so priklopljeni v plato in delujejo BP, leva stran predvaja levo in desna desno. Nisem nič premikal zvočnikov. Na USB zvočni pa imam priklopljene slušalke katere uporabljam za gaming.

Danes sem spet formatiral in je spet isto. Zdaj sem probal slušalke priklopiti na plato in dela normalno tako kot mora. Torej problem predstavlja ta cheap kitajska USB zvočna.

Any fix for that?

- Ima plata možnost speljati signal na prednjo stran ohišja? Večina novejših to ima in lahko priklopiš slušalke na tisti konektor.
- imajo zvočniki možnost vklopa slušalk? Bodisi na zvočniku ali pa na "remote" od zvočnikov -- vklopi tja.

Sicer pa, zakaj rabiš poleg zvočne na plati še dodatno USB? Slušalke lahko priklopiš na katerikoli izhod na plati in v programju zvočne določiš, kam je kaj priključeno in na kateri izhod naj pošilja signal.

Zgodovina sprememb…

Ne znam priklopiti plato na ohisje, da bodo slusalke delovale tudi na sprednji strani. Potrebujem za to navodila od plate ali ohisja?

Sicer imam tudi moznost na remote controller od zvocnikov priklopiti, vendar potrebujem tudi mikrofon, ki ga potlej nimam kam priklopiti.

Lp
««
46 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490454833 (20514) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728151 (23271) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376457 (6062) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726716 (23471) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917849 (15243) jest10

Več podobnih tem