» »

Računalnik me provocira...

Računalnik me provocira...

Lynx ::

Pomoč...
Računalnik mi izjavlja da se je po resni napaki obnovil, v igrah mi kr zmrzne, naredi kockaste čudne zaslone, včasih naredi roza barve... Ko izvaja kake procese npr.. ko že pridem do Ctrl+Alt+Del nekam pa dam končaj program pa spet zmrzne... Ne vedno ampak ma 50:50..
So kaki programi za testiranje procesorja, rama, grafične,... Grafične še navit ne smem za par mhz-jev že 3dmark06 zmrzuje pa kaže čudne slike...

Je pa res da sem hotel nekaj z FSB-jem navijat pa se ni hotel bootat pa sem dal nazaj na privzeto.. Pa voltažo sm dal na 1.325V... Imam pa AMD Athlon X2 64 2.6Ghz 5200+, RAM 2x 1GB 667MHZ, Leadtek 9800GT 512MB GDDR3, MSI K9N Neo V3, LC6550 550W..

sandi125 ::

memtest, pa daj v BIOSu na privzete nastavitve

DJ MartiNi ::

Hja...jaz sumim grafično.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

ModriN96 ::

Kle plata, proc in ram nimajo nobene vloge pr pojavljanju telih tvojih kock... Sigurn je problem grafa. Probi dat novejše drajverje če nimaš zadnjih gor. Pol loh da če maš navito, da maš preveč navito in jo zniži.

Drugač pa loh probaš u kermu drugmu kompu pa boš vidu če je res grafa problem al pa kej drucga...

333333 ::

V okvari imaš grafično kartico al pa je kaj z napajalnikom. Ponavadi pa ko se začnejo pojavljati artafakti (napake v sliki) pod 3d obremenitvijo se grafična kartica pregreva.
Spiritual

Problem je takšen... Če mam nove driverje gor crkuje vse... Zdej mam une s CD-ja pa lahko igram normalno Crysis pa ProStreet itd.. Sam nimam možnosti nVidia Physx več...
Mel sem pa najprej v180 driverje, pol v181 pa je vse štekal... Pa koker sm RivoTuner zbrisu je nekok začel delat... Pa navijat ne smem nič ker kr frame-se na sekundo zgubim...
Nwm več ka nj.. Jz sm tut močno začel grafično sumit.. Sam kaj ko se podre včasih v San Andreas v Crysis pa ne...
Ko bo pa na teh driver-jih začela sraje delat pa naj da mimovrste novo... Nimam kaj izgubit razen kakega ali dveh boring dnevov brez kompa...
Probat pa tut ne morem k mam edini PCI-E, foter ma AGP 8x, Brat AGP 4x, mama notebooka...

V okvari imaš grafično kartico al pa je kaj z napajalnikom. Ponavadi pa ko se začnejo pojavljati artafakti (napake v sliki) pod 3d obremenitvijo se grafična kartica pregreva.

Nwm kdaj se pregreva takoj ko prideš v glavni meni igre mafie in kaže artefakte... Pravtako se mi je pri San Andreas igra naložila in zuuup... Zmrzno je CJ...
Napajalnik je nov, lahko pa ga nazaj nesem pa da mi ga menjajo... 10.1.09 sm ga kupo... LC6550 550W...
Lahka pa za foro priklopim 400W nazaj sam mi je že takrat kdaj pa kdaj Unreal Tournamet zmrzno in počakal...

c00L3r ::

grafična crkuje 99%

dzinks63 ::

V biosu daj load defoult. Na novo instaliraj windowse in 100% taprave driverje za tvoj tip grafične kartice in ne kakšne beta verzije. Ko boš imel preverjeno na stock stabilen računalnik, se pa lahko lotiš tudi navijanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

formatiral par dni nazaj, driverji so iz cd-ja ki je zravn prišel...

pomoje pa je tudi grafična fuč.. samo kako če je stara še ne en mesec...

ps. v biosu imam default odkar je začel zezat k sm mislo da bo pol ok..
a kr nč ni blo ok...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lynx ()

c00L3r ::

Moja grafična je bla fuč takoj ko sem jo kupil, pol je šla na servis in sem dobil čez teden dni novo.

odkril napako..
riva tuner se mi je z novimi driverji skregala...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39128798 (12678) erzy
»

Zamrzovanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
271676 (1275) R-H-O
»

Ugašanje računalnika med igranjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
353630 (2697) Bostjan99
»

Zakaj stare igre ne tečejo gladko?

111204 (906) brassi lucca
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

421960 (1323) Mirč

Več podobnih tem