» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
52 / 79
»»

Cold1 ::

Windows.old vsebuje mape Windows, Program files, ProgramData in Users - v njih se morda nahaja kup stvari, ki bi ti morda še vedno prišle prav - ne zgolj stari programi, ki bi morda še vedno delovali, temveč tudi datoteke v tvojem starem uporabniškem profilu.

janstar ::

Lep pozdrav. Pred dnevi sem kupila laptop acer aspire 5745/5553 (8GB) in ko ga prizgem se mi zazene program linux. V dvd pogon sem vstavila dvd z windows 7, vendar ga racunalnik ne zazna oziroma mi ga ne zazene. Prvic nalagam windowse, zato nimam pojma kaj in kako, prosim za pomoc.

axee ::

Zraven laptopa najbrž nisi dobila Windows-ov. Ko se ti računalnik prižge, se zagotovo pokaže opozorilo, da če pritisneš X tipko se prižge setup (bios). Ko prideš notri, poišči boot nastavitve, in nastavi, da se zažene najprej z optične enote, potem pa iz diska. Tako bo računalnik zaznal, da je v pogonu zaženljiv DVD in ga zagnal.

Nastavitev sistema je nato otročje lahka, samo nekaj pazi: ko te bo vprašal, kam instalira windowse prižgi "drive options" (ne vem kako se reče slovensko) in izbriši vse particije na trenutnem disku (klikneš na vsako particijo na disku in pritisneš delete).

LP

TeoKuzma ::

janstar je izjavil:

Lep pozdrav. Pred dnevi sem kupila laptop acer aspire 5745/5553 (8GB) in ko ga prizgem se mi zazene program linux. V dvd pogon sem vstavila dvd z windows 7, vendar ga racunalnik ne zazna oziroma mi ga ne zazene. Prvic nalagam windowse, zato nimam pojma kaj in kako, prosim za pomoc.

ko se ti računalnik prižge vedno pogledaj kaj spodaj piše ponavadi imajo acer prenosniki del tipko da se prižge bios. če najdeš tipko pa samo moraš še kliknit na dvd.... tipko in se potem prižge instalacija windows 7.

Cuoresportivo ::

Ravno urejam vse potrebno kar zadeva programsko opremo na enem laptopu . Situacija se je malenkost ustavila pri Windows update-u. Os je Win 7 home premium. Namestilo je več popravkov, Sp1 pa nikakor noče. Koda napake:

Trying to install Windows 7 SP1 on a Windows 7 Home Premium x64 desktop computer (Dell Inspiron 580),

and I get the error message:

TRUST_E_NOSIGNATURE(0X800B0100)

Po malce brskanje, sem prišel do par nasvetov, kako rešit to napako.

LINK

LINK

LINK 1

Po neuspelem poskusu z Update readiness tool-om je bila še opcija ročne namestitve preko MS download centra, vendar tudi neuspešno. Na spodnjem linku so updati:

LINK

Ima oz je imel kdo podoben problem ter kako ga je rešil. Trenutno mi update-a še ni uspelo namestit. Hvala in lep dan ša naprej.
lep pozdrav(best regards)

lopov ::

Kaj pravijo SUR logi (%systemroot%\Logs\CBS)? Notri piše, kateri fajli manjkajo ali imajo drugačen hash in jih ne more zamenjat/popravit.

Pa jaz bi zagnal z DVD/USB in preveril ram. Butasto, a to bi znal biti problem. Gre za nov laptop?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Cuoresportivo ::

Gre za nov laptop. Medija ni bilo priloženega, saj je nameščeno preko imagea na skriti particiji - HP recovery. Žal logov ne morem trenutno preverit, ker laptopa trenutno nimam pri sebi - stranka nujno potrebovala.
lep pozdrav(best regards)

Upam, da je stranka naredila namestitvene medije.

Drugače pa ... imam en workstation s podobnimi problemi -- namestitev SP1 nikakor ni šla in z večkratnim poganjanjem orodja sem nekako spravil do tega, da se je namestilo. Log ves čas javlja problem s spominom, a testi nikoli ne najdejo problemov (tudi na drugih mašinah). Tudi ostali HW testi so OK, le Windows 7 ima probleme in treba neprestano preverjati stanje. Občasno se ob restartu pojavi črn zaslon z opozorilom, da windows niso licenčni a se po ponovnem zagonu tudi to uredi. Gre za enega od 4 identičnih računal, na žalost vsi izven garancijskega roka in ostali nimajo problemov. Uporabnica je seznanjena s situacijo in potrpežljivo čaka da dokončno crkne oz. da bo na vrsti za novo mašino 8-O

Venta20 ::

nekaj me zanima..

po mojem se tudi marsikdo sprašuje kaj narediti, pri nakupu novejših lap top-ov (ali vsaj mojega "ACER ASPIRE 5542G"), so windows (7) in vsi gonilniki za lap top že nekje shranjeni na disku v samem lap topu...

in ko odpakiraš lap top iz škatle pa to.. vklopiš in se vse lepo in prav odpira in inštalira...

zdaj po 2-eh letih pa bi rad vse na novo naložil, ker stvarca malce trokira...

zanima me, če se da vse te gonilnike + windows 7 spraviti na DVD(-je), da bi lahko lap top sformatiral in na novo naložil, vse kar je potrebno... ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venta20 ()

bluefish ::

Pri večini prenosnikov so gonilniki tudi na strani proizvajalca.

bluefish je izjavil:

Pri večini prenosnikov so gonilniki tudi na strani proizvajalca.

hmm.. gledam zdaj tukaj:

http://www.acer.com/worldwide/selection... (kopiraj v internetno okence)

najbolj me razjezi, ko je Croatia, Slovakia, Hungary... SAMO SLOVENIJE NI!! ;(

pa najdeš pod druge.. potem pa klikneš, in je v CIRILICI!?? 8-O

vprašanje, če zberem npr. united kingdom, bo program v angleščini?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venta20 ()

To je le jezik strani. Lahko izbereš US in na same gonilnike nima vpliva: http://us.acer.com/ac/en/US/content/dri...

hvala Bluefish :)

fosil ::

U bistvu izbira jezika strani lahko še kako vpliva, sicer ne tehnično, gonilniki so isti.
Se mi je namreč že zgodilo, da če sem izbral slovensko stran, ni bilo gonilnikov za določen model, oziroma sploh nisem našel pravega modela.
Na angleški strani so pa bili.
Tako je!

fosil je izjavil:

U bistvu izbira jezika strani lahko še kako vpliva, sicer ne tehnično, gonilniki so isti.
Se mi je namreč že zgodilo, da če sem izbral slovensko stran, ni bilo gonilnikov za določen model, oziroma sploh nisem našel pravega modela.
Na angleški strani so pa bili.

Zna biti da gre za model, ki se ni prodajal v Sloveniji, vsaj za Acer to velja.

fosil ::

To ni bilo mišljeno konkretno za Acer, ampak nasvet na splošno.
To se mi je že zgodilo pri Toshibinem laptopu in pa pri driverjih za hp printerje.
Tako je!

jimyboy ::

Oj fantje se da nataviti v W7 kateri disk ti izklaplja. Imam trenutno 3 diske pa bi rad da mi samo enega ugasne. Najdem samo opcijo pod Power Options-Advanced po kolikem času naj izlopi disk vendar ni dodatnih možnosti.

Ali pa če je kak program namenjen prav temu mogoče. Hvala za odgovor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimyboy ()

Primus90 ::

Med poskusom brisanja neobstoječe opcije Windowsov iz Dual boot menija sem naredil precej noobovsko napako. V nastavitvah sem namreč timer boot menija nastavil na 0, tako da mi sedaj vedno zažene prvo opcijo Windowsov, to so tisti, ki so bili na sedaj formatiranem disku, torej neobstoječi. Poteka zagona nikakor ne morem spremeniti, nekaj sem poskušal s CD-jem Windowsov, vendar mi tam sploh ne pokaže Windowsov, da bi jih lahko restoral ... Ima kdo še kakšno idejo?

Vajzi ::

Zanima me ali se da na windows 7 spremeniti direktorij Knjižnice oz. mojih dokumentov, slik, glasbe in videoposnetko. Hotel bi spremeniti na drug trdi disk.
Zanima me še, če se da SSD disk zaklenit, da nebi drugi shranjevali podatkov na njega oz. če se da v drugem uporabniškem računu nastavit, na katere diske lahko uporabnik shranjuje?

LP

Primer za My Documents, vendar lahko to narediš za vsak folder, ki je vključen v Libraries: http://hubpages.com/hub/Windows-7_-_Mov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Za ustvarjanje *novih* knjižnic se lahko uporabi Win7 Library Tool

Knjižnice imajo nastavljeno mapo kamor shranjujejo - to mapo nastavljaš v lastnostih (desni klik na Knjižnico, v meniju izbereš "Lastnosti" - mapa kamor se shranjuje ima kljukico), če želiš popraviti mesto shranjevanja, dodaj mapo (gumb "Vključi mapo...") iz drugega diska, ter jo označi in klikni na "Nastavi mesto shranjevanja".

Lahko tudi premakneš mape Moji dokumenti, Moje slike, itd., kot je prikazano na povezavi, ki jo je zapisal BlueFish.

--------

Če pa želiš premestiti celoten uporabniški profil pa moraš najprej ustvariti ustrezno prazno mapo na drugem disku (recimo "D:\Uporabniki\Ime Uporabnika") vanjo premakniti celotno vsebino trenutne mape, ki jo zaseda uporabnik ("C:\Users\Ime Uporabnika").

Nato pa novo mapo na drugem disku ("D:\Uporabniki\Ime Uporabnika") vpneš v originalno mapo ("C:\Users\Ime Uporabnika") z ukazom MKLINK.

Preden se tega lotiš pa je priporočljivo prebrati kakšen vodič na to temo in preizkusiti reči v navideznem stroju (da ne bi prišlo do kakih problemov;)).

Ustvarjanje tovrstnih povezav (hardlinks, junctions) *zelo* olajša Link Shell Extension. Preden sem nabavil nov disk sem imel strašne probleme s prostorom in sem precej stvari preselil na drugi disk ter linkal na originalno mesto. OP ima SSD s katerim(i) nimam izkušenj in ne vem, kako bi tovrstno linkanje vplivalo na hitrost sistema.

Hvala vam. Bom probal to uredit ;) sicer še tako ali tako nimam nič shranjeno v knjižnicah. Tako da mislim da nebo nekih problemov

dadooo ::

A mi mogoče kdo zna povedati, zakaj mi računalnik obvisi ene par minut takole ko ga hočem ugasnit:

hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dadooo ()

FishFreak ::

dadooo..en proces (ali več) ti laufa v ozadju katerega je računalniku problem sklopit..a se ti pol ugasne al ga resetiraš?

Aha, sem tudi sam mislil da je to samo sem mislu da bi ga moglo pokzati katei je. Računalnik se izklopi.

procesov ti ne pokaže..samo programe..naloži si program soluto kateri ti analizira kaj se sklaplja,kako dolgo se sklaplja,pri rebootu kaj vse se zalaufa in kolk cajta vzame posamezen proces...luštna zadeva..in tisti k ti vzame ful cajta ga enostavno pol izklopiš :)

je pa tud možno da bo treba particijo "skalibrirat"..če imaš WD diske bo WDAlign od Acronisa super programček :)

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

FishFreak je izjavil:

je pa tud možno da bo treba particijo "skalibrirat"..

Win7 zna to sam. Seveda če je bila frišna inštalacija in vse particije pobrisane.

Aha hvala, bom probal ta program:) Imam tudi izkušnje z wdalign, ki mi je cel disk uničil tako da sem izgubil skoraj vse podatke, ki sem jih imel, hvalabogu za backup :/.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dadooo ()

Align particije je potreben, ko so diski formatirani še pod XP. Menda je na začetek rezervirane particije natlačil 63 sektorjev, dolžina clustra je pa 64.
Več je lepo opisano na MSDN, čisto na dnu so sličice.
Moram pa priznati, da nisem nikoli pomislil na to, da (prejšnji) formati takole razserjejo disk. Pri konfiguracijah RAID in nato particij sem nastavljal optimalne velikosti, to že. Da bi mi pa že v štartu takole format zhebal vso pamet, pa res ne.
Performančno nekaj prinese, ni pa neke drastične wow spremembe. No, razen če je disk na 5k obratih in nasploh počasen. Tako da tveganje izgube podatkov najbrž ne pretehta benefita.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Malajlo..men se je tako obnašal nov disk na frišno sformatiran in naložena 7ica..ugašal se je po minuto in pol do 2..z Wd alignom se je potem stvar uštimala :)

Si imel disk s 4096k sektorji?

Pesimist ::

A se da windows 7 installirati na USB prenosni disk? Torej ne USB Virtual disk za isntalacijo na drugo šaro ampak prav isntstalacija sistema in pogon iz externega USB diska.

Na USB ne, najbrž bi pa lahko naredil image sistema z diska in nato raztegnil na USB. Boot z USBja dela...
A, mogoče tole... http://www.intowindows.com/how-to-insta...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Kaj slovenski windowsi imajo slucajno slovenski speech recognition?

edit: nima

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Hm. Bom probal. Drugace pa Esata bi pa moralo delat?

Mam še eno vprašanje v čem je težava, da mi včasih windows zamrzne pa ne delam nakakršnih zahtevnih opravil.?

Yohan del Sud ::

Tudi sam imam en problomček in sicer glede nepopolnih adminskih pravic.

Zgodba gre nekako tako. Notesnik priznane znamke s predištaliranim win 7 64bit se dela pametnega. Tovarniška inštalacija je pomenil oni kvazi apple desktop, sam pa sem hotel originalnega. V nastavitvah sem izklapljal vse možno in najbrž še kaj preveč izklopil. V glavnem, sedaj zadeva ne pusti skoraj nič inštalirat, če pa že, ne pusti do tiste lokacije, ali pa ne pusti nič štartat od tam (češ da nimam admin pravic). Še celo če nastavim novo namizje ob naslednjem štartu izgine. Pravice imam normalno nastavljene adminske, v Control Panelu imam dostop do vsega. Naredil sem še celo en ločen račun in mu nastavil admin pravice, pa so problemi podobni. Kje hudirja izklopim to uberadminsko teženje?
www.strancar.com

Yohan del Sud je izjavil:

Tudi sam imam en problomček in sicer glede nepopolnih adminskih pravic.

Zgodba gre nekako tako. Notesnik priznane znamke s predištaliranim win 7 64bit se dela pametnega. Tovarniška inštalacija je pomenil oni kvazi apple desktop, sam pa sem hotel originalnega. V nastavitvah sem izklapljal vse možno in najbrž še kaj preveč izklopil. V glavnem, sedaj zadeva ne pusti skoraj nič inštalirat, če pa že, ne pusti do tiste lokacije, ali pa ne pusti nič štartat od tam (češ da nimam admin pravic). Še celo če nastavim novo namizje ob naslednjem štartu izgine. Pravice imam normalno nastavljene adminske, v Control Panelu imam dostop do vsega. Naredil sem še celo en ločen račun in mu nastavil admin pravice, pa so problemi podobni. Kje hudirja izklopim to uberadminsko teženje?

Po vsej verjetnosti si vse skupaj tako zapletel da bo problem odplesti :)

JAZ bi se lotil takole:

najprej aktiviral "pravega" administratorja, kjer nato opravljaš vse administrativne zadeve (nameščanje programov, posegi v sistem). Deluje na vseh W7 od HomePremium dalje:

--> z admin privilegiji zaženeš cmd.exe in vtipkaš:

net user administrator /active:yes
net user administrator mojegeslo

Nato se odjaviš in prijaviš kot administrator/mojegeslo (mojegeslo seveda poljubno nastaviš)

Tu ustvariš novega uporabnika (nov profil) in na katerega nato preneseš datoteke s svojega starega profila.

V kolikor nisi spremenil nastavitev za default uporabnika bi moral bit nov profil OK. Povdarjam, odvisno od tvojih posegov.

& pomagalo bi če razložiš, kaj si mislil z "Tovarniška inštalacija je pomenil oni kvazi apple desktop, sam pa sem hotel originalnega.".

Lp,
b.

Dell W7

Dell W7

Tak ja sprva izgledalo, z nekim dokom na vrhu, žal nisem našel večje slike.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Dodatek -- kje/kako izklopiti UAC:

v.1 -- http://www.howtogeek.com/howto/windows-...

v.2 -- http://windows.microsoft.com/en-US/wind...

in tako naprej :)

EDIT: vidim, najbrž neka zadeva od (predvidevam) proizvajalca. Sony ima nekaj podobnega a tam ni problema z onemogočanjem/odstranitvijo. Jaz bi gledal med nameščenimi programi in nekaj, kar ima v imenu Dell :)

Zgodovina sprememb…

Thnx, tole mislim da sem rabil ja, sem slišal za zadevo, pa je nisem vedel kje iskat. Slika popravljena.
www.strancar.com

alex401 ::

namizje

- po posodobitvah W7 se okvirji oken pri premiku prikazujejo v prazni obliki ( samo kot ovir). Kako to urediti ??

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

alex401 je izjavil:

- po posodobitvah W7 se okvirji oken pri premiku prikazujejo v prazni obliki ( samo kot ovir). Kako to urediti ??

1. Pritisni windows tipko + R 
2. V okno vtipkaš "systempropertiesadvanced" in stisneš OK.
3. Greš na "Performance" --> "Settings"
4. Dodaš kljukico pri "Show window contents while dragging"
5. Potrdiš

Ustrezno prevedi, jaz mam angleško sedmico :)

Zgodovina sprememb…

alex401 ::

THNX. Uspelo, uredil takoj.

ales400 ::

Kako naj razširim sistemsko particijo C, brez izgube podatkov? Izbrisal sem eno particijo in sedaj imam ogromno nedodeljenega prostora, ki ga želim dodati k sistemski particiji..

V nadzorni plošči / Upravljanje diskov; mi na sistemski particiji ne gre desni klik in razširi.. Probal sem že z Easus partition masterjem, pa tudi ne gre.. Prosim za pomoč :)

Moje particije:

Uporabljam Win7
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ales400 ()

Prazen (nedodeljen) prostor mora biti zraven sistemske particije, če jo želiš razširiti.

Premakni podatke iz druge in tretje particije na nek drug disk, pobriši ti dve particiji, razširi sistemsko in ponovno ustvari dve dodatni particiji (nato premakni podatke nazaj).

(Še bolje pa je če kar pustiš zgolj eno particijo.)
-------------

Če drugega diska nimaš, potem ustvari particijo v nedodeljenem prostoru in premakni podatke iz druge particije (tiste, ki je zraven sistemske part.) nato jo izbriši in povečaj sistemsko.

V primeru da je nedodeljenega prostora premalo pa boš moral precej žonglirati s podatki in povečevanjem ter pomanjševanjem particij - ne priporočam (raje poglej koliko stanejo trdi diski in kupi najcenejšega).

ales400 ::

Hvala za to razlago, s tem žongliranjem podatkov je kar precej dela ja :) Potem je boljše da formatiram C, združim particiji in znova namestim Win7 (hitreje opravljeno).. Sem mislil (upal), da gre s kakim programom enostavneje to :)
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

Ne vem če boš lahko med namestitvijo združil prvo in drugo particijo
(pazi, da si ne nakoplješ nepotrebnega dela).

Morda bi bilo lažje če nekatere podatke prestaviš iz sistemske particije in jih nato vpneš nazaj vanjo (glej vnose višje na tej strani).
««
52 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490464590 (30271) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728679 (23799) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376602 (6207) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8727173 (23928) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9918189 (15583) jest10

Več podobnih tem