» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
36 / 79
»»

mice12 ::

solatko: to se mi skos dogaja ko imam nek seznam, tudi v winrarju. prosim rešitev

bluefish ::

Se praiv odločam se da bi naložil windows 7 na moj računalnik. Trenutno imam windows xp sp3 32bit...

Imam 1.25GB rama, procesor 2.1GHZ....

Bi windows 7 delal na tem računalniku bolje kot xp? In če katerega bi priporočali 32bit ali 64bit??

LP
Lahko namestiš, samo neke hude razlike ne bo.

solatko ::

Poizkusi s čistim instalom iz boot-a, ne iz windows-a.

pajkec ::

zdravo...

Ko hočem ustvariti datoteko v C:\windows mapi lahko ustvarim samo mapo (ne pa kakšne druge datoteke)
Mislim da je problem z pravicami ker če datoteko kopiram od nekje drugje, potrdim dovoljenje in datoteka se prekopira....
Če kliknem v mapi C:\windows desno tipko->lastnosti->varnost->uredi, nimam pravic, da bi obkljukal "poln nadzor"...
čudno ker je to edini account na win7 tako da naj bi bil administrator... xD
(Imam še dualboot ubuntu kar pa mislim da nima nobene veze s tem...)

kakšna ideja kaj lahko naredim???

Pesimist ::

Ni mi jasno zakaj MS ne vgradi ene meni najbolj uporabnih funkcij z Gnoma in ostalih UIjev. Multiple desktops. Sicer zdaj uporabljam Windowspager 0.84 ki je kompatibilni z vsemi verzijami windowsa od XP naprej in tudi deluje solidno ter enostavno kot start up program. VirtualWin pa mi nekak ne uspe tipicne 4 liux ui ikone za desktop naret. Mogoce ni kompatibilno z 7ko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Toomy ::

Fantje rabim pomoč. Prej sem mel visto ultimate64x, zdaj sem pa namestil windows7. Dela vse super in lepo ampak ko bi pa moral rač ugasnit pa ne ugasne. Monitor normalno ugasne, tudi disk mislim da spi, ampak ostalo pa še vedno laufa. Ni mi nič jasno zakaj se celoten sistem ne ugasne. Poskusil sem ponovno naložit pa nič. Sicer imam na disku dve particiji. Eno za winse drugo za ostale stvari. Sem naredil format viste in normalno naložil sedmico. Kaj bi še poskusil ?

Nastavitve porabe - verjetno imaš nastavljeno na spanje ali mirovanje, kadar pritisneš izklop.

ni to

Imaš travniško verzijo?

axee ::

Fantje rabim pomoč. Prej sem mel visto ultimate64x, zdaj sem pa namestil windows7. Dela vse super in lepo ampak ko bi pa moral rač ugasnit pa ne ugasne. Monitor normalno ugasne, tudi disk mislim da spi, ampak ostalo pa še vedno laufa. Ni mi nič jasno zakaj se celoten sistem ne ugasne. Poskusil sem ponovno naložit pa nič. Sicer imam na disku dve particiji. Eno za winse drugo za ostale stvari. Sem naredil format viste in normalno naložil sedmico. Kaj bi še poskusil ?

A to ko daš na sleep ali ko daš shut down. Ker opisal si toočno tako, da daš na sleep in je ACPI sleep v Bios-u nastavljen na S1, najdi to nastavitev v bios-u in nastavi na S3.

tudi travnik ni, mogoče sem narobe opisal ampak sem mislil shut down. menda bo problem v gonilnikih, ker druga nevem kaj bi blo.

axee ::

Potem pa je gotovo problem v gonilnikih za čipset.

Brudol ::

Pozdravljeni !

Že kar nekaj časa imam naložen Windows 7 Pro 64bit (sem snel iz MSDNAA) in explorer.exe se mi vsake toliko sesuva. Najraje ko praznim koš, ustvarjam kake mape al pa jih hočem preimenovat. Včeri sem rabil 5 minut in 15 crashu da sem naredu in poimenoval mapo. Katastrofa ;( ! Nekje sem že prečital da naj bi biu Firefox kriv pa ne vem po kaki logiki ko ni biu niti zalaufan.

Ma še kdo kake take probleme ?
LP Brudol

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brudol ()

Problem rešen. Hvalabogu sem že mislil da nebom pogruntal. Problem je enak pri vseh platah mojega tipa.

Rešitev:
I had the same problem with P5B-E, and I found the solution in one of the forums. In my case, it was enough to check one of the power management options for IEEE-1394 controller in Device Manager (something like "Allow to turn off this device to save power"). :D

gogi13 ::

Imam problem... Naložil sem Windows 7 in ne morem inštalirad driverjev za grafično kartico (ATI Radeon x1050) oz. naložim jih a mi javi error da nimam te grafične kartice. Plz help...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gogi13 ()

Dr_M ::

Katere driverje pa hoces nalozit? Tocna verzija me zanima.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jack7 ::

imam problem win 7 ultimate 32.bit in je nekaj popačen zvok, kaksna ideja??? oz če se da spremenit kaksne nastavitve??

aja pa opazil sem da je zvok popačen zaradi tega ker sploh nedela 5,1 sistem MEDUSA slisalke ampak samo 2,1 kako naštimam d bo zaznalo se ostale priključke črn ter oranžen ???

lopov ::

@jack - katera plata, kateri drajverji, katera zvočna (če ni integrirana)?

Drugače sem pa s petkom tudi sam prešel na sedmico; visto sem za vsak slučaj obdržal na drugem disku, a dosedaj dela vse kot more (tok-tok).

Enterprise ::

dan :)
želim spremeniti startup sound od win7 delal sem po enih navodilih vse je ql samo še zadnji korak se zapleta ko moram imageres.dll datoteko kopirati v C:\windows\system32 in mi vedno napiše "Za izvedbo tega dejanja potrebujete dovoljenja". Kako se rešit tega?

In zakaj je potreben en zapleten postopek, ko to lahko enostavno narediš preko Control Panel-a?

Jebac18 ::

Problem imam zvočna realtek plata je p5q in mi delata samo dva zvočnika.Prosim za pomoč iz obeh je slišati neko brnenje če se muzika ne vrti imam windows 7
32 bit.

blueFISH: ker se po novem tega ne da več spreminjat . Vse zvoke lahko razen pri startup pa lahlo izberaš al ga predvaja al ne ...

jebac18: imam isto matično. Poskusi potegnit driverje iz asusove uradne strani in šeenkrat naloži.

ne dela stran prosim za link ...sj to je pci-e ane ??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jebac18 ()

ne. V google vtipkaj asus in klikni na prvi zadetek pol izberi asus international site in se ti odpre uradna angleška spletna stran od asusa zgoraj klikneš na products in v pojavnem meniju na motherboards. Potem se ti odpre stran z matičnimi, zgoraj desno imaš search polje vpiši p5q se (oz. model tvoje matične) najdi jo med rezultati iskanja (prepričaj se da je prava ker je p5q veliko modelov .. Načeloma morajo vse delat ampak ok) in ko jo najdeš klikni nanjo se ti odpre stran iz njo klikneš gumb download najdes operacijski sistem in potegneš željene driverje (audio)... Programska oprema kot naprimer express gate še ni na voljo ampak jo lahko potegneš za xp in nato v 7 naložiš v združljivostnem načinu. Sporoči če ti po delal.

ali je mozno d mi ne dela zaradi googl croma

ne.

Pred časom sem v tej temi spraševal glede klasičnega start menija, kot je poznan v XP.
Zadeva s spreminjanjem registra ne "špila", se je pa kakšen teden nazaj pojavil članek o dodatku "ClassicShell", kateri nedestrukticno omogoči ravno to.

Več na naslovu http://www.howtogeek.com/howto/7847/cla...

Domača stran programa na Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/classic...

Program je brezplačen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Imam problem... Naložil sem Windows 7 in ne morem inštalirad driverjev za grafično kartico (ATI Radeon x1050) oz. naložim jih a mi javi error da nimam te grafične kartice. Plz help...

Se vedno nisem uspel resit tega problema...

Se vedno nisem uspel resit tega problema...

Če bi prej poskusil s kakšnim programom za analizo račanalnika, everest, sandra, siw ... in sporočil, kaj oni najdejo?

Znaš pogledat v upravitelju naprav za neznanimi napravami in izpisati njihov ID?

Najuporabnejša bližnjica "ever" v windows ---> ctrl + alt + n

Matr so dolg rabil ...

@ Jebac18: Ti dela zdaj?

Sm potegnu ta program in je blo neki že z driverjem od matičen (SiS VGA driver Xminator II ver:3.54) narobe, pa sm ga hotu inštalirat na novo pa mi je spet rekl da ne zazna naprave...

roberto111 ::

Imam težavo z Windows explorerjem pri Win7.

Pogosto se dogaja, da ob kliku na desno tipko na miški, da bi se odprl meni, začne samo "mleti".
Torej zablokira.
Šele ob večkratnem kliku na okno, se mi odpre možnost, da restartam ali zaprem windows exlorer.
Windows imam naložen že par mesecev in doslej ni bilo težav. Ta težava pa se pojavlja kakšen mesec.
Poskusil sem z raznimi programi za popravilo registra, vendar mi potem ne dela brezžični internet. Piše, da ima težavo z neko DLL datoteko.

Piše, da ima težavo z neko DLL datoteko.
In to je?
Si poskusil s Cleanerjem?

Ajrina ::

zdravo...

Ko hočem ustvariti datoteko v C:\windows mapi lahko ustvarim samo mapo (ne pa kakšne druge datoteke)
Mislim da je problem z pravicami ker če datoteko kopiram od nekje drugje, potrdim dovoljenje in datoteka se prekopira....
Če kliknem v mapi C:\windows desno tipko->lastnosti->varnost->uredi, nimam pravic, da bi obkljukal "poln nadzor"...
čudno ker je to edini account na win7 tako da naj bi bil administrator... xD
(Imam še dualboot ubuntu kar pa mislim da nima nobene veze s tem...)

kakšna ideja kaj lahko naredim???

sicer je stara stvar, ampak ok.. v nadzorni pod user accouti klikneš advanced na levi in potem pomakneš nivo varnosti za eno raven nižje (administrator lahko spreminja windows datoteke, še vedno pa zahteva potrdilo, ko se hoče kak program naložit). meni je to rešilo problem. prej sem morala za skoraj vsako spreminjanje na c-ju klikat "allow" oz. shift + desni klik in zaženi kot administrator.

Piše, da ima težavo z neko DLL datoteko.
In to je?
Si poskusil s Cleanerjem?

Sem poskusil s cleanerjem.
Po čiščenju se problem še vedno pojavlja. Vendar pa brezžični internet dela brez problemov. Torej ne javlja napake v zvezi z DLL datoteko, kot se to zgodi, če uporabim Error repair register.

Prilimaj, kaj ti javi - sliko ali tekst.
Ne govort o "neki dll datoteki", tko se ne da pomagat :)

Sem še enkrat instaliral program Error repair pro. Ta je našel kar nekaj napak, zato sem spet dal vse popraviti.
Po ponovnem zagonu pa, kot sem omenil, ne dela modem.
Ko zaženem program za brezžični modem, mi javi:
Exception Exception in module DLL_NETCARD_R.DLL at 0004C22F

ko kliknme OK, pa še to:

Acces violation at adress 0054B726 in module "UIMain.exe"
Read of adress 000002EC.

Potem pomaga le obnovitev sistema.

Dodal bi še to, da tudi instaliranje najnovejših gonilnikov za ta mobitelov USB modem, ki so narejeni za Win7, ne reši težave. Kar pomeni, da še vedno javlja tisti dve napaki, opisani zgoraj.

Torej, v čem je problem ?

vander ::

Imam težavo z Windows explorerjem pri Win7.

Pogosto se dogaja, da ob kliku na desno tipko na miški, da bi se odprl meni, začne samo "mleti".
Torej zablokira.
Šele ob večkratnem kliku na okno, se mi odpre možnost, da restartam ali zaprem windows exlorer.
Windows imam naložen že par mesecev in doslej ni bilo težav. Ta težava pa se pojavlja kakšen mesec.
Poskusil sem z raznimi programi za popravilo registra, vendar mi potem ne dela brezžični internet. Piše, da ima težavo z neko DLL datoteko.

Vzrok za sesuvanje win.explorerja je velikokrat Firefox - dovolj je že, če je samo naložen. V nastavitvah izključi "zasebno brskanje" ( meni je to pomagalo), ali pa namesti FF verzijo 3.0.15.

Kje izključim "privatno brskanje" ?

Misliš..Tools - "stop private browsing" ?

Sem še enkrat instaliral program Error repair pro. Ta je našel kar nekaj napak, zato sem spet dal vse popraviti.
Po ponovnem zagonu pa, kot sem omenil, ne dela modem.
Ko zaženem program za brezžični modem, mi javi:
Exception Exception in module DLL_NETCARD_R.DLL at 0004C22F

ko kliknme OK, pa še to:

Acces violation at adress 0054B726 in module "UIMain.exe"
Read of adress 000002EC.

Potem pomaga le obnovitev sistema.

Probaj tole kar je naredil osebek tukaj:
http://episteme.arstechnica.com/eve/for...

-- vključi "compatibility" in poročaj :)

Imam problem ko sem nasnel WIN7 32-bit, se mi zdi da mi intrnet dela počasneje ter imam povišan ping, ter COD2 MP mi pride u igrico,na srver use lepo in prav nato pa črn ekran kaže pa sam uno kolk mas se metkov kompas ipd,
ideje? xD

Hvala,Lp

vander ::

Kje izključim "privatno brskanje" ?

Misliš..Tools - "stop private browsing" ?

Ja
tukaj pa še nekaj več o tem. Z CC cleaner pa previdno, da ne pobrišeš tudi tisto kar potrebuješ.
http://www.sevenforums.com/crashes-debu...

imam eno vprasanje kako naj vem na kerem disku je ker windows ker od takrat ko sem naložil je preteklo že kar nekaj mesecev

Poženi.

A dela komu COD2 normalno na WIN7??

ZGI ::

Jep! Mojemu bratu lepo laufa COD2 na W7 RC1.

Specifikacije mašine
P4 3Ghz @ 3.5Ghz
GF7600GS 256MB
2GB Ram

Edit: Typo
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZGI ()
««
36 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449785 (15466) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727872 (22992) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726297 (23052) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917535 (14929) jest10

Več podobnih tem