» »

SLO avtomobil leta 2009

SLO avtomobil leta 2009

dzinks63 ::

V finalnem izboru so :
1. Renault megane
2. Seat ibiza
3. Volkswagen golf
4. Audi Q5
5. Mazda 6

Vsak je dober v svojem razredu, cenovni razpon je kar velik, tako da je kar težko vse povprek rečt, kdo je najboljši. v bistvu se ve kdo je najboljši, saj je najdražji, samo tukaj se upošteva nekaj več in bomo videli.

mtosev ::

a ni world car of the year: Mazda 2?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kihc ::

a ni world car of the year: Mazda 2?

za lansko leto je bil ja, letos ga še ni blo.
x

dzinks63 ::

video:
Megane 2009
2009 SEAT IBIZA
Volkswagen Golf 6
Audi Q5
2009 Mazda6

In zmagovalec je golf6. Petica se bo nadaljevala v šestico. Po dimenzijah podobna, podvozje še bolj, v glavne preiskušena in še malo bolj doterana doslej že znana tehnika. Korak naprej so bencinski motorji, če bodo potrjevali golfovo vzdržljivost bomo pa še videli. So namreč majhnih kubikaž in kar precej moči je v njih. Materiali morajo biti zelo dobri, da ne bodo pokvarili dobrega imena.

rgv45vg4t335 ::

Tipično :)

Švabi na dolgočasnem avtu naredijo dolgočasen facelift in Slovenčki se že slinimo. Golf dizel je naš ideal, čez to ga ni.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Good Guy ::

itak audi nekaj med terencem in all road-om

mazda je grda ko sam satan, megane tut ni nč posebnga.. golf je pa golf.. isti že nekaj let
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

PaX_MaN ::

Ko ib namesto golfa vsaj Scirroca vmes deli. :D

Ciklamen ::

bernardv, no, pa povej kater avto bi bil po tvojem tako "zanimiv", če praviš da je golf tako "dolgočasen"?
- End of the Post ->

djordjevic ::

Q5 se mi na slikah ni zdel sicer nič posebnega, včeraj pa sem videl enega na cesti in moram reči, da me je kar prijetno presenetil.
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype ::

bernardv> Golf dizel je naš ideal, čez to ga ni.

Ja, dvojka.

Dejancek ::

Golf je podn res, sam en FL in nič drugo. Zlajnana zgodba.

Zaslužil bi si zmagati, pa čepraw ga ni v tem izboru VW Scirocco, ker to pa je avto, kateri pogledi se mečejo za njim ;)

rgv45vg4t335 ::

bernardv, no, pa povej kater avto bi bil po tvojem tako "zanimiv", če praviš da je golf tako "dolgočasen"?

Ni glavna težava v Golfovi dolgočasnosti, največja težava se mi zdi v tem, da sploh ne gre za nov avto, mpak so ga samo malo pošminkirali. Avto leta mora narediti kakšen preskok, ne pa ta dolgčas na dolgčas.

Jaz bi dal ta naslov Meganu. Sploh nisem Renault fan, ampak tu gre za precejšenj korak na bolje. Renault se že vsaj deset let lovi v začaranem krogu zgrešenih designov, en je bolj čuden ko drugi. Zdajle se mi zdi, da jim je ratalo. Nič ektravagantnega, vse skupaj pa štima kot je treba.

Tudi splošne značilnosti avta so dobre, le pri mašinah najbrž malo zaostanejo za VW. Tudi kašen samodejni menjalnik bi se prilegel, da o dvojnih sklopkah niti ne govorimo... kljub vsemu: zame je Megan avto leta.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Utk ::

Avto leta je tist, katerega zastopnik najbolj prepriča "komisijo". Tako pač je na Balkanu. Če bi blo vsaj malo pravice tu, bi bil kdaj avto leta clio. Ker jih največ prodajo itd. Ne pa razni Audiji A6, mazde 6, bmw 3 in kaj vse smo že imeli. No, vmes pa vsakič zmaga tudi nov golf.

WarpedGone ::

To je samo PR bullshit. Tisti zastopnik, ki bo bolje podmazal uredništva raznoraznih "motorevij", bo pač fasal to nagrado. Vse je blo pojasnjeno, ko so zastopniku VW čestitali da je Golf VI zmagal. Očitno je mel ta prodajalec najboljšo "mast".

Koliko je avto res dober v celoti, pokažejo skupne prodajne številke čez par let.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedOne, če je avto res dober, še ne pomeni, da bo prodajna številka nevem kako ogromna.

Se pa strinjam, da bi mogoče morali to izglasovati prebivalci slovenije, ne pa strokovna žirija. Sam nekako navijam za VW, pa ne zato, ker bi imel kaj proti drugim firmam, ampak zato, ker mi je dizajn, katerega VW predstavlja, zelo simpatičen.
- End of the Post ->

mchaber ::

.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

WarpedGone ::

WarpedOne, če je avto res dober, še ne pomeni, da bo prodajna številka nevem kako ogromna.

Se deloma strinjam. Vse je pravzaprav odivsno od tega, kako definiraš "dober avto". A je to tisti, kjer nikoli nič ne crkne? A je to tisti, ki si ga največ ljudi želi? Tisti, katerega si večina lahko privošči? Tisti, v katerem se najbolje pelješ? Kjer je spet toliko kriterijev, kaj je najbolje, kot je posameznih kupcev. Zato so takele stvari brezvezne v osnovi. Dajejo vtis, kot da lahko obstaja najboljši avto za vse. Ne more in ne obstaja in ne bo obstajal. Okusi, želje in zmožnosti ljudi so različni, zato ljudije kupujejo različne avtomobile in pri tem uporabljajo različne kriterije. Ko bi mel vsaj dobro musko, pa je blo kr neki ...
Se pa strinjam, da bi mogoče morali to izglasovati prebivalci slovenije, ne pa strokovna žirija

Sej glasujejo na edini relevanten način - s kupovanjem avtomobilov.
Zbogom in hvala za vse ribe

Se deloma strinjam. Vse je pravzaprav odivsno od tega, kako definiraš "dober avto". A je to tisti, kjer nikoli nič ne crkne? A je to tisti, ki si ga največ ljudi želi? Tisti, katerega si večina lahko privošči? Tisti, v katerem se najbolje pelješ? Kjer je spet toliko kriterijev, kaj je najbolje, kot je posameznih kupcev. Zato so takele stvari brezvezne v osnovi. Dajejo vtis, kot da lahko obstaja najboljši avto za vse. Ne more in ne obstaja in ne bo obstajal. Okusi, želje in zmožnosti ljudi so različni, zato ljudije kupujejo različne avtomobile in pri tem uporabljajo različne kriterije. Ko bi mel vsaj dobro musko, pa je blo kr neki ...
Se pa strinjam, da bi mogoče morali to izglasovati prebivalci slovenije, ne pa strokovna žirija

Sej glasujejo na edini relevanten način - s kupovanjem avtomobilov.

Ja, se strinjam, en avtomobil ne bo nikoli zadovoljil VSEH. Vsak ima drugačen okus, tega ne more spremenit nit Golf VI, niti Megan, niti Mazda 6 ali kateri koli drug avtomobil.

Mah, nevem niti zakaj takšna razprava glede tega, saj to potencialno ne vpliva na to, kar boš ti kupil kot svoj naslednji avtomobil. Jaz osebno se ne oziram na to, kateri je izbran za avto leta v kateri koli državi. Ko si vpičiš en avto v glavo, pa ga hočeš imet, se verjetno neboš šel spet preverjat v to, katero mesto je zasedel ta avto, ampak kako boš ti sam zadovoljen z njim.

Jaz osebno bi vseeno raje kupil golfa, ker mi je lep in praktičen, pa tudi če bi zasedel zadnje mesto se za to ne bi zmenil. In tudi vi se ne bi smeli kateri je naj avto leta.
- End of the Post ->

Gandalfar ::

Izbrisani: drzite debato na nivoju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega avtomobila do 18.000€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9022759 (17705) Netrunner
»

Slovenski avto leta 2017 (strani: 1 2 3 )

11818094 (14793) dexterboy
»

Rabljen karavan (2013+) do 22k€ (strani: 1 2 3 4 )

17338460 (31526) Superboyy
»

Citroen C4 - pomoč pri nakupu [+ alternative] (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7914149 (12605) dukenukem
»

Evropski avto leta 2007

Oddelek: Loža
373238 (1993) Dr_M

Več podobnih tem