» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
54 / 79
»»

techfreak :) ::

Ima kdo kakšno idejo kako izbrisati mapo, ki naj ne bi obstajala? Mapo lahko premikam, preimenovati ali izbrisati pa je ne morem.

BRBR ::

techfreak :) je izjavil:

Ima kdo kakšno idejo kako izbrisati mapo, ki naj ne bi obstajala? Mapo lahko premikam, preimenovati ali izbrisati pa je ne morem.

A si naredil view/refresh ? Ali je potem še vedno tam ?
Poglej še properties od mape da ni read only.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

lopov ::

Si poskusil z boot DVD/USB in iz konzole pobrisati fajl?

Normalno zaženeš namestitev in ko prideš do točke, ko ti prepozna diske stisneš Shift+F10 in dobiš konzolo, preklikaš do direktorija kjer je fajl in poskusiš zbrisat. Nato samo restart, lahko kar na gumb :)

Duhec ::

Poizkusi mapo izbrisati v varnem zagonu kot administrator.

demon#666 ::

Unlocker mogoče?

demon#666 je izjavil:

Unlocker mogoče?

Na unlockerja sem tudi jaz pomislim, a v tem primeru gre za fajl, ki je viden, ni zaklenjen in ima velikost 0. Je pa res, da nisem poskusil :)

demon#666 ::

Meni ponavadi noče izbrisat ISO datoteke. Pa ta stvarca pride prav

techfreak :) ::

Težava je v tem, da to ni navadna mapa. Pod podrobnosti piše, da je tipa File folder (.), odpira pa se z Windows Shell Common Dll.

Velikost mape je 0b, poleg tega pa ne morem dostopati do tab-a Security v oknu z podrobnostmi.

Odprem jo lahko, premaknem jo lahko, vendar je ne morem preimenovati ali izbrisati.

Unlocker ne pomaga, sem bootal iz DVDja in iz konzole ne morem pobrisati (ker ne obstaja) in ni nastavljena na read-only.

Spajky ::

Če jo lahko premakneš, jo premakni v koš. Če ne gre, napravi nekje mapo z istim imenom in jo skopiraj/premakni tja, kjer imaš ono neizbrisljivo mapo (jo kao prepišeš!), pa potem poskusi zbrisat še enkrat!

To je v bistvu napaka v datotečnem sistemu in jest sem take stvari včasih reševal s full formatom dotične particije, pol pa iz frišnega bekapa nazaj podatke.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

fosil ::

Zalaufaj chkdsk /f
Tako je!

hočem ubit java.exe, ker se v taskamagerju zadevno ne zgodi nič grem v dos prompt:

tasklist

in ga vidim , tam je , java.exe
Taskkill /IM java.exe /F
source
succelsfully killed oz nekaj takega, PID , ta ki ga vidim na listi
tasklist

še kar je tam, java.exe

?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

Duhec ::

@BRBR, poizkusi z znanim Process Explorerjem, da vidiš v katerih procesih vse se pojavlja java.exe in jih postopoma ubijaj.

Kurzweil ::

Prosil bi za hiter odgovor (ker imam iz minute v minuto več bad sectorjev na disku)... imam pa že nov disk in backup recimo da narejen...

Uporabljam Win7 home basic oz. kakorkoli se že imenuje osnovna verzija (64bit) pri vstopu v sistem pa imam nastavljeno samo da vpišem uporabnika brez passworda, pa me zanima če bom lahko kasneje ko bom namestil nov disk in posledično nov sistem še dostopal do sistemske (C:) particije in sekundarne (D:) particije? nisem še bil v tem položaju, vem pa da pri Win XP je bilo tako da sploh več nisi videl podatkov prejšnega userja... kako najlažje naredim tako, da bom lahko dostopal do trenutnega sistema iz drugega diska kamor imam namen kasneje namestit Win7 in bi ta invaliden disk priklopil kot sekundarni, pti čemer mi pravtako ni jasno, kater sistem bo zagnal (iz starega ali novega diska) ko bom imel oba priklopljena. Včasih so bili za to jumerji (Master, Slave,...) zdej pa predvidevam da se to nastavi samo v BIOSu ?

Malajlo ::

desni knof, lastnosti, varnost... podreš pravice na everyone full (in jih še kopiraš na podrejene mape) in to je to.

GenZNPC ::

A je kaka razlika, če namestim msdnaa verzijo Windows 7 z SP1 ali brez? Je razlika samo to, da je pri verziji brez več za updejtat?
skibidi

System ::

Namesti z SP1, itak boš potem mogu narediti update, tako da si na istem.

donski ::

Pozdravljeni,

rabi bi naložil 32 bitno win 7. Izberem Custom instal, nimam pa na izbiro formatiranje particije...kakšna rešitev mogoče??

Lp,

Alen

ST-777 ::

Donski, Paragon Hard Disk Manager lahko uporabiš za razdelitev diska na particije in za njihovo formatiranje. To narediš iz zagonskega diska, ki ga prej zapečeš v programu Hard Disk Manager.

donski ::

Pozdravljen,

disk je na dveh particijah in nebi rad povozil stare viste z win7. Pri custom instalaciji enostavno nimam ikone za format. Bom s tem programom kasneje lahko formatnil?

Pardon, sem videl, da si mi napisal, da lahko tudi formatiram

bom poskusil

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: donski ()

zero_slo ::

Kupil sem prenosnik (HP PB6560b). Gor je bil naložen SUSE linux. Jaz pa zdaj hoče gor inštalirati WIN7. Problem nastane ko se prenosnik med inštalacijo prvič resetira. Ob ponovnem zagonu izpiše: Disk Error, pres any key to restart. Z Active@Boot sem sicer ugotovil, da na particiji so fajli od inštalacije WIN, le da tega prenosnik ne zazna kot nameščen OS. Help any1?

antrim ::

Imaš priklopljeno kakšno USB napravo (ključ, disk, multifunkcijo s čitalci kartic)? Po občutku bi rekel, da ti ne začne bootati z diska. Poskusi v BIOSu nastaviti, da je primarni boot device tisti, ki vsebuje instalacijske datoteke, sekundarni pa trdi disk.

Saj bi, pa nimam pojma kako proti v bios, katerkoli knof pritisne me vrže v nek hp trobleshooting utility (nevem zdaj točnega imena...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zero_slo ()

Pritisni F10, ko se ti pojavi HP logo.

Nope, odpre mi HP Advanced System Diagnostic...

Če pritisneš F10? ASD se običajno pojavi, če pritisneš F2.

Jap...

WTF, to mi pa ne gre skupaj. :) Vse kar lahko naredim je, da zjutraj v službi pogledam na enakem modelu kaj bi lahko bil vzrok takega obnašanja.

Se zahvaljujem za vsakršnjo pomoč...

Evo, sem se malo poigral. Ni variante, da s pritiskom na F10 direktno dobim ASD. Poskusi še s tipko Esc (ta ti ponudi seznam vseh F-key možnosti) ali pa s tipko F9 (ponudi boot meni). Obe seveda najkasneje takrat, ko zagledaš HP logo.

Še to - praviš, da ti napiše HP Advanced System Diagnostics. To pomeni, da imaš vtaknjen bodisi USB ključ z instalirano EFI based diagnostiko bodisi imaš to instalirano na EFI particiji na disku. Poskusi še enkrat z Windows namestitvijo in na začetku pobriši vse obstoječe particije, da se bo zadeva namestila na sveže narejeno particijo.

Hm, zdaj mi je začuda ratalo priti v bios(F10, zgleda dela samo prvič ob zagonu, ko se resetira pa zmeraj zažene ASD...) Bom probal kasneje še enkrat inštalirat. Pa probal bom tudi drugo verzijo windowsov, lahko da je kaj narobe s to.

Sem že sam gruntal, da bi zbrisal tudi particijo z hp toolsi, pa sem malo v dvomih... To se da kasneje nazaj inštalirati, če bom kdaj "slučajno" rabil?

Pa še nekaj. Na HP support strani je milijon različni driverjev in utillyjev, pa me zanima kateri so pa obvezni/priporočjivi da ne bom vseh downloadal. (Zraven ni blo nobenga DVDja...)

qwea ::

V command promptu probam vpisat ukaz "ping" in "ipconfig" pa se nič ne zgodi. Kakšen predlog.

qwea je izjavil:

V command promptu probam vpisat ukaz "ping" in "ipconfig" pa se nič ne zgodi. Kakšen predlog.

Ko rečeš "se nič ne zgodi" misliš čisto nič, ali vseeno kaj napiše?

Ker ti ne verjamem, da ni nič :)

Malajlo ::

Ti tipkovnica ne dela, da se ne zgodi nič?

qwea ::

qwea je izjavil:

Sem res neumno spisal tole.My bad.
To je to:
'ipconfig' is not recognized as an internal or external command
Thanks..

Zaženi CMD kot administrator.

blue ::

Ko grem v Windows task manager in seštejem koliko % procesorja porabijo posamezni procesi pride skupaj okoli 5-7% spodaj pa piše CPU usage 30% in ne pade nižje..

Je zalo nadležna zadeva, ker ne vem kater proces bi "končal" da zmanjšam cpu usage..
To se ponavadi zgodi ko pridem iz standby... je zelo nadležna zadeva, ker gre baterija veliko hitreje..

axee ::

Nastavi si vrstico CPU time (View-Select columns). To je dober pokazatelj kateri proces ti požira največ CPU resoursov.

Pesimist ::

Se sanja komu kolko bo windows 8 ultimate stal na amazonu? tolko kot 7 priblčizno?

zero_slo je izjavil:

Hm, zdaj mi je začuda ratalo priti v bios(F10, zgleda dela samo prvič ob zagonu, ko se resetira pa zmeraj zažene ASD...) Bom probal kasneje še enkrat inštalirat. Pa probal bom tudi drugo verzijo windowsov, lahko da je kaj narobe s to.

Sem že sam gruntal, da bi zbrisal tudi particijo z hp toolsi, pa sem malo v dvomih... To se da kasneje nazaj inštalirati, če bom kdaj "slučajno" rabil?

Pa še nekaj. Na HP support strani je milijon različni driverjev in utillyjev, pa me zanima kateri so pa obvezni/priporočjivi da ne bom vseh downloadal. (Zraven ni blo nobenga DVDja...)

Evo, problem sem rešil. Zbrisal sem dol vse sranje in particije od HP-ja in je potem čisto lepo naložilo...

delfinus ::

Imam Windows 7 Ultimate - eng. SP1. Danes mi je na lepem na dveh masinah prenehal delovat Gadget Weather (Cannot connect to service). Do sedaj je ves ta cas normalno funkcioniral. Spreminjal nisem nic. Internet drugace tudi popolnoma normalno deluje. Ce dam v gadgetu iskat slovenske kraje ne najde nobenega. Ce spremenim v Control panel \ Region and Language \ Format v English (United States) in Location USA mi weather gadget deluje in tudi najde kraje v USA. Ampak, kaj mi to rabi? Rabim slovenske kraje.

Je se komu prenehal delovat ta gadget na Win 7- eng.?
lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

delfinus ::

Pha zgleda, da je bil trenutni hickup sedaj mi deluje na obeh.

wooted ::

meni currency widget ne deluje.. lahko izberem samo US dollars

Lincolin ::

Zdravo,
imam Windows 7 Ultimate pa me zanima kako bi na namizju lahko pomanjšal ikone!

Hvala

Ko imaš aktivno namizje na tipkovnici stisneš Ctrl in zarolaš kolešček na miški -- povečaš ali pomanjšaš ikone. Ni omejeno na Ultimate, deluje v vseh različicah ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Ryker ::

Mene pa zanima, ali je mozno izbrisati datoteke v doloceni mapi, brez da bi izbrisal mapo? Npr. imas ogromno stevilo map in bi rad pocistil vse datoteke, brez da bi moral to opravljati rocno z vstopom v vsako mapo posebej, in brez, da bi izbrisal kar vse mape in jih potem znova ustvaril.

Predvidevam da so datoteke določenega tipa. Postaviš se na vrhnjo mapo, CTRL+F, *.jpg naprimer. Zbrišeš iz rezulatata poizvedbe.

Lincolin ::

Zdravo,
včerajšni problem sem kar rešil!

Sedaj pa imam še en problem:

Windows is not genuine!

Kaj sploh to pomeni, in kako bi lahko to napako rešil.

Ne morem zamenjati wallpaperja ter skoz mi pri uri javi oblaček z to napako!
Naj pa povem, da Windowsi niso original!

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lincolin ()

BALAST ::

Najbolje da se na obrneš na M$ support!
Idiotas ;((
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Cold1 ::

Windows is not genuine!

Kaj sploh to pomeni, in kako bi lahko to napako rešil.

To pomeni, da nisi plačal za Okna.

Posledica:
- Ne moreš nastaviti ozadja.
- Okna te bodo obveščala o prednostih, ki jih imaš ko plačaš za njihovo uporabo (temu se drugače reče Shareware Nag).

Rešitev:
Kupi licenco in kliči na Microsoftovo podporo.

Ziga Dolhar ::

https://dolhar.si/
««
54 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490465348 (31029) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728740 (23860) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376626 (6231) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8727283 (24038) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9918246 (15640) jest10

Več podobnih tem