» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
53 / 79
»»

lopov ::

C ni treba formatirat + gre za 2 različna tipa -- C je primarna particija, tisti 2 sta pa narejeni na "extended" particiji in sicer kot 2 logična diska.

Združiti ne moreš, vse, kar je "na zelenem" lahko le pobrišeš in nato povečaš C.

Upoštevaj nasvet Cold1 in si magari sposodi začasni disk da preneseš podatke, daleč najbolj enostavna in hitra rešitev.

Venta20 ::

Kaj pa windows 7? npr. formatiram komp, naložim gonilnike, windows 7 pa lahko tega z interneta gor ruknem, pa original produkt key (ki je na laptopu) not vtipkam?

Tisto, kar je nalepljeno na laptopu je "dummy" ključ in ne ustreza dejanskemu stanju.

Potrebuješ "restore" DVD, ki ustreza modelu tvojega računalnika in z njim brez problema (ponovno) namestiš sistem.

V kolikor poleg računala nisi dobil medijev imaš na disku (bolj ali manj) skrito particijo in program, s katerim si te medije sam ustvariš.

V tej temi je vse skupaj vsaj 2x napisano, tako da uporabi iskanje. Našel boš tudi namige za alternativno namestitev Win7 in kako jih nato aktivirati (legalno, da ne bo pomote :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

ales400 ::

ales400 je izjavil:

Hvala za to razlago, s tem žongliranjem podatkov je kar precej dela ja :) Potem je boljše da formatiram C, združim particiji in znova namestim Win7 (hitreje opravljeno).. Sem mislil (upal), da gre s kakim programom enostavneje to :)

Sem probal formatirat, zbrisat obe particiji ampak ju ni šlo združit. Problem sem začasno rešil s tem, da sem zdaj naložil Win7 na večjo particijo :)

Bom pa vseeno dal še en disk not in skopiral stvari gor, ter vse izbrisal.. Mimogrede, tisti disk je IDE, ta je Sata priklop, bosta oba delala ne? Na drugem disku moram kaj prestavljat tiste nožice, če bo primary al kaj že? :)
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

FishFreak ::

probaj s programom Easeus Partition Master..ta programček je meni rešil marsikaj glede particij..ampak POZOR - DELAJ SAMO EN KORAK NAENKRAT IN NE VEČ ZAPOREDNIH ker drugače se zna kaj zalomit :)

fosil ::

lopov je izjavil:

Tisto, kar je nalepljeno na laptopu je "dummy" ključ in ne ustreza dejanskemu stanju.
Potrebuješ "restore" DVD, ki ustreza modelu tvojega računalnika in z njim brez problema (ponovno) namestiš sistem.

Tisti ključ je čisto v redu in ga lahko uporabiš s katerimkoli ustreznim DVD-jem, edino verjetno ne bo šla skozi avtomatska aktivacija, ampak boš moral poklicat na MS in naredit aktivacijo prek telefona.
Če imaš restore DVD oziroma ustrezen DVD od proizvajalca računalnika potem pa ti ponavadi sploh ni treba aktivirat zadeve.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

ales400 je izjavil:

ales400 je izjavil:

Hvala za to razlago, s tem žongliranjem podatkov je kar precej dela ja :) Potem je boljše da formatiram C, združim particiji in znova namestim Win7 (hitreje opravljeno).. Sem mislil (upal), da gre s kakim programom enostavneje to :)

Sem probal formatirat, zbrisat obe particiji ampak ju ni šlo združit. Problem sem začasno rešil s tem, da sem zdaj naložil Win7 na večjo particijo :)

Bom pa vseeno dal še en disk not in skopiral stvari gor, ter vse izbrisal.. Mimogrede, tisti disk je IDE, ta je Sata priklop, bosta oba delala ne? Na drugem disku moram kaj prestavljat tiste nožice, če bo primary al kaj že? :)

Zbrišeš oba logična diska (modri polji na zelenem), nato zbrišeš zeleno zadevo in ostaneš z diskom C in veliko nerazporejenega prostora v črni barvi.

Desni klik na C --> razširi nosilec.

IDE disk nastavi na "master", zaženi računalo, pojdi v boot meni (oz v biosu nastaviš zagon s sata diska) ter nato prekopiraš zadeve.

Malajlo ::

Desni klik na C --> razširi nosilec

Prej moraš pretvoriti disk v Advanced (iz bacic). Imaš na desnem kliku opcijo.

Malajlo je izjavil:

Desni klik na C --> razširi nosilec

Prej moraš pretvoriti disk v Advanced (iz bacic). Imaš na desnem kliku opcijo.

disk je že bootable kar se vidi tudi na sliki -- piše "osnoven" ;)

Malajlo ::

bootable != basic

Vajzi ::

Včeraj zvečer sem igral COD MW2 in naenkrat se mi je komp ugasnil, pokazal se mi je moder zaslon na njem je nekaj pisalo nevem kaj, nato pa se mi je hotel ponovno prižgat. Vendar, mi je napisalo.. insert booteble disc ali nekaj takega in seveda v biosu mi ni kazalo SSD-ja nakaterem imam windows.
Sedaj pa sem prižgal računalnik in dela vse normalno!?

Računalnik pa je nov, tako da nevem kako se lahko pojavljajo neke težave. Pa tudi večkrat mi zamrzne za minuto.. tudi pri odpiranju mapic se to dogaja.
SSD je ocz vertex 3

Ima kdo odgovor na to težavo?

Venta20 ::

hmm... torej restore DVD rabim, specialen za vrsto lap top-a, ki ga imam?

Vajzi je izjavil:

Včeraj zvečer sem igral COD MW2 in naenkrat se mi je komp ugasnil, pokazal se mi je moder zaslon na njem je nekaj pisalo nevem kaj, nato pa se mi je hotel ponovno prižgat. Vendar, mi je napisalo.. insert booteble disc ali nekaj takega in seveda v biosu mi ni kazalo SSD-ja nakaterem imam windows.
Sedaj pa sem prižgal računalnik in dela vse normalno!?

Računalnik pa je nov, tako da nevem kako se lahko pojavljajo neke težave. Pa tudi večkrat mi zamrzne za minuto.. tudi pri odpiranju mapic se to dogaja.
SSD je ocz vertex 3

Ima kdo odgovor na to težavo?

Vprašaj v tej temi

Venta20 je izjavil:

hmm... torej restore DVD rabim, specialen za vrsto lap top-a, ki ga imam?

lopov je izjavil:

V kolikor poleg računala nisi dobil medijev imaš na disku (bolj ali manj) skrito particijo in program, s katerim si te medije sam ustvariš.

Sem ti zgoraj napisal ... Imaš laptop al netbook? Imaš vgrajen pekač? Proizvajalec, model? Skratka, medije se ustvariš sam!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Malajlo je izjavil:

bootable != basic

Res je, povdariti sem želel da ima že vse potrebno in se ne rabi ukvarjati še s pretvarjanjem. V tem primeru bi pa res moral vse ponovno namestiti.

Ne vidim razloga da zaradi preprostega širjenja sistemske particije potrebuje popolnoma novo namestitev.

BRBR ::

Nov comp. win 7 pro + Inst samo vireles miš + tipkovnica + en tv tuner. Stanje preden sem sploh priklopil žnoro za net, torej kak virus je malo verjeten

1. Kliknem shut down in potem to traja v nedogled , vsaj 10 minut.
2. zaženem, ne morem v bios (če bi že slučajno želel) ker reče da ni tipkovnice, torej čakam ko Noe 30 sekund
3. ko se nalima desktop piše da se je recovered after unexpected shutdown, reason blue screen ....
4. predlaga še da naj pogleda na net za solution, in kliknem tja, nekaj mele in okenček s tem izgine, ne reče ne bev ne mev

Drgač vse dela BP, razen da se build in IE obes vsake toliko časa.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

dogo ::

BRBR je izjavil:

Nov comp. win 7 pro + Inst samo vireles miš + tipkovnica + en tv tuner. Stanje preden sem sploh priklopil žnoro za net, torej kak virus je malo verjeten

2. zaženem, ne morem v bios (če bi že slučajno želel) ker reče da ni tipkovnice, torej čakam ko Noe 30 sekund
3. ko se nalima desktop piše da se je recovered after unexpected shutdown, reason blue screen ....
4. predlaga še da naj pogleda na net za solution, in kliknem tja, nekaj mele in okenček s tem izgine, ne reče ne bev ne mev

Če je računalnik nov, ga lepo nazaj v trgovino odnesi in zahtevaj novega.

Twix ::

Cold1 je izjavil:

aja pa disk je na slave

Na slave kablu, misliš? Pa je tudi "jumper" nastavljen na "slave" (ali pa na "cable select")?

Se opravičujem za pozen post..

Jumper je nastavljen na slave

Nova tema: Formatiranje diska..
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!

Twix ::

Še vprašanja:
A kdo ve zakaj mi nova miška občasno kar za "laga" (zašteka)?? Mogoče ker je enkrat padla na tla?
Miška je brez žična

In pa:

Zakaj ko dam v sleep mode komp, mi vedno ko se želim prjavit, ko izbiram med uporabniki, se tipkovnica ne odzove/izklopi se. Tko da moram vedno usb kabel izštekat pa nazaj not vštekat. Kaj bi bil lahko problem?
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!

dogo je izjavil:

BRBR je izjavil:

Če je računalnik nov, ga lepo nazaj v trgovino odnesi in zahtevaj novega.

Uhh, kao zadaj sta dve vrsti USB-jev. Eni so modro pobarvani, naj bi bili e-sata ali nekaj takega. In tega moja wireless miš + tipkovnica & win7 ne prenesejo. Če sprejemnik prestavim na navaden USB pol pa vse dela OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

Mavrik ::

Em, modri so USB 3.0, ostali so USB 2.0.

USB 3.0 so na ločenem kontrolerju in rabijo nameščene gonilnike. Verjetno so tisti gonilniki problem.
The truth is rarely pure and never simple.

win 7 firewall.
Očitno mi zaradi tega ne odpre ene web login strani. A je kje kak log kjer bi lahko pogledal kaj je firewall blokiral ?
Vsaj kater rule za inbound connection je bil aktiven za določeno stran ?

EDIT: dal sem firewall na off, applay. Isto , ne odpre login strani. V vseh browserjih enako.

?

Zgodovina sprememb…

AmokRun ::

Imam en problem. Pri premikanju oken se mi pojavi okvir, ki ga lahko premikam. Jaz bi pa rad, da se okno, ko ga primem, kar direktno premakne.

Kje najdem nastavitve?

System ::

Računalnik-->Lastnosti-->Dodatne nastavitve sistema-->Dodatno-->Nastavitve-->Označi (Med premikanjem okna pokaži vsebino).

AmokRun ::

Hvala.

BRBR je izjavil:

win 7 firewall.
Očitno mi zaradi tega ne odpre ene web login strani. A je kje kak log kjer bi lahko pogledal kaj je firewall blokiral ?

EDIT: dal sem firewall na off, applay. Isto , ne odpre login strani. V vseh browserjih enako.

?

Na win xp in win7 imam zdaj isto verzijo FF (3.6.22). Stran se ne naloži v win7 v kateremkoli browserju, v vsakem, če ima nek developer tools nekaj jamra.

Test na ff, win7, errorconsole, pod warnings:

Warning: Unexpected end of file while searching for ',' or '{'. Ruleset ignored due to bad selector.
Source File: http://insektenfotos.de/forum/login.php
Line: 259

Warning: Unexpected end of file while searching for closing } of invalid rule set.
Source File: http://insektenfotos.de/forum/login.php

Line: 259

Odveč je povedati da na win xp, pri isti verziji FF ni nobenga mesagea v errorconsoli.

?

Zgodovina sprememb…

clemense ::

Pozdrav!
Evo, comp mi je mrknil do konca, usb boot-začne delat nakar ugasne, normalni zagon mi ciklira, se pravi, da noče niti rolback-a naredit, tudi ko me screen vpraša!? (probal sem z novo instalacijo pa mi je naredil rollback,od tedaj naprej pa imam zgoraj navedeno situacijo)... safe mode je edina opcija, kjer me spusti v sistem, tu pa ne morem ne instalirat loaderja, ne uporabit rearme, kot je opisano v enem od forumov. Kaj naj sploh naredim? Naložene sem imel W7 Ultimate, z loaderjem, ki sem ga vsake tolko moral na novo deinstalirat (key )in novega naloadat nazaj, rutina pač... evo, zdaj pa mi je urezal sred filma črn zaslon in sem rutinsko odstranil star "loader" in sem tu kakor sem opisal!?!?!
..poiskusil sem instalirat xp-je, kar mi je uspelo do zagona iz diska, nakar comp ugasne, potrebno je izklopit napajanje, da se spet zažene in spet isto-mrkne! Sedaj ne morem niti v safe mode. V nobenem primeru se noče zagnat z diska?!?!
Kakšen nasvet mogoče?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clemense ()

clemense je izjavil:

[snip] ... ne uporabit rearme, kot je opisano v enem od forumov.

Si postavil enako vprašanje na tem forumu? Če je problem v disku naredi low format ali uporabi katerega od programov za popolno brisanje da poradira celoten disk vključno z mbr. V kolikor je problem v ostalem HW nesi na servis. Iz opisanega je lahko eno in/ali drugo. Pa srečno :)

Programa ne bom mogel instalirat,ce ne pridem v Winse :( ..al kako?

axee ::

Kratko vprašanje, Windows 7 sneti iz MSDNAA po končanem šolanju: delujejo brez problema?

ST-777 ::

clemense je izjavil:

Programa ne bom mogel instalirat,ce ne pridem v Winse
Uporabiš lahko program HDDErase (HDDerase is a freeware utility that securely erases data on hard drives.) ali trial program Paragon Hard Disk Manager 2011. Pri obeh narediš zagonski CD in v biosu nastaviš zagon iz CD-ja.

Hvala za odgovor,grem kr probat!

axee je izjavil:

Kratko vprašanje, Windows 7 sneti iz MSDNAA po končanem šolanju: delujejo brez problema?

IIRC se ključi ne preklicujejo.

SmeskoSnezak ::

Brskam po spletu in sem našel zanimivo stvar. Windows 7 in Vista imata možnost živih ozadij, live wallpapers, nekakšne animacije. V Visti je šlo z nekaj hekanja registra sem bral, za Win 7 pa morš neke programe dol vlačit. Mene pa zanima, a ne bi šlo, da bi kar animacijsko sliko dal za ozadje? Res bi blo kul imet takšna ozadja brez nepotrebne navlake.

LINK do youtube
@ Pusti soncu v srce... @

Cold1 ::

Živa ozadja - DreamScenes - so video datoteke - .wmv recimo. Ta zmogljivost je del MS-ovega dodatka za Visto Ultimate, ki pa so ga navdušenci priredili še za druge verzije Viste ter za Sedmico.

Namesti si DreamScene Activator-ja:
DreamScene Activator: Activate DreamScene In All Editions Of Windows 7 & Vista
http://www.door2windows.com/windows-7-d...

Nakar desno klikneš na video datoteko in izbereš "nastavi kot ozadje" - je pa zadeva kar precej procesorsko zahtevna.

SmeskoSnezak ::

Cold1 je izjavil:

Živa ozadja - DreamScenes - so video datoteke - .wmv recimo. Ta zmogljivost je del MS-ovega dodatka za Visto Ultimate, ki pa so ga navdušenci priredili še za druge verzije Viste ter za Sedmico.

Namesti si DreamScene Activator-ja:
DreamScene Activator: Activate DreamScene In All Editions Of Windows 7 & Vista
http://www.door2windows.com/windows-7-d...

Nakar desno klikneš na video datoteko in izbereš "nastavi kot ozadje" - je pa zadeva kar precej procesorsko zahtevna.

In koliko kaj porabi? Slika CPU obremenjenosti brez in z bi blo super videti. Gif animacij pa ne morš dat za ozadje? :)
@ Pusti soncu v srce... @

Namesti si in poglej če ti ustreza (glede .gif ozadij pa si lahko poguglaš - najbrž obstaja kak program, ki bi jih "predvajal" pod ikonami, vprašanje je zgolj kako (ne)problematičen bi bil).

Duhec ::

BRBR je izjavil:

win 7 firewall.
?

Poizkusi v browser vpisat IP cifro 87.106.49.11, načeloma se odpre stran kjer je spodaj link do http://insektenfotos.de/forum/
Katere dns cifre imaš vpisane ? Če nimaš nobenih, potem vpiši Arnesove: 193.2.1.66 in 193.2.1.72 in poizkusi znova dostop do nedelujoče strani.

Za Win Firewall:
Control Panel, Windows Firewall, na levi strani izberi "Advanced Settings",v novem oknu na levi klikni na "Monitoring" in "Firewall" ter si v glavnem oknu oglej polja pod "Action", če kje piše "Block" namesto "Allow".

Probal s HDDerase!
Problem 1. pri hdderase mi najprej ni zaznalo tipkovnice (usb), navadno mi je nato zaznalo.Problem nastane, ko vtikpam glede na readme navodila "hdderase", da zaženem program, a direktorija oz. datoteke ne najde. Nato sem prišel v exe file pa je le ta bil v nemščini !?, kar pa ne bi bil tak problem, vendar mi karkoli izberem nič ne naredi oz. mi javlja napake. ne vem, kot da ne zazna diska al kaj za hudiča!?
Problem 2. naložil drugačno verzijo, tu programček izvede vse izbore kar sam, tu pa mi na koncu ne pusti tipkat?!?
Problem 3. Očitno je se je nakaj zbrisalo, ker ne najde več OS?!
Če kopira nastavitvene datoteke na disk (pri nalaganju XP-jev) potem verjetno ni disk zanič, al kako?!
In končni rezultat? medtem, ko sem si hotel zapisati napake v nemščini in še enkrat zagnati 1. verzijo Hdderase, mi je mrknil comp do konca- pride do boota in...tema. Če ga hočem zagnati, ga moram izklopiti iz omrežja, počakat par sekund, da ga ponovno lahko zaženem, da mi lahko spet mrkne....torej je šel disk?

Duhec je izjavil:

BRBR je izjavil:

win 7 firewall.
?

Poizkusi v browser vpisat IP cifro 87.106.49.11, načeloma se odpre stran kjer je spodaj link do http://insektenfotos.de/forum/
Katere dns cifre imaš vpisane ? Če nimaš nobenih, potem vpiši Arnesove: 193.2.1.66 in 193.2.1.72 in poizkusi znova dostop do nedelujoče strani.

Za Win Firewall:
Control Panel, Windows Firewall, na levi strani izberi "Advanced Settings",v novem oknu na levi klikni na "Monitoring" in "Firewall" ter si v glavnem oknu oglej polja pod "Action", če kje piše "Block" namesto "Allow".

To sem že vse dal skozi, povsod je allow. Še enkrat večina, zadevnega spletnega mesta dela bp. Definitivno pa je vzrok v OS-ju.

zadnje ugotovitve;

1. ne prenese datoteke http://insektenfotos.de/A2EB891D63C8/av... na klienta (na win xp-ju pa jo prenese.)

Testirano ff 32.6.22/httfpfox addon.

Se pravi , ko pride do te js datoteke, nekaj raglablja in melje, potem pa jo preskoči in dol potegne naslednjo.

Zgodovina sprememb…

Duhec ::

BRBR je izjavil:

To sem že vse dal skozi, povsod je allow. Še enkrat večina, zadevnega spletnega mesta dela bp. Definitivno pa je vzrok v OS-ju.
zadnje ugotovitve;
1. ne prenese datoteke http://insektenfotos.de/A2EB891D63C8/av... na klienta (na win xp-ju pa jo prenese.)
Testirano ff 32.6.22/httfpfox addon.
Se pravi , ko pride do te js datoteke, nekaj raglablja in melje, potem pa jo preskoči in dol potegne naslednjo.

Aha, končnica te datoteke je zanimiva ... avg_ls_dom.js
"This is actually a serious bug of the popular anti-virus program AVG 2011"
"If you can protect yourself from malicious links, you can fix the problem simply by disable the option Surf-Shield."
Poročaj, če je uspelo.

Poročam:
1. Je uspelo, hvala lepa !
2. Na mašini kjer dela je AVG 2011, na problematični pa 2012
3. Toliko časa sem se s tem zajebaval, da mi avg v imenu dataoteke ni že čisto nič pomenil :), zato tudi nič surfal in iskal.

Zgodovina sprememb…

clemense je izjavil:

Probal s HDDerase!
Problem 1. pri hdderase mi najprej ni zaznalo tipkovnice (usb), navadno mi je nato zaznalo.Problem nastane, ko vtikpam glede na readme navodila "hdderase", da zaženem program, a direktorija oz. datoteke ne najde. Nato sem prišel v exe file pa je le ta bil v nemščini !?, kar pa ne bi bil tak problem, vendar mi karkoli izberem nič ne naredi oz. mi javlja napake. ne vem, kot da ne zazna diska al kaj za hudiča!?
Problem 2. naložil drugačno verzijo, tu programček izvede vse izbore kar sam, tu pa mi na koncu ne pusti tipkat?!?
Problem 3. Očitno je se je nakaj zbrisalo, ker ne najde več OS?!
Če kopira nastavitvene datoteke na disk (pri nalaganju XP-jev) potem verjetno ni disk zanič, al kako?!
In končni rezultat? medtem, ko sem si hotel zapisati napake v nemščini in še enkrat zagnati 1. verzijo Hdderase, mi je mrknil comp do konca- pride do boota in...tema. Če ga hočem zagnati, ga moram izklopiti iz omrežja, počakat par sekund, da ga ponovno lahko zaženem, da mi lahko spet mrkne....torej je šel disk?

Imaš pri roki namestitveni DVD/USB za win7?

Ne --> priskrbi si
DA --> zaženeš računalo, greš v BIOS, preveriš da je HDD prisoten in nastaviš zagon z DVD/USB; shrani & restart; zažene se namestitev samo ne greš po tej poti pač pa najdeš kje so orodja da ti preskenira računalo, predvsem spomin. Javi kaj se zgodi.

Tilen ::

A kdo mogoče ve, če se v Win7 da kako nastaviti, da bi lahko s premikom miške izven aktivnega okna (npr terminal) scrollal po dokumentu v ozadju ali strani odprti npr. v Firefoxu? Brez spremembe aktivnega okna ter brez uporabe funkcije always on top.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Če gre še komu na jetra da so na win7 prestavili show desktop čisto na levo spodaj:
http://windows7center.com/tutorials/how...
in ko to vse prebereš, in nič ne dela, najdeš link na vs program:
http://www.megaupload.com/?d=8SGQ93MM
in tega zalimaš v taskbar.

@Tilen:

Če se želiš s koleščkom pomikati po oknih, ki nimajo fokusa, moraš namestiti dodatno aplikacijo, recimo:

X-Mouse Button Control
http://www.highrez.co.uk/downloads/XMou...

XMBC ponuja veliko izboljšav, od pomikanja oken, ki nimajo fokusa, spreminjanja delovanja miškinih gumbov (recimo pošiljanje črk namesto podpalčnih gumbov - precej uporabno v programih, ki jih ne podpirajo), do ločenih profilov za različne programe, kjer lahko miški določiš katere ukaze (tipke ali gumbe) bo pošiljala za vsak program posebej.

lahko pa pogledaš tudi:

WizMouse
http://www.softpedia.com/get/System/OS-...

KatMouse
http://ehiti.de/katmouse/

WizMouse in KatMouse pa zgolj omogočata da s kolescem pomikaš okna, ki nimajo fokusa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

weasel ::

Zdravo, na prenosniku HP DV6-6002 imam nekaj malih težavic z Windows 7 Home Edition 64bitni, ki so bili prednameščeni ob nakupu:
1. Particije so 3:
Lokalni disk C: 450GB, recovery D:15GB, s tem da je prost še 1GB,torej 14 porabljenih, HP_tools E:90mb, skoraj prazna. Naj povem, da z upravljalcem diska lahko C: razbijem na polovico, torej ne morem dati samo 150 gb, kolikor bi jih blo za sistem, ampak 220 se mi zdi pa preveč, pa še to se potem ustvari neka dinamična particija, ki spremeni vse particije na ta način dinamičnega shranjevanja.
2. Ne vem, ali so winsi krivi, da mi v nadzorni in nikjer drugje ne pokaže mojega bluetootha, ki naj bi bil v računalnik vgrajen.
3. Bralnik odtisov: lučka utripa, torej dela in ko za hec potegnem prst čez lučka izgine in potem spet utripa, vendar mi piše: bralnik odtisov ni priključen. Driverji in programska oprema naj bi bila nameščena.

Ima kdo kakšno rešitev za kakršnokoli od teh težav, sicer piratstvo prepovedano, ampak če bi pomagalo bi dal tudi druge windowse, ampak ne vem kako je potem z garancijo in podporo HP-ja?

Prilagam še slike če bodo pomagale, naj povem, da zdaj so diski že kao dinamični, prej niso bili in so bili obarvani z modro barvo(primarni nosilec) in ne oker(preprosti nosilec), kot so sedaj.

fosil ::

1. recovery in tools particije kar pusti, ti bo prav prišlo če se ti bodo kdaj sesuli windowsi. Glede na to da imaš 500g disk je njihova velikost zanemarljiva.
2. vklopiš ga s posebno tipko na tipkovnici, lahko tudi s kombinacijo fn+... ponavadi je isti gumb za wlan in BT
Tako je!

Tilen ::

@Cold1

Odlično, hvala! Uporabil sem WizMouse.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

weasel ::

fosil hvala za odgovor, saj tisti 2 me ne motita, ampak jaz bi si C: razdelil na 2 dela enega manjšega za sistem, drugega pa za shranjevanje podatkov, tako da če bi moral kdaj formatirati, bi se mi samo sistem naložil, datoteke in podatki pa ostali nedotaknjeni. Ker zdaj je C: za sistem in za podatke.

JercSI ::

Imam manjšo težavo z USB-ji na matični plošči ASUS P8P67 LE in Windows 7 64bit. Zadeva gre takole: če v USB 3.0 port dam usb ključek, digitalca, oziroma kar koli, mi za to enoto napiše "USB device not recognized". Če zadevo dam v usb 2.0 port deluje tako kot mora. Namestil sem tudi gonilnike ASM za USB 3.0, ponovno namesti USB Hube in USB Host Controllrje, nastavil USB 3.0 legacy support na "on", ... Na nekaj forumih sem prebral, da naj vse USB gonilnike izbrišem, ugasnem računalnik za nekaj minut, ter priključim nazaj, vendar brez uspeha. Zanima me, kako bi lahko normalno uporabljal še preostale usb 3.0 porte? Menda naj bi naslednji service pack, že podpiral usb 3.0 ali imel gonilnike (se ne spomnim čist točno kaj je pisalo na eni strani).
««
53 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490465035 (30716) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728729 (23849) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376611 (6216) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8727224 (23979) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9918225 (15619) jest10

Več podobnih tem