» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
37 / 79
»»

jack7 ::

geforce 8800 GTS 512
intel core 2 quad Q6600 2,4
4gb rama

in NEDELA!

ZGI: mu dela MP al sam SP'??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jack7 ()

d0c70r ::

nevem, če ste že govorili o igrah na windows7, ker je okoli 1800 odgovorov in nisem prebral cele debate, zato me zanima, če se splača dat na pc 7ko al rajš pustim xp?

(predvsem zaradi igric)

bluefish ::

Jah, odvisno od računalnika.

jack7 ::

am bluefish mi lahko ti poves resitev za problem???

Ej, odkrito povedano se mi ne sanja.

c00L3r ::

janvaljavec načeloma delujejo vse ne preveč stare igre. V 99% primerov je tako, da vse igre, ki delujejo na Visti, delujejo tudi na Windows 7. Ker pa je Vista zunaj že skoraj 3 leta, bo večina iger delovalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c00L3r ()

roberto111 ::

Sem še enkrat instaliral program Error repair pro. Ta je našel kar nekaj napak, zato sem spet dal vse popraviti.
Po ponovnem zagonu pa, kot sem omenil, ne dela modem.
Ko zaženem program za brezžični modem, mi javi:
Exception Exception in module DLL_NETCARD_R.DLL at 0004C22F

ko kliknme OK, pa še to:

Acces violation at adress 0054B726 in module "UIMain.exe"
Read of adress 000002EC.

Potem pomaga le obnovitev sistema.

Probaj tole kar je naredil osebek tukaj:
http://episteme.arstechnica.com/eve/for...

-- vključi "compatibility" in poročaj :)

Sem probal to, kar je na tistem linku, vendar je isto sranje. Tako, da kompatibiliti ne pomaga.
Prav tako, če izklopim private browsing v FF in nastavim, da hrani history le za 5 dni, je še vedno problem z odpiranjem menijev in z zablokiranim win. explorerjem.
Pravzaprav se je pojavil še en problem. Namreč z odpiranjem start menija.
Ko hočem odpreti meni start, se ta odpre le delno. Odpre se le zgornja polovica seznama ( okrog polovice), torej tudi brez gumba "shutdown".
Zato moram odpreti process explorer program in tam izklopiti računalnik.

Spomnim se, da sem imel podobne probleme z menijem start v Visti, vendar sem Win7 le nadgradil. torej nisem formatiral diska. Zdaj ne vem, če bi lahko problem ostal od viste ? Čeprav je bil pol leta mir s težavami in je win7 deloval v redu.

solatko ::

Error repair je za W7 še v povojih, tako, da ti je lahko pobrisal tudi kaj uporabnega, počakaj na novo verzijo.

waters ::

Mene nekaj zanima: Kako nastaviti, da mi določen program vedno odpre kot aministrator. Gre za ACDsee, saj mi noče preimenovat več slik hkrati, če ga ne zaženem kot administrator.

Program (katerega bi hotel zaganjati kot administrator) desna miška, lastnosti, združljivost - kljukico na zaženi ta program kot skrbnik.

hato ::

Živjo imam laptop HP 6820s in odkar sem naložil windows 7 imam eno težavo. Ko gledam film (divx) v vlc playerju ali gom player ali windows media player, v vseh naletim na enako težavo. Film cel čas rahlo šteka, takoj ko pa začenm premikati miško pa deluje normalno. Ko neham premikati miško pa film spet začne štekati. A mogoče kdo ve kako bi se to dalo odpravit (brez da skos premikam miško), pa sem že nalagal različne kodeke pa ni nič boljše. Na HP strani pa še ni gonilnikov za windows 7

Hvala

lopov ::

Danes sem se končno srečal s problemom, kako nastaviti dostop do Win7 računalnika in diskov s tem, da je na vseh računalnikih isto uporabniško ime in geslo. Prenehale so mi delati skripte za robocopy, nisem mogel do diskov (c$ share) in podobno. Testiral sem z XP, w2kc, visto in win7.

Izkazalo se je, da je "vir vsega zla" homegroup nastavitev. Tkle ... Network and sharing center, čisto spodaj je možnost "choose homegroup and sharing options". Tu je spet spodaj možnost "change advanced sharing settings" in nato spet čisto na dnu "homegroup connections". Privzeto je nastavljeno "allow windows to manage homegroup connections (recomended)". Spreminjal sem home profile, public sem pustil tako kot je (te nastavitve tam tako ni :) To je v Win7 okolju najbrž čisto OK (sem sprobal in po vnosu gesla je zadeva delala BP), v mešanem okolju pa kot že rečeno, ne dela tko kot dosedaj.

Ko se to prestavi na "use user accounts and passwords to connect to other computers" se homegroup način izključi, potrebno je ponovno zagnati računalnik in pri ob prijavi se prikaže opozorilo, da homegroup ne deluje pravilno. Klik na "OK" in takoj se lahko preveri, če sedaj deluje dostop do map na računalniku z uporabniškim imenom in geslom, ki je isto na vseh računalnikih v mreži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

MaterVola ::

Mogoče kdo ve, zakaj se mi sredi predvajanja videa ugasne monitor in izklopi zvok? Čeprav imam nastavljeno, da mi monitorja ne izklaplja. To se zgodi po 5 minutah "mirovanja", ko ne tikam tipkovnice ali miške.

Hudo! Gizmodo ma članek za vklop "God mode" v Win7 x86/x64.

Zadeva je čist simpl -- kjerkoli se naredi nov direktorij in nato preimenuje v "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" -- dobesedno.

Spremeni se ikona direktorija in ko se ga odpre, je notri polno "nastavitev".

Več na Gizmodo

PS: Vista x32 dela tudi OK, x64 se menda sesuva ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

ZGI ::

geforce 8800 GTS 512
intel core 2 quad Q6600 2,4
4gb rama

in NEDELA!

ZGI: mu dela MP al sam SP'??

Igra samo MP, za SP ne vem.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

XPSISTEM ::

Imam win7 32bit, na prenosniku fujisimens core2, 2.00 rama 4 g pa en velik kup programov gor!

mal sm razočaran ker zadeva laufa skoz bl počas najbolj težava je v
Zaganjanju sistema!
In tudi explorer se ne odpre takoj kr traja in traja.

Prosm konkretne zadeve (bi mi win 64bit kej pomagal) Oz kaj naj nardim.
Vnaprej hvala lepa!

Poglej kaj vse se ti požene ob zagonu sistema. Morda imaš AV naštiman, da ti pregleda sistem ob zagonu, MSN, Skype, kakšne programe, ki iščejo nove posodobitve......, skratka počisti si sistem.

Stipex ::

A bi se kaj poznala razlika v hitrosti med 64bit in 32bit verzijo Windows 7 na prenosniku z procesorjem Via Nano(1.6GHz,x64)+2GB ddr2 v prid 64bitnega OS?

Ne.

mmmato ::

Instaliral sem win7 z msdnaa licenco in jih aktiviru. A lah nardim nov install z istim keyem?
http://www.turnofftheinternet.com/

Narediš ga lahko, aktivirate pa ga ne moreš. Razen seveda, če prvega deaktiviraš.

fosil ::

Kako pa lahko windowse deaktiviraš?
Tako je!

nof76 ::

Prebral sem polovico postov (za več nimam časa) in nisem zasledil informacije, ki bi mi pomagala!

Pri namestitvi Win7 sem naredil dve particiji in zdaj bi rad imel drugo particijo "podatkovno".

Kako nastavim, da bodo mape "Dokumenti, Slike, Glasba, Video" na novi particiji. Poskusil sem postopek iz XP-jev in ni nikjer opcije poporavljanja mesta datoteke!

Hvala!

LP

Greš v Personal folder (tisti s tvojim imenom, ki je prisotne tudi v Start meniju), tam z desno klikneš na mapo > Properties > Location > Move, poiščeš novo lokacijo in na vprašanja odgovoriš z Yes. To je vse.

fosil ::

Ampak a tak način deaktivacije tudi deaktivira zadevo na MS strežnikih? Torej da lahko potem te winse aktiviraš na drugem računalniku?
Tako je!

Ej, glede tega pa niti nimam pojma. Menda obstaja možnost za dodelitev dodanega ključa, le skrbnika za MSDNAA na tvojem faksu moraš kontaktirati.

borki ::

Imam win 7 64bit pa mi ni delal cod4 problem sem rešil da sem omogočil stereo mix pa mi dela zdaj. Res pa da mi internet dela počasneje kot recimo na xp imam pa kabelski internet probal sem z različnimi optimizerji pa mi ni uspelo vsaj približati rezultatu kot sem ga imel v win xp. Če je kdo imel kaj podobnega pa je rešil naj prosim napiše. Zdaj sem se že lepo navadil na win 7 pa nebi rad šel nazaj na xp. Mrežna kartica integrirana realtek naloženi so zadnji gonilniki vsekako je windows problem ampak ne najdem napake da bi jo odpravil.

jest10 ::

Ej, glede tega pa niti nimam pojma. Menda obstaja možnost za dodelitev dodanega ključa, le skrbnika za MSDNAA na tvojem faksu moraš kontaktirati.

Ne samo da je možnost, še zelo radi dajejo ključe. Prosim za enega dobim tri:P

@bluefish - tako je kot si rekel. TNX

aljaz33 ::

Kako nastavim, da se Windows ob zagonu samodejno poveže z ADSL-om?

odem81 ::

V startup mapo kopiraš bljižnico povezave.

marthenart ::

živjo
mam eno težavo z win7 po inštalaciji dela vse uredu.
imam lcd za monitor in rastegnjeno namizje na tv plazmo zadeva je povezana dvi-hdmi
problem nastane ko izklopim plazmo in začne lcd monitor utripati kot da zana plazmo in jo ne zazna in to dela doler spet ne vklopim plazme.
grafična kartica je nvidia 8600gts
hvala za odgovore

Zamenjaj primarni in sekundarni monitor.

Dinko ::

imam problem z inštalacijo windows 7 ...in sicer:

ko daš v cdrmo boot-cd se začne nalagati win7
1. press any key to boot form CD/DVD
(ok deluje)
2. zriše tisto modro sliko
in zadeva se obesi... ne naredi ni. ne cdrom ne disk ne nič...
kaj bi lahko bilo narobe poizkusil 32 bit in 64 bit

vse je isto

LP
Dinko

Rotaidal ::

Si počakal nekaj minut? Namreč nekaterim, tudi meni je kar nekaj časa kazalo le tisto modro sliko.
Počaj 5 min.

... ali celo 30 minut. Ampak če moraš tolk časa čakat jaz ne bi nalagal, ker bo vedno tako.
Drugače pa preveri BIOS, če je vklopljen ACPI (ne mešat z AHCI).

c00L3r ::

Kot so ti že povedali drugi, počakaj par minut. Sem kolegu nameščal in je sistem rabil 15 min.

Še eno vprašanje!

Imam ustvarjenih več uporabniški računov (dva admina), vendar pri zagonu (ali odjavi) vidim samo zadnjega, ki sem ga uporabljal in uporabniški račun "drug uporabnik", v tega moram nato vpisati in uporabniško ime in geslo! Res pa je, da sem z enim od računov prijavljen v službeno domeno! Kako nastavim, da bodo vedno vidni vsi nastavljeni uporabniški računi?

Hvala in LP!

IIRC je tako obnašanje posledica domene. Bi tudi mene zanimalo :)

T-Majo ::

Čimbolj na kratko; menjam matično, nanovo naložim PC (zarad tega, ker ni hotelo več bootat). Zadeva dela. Čez en dan restartam, mi začne nalagati Win, me avtomatskov vrže na Recovery, čez 10s spet na boot menu. Torej karkoli izberem (Windows 7 ali Recovery) me čez 10s vrže nazaj na boot menu. Ko bootam Win7 DVD in dam recovery mi pa itak napiše select recovery from boot menu. Zgodba se ponovi.

Javi pa napako 00xc0000225.

Ta naj bi bila zarad Hardware spremebe (disk, vodilo?) Sem tudi poskusil spremeniti, efekt enak.

erzy ::

Lep pozdrav.

Moj kolega ima sledeč problem. Javi mu neko napako glede IP-ja.

Uporablja pa simobilov modem (USB ključ ) like mobitelov instant internet. Je imel kdo podobne napake? Hvala za nasvete. Lp.

Spodaj pa še link, screen kjer javi napako.

Intel Core2Duo E8500 3,17GHz, ASUS P5Q Pro,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: erzy ()

Naj v konzolo vtipka "ipconfig /all" in pejsta kaj javi (konzola = command prompt = start -> cmd.exe).

Najbrž ima določen statičen IP, v mreži pa računalo z enakim IP že obstaja. Lahko se zgodi tudi pri dinamičnem IP, kar pa reši z ukazom "ipconfig /renew" ali pa če izklopi in ponovno vklopi problematično mrežno kartico.

jizzer ::

http://www.google.si/search?hl=sl&sourc...

Moj key ima 3 aktivacije (zdaj 2 ker je ena uporabljena na mojem compu)...Če bom deaktiviral...Bom imel 3 aktivacije?...in bi formatiral win 7 bi nato porabil še eno aktivacijo ali bi bila spet 2?

mktech ::

Vprasanje:
Ko sem v WinXP odstranil zunanji disk (wd passport2) prek "Safe remove" je win disk ne samo unmonutal ampak tudi zaustavil - disk se je dejansko nehal vrtet. Pri Win7 se to ne zgodi vec - disk unmounta, napise, da ga lahko varno odstranim, disk se pa se kar naprej in naprej vrti.. Je se kdo opazil to?
Ne vem ali to skodi disku ali ne - ker, ko ga odklopim, ko je pod vrtljaji ne spusti lepega zvoka :] (pri winxp se je lepo ustavil, neke vrste "soft-stop")

Ja, to je normalen pojav pri Visti in 7.

roginc ::

Lep pozdrav imam problem z igro Warcraft 3 ki mi jo noče normalno delovati na Windows 7, se mi zamo zažene proces in spremeni resolucija in obrobe na zaslonu imam črne ampak aplikacija nezačne delovati. Imam pa HP 6830s, Widesreen.Imam tudi najnovejši patch 1.24C ki naj bi podpiral Windows 7 in tudi najnovejše ATI gonilnike a mi lahko prosim kdo kako pomaga?

Kaj pa zagon s Comaptiblity Mode (recimo XP) - klikneš z desno na program in v jezičku Compatibility ustrezno nastaviš?

roginc ::

tud nedela sam resolucijo mi spremeni pa programa nezažene sam v opravilni vrstici je sem že po angleških forumih gledal in imajo nekateri tudi takšno težavo ampak nevem kako bi jo odpravil

««
37 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449791 (15472) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727874 (22994) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726298 (23053) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917535 (14929) jest10

Več podobnih tem