Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 7] Vprašanja in težave
[WINDOWS 7] Vprašanja in težave
Temo vidijo: vsi

MrStein ::
Ne, to je finta Intelovega programa. (ne gonilnika, ker gfx gonilnik nima kaj s tipkovnico delati).
In kot tako popolnoma off topic...
In kot tako popolnoma off topic...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Malajlo ::
Ponavadi z gonilnikom naserjejo še programčke, neodvisno od proizvajalca, vsi pa uporabljajo isto "finto" (kot una, CTRL+C, aveš). Nekje je podprto, nekje ne. Meni intlova karta ne trzne na win7, nVidia pa (ker se teh jajc v win8 nikakor ne znebim po normalni poti).
Some graphic devices do support a keyboard shortcut to rotate the screen, notably nVidia, enables the Ctrl+Alt+Arrow Keys.

intel ::
Kako lahko odpravim prijavni zaslon v windows 7? Imam težavo rad bi,da ob vklopu oziroma pri prehodu iz spanja v delovanje ne bi bilo več prijavnega zaslona (računalnik ni pod geslom) prijavnega zaslona pa ne maram saj računalnik deluje 24/7 in je priklopljen na UPS in v primeru,da popolnoma zmanjka elektrike se prikaže prijavni zaslon tako da je potrebno klikniti odkleni

Nekje v power settings bi to moralo biti. ("lock after resume" ali podobno)
Motiti se je človeško.

dronyx ::
Kdo ve, s katerim orodjem na Hirens boot CD-ju verzije 15.02 se da najlažje narediti image Win 7 x64 sistema in ga naložit potem na drug enak računalnik (Ghosta ni na CD-ju)?

dronyx ::
Ne mislim da tudi Acronisa ni gor, samo free orodja. Zdi se mi, da jih je gor kar nekaj, ki bi znali biti uporabni, nimam pa z njimi izkušen in ne bi rad še enkrat postavljal računalnika, ki ga mislim klonirat (gre za prenosnik s precej specifično konfiguracijo). Recimo DriveImage XML?

Acronis TrueImage je na Hiren-u 15.2, preverjeno.
Motiti se je človeško.

Marko81 ::
Imam windows 7, ter sem si naloŽil antivirusni program-avast, nakar mi je računalnik preŠel v varni način. Antivirusni program sem izbrisal, nakar sem izprobal par moŽnosti, da bi ga vrnil v prvotni način in mi ni uspelo! Kaj Še lahko naredim?
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()

matic492 ::
Na našem dnevnem računalniku se je danes pojavila težava, ki nimam pojma kje naj sploh začnem gledati, namreč orodna vrstica se ne obnaša več kot ta, ko naprimer klikneš na nek program se ta odpre, ampak ko ga enkrat minimiraš in spet klikneš (z levo pač normalno) se odpre še en in še en, torej ko nekaj minimiraš do tega več ne moreš dostopati, tudi ko z desno kliknem na program v orodni vrstici se mi pokaže meni, ki ni isti kot naprimer na mojem, ampak je nekako tak kot če imaš nek .exe program na namizju, ima kdo kako idejo?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Hayabusa ::
Win7 x64 in Total Commander 8.01 x64, ko grem v network neighborhood mi prikaže od pcjev v lanu samo SharedDocs/tiskalnike določenega pcja, v xp mi je v TC pokazalo vse, kar sem imel v "My Network Places", npr C od pcA, mapa XY na disku D od pcB in tako dalje.
Če v TC zgoraj, kjer kaže trenutno pot v datotečnem sistemu ročno vpišem npr. "\\PcB\d$" mi seveda odpre željeno mapo.
Če grem na namizje, ikona Network -> computer (s postopkom "add network location"), imam pod "Network location" vse te network share vidne in jih win explorer odpre, a v TC jih ni videti.
Kako se da to urediti ?
Če v TC zgoraj, kjer kaže trenutno pot v datotečnem sistemu ročno vpišem npr. "\\PcB\d$" mi seveda odpre željeno mapo.
Če grem na namizje, ikona Network -> computer (s postopkom "add network location"), imam pod "Network location" vse te network share vidne in jih win explorer odpre, a v TC jih ni videti.
Kako se da to urediti ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

ShanntEEEk ::
Pozdravljeni!
Imam problem, uporabljam windows 7 professional N in teden dni nazaj računalnik začne nenormalno štekat, predvajanje glasbe na yt je nemogoče.. Včeraj sem formatiral in spet enako, vse šteka.
Ve mogoče kdo kaj bi lahko bilo?
Hvala lp
Imam problem, uporabljam windows 7 professional N in teden dni nazaj računalnik začne nenormalno štekat, predvajanje glasbe na yt je nemogoče.. Včeraj sem formatiral in spet enako, vse šteka.
Ve mogoče kdo kaj bi lahko bilo?
Hvala lp

buneech ::
Poglej, če ostalo dela normalno, kakšen HD film. Mogoče se ti celo mašina pregreva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buneech ()

damdam ::
Če kdo potrebuje potrebno informacijo?
Na pernosnik SAMSUNG NP355E5C Izbrisat windows 8 in inštalacija windows 7.
Boot iz biosa ne moreš ker je zaklenjen.
Pritisni F10 Ob zagonu in to hitro.
Izberi bios: BIOS settings
potem Boot Options
potem Secure Boot to Disabled
potem BIOS mode to UEFI and Legacy
shrani nastavitve F1o
reset
ko se pokaže napis Samusung pritisni F10(nekatere verzije pa tipko ESC Pazi takoj pritisni po zagonu.)
Ko se ti pokaže možnost izberi npr.optical drive- DVD ali USB...
Na pernosnik SAMSUNG NP355E5C Izbrisat windows 8 in inštalacija windows 7.
Boot iz biosa ne moreš ker je zaklenjen.
Pritisni F10 Ob zagonu in to hitro.
Izberi bios: BIOS settings
potem Boot Options
potem Secure Boot to Disabled
potem BIOS mode to UEFI and Legacy
shrani nastavitve F1o
reset
ko se pokaže napis Samusung pritisni F10(nekatere verzije pa tipko ESC Pazi takoj pritisni po zagonu.)
Ko se ti pokaže možnost izberi npr.optical drive- DVD ali USB...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damdam ()

BlackCaiman ::
Na novo nalagam že dva dni windows 7 pa mi ne uspe do konca sestavit vsega. Vse se ustavi pri nalaganju gonolnikov od grafike. Wkndowsi so licenčni home premium. Naloži jih vredu potem pa kap. Naložim chipset in expressgate potem pa grefični gonilniki. Namesti vredu, ko pa se ponovno zažene pa kaže samo namizno sliko in nič drugega. Vedno isto. Poizkusil 4 različne gonilnike pa nič. Kaj bi blo narobe. Ko sem imel visto je vse lepo delal.
Grafika pa je radeon hd 5770.
Grafika pa je radeon hd 5770.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackCaiman ()

Riff ::
kaj pa če imaš vklopleno podalšanje namzja naprimer na TV, to sem jaz doživel da je pri kolegu kot primarni zaslon vrglo TV na monitroju je bila pa samo slika

Je to laptop? Včasih je veljalo, da so dobri le gonilniki od proizvajalce laptopa za grafiko.
Motiti se je človeško.

kaj pa če imaš vklopleno podalšanje namzja naprimer na TV, to sem jaz doživel da je pri kolegu kot primarni zaslon vrglo TV na monitroju je bila pa samo slika
Bom poizkusil tole zadevo,ker imam res še en monitor vklopljen.
Je pa namizni računalnik. A da bi pogledal za gonilnike za prenosnik in jih dal na tega? Nimam kej izgubit.

thebaloh ::

zuz3k ::
mene pa zanima, glede na to da so win 7 kar stabilni windowsi napram XP
koliko časa so vam "zdržali" preden ste jih dali na novo?
pri meni datoteka Windows kaže nastanek: 14.7.2009
se pravi 4 leta 3 mesci
lp
koliko časa so vam "zdržali" preden ste jih dali na novo?

pri meni datoteka Windows kaže nastanek: 14.7.2009

lp
Life is a psychological game.

Riff ::
BlackCaiman je izjavil:
Riff to je blo to! Nikol se nebi kej tacga spomnu!
HVALA
![]()
ja ni panike, mene je tud pr enmu koelgu to zajebavalu sm sem potem nakako pogruntal :)

Peromen ::
Zdravo!
Imam en probelem. Naenkrat več nimam okna za kliknit ZAUSTAVITEV SISTEMA. Imam samo gumb ODJAVA, in se lahko odjavim in tam zaustavim sistem. Ko pa prižgem računalnik se prižge podobno hitro kot prej iz spanja. Pri nobenih nastavitvah ne najdem nič da bi to spremenil. Če pa dam: alt+f4 pa napiše da ima sistem omejitev in naj se posvetujem z skrbnikom :D Kaj naj naredim??
Imam en probelem. Naenkrat več nimam okna za kliknit ZAUSTAVITEV SISTEMA. Imam samo gumb ODJAVA, in se lahko odjavim in tam zaustavim sistem. Ko pa prižgem računalnik se prižge podobno hitro kot prej iz spanja. Pri nobenih nastavitvah ne najdem nič da bi to spremenil. Če pa dam: alt+f4 pa napiše da ima sistem omejitev in naj se posvetujem z skrbnikom :D Kaj naj naredim??

Zraven njega imaš pa puščico na katero lahko klikneš in dobiš vse ostale možnosti.
Drugače pa se mi zdi da je to pod power options- change power plan-advanced- power button (ne vem slovensko ker nimam slovenskih windowsev.)
Drugače pa se mi zdi da je to pod power options- change power plan-advanced- power button (ne vem slovensko ker nimam slovenskih windowsev.)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()

Možno, da je kaki virus.
Motiti se je človeško.

Peromen ::
Zraven je puščica in piše ZAKLENI. Sem pa probal že marsikaj pa ne gre nastavit nazaj. Najbolj se mi zdi možno, da je res kaki virus.

Probaj odpreti CMD in napisati shutdown -s.
Če ti sploh ne gre odpreti CMDja potem verjetno virus, ki ti je pač onemogočil vse kar se da.
Če ti sploh ne gre odpreti CMDja potem verjetno virus, ki ti je pač onemogočil vse kar se da.

tinkica1 ::
Živjo,
ne vem če sem na pravi temi, ampak iščem odgovor.. želim naložiti win 7. Vse dela, vse štima..ampak pride do 91 % in nočeeee naprej?! Kaj bi lahko bilo? hvala
ne vem če sem na pravi temi, ampak iščem odgovor.. želim naložiti win 7. Vse dela, vse štima..ampak pride do 91 % in nočeeee naprej?! Kaj bi lahko bilo? hvala

Hvala..tud to sm sprobala..mam dva dvd z winsi..mam 3 dvd bralnike (: zdej sm že vse razšraufala in obrnila..ugotovila, da edin ta dela..ampak spet..čim pride na 91% se cd notr skor ustav..zdej ravn pečm xp-je, pa bom še s tem probala..:S

Preveriti md5sum posnetega DVD?
Primerjati md5sum ISO fajl s pravo vrednostjo?
(SHA1 namesto MD5... objavljeni so na MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/subscri...
(SHA1 namesto MD5... objavljeni so na MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/subscri...
Motiti se je človeško.

Preveriti md5sum posnetega DVD?
to sm zdej ugotovila, da je prov posneto in vse..in zdej jst uspešno naložim xp-je..in manjka sto stvari:S ne morem nardit niti povezave z netom in to s kablom :S ne morem nič..brez neta pa tud ne morem programe naložit..manjkajo dadoteke:S cela zmešnjava..doktorat (: (:

Driverje za ethernet si moram tudi jaz vedno naložit posebej na prenosniku.

Malajlo ::
Poskusi z manj RAMa. Ali pa onemogoči čimveč v BIOSu.
Crkne pri nalaganju, raztegovanju, ... ?
Crkne pri nalaganju, raztegovanju, ... ?

SmeskoSnezak ::
Prosil bi za en hiter odgovor.
Imam original Win7 Pro iz MSDNAA ker sn študent.
Zagnal sn Windows loader, da sn si prepisal serijsko na papir, ker se je MSDNAA relociral in preoblikoval, s tem pa sn zgubil dostop do starejsih logov.
Hkrati pa imam link do original Windows 7 z SP1 shranjen iz digital river. A lahko uporabim isto serijsko pri novi inštalaciji? Namreč, kupo sn si nov prenosnik...
Zagnal sn Windows loader, da sn si prepisal serijsko na papir, ker se je MSDNAA relociral in preoblikoval, s tem pa sn zgubil dostop do starejsih logov.
Hkrati pa imam link do original Windows 7 z SP1 shranjen iz digital river. A lahko uporabim isto serijsko pri novi inštalaciji? Namreč, kupo sn si nov prenosnik...
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::
SmeskoSnezak je izjavil:
Prosil bi za en hiter odgovor.
Da sam sebi odgovorim. Se da komot...
@ Pusti soncu v srce... @

zlatko983 ::
Sicer star PC, HP Compaq 7100, ampak že imel instalirane windowse 7. Pa crkne disk. Kupim novega (SATA2) in nikakor več ne morem naložit Win 7. Ob instalaciji se starta, kopira datoteke in izpiše Windows (kot ob zagonu) ter obstane pred tem, ko bi se moral pokazat Win 7 logo na ekranu. Sem mislil, da je instalacijski CD fuč, nabavil drugega, pa enako. Kje bo težava? Spremenit še kakšne nastavitve v BIOS (prej imel SATA disk)? Je morda potrebno prej naložit XP in nato Win 7 (ob prvi instalaciji sem obstoječe XP povozil s 7 in je delalo)???
LP
LP

krneki0001 ::
AHCI v biosu.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zanimivo
Nisem nek računalniški guru, zato mi je še manj jasno. Pred kakšnim letom, preden sem naložil win7, sem 2x256MB rama zamenjal z 4x516MB in je delalo. Potem crkne HDD (Sata), drug (SATA2) in nikakor ne uspem naložit win7. Probal vse, tudi memtest86 ne pokaže nič. Probam XP, sredi instalacije meče ven. Butam z clonezila, zašteka. Poženem memtest86 v clonezila, vse rdeče???? Vstavim nazaj stara 2x256 rama in normalno naložim win7. Potem dam not nazaj 4x516ram in spet težave. Kombiniram in nikakor ne morem ugotovit, kateri ram povzroča težave. vstavljam enega po enega, dokler ne pridem do četrtega slota in vse zaštega. Vzamem ram ven, še vedno šteka. Poberem ven vse rame in not enega po enega. Četrtega na koncu izpustim, ker se težava vedno pojavi, ko vstavim ram v četrti slot. Z 3x516 rama pa laufa normalno.
Matična???????

Matična???????

RC14 ::
Zdravo
Imam čuden problem ki ga enostavno ne razumem in ga ne znam rešit.
v upravitelju naprav pod procesi, mi različni programi z končnico exe *32 dvigujejo CPU LOAD.
Ne vem kateri program, ker je vedno drug.
Imam windows 7 ultimate in ko instaliram na sveže windowse in začnem nalagat programe , mi pač v nekem trenutku začne CPU dvigovat load na okoli 18%.
Tudi če nič ne delam, je skoz okoli 20% load. Potem pa tist nek program ugasnem v upravitelju naprav -> procesi in za nekaj sekund lepo CPU pade v idle način, torej okoli 2% delovanja, potem pa se na nek drug program končnico exe*32 "obesi" ta stvar, ki mi spet CPU dvigne na 18-20 % loada. In spet ugasnem ta program, pa se spet nek drug program z končnico exe*32 zažene na iz 0% na 18-20% cpu loada ??
Sem že ene 3x na novo instaliral windowse pa sproti spremljal kaj nalagam pa isto.
Zanimivo je to, da sem te windowse že imel prej pa mi tega ni delalo.
Kakšen predlog, ker enostavno ne najdem rešitve.
hvala
Lp
Imam čuden problem ki ga enostavno ne razumem in ga ne znam rešit.
v upravitelju naprav pod procesi, mi različni programi z končnico exe *32 dvigujejo CPU LOAD.
Ne vem kateri program, ker je vedno drug.
Imam windows 7 ultimate in ko instaliram na sveže windowse in začnem nalagat programe , mi pač v nekem trenutku začne CPU dvigovat load na okoli 18%.
Tudi če nič ne delam, je skoz okoli 20% load. Potem pa tist nek program ugasnem v upravitelju naprav -> procesi in za nekaj sekund lepo CPU pade v idle način, torej okoli 2% delovanja, potem pa se na nek drug program končnico exe*32 "obesi" ta stvar, ki mi spet CPU dvigne na 18-20 % loada. In spet ugasnem ta program, pa se spet nek drug program z končnico exe*32 zažene na iz 0% na 18-20% cpu loada ??
Sem že ene 3x na novo instaliral windowse pa sproti spremljal kaj nalagam pa isto.
Zanimivo je to, da sem te windowse že imel prej pa mi tega ni delalo.
Kakšen predlog, ker enostavno ne najdem rešitve.
hvala
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RC14 ()

Tudi to sem probal. Deluje na 2X256, 1x512, 2X 512, 3X512, ko pa vstavim četrti slot 512 pa mrkne. Če ga vzamem spet ven, se ne spremeni nič. Moram pobret ven tri slote, pognat na 512 ugasnit, vstavit še dva 512, ponovno zagnat in potem še vstavim v četrti slot 256 in dela. Ampak samo v takem zaporedju, sicer ne. Rami so po moje dobri, saj sem jih med sebojmenjaval in vedno enako. Zdaj pa bodi pameten
Še ena fora, WIN7 ne trzne na funkcijo restart. Sicer se restarta, ponovno poskuša zagnat (pokaže se WIN logo) in potem črn ekran. Pomaga samo ugasnit (shut down) in ponovno ročni zagon (stikalo)?????

Še ena fora, WIN7 ne trzne na funkcijo restart. Sicer se restarta, ponovno poskuša zagnat (pokaže se WIN logo) in potem črn ekran. Pomaga samo ugasnit (shut down) in ponovno ročni zagon (stikalo)?????

RC14, kake programe si namestil po inštalaciji?
AV?
AV?
Motiti se je človeško.

RC14 ::
antivirunega že nekaj časa ne uporabljam.
Pač vse programi, ki jih uporabljam, pač winrar, cpu-z, gpu-z,msi afterburner, hwinfo, occt, diskdefrag, firefox , plex media, acdsee, bsplayer, winamp, driverje za plato in grafo, tko nekak.
Čudno mi je predvsem zato, ker sem prej tudi imel te windowse in te programe, pa nisem mel problemov s tem, zdj pa ne znam več rešit problema. Zdj trenutno je ok, ko pa bom zagnal kak program, mogoče occt, al pa gpuz, pa se bo dvignil load cpuja na 18%, pa tudi če nič ne delam oz tudi če potem ugasnem ta program, se bo pa teh ~18% preselilo na drug program z exe*32 končnico.
Kak predlog?
Lp
Pač vse programi, ki jih uporabljam, pač winrar, cpu-z, gpu-z,msi afterburner, hwinfo, occt, diskdefrag, firefox , plex media, acdsee, bsplayer, winamp, driverje za plato in grafo, tko nekak.
Čudno mi je predvsem zato, ker sem prej tudi imel te windowse in te programe, pa nisem mel problemov s tem, zdj pa ne znam več rešit problema. Zdj trenutno je ok, ko pa bom zagnal kak program, mogoče occt, al pa gpuz, pa se bo dvignil load cpuja na 18%, pa tudi če nič ne delam oz tudi če potem ugasnem ta program, se bo pa teh ~18% preselilo na drug program z exe*32 končnico.
Kak predlog?
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 465493 (31174) | jedateruk |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 28741 (23861) | R1710 |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6629 (6234) | solatko |
» | Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27310 (24065) | Jst |
» | Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 18258 (15652) | jest10 |