» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
38 / 79
»»

roginc ::

tole pa se mi zdi da še nism čakaj bom poskusih hvala ker se trudiš!

drugače pa to nedeluje neki so problemi z resolucijo kr mi jo spremeni ampak na visti je vse delovalo normalno
[url=http://www.shrani.si/?39/Z1/SMwPsbK/1/1...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roginc ()

Ampak tole nedeluje žal:( problemi so nekaj z resolucijo pomoje v visti je pa normalno delalo glej sem naredil sliko kak mi naredi

bluefish ::

Hm, sem gledal še druge teme, pa res ni nič pametnega (ponekod recimo omenjajo ročno nastavljanje resolucije preko registra, vendar se jim igra vsaj zažene in ne stoji pri miri tako kot pri tebi).
Ne vem, malo še poskusi iskati z googlom in preveri tudi linke v samih temah, če bo kaj uporabnega.
Bi bilo pa fino, če bi se tukaj oglasil kdo, ki morda igro uspešno igra.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

ja finta je da pri registru k nastavljajo VIDEO mapo ampak pri meni te mape ni in sem gledal na googlu in tudi nekateri nimajo te mape tko da nimam pojma kako bi to porihtal:S ni mi jasno kako bi v registru da bi na kakšen način dodal video o tem sm tud neki bral sam nimam pojma popravic povedan:)

lopov ::

Vprasanje:
Ko sem v WinXP odstranil zunanji disk (wd passport2) prek "Safe remove" je win disk ne samo unmonutal ampak tudi zaustavil - disk se je dejansko nehal vrtet. Pri Win7 se to ne zgodi vec - disk unmounta, napise, da ga lahko varno odstranim, disk se pa se kar naprej in naprej vrti.. Je se kdo opazil to?
Ne vem ali to skodi disku ali ne - ker, ko ga odklopim, ko je pod vrtljaji ne spusti lepega zvoka :] (pri winxp se je lepo ustavil, neke vrste "soft-stop")

Lahko poskusiš s "Hotswap!". Preveri podprte kontrolerje, a jaz dosdaj še nisem imel težav. Kolegu sem to namestil na laptop, da lahko med delovanjem zamenja notranji DVD z dodatnim diskom.

EDIT: zgleda, da se ne bo nič spremenilo. Iz readme:

Why the drive doesn't spin-down after the drive is removed?
HotSwap! sends ATA standby command to the device through ATA pass through I/O request. However, there are requirements to get ATA pass through I/O request to work.
* ATA pass through I/O request is available in Windows XP Service Pack 2, Windows XP x64 Edition, Windows Server 2003 and later.
* ATA pass through I/O request is available only for IDE miniport driver like Windows inbox ATA/ATAPI drivers atapi.sys and msahci.sys but not SCSI miniport driver used by the most 3rd party storage driver.
* The drive has to support ATA standby command.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Spc ::

Jaz imam tudi vprašanje.
Kolega si je inštaliral testne (trial) Windows 7 iz microsoftove strani, da zadevo stestira.
Našel je vse gonilnike za svoj notebook in tako mu delujejo vse naprave, ki jih uporablja.

Sedaj pa mi ni jasno zakaj mu IE8, ko downloada bilokateri file uporablja 80% celotnega processorja.
Ima pa Turion X2 TL-60 2.0GHz (Dual Core).

Se to komu dogaja ?

8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

jan01 ::

Kater antivirus ima?

Brez vsega.
Clean Win7 install + driverji.

jan01 ::

win7 ima windows defender. Začasno disabliraj

BAJZI ::

Ajoj, prišel do 8 strani, porabil za to celo dopoldne pa še nič našel - obupal!
Stvar pa je sledeča;
Hčerka je kupila prenosnik (v Hofferju) zraven pa dobila sedmico, ki je pa tudi že bila inštalirana.
No, taisto sedmico sem si na PC potem naložil še jaz.
Vse funkcionira imam pa en problem!
Ko je računalnik prižgan in ga nihče ne uporablja - zmrzne....
Miška sicer funkcionira, ko pa klikneš na eno od ikon tud ta ne kaže več življenja. Čez par minut nato oživi, ne pa vedno in moram resetirat.
Če pustim odprto int. stran deluje normalno.

Še to! kako izboljšati učinkovitost delovanja grafike?
[img]http://www4.slikomat.com/09/0117/qco-ui...
Na pomoč!
Ne vedel bi, kako se v strup preobrača vse , kar si človek slatkega obeta!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BAJZI ()

fosil ::

Verjetno se zgodi neka napaka ko hoče računalnik preklopit v standby, ali pa zaradi varčevanja z energijo izklopit kakšno komponento.
Tako je!

System ::

Zanima me kaj naj namestim na ta računalnik.

XP

ali

Win 7

Specifikacije:

Intel Core 2 Duo 2,33Ghz E6550
GeForce 8600GT
2Gb RAM

axee ::

Imaš morda možnost odšteti kakšnih 10EUR in dodati kakšen giga rama? Drugače pa vsekakor Windows 7.

k4vz0024 ::

Kako naresti ikono za system restore?

Glupo, sam deluje -- naredi bližnjico za "god mode".
Odpri, poišči kar želiš in nato samo desni klik da odpre meni, kjer imaš na izbiro "open" ali "create shortcut" --> naredi ga na desktop.

Morda se da še kako drugače, a tole mi je vzelo najmanj časa + vse je na kupu, hehe ...

Itak so pa to že sedaj bližnjice, zbrane na enem mestu ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Tako ne gre, kot praviš. Gre pa tako da povlečeš na namizje.

Kako pa se uvozi barvno shemo v Win 7?
V Xp se gre Display -> Themse - Browse.

win7 ima windows defender. Začasno disabliraj

Sem sprobaj že to pa tudi ostaja enak problem.

Jst ::

Kako je z Bluetoothom in W7x64? Jaz sem navajen na delovanje iz XPjev in Linuxa, kjer je podobno.

Tu se pa ne znajdem NIČ.

Pod Devices and Printers ga sicer vidim, a da bi sparil kakšno napravo... dream on. Razen če uporabim namenski software, recimo PC Suite za Nokio, ki ima svoj connection manager.

jaz pa tega bloata od nokie ne rabim. Sicer pa rabim tudi druge naprave ne samo telefon. Recimo Bluetooth slušalko z mikrofonom, ki bi jo uporabljal za chat (recimo skype, razne igre,....).

In ne znam spariti Bluetooth USB Ključek in ostale naprave v w7 64bit.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Mavrik ::

Kak ti je uspelo zgrešit "Add a device" gumbek na vrhu "Devices and Printers" okna? :)
The truth is rarely pure and never simple.

Najprej pa v osnovne nastavitve (desni klik na BT ikoni v trayu) in kljukico pri "allow devices to discover computer" oz. "turn discovery on".

krentam ::

Evo mam eno vprašanje..zakaj mi IE8 crasha oziroma mi dostkat napiše de se mora zapreti (nimam nobenih virusov komp skenam z loarisom ter avgjem vsak dan) tako da nevem kaj bi lahko še naredu..bom probov program error repair ki pa pomoje ne popravi zadeve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krentam ()

Živjo! In...mi je uspelo! Torej, naložil sem zadne SATA gonilnike za mojo matično (cdburnerxp ni zaznal pečice), v BIOS-u imam nastavljen AHCI. Dobim BSOD (0x0000007b). To napako sem že velikokrat videl in brez težav popravil, problem je ta, da mi pri meni ne uspe! :)
Dosedanji poskusi:

-v BIOS-u nastavil na IDE (namesto AHCI), vse od enhanced do compatibility mode; sistem še vedno ne bootne
-safe mode (vse možne variante variante), ne dela ne pod AHCI, ne pod IDE mode
-system restore (poskusil sem 3x, nikoli ne odpravi težave)

Nikakor ne pridem v windowse na nikakršen način, da bi (izgleda da) driver odstranil.

Kakršne koli ideje, kako priti do windows-ov?

Enterprise ::

Živjo!
Ob zagonu sistema Windows 7 mi vedno napiše nova naprava najdena, potem pa da ni uspešno nameščena. Gre se za "Eset Personal Firewall Miniport #691". Problem je da je zadeva malo nadležna, pa tudi opočasni sistem na zagonu ... Rešitev?

bluefish ::

Odstrani NOD AV in uporabljaj kaj boljšega.

Odstrani NOD AV in uporabljaj kaj boljšega.

:))

Resno, kaj vam preprečuje da za domačo rabo ne namestite Microsoft Security Essentials?

Brezplačno, za doma več kot dovolj dobro + dodatni bonus je, da onemogoči defenderja (ga nadomesti).

fosil ::

Resno, kaj vam preprečuje da za domačo rabo ne namestite Microsoft Security Essentials?

Kar veliko ljudem preprečujejo piratski windowsi ;)
Sicer pa je prišel ven nov avast, ki je tudi brezplačen, ravno tako kot avira.
Tako je!

grofsi ::

@music95
Ojla, imel isto težavo in se je znebil tako, da sem v device managerju odstranil "Eset Personal Firewall Miniport" - tam kjer je bil klicaj. Sedaj deluje bp. :D

Kar veliko ljudem preprečujejo piratski windowsi ;)
Sicer pa je prišel ven nov avast, ki je tudi brezplačen, ravno tako kot avira.

Če ti čisto iskreno povem mi je MSE deloval na vseh piratskih verzijah windowsov (vse od xp, viste in win 7) :))

Enterprise ::

@grofsi: hvala!

wooted ::

meni je vse .exe pobrisal

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wooted ()

solatko ::

wooted - Tiste, v katerih si imel trojanca ali kakšno podobno nesnago.

wooted ::

ma microsoft je še svojim programom vse pobrisu..

samosmart ::

Pozdravljeni,

meni zmeraj ob zagonu ali pri ctrl+alt+del, vrže okno
v katerem izpiše, da manjka winbio.dll,
ker pa ga nikjer nikakor ne najdem bi prosil za pomoč...

Hvala

Dzombic ::

Imam eno vprašanje naložil sem WIN7 vse je delovalo normalno nakar ne morem odpreti my computer v opravilno vrstico mi sicer vrze kaj mam odprto ampak ne morem tega pricarat na zaslon vse ostalo normalno odpiram, ma kdo kaksno idejo -' ?

Je ze urejeno hvala.....za nic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dzombic ()

jest10 ::

Kaj pa če bi povedal še ostalim kaj si naredil

toma168 ::

Ok js mam eno težavo z windows 7 in cod2... zdej nevem če je problem v računalniku ker je dokaj zmogljiv.. pa tudi prej prej na visti nisn mel težav.. tak da zdaj more bit ena fora v windows7.. cod2 ne morm igrat normalno ker lagga ping pa kr narašča... na speedtestu imam pa ping normalno 59.

lp

Imam eno vprašanje naložil sem WIN7 vse je delovalo normalno nakar ne morem odpreti my computer v opravilno vrstico mi sicer vrze kaj mam odprto ampak ne morem tega pricarat na zaslon vse ostalo normalno odpiram, ma kdo kaksno idejo -' ?

Je ze urejeno hvala.....za nic

"my computer" je del windows explorerja, ki ima svojo ikono (mapa). Posamezne mape oz direktorije (kot npr my computer) ne moreš pin-nat na taskbar, lahko pa ga prilepiš v jumplist (desni klik na ikono).

LP

Sportmania ::

Zanima me kako se pri W7 nastavi wmp, da predvaja sube, ker meni jih ne pa sem nastavil?

Z dvd-jev ali pri kakšnih drugih formatih (srt podnapisi) ?

Na compu mam film pa dodam podnapise pa tud omogočil sm jih pa ne predvaja?
xvid, dvix navadni filmi .srt ja

Zakaj potem uporabljaš wmp, ki ne zna skoraj nič? Izbriši vse kodeke ter si snami kakšen VLC player, ali pa Media Player Classic Home Cinema.

Ja ravno zato, ker hočem imeti čimbolj prazen rač. pa enkrat mi je že delovalo normalno sedaj pa kar ni podnapisov sem mislil, da poznate kako elegantno rešitev pa ne.

Ravno zaradi "praznega" ali "čistega" računalnika se najbolj svetujejo programi, ki imajo vgravirane že vse kodeke, tako da naložiš samo program in imaš kompletno rešitev. Namesti si VLC (primeren za večino ljudi), čisto majhen, hiter in nepožrešen. Ravno pravšnji za "čist" računalnik.

Aja pa da bom odgovoril na tvoje vprašanje, kokr jst vem potrebuješ directvobsub instaliran na računalniku. Raje pa se izogni komplikacijam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

allex ::

jest mam pa eno čudno težavo, sicer sem prepričan da je kdo s še hujšo, ampak...
valda f*cking permissions, uglavnem na SYS drive-u sem dal administratorjem, userjem in sistemu vsem "full control", ki se prenesejo na vse child objekte, ostale pa sem vse izbrisal.

scena je, da imam poleg sebe administratorja še drug user account, kjer bi na vsak način rad omejil dostop do SYS drive-a, tako za brskanje, kot za vsa sistemska opravila, ob tem da naj bi pač vse delalo normalno (npr. user lahko zažene program, ne more pa ga odinštalirat ter ne more fizično brskat, pisat ipd. po sistemskem pogonu).

Prej ko so bili v permissionih še vsi ostali parametri (authenticated users, owner ipd.) sem user-ju zgolj dodelil parentalno omejitev in je vse delovalo, z navedenimi željenimi omejitvami, sedaj pa, ker sem vsem objektom na SYS dodelil enaka dovoljenja, to ni več mogoče, ker sistem na user accountu deluje ok samo če ima user full control, če pa kakorkoli modificiram, seveda s parentalnimi prenosi, pa zadeva več ne deluje oz. se pojavlja polno napak.

kakšen komentar oz. rešitev?
iskal sem po netu, pa se jih nekako ponastavit NE DA(!!!)
struggling with abundancy of computer power

fr!Xy ::

LP!
Imam problemček ki me malo živcira in sicer ko zaženem računalnik se win7 hitro naloži ampak potem mi piše pozdravno geslo (Welcome), kar precej dolgo (2-3min), sumil sem da težavo delajo startup programi ampak jih ne. To se mi je začelo dogajati kašen teden nazaj torej se ne dogja skos. Mogoče kdo ve kaj je lahko problem?

CaqKa ::

na novo imam asus 1201N z win7 prednameščenimi.
ko sem zaprl pokrov je šel v standby, kar mi je normalno...
nakar sem ugotovil da če ga dlje časa pustim gre v shutdown (baterija še vedno dovolj polna).
sem šel malo skozi nastavitve glede tega in vse kar najdem je da lahko nastaviš "mirovanje" za po določenem številu minut... ampak če je mirovanje kot predvidevam hibernation, bi morali vsi programi ostat tam kjer so, ampak se izklopijo, torej gre v shutdown...

zanima me kje sem spregledal kako nastavitev?

sloxl8 ::

Imam problem z Win 7 Home Premium.

Ob zagonu se priključi več mrežnih diskov, ki so sicer v omrežju vidni prek fiksnega IP-ja. Ko gre Win 7 v standby (ne v hibernacijo), se včasih zgodi, da jih po prebuditvi ne najde več. Tudi pinga ne vrne.

Kaj je vzrok problemu?

EDIT: Mrežni diski so priključeni prek SAMBE oz. na strežniku, kjer so mapirani imeniki, teče SAMBA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sloxl8 ()

Mavrik: V Device Managerju piše, da bluetooth device is working properly, Add Device ne najde nič. Nokia Ovi Suite pravi, da nimam Bluetootha. Bluetooth ikone, kot jo imam na prenosniku, če laufam XPje, nimam.

Dongle pa je MSI StarKey 2.0.

CaqKa: Pojdi v cmd v admin načinu in si poglej opcije za ukaz: "powercfg /?"
««
38 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449806 (15487) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727874 (22994) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726298 (23053) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917535 (14929) jest10

Več podobnih tem