» »

Tujina vs. Slovenija po cenah

Tujina vs. Slovenija po cenah

bajsibajsi ::

Ker imam obcutek, da moja miska Logitch mx518 pocasi pesa in je tudi ze izven triletne garancije, sem se odlocil pogledati za novo misko in naletel na kar nekaj podobnih primerov:
Bigbang, g5 80 evrov vs Redcoon.at, g5 36 evrov. V shox.at je dobavljiva za 32 evrov.

PINki ::

Mr.B ::

Slovenija, jo ne proizvaja ničesar, samo posrednika špila, je pa res, da si vsak vzame 20%...pa se sešteje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Icematxyz ::

pa res, da si vsak vzame 20%


Ali pa 80 %. ;)

Zgodovina sprememb…

bajsibajsi ::

StratOS ::

Solo 49,90 €
hardwareversand.de 35 €

Seveda so cene drugje ceneje, če malce računam na Anglijo glih spletne cene niso nižje od drugod v EU, seveda pa bi lahko poštnina bila manjša kot recimo iz EU.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

JayKay ::

recimo Laptopsdirect . dostava pa ne vem kolko je v SLO.

TgT ::

Nabavil EEE901 Linux iz Anglije, s poštnino plačal 295€ :) V SLO se sploh ne dobi, ali pač, pri Tealu 349€
Hit'N'Run

nobodyelse ::

Heh pred cca. 3 meseci je bila g5 pri solo.si v akciji in je bila 40€ :D. Jaz sem jo kupil takrat in je res TOP miska in sem zelo zelo zadovoljen! Sicer naj bi bila to gamerska miska in jaz ne igram igrc, ampak useeno mi prispara veliko casa pri raznoraznih programih. Recimo ce rocno obrezujes eno fotko v photoshopu, z dobro misko porabis pol manj časa! G5 FTW

wade ::

Slovenija je predraga!

Najbolš pridejo skos američani. Če ne bi blo carine, bi jst vse dražje stvari naroču od tam. Pa še če če carino+poštnino računamo, dostkrat pridemo cenej skoz, kokr bi pa pri nas.
Ravno zdej kupujem monitor in majo tm eno sijajno trgovino od Della, ki prodaja refurbished material ampak to je mislm da sam zato, ker majo pri njih zakon, da če nekdo nekaj naroči in potem vrne, tega ne smejo prodat naprej. Vsi na hardforumu kupujejo tam in so zelo zadovoljeni, sej pravjo da ni razlike med tem in novim, razen v ceni.
Recimo 30" dell: http://outlet.us.dell.com/ARBOnlineSale...
Cena je 749$. Obstajajo kuponi, ki jih ni težko dobit, ki stvar pocenijo za 15%. To znese 636.65$ in če to še v evre prevedem po googlu, to znese 475.75€. Naših cen za kej tazga, bolš da ne veste. Jst bi sicer takoj naročil od tam, tud če mi zaračunajo 20% carine, sam mislm da je iz te trgovine možno naročiti samo v usa. (so zlo skopi glede tega na spletni strani)

Utk ::

Na računalniški monitor boš plačal 20% ddv-ja, to sigurno, carine pa ne.

kmetek ::

in to 20% na ves znesek z ptt itd.....jebat ga tako je.

wade ::

Aja? Škoda to...

Sam najbolj žalostno je pa to, da bi še vedno blo cenej kokr pa pri nas, pa tud če damo 20% na vse skup.
Je pa res, da se pol bolj splača kje v evropi kupt. Gledam anglijo, kjer je mal bedno zarad toka (če kupm adapter, a je to isto, kokr da bi mel naš 2pinski priključek, al je kkšna razlika in je bolš met default 2pinskega?) in pa standard avstrijo, nemčijo.
V slovniji pa pride v poštev sam kkšn mediamarket (za tv, ne za monitor), pa še tuki neki stranke jamrajo zarad garancije.

Gandalfar ::

Za anglijo rabis samo pretvornik. 2 evra vreden kos plastike, in ne posebnega transformatorja.

wade ::

Ja vem, temu se reče adapter po angleško. Zanimal me je samo, če je kkšna razlika če je še to vmes ali ne. Nočem da kej piska, al pa da je stalno vroč, al pa še kkšna dodatna težava.

Boone ::

Nevem zakaj bi piskalo ali se grelo. Sej napetost je ista, samo vtikač je drugačne oblike.

wade ::

Nočem nekih presenečenj, ko bi naročil iz anglije...
Zato rajš vprašam.

JayKay ::

to je to

Senitel ::

Če lahko napajalni kabel zamenjaš niti tega ne rabiš...

Thanatos ::

mi lahko kdo se kaksen link trgovine iz tujine z lepimi cenami nalepi? tista hardwareversand ma nekaj zelo zanimivih stvari, vendar ali posiljajo v slovenijo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

gobelin ::

fantje ne vem zakaj toliko vprašanj, če ta in ta danes pošilja v Slo? seveda vsi pošiljajo, saj smo EU. v precej letih se mi še ni zgodilo, da mi kdo ne bi poslal, če sem mu nakazal denar. saj denar ne smrdi, tako da to je res najmanjši problem. če ni definirano na straneh ali pošiljajo jim pač pošlješ mail. pravi problemi se začnejo, ko nekaj z drugega konca sveta umre in začneš računati koliko te bo stalo, če pošlješ v popravilo. če že imaš voljo in ČAS, lahko kot fizična oseba računaš na nobeno podporo. ko sem poslal v usa krepan laptop sem po 50 dneh nazaj dobil drug laptop, rabljen in brez mojega diska, prazen disk in drug OS. in nimaš kaj. samo sem že prej vedel v kaj se spuščam kot fizična oseba.
tako da dobro premislite, kaj, od kje in za koliko. za nekaj 10 eur se meni definitivno ne izplača več, tudi da bi prihranil npr 100eur pri prenosniku iz tujine, hitro pozabim. drugo pa je, če neke zadeve še ni pri nas ali je eksot in je ne bo. potem ni druge, drag špas kjer pač tvegaš in upaš. punca potem malo moli na večere:)
če gledaš samo koliko boš prihranil v tujini pri nečem, kar prodajajo za vsakim vogalom, te bo enkrat hudo teplo;) mene je že večkrat, da sem skapiral sistem in vse možne postopke (cca 70 nakupov po svetu, 90 v EU).
ps: angleži so zelo prijazni. dokler dela.
in kot pravi Senitel, pri napajalnikih se menja kable(bipolar, tripolar), ne kupuje adapterje. ceneje in ne ubije te pri 30 polnjenju.

kmetek ::

zanimivo vsi ne pošiljajo....eden večjih mindfactory.

delfinus ::

Tole bolj kot ne samo v vednost, kaksno imam izkusnjo z nemskim Poster.DE in ne-posiljanjem v Slovenijo. Sem jim poslal ze vec E-mailov z razlicnih naslovov in jih spraseval za posiljanje v Slovenijo. Ce naredis stojo na trepalnicah ti ne bodo posterjev ali slik poslal v Slovenijo. Posljejo pa brez problema v Afganistan, Bolivijo, Mongolijo, Papuo Novo Gvinejo, Belize, Irak, Armenijo in na Marsalove otoke.

lp, D.

OldSkul ::

Njihovi zaposleni so tipični nefleksibilni birokrati.
SRAMOTA

delfinus ::

Oldskul dober opis, taksna je bila tudi nekako komunikacija. Sem jim razlagal, da je Slovenija ze leta v EU, da imamo celo EUR valuto, smo celo predsedujoci EU (komunikacija je tekla lani pomladi). Vendar se na to pokakajo. Razloga zakaj ne posiljajo v Slovenijo, pa ni. Unfortunately we don't send to Slovenia. Sorry. Pac ne posiljamo.

huelz ::

No, meni dejansko ni jasno zakaj kupovat v tujini, ker drzi ena stvar. Ko/ce se neka stvar v casu garancije pokvari, pomoje razliko v ceni izgubis ze takrat. Neka praksa je, da kupec krije stroske postnine v eno smer, prodajalec pa v drugo. Pa to ni pravilo, sploh pa ne pri fizicnih osebah. Seveda, ce zivis ob meji ali imas to sreco, da si pogost obiskovalec tujine, to niti ne predstavlja problem.

Smiseln je nakup za moje pojme samo in le takrat, ko je izdelek toliko cenejsi, da ti je lahko prakticno vseeno ce crkne takoj. Po principu dva za ceno enega :D

Priznam pa, da vcasih prihaja do nenormalno velikih razlik v ceni. Ampak je to samo posledica neumnosti (neinformiranosti) kupca, ce tako zadevo dejansko kupi. Najvecji fenomen je pa seveda mentaliteta kupcev, ki bi sli na drug konec sveta, da bi dobili neko stvar xy% ceneje (cas in denar, ki ga porabijo za to, pa jasno ne steje nic) :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huelz ()

wade ::

Ja a nimajo izdelki ponavad europske garancije? Vsaj te večje firme, kot so samsung, dell,...?
Se pravi če se men to pokvari, jst enostavno nesem k našemu uradnemu servisu za to firmo in oni popravijo.

huelz ::

Malo morgen. Garancijo uveljavljas pri prodajalcu oz. te prodajalec napoti k uvozniku/servisu, kjer je bilo to nabavljeno.
Seveda, lahko brez problema svojega della neses na uradni servis, ampak bo to izvengarancijsko popravilo, ce nimas dokazila (npr racuna), kjer je razvidno, da je bila zadeva kupljena pri njih.

wade ::

Sej račun pa seveda maš, če si zadevo kupil.

Utk ::

Najvecji fenomen je pa seveda mentaliteta kupcev, ki bi sli na drug konec sveta, da bi dobili neko stvar xy% ceneje (cas in denar, ki ga porabijo za to, pa jasno ne steje nic) :))

Jaz bi šel tudi, če bi imel čas. Ali bi pa naročil stvar(brez garancije) iz tujine, če bi prišla z davkom, poštnino in carino enako kot pri nas. Iz principa. Kot iz principa ne kupim stvari, ki ni vredna svojega denarja. Pa tudi če stane 30 centov.

gobelin ::

sicer sem se večkrat srečal z nekimi forami podjetij, da ne pošiljajo v Slo. ponavadi po mailu izvem razlog in naredim sledeče. če so res zahojeni in ni alternative, kar se je zgodilo mogoče 5x, dam pač ležeče na pošto v IT in mi kolega, ki živi ob meji pobere. enkrat je bil razlog banalen, ni bilo vnešeno v program možnost Slovenia. in sem kar nakazal denar plus stroške pošiljanja. niso imeli druge kot napisati zmeden mail in poslati na moj naslov, spodaj pa Yugoslavia in ročni pripis Slovenia haha.
glede garancije se pozanimajte. razne firme imajo različne opcije, dodatne garancije itd. sem že prinesel zadevo na nek naš uradni servis z računom iz Taiwana. se je samo zasmejal, da ni šans. ker sem to predvidel, sem imel seboj mail proizvajalca in power distributerja, da so dolžni popravit. naši niso niti vedeli. zahtevajte na pisno, da ne morejo v garanciji popraviti(uradni servis). potem pa s tem povprašajte proizvajalca. se zna zgoditi marsikaj, je pa res da ni to redna praksa.
informirajte se uglavnem, ne nasedati in obupati na prvi mail.
najraje pa še vedno imam opravka z ¨živimi¨ ljudmi.

huelz ::

Racun ti npr iz tujine nic ne nuca, ce principal ne bo vzel zadeve v servis. Se pri nas je problem, ko imamo vec uradnih uvoznikov/servisov in moras zadevo nesti kar lepo tja, kjer si jo kupil.
Nihce ne bo na svoje stroske reseval zadeve in posiljal v popravilo, ce principal (torej proizvajalec) teh stroskov tako ali drugace ne bo povrnil.

korelem ::

Primer (kjer se splača v tujini kupit): LCD TV večjega formata, v Sloveniji stane pri najcenejšem URADNEM (torej ne kaki "domači" uvoz iz tujine) prodajalcu 2300€ in ima eno (1) leto garancije (baje uradni slovenski uvoznik noče dat več kot eno leto). ISTI torej identičen TV v Avstriji, stane 1850€ s poštnino vred (in to ni najcenejša ponudba), garancija je dve (2) leti.;((

Žalostno, da po štirih letih v EU še vedno trpimo take razlike... Mislim, da za TV, ki stane preko 2000€ dajo samo eno leto garancije, medtem, ko je vsepovsod drugje v evropi dve leti, s tem, da je še cenejši za 400-500€... Za popiz$&#, res...;(

Law_Enforcer ::

Pred nekaj leti sem pol leta živel v Nemčiji. V tem času mi je tam crknil Toshiba laptop, ki je bil kupljen v Sloveniji. Nesel sem ga na "uradni" oziroma pooblaščeni Toshiba servis, kjer so mi brez problema vzeli prenosnik v popravilo v okviru evropske garancije. Menjali so trdi disk (celo namesto 20 giga, ki jih več niso imeli, so mi dali 60 giga), plačal pa nisem nič. Torej ne drži, da garancije za robo, kupljeno v državi X, v nobenem primeru ne moreš uveljavljati v državi Y.

Zheegec ::

Racun ti npr iz tujine nic ne nuca, ce principal ne bo vzel zadeve v servis. Se pri nas je problem, ko imamo vec uradnih uvoznikov/servisov in moras zadevo nesti kar lepo tja, kjer si jo kupil.
Nihce ne bo na svoje stroske reseval zadeve in posiljal v popravilo, ce principal (torej proizvajalec) teh stroskov tako ali drugace ne bo povrnil.

POOBLAŠČENI servisi pri znamkah, ki imajo mednarodno garancijo ti morajo zadevo vzeti v servis. Recimo HP, Toshiba in podobni imajo to super porihtano. Pa Dell tudi. Kjer koli kupiš imaš na garancijskem listu seznam Slo pooblaščenih servisov, kamor neseš izdelek v popravilo.

Drugače iz tujine večinoma račun ni 100% zadeva, bolj važen je pravilno izpolnjen garancijski list.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

wade ::

In kako se je najbolje pred tem zaščititi, oziroma kaj je najbolje napisati v mejlu trgovini kjer boš kupil izdelek, da bo zadeva sprejeta na naših servisih?

SpecialX ::

@wade jaz imam prenosnika iz Anglije, uporabljam samo adapter in vse deluje popolnoma normalno. Cena prenosnika pa je bila v Angliji 825€, isti model s podobno konfiguracijo pa pri nas 1440€ in s 3 tedni čakalne dobe.

Pdove05 ::

http://www.amazon.com/Intel-Dual-Core-P...

http://www.elektronika.si/product_info....
No jaz nevidim razlike v ceni samo verjetno garancija iz Amazona ne velja.

huelz ::

Evo, dober primer. Probaj nesti ta procesor, kupljen pri Elektroniki ali Amazonu, na kak uraden servis (Elko, Asbis?), pa bos videl kako in kaj.
In ja, moras imeti garancijski list.
Sploh pa , mednarodno garancijo imas pri zelo malo izdelkih... (prenosniki, potem se pa pocasi konca).

m4d_m4n ::


Jaz bi šel tudi, če bi imel čas. Ali bi pa naročil stvar(brez garancije) iz tujine, če bi prišla z davkom, poštnino in carino enako kot pri nas. Iz principa. Kot iz principa ne kupim stvari, ki ni vredna svojega denarja. Pa tudi če stane 30 centov.


Jaz osebno nimam izkušenj pri naročanju iz tujine, se pa strinjam s tabo. Zadnje čase ko gledam in primerjam cene v tujini in pri nas imam občutek da se naše trgovine delajo norca, ok svaka ti čast če daš visoko ceno in folk kupuje, sam pol ne jokat k pride konkurenca. Sej ne vem, mogoče res dobijo po visokih cenah in si nižje ne morjo prvošt. Pri ns v Sloveniji tudi ne poznajo izreka "kupec ima vedno prav" in se prodajalci obnašajo temu primerno, po večini jih enostavno boli.
Nikol pa ne bom pozabu k sm iz US prnesu ruter in še par zadev in sm pač rabu adapter za vtičnico. Kličem v BOF če majo to zadevo in ku*** me nadere, kao da je to prepovedan v Sloveniji in da če bi se to prodajal bi usi v tujini televizije kupval. Hotla mi je ubistvu povedat da ne smem v tujini kupvat ampak da morm pr njih draži. Pol sm enostavno kupu tist v Conradu.
Zato bi tut js kdaj iz principa kupu v tujini, ker če ne bojo počas začel konkurirat z tujino, ih bojo slej k prej tuje trgovine povozile.

Mr.B ::

Kupiš legice čez mejo v Avstriji, dobiš v razliki cene plačano kompletno pot, hrano, izlet, seveda še kaj drugega. Všeč mi je Gorenje, ko sem ga lahko kupil za 50% ceneje čez mejo, kot pri nas. No Gorenja iz principa ne kupujem več, in ga nikoli ne bom. Posredniki, se bodo počasi morali zavedati da je svet zanimiv, in da je Celovec oddaljen eno uro iz Ljubljane. Imamo še Italijo, imamo še ostale dele Avstrije, cca do 7 let še HR, in ker imajo nekateri dovolj denarja za razmetavanje, so cene take. Krog posredništva se bo s poglabljanjem krize začel razkrajati, in za velikost Slovenije ne more biti pet uvoznikov
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mrhowinar ::

Jst mam občutek da je problem v "pooblascenih" uvoznikih/distributerjih/serviserjih. To so privat firme, ki so pac izpolnile neke pogoje, da so dobile certifikat proizvajalca, problem pa je v tem ker kvalitete njihovih storitev ocitno sami proizvajalci ne preverjajo.
Jaz sem mel eno izkusnjo s Casio fotoaparatom. Kupil sem ga v Mediamarktu v austriji. (Aja btw: v tujini ne kupujem ker bi blo ful ceneje (čeprav ene stvari so), pac pa zato ker v Sloveniji marsikatere stvati sploh ne prodajajo (kot npr Pavilion laptope), ampak to je ze druga zgodba, ki je se bl zalostna kot (ne)upostevanje garancij). Skratka fotoaparat je nagajal, in sem se obrnil na nek slovenski Casio servis. Garancija je bila mednarodna ampak na servisu so rekli da mi ga lahko popravijo samo kot inzvengarancijsko popravilo. Nato sem poslal mail na Casio Europe v Nemčijo kjer so rekli, da bi zadevo morali tudi v Slo popravit, ampak da če imam težave z uveljavljanjem, naj pač pošljem direktno v Nemčijo. To sem tudi naredil...plačal 7eur poštnine, poslal gor, in dobil čez 14dni popravljen foto.
Pri nas smo pač obsojeni na tako stanje. Problem je v tem ker smo premajhen trg da bi proizvajalci pri nas odpirali lastne distribucijske centre in servise, "pooblaščenci" pa, razen izjem, niso ravno najbolje usposobljeni. To si upam trdit, ker delam v prodaji pri mobilnem operaterju, in vem kako so organizirani in usposobljeni servisi določenih proizvajalcev. Obup. Važno da zna t6 izvijač uporaljat, zamenjat ekran, reinstall firmwareja narest, pol je pa že konc..."uh celo vezje je treba zamenjat...to pa ne bo šlo pr nas, bo treba u Nemčijo poslat" - use to znam jst tut narest, pa nism serviser, na pošto za u Nemčijo pa lahk tut sam nesem. Brezveze.

@Mr.B...glede gorenja...pred 10 leti, ko so starši kupovali novo kuhno za bajto, je fotr prosu kolega d mu je posodu kombi, je su u Frankfurt in je kupu gorenjevo kuhno za manj k 2000DEM...ta ista je pr nas stala skoraj 4000DEM;) Tudi če si prištel stroške prevoza si še vedno precej profitiral.

darkolord ::

POOBLAŠČENI servisi pri znamkah, ki imajo mednarodno garancijo ti morajo zadevo vzeti v servis. Recimo HP, Toshiba in podobni imajo to super porihtano.

Pri HP se lahko samo slikaš, če jim prineseš enga Paviliona na servis. Še rezervnih delov ne morejo naročit...

Zheegec ::

POOBLAŠČENI servisi pri znamkah, ki imajo mednarodno garancijo ti morajo zadevo vzeti v servis. Recimo HP, Toshiba in podobni imajo to super porihtano.

Pri HP se lahko samo slikaš, če jim prineseš enga Paviliona na servis. Še rezervnih delov ne morejo naročit...

No, naj še enkrat napišem - POOBLAŠČENI servisi pri znamkah, ki imajo mednarodno garancijo ti morajo zadevo vzeti v servis, ČE vzameš model, ki ima mednarodno garancijo. O tem se pred nakupom pozanimajte.

[edit] HP Pavillion nima mednarodne garancije, na tem forumu že 100x predebatirano. Imajo pa mednarodno garancijo vsi HP Compaq prenosniki.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Taubi19 ::

mene pa zanima, kje v tujini kupiti prenosnik, če lahko kdo kakšen link posta prosim


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
22639470 (14995) Furbo
»

prenosnik v tujini - garancija

Oddelek: Strojna oprema
183404 (1436) Formula 1
»

Kolikšne so marže na TVje

Oddelek: Loža
256294 (5554) St235
»

Servis v tujini kupljenega prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
174014 (3229) kekz
»

Nakup TABLET PC...katerega vzeti da je najcenejši?

Oddelek: Kaj kupiti
294611 (3747) kimba

Več podobnih tem