» »

slab stik na avto-elektriki ?

slab stik na avto-elektriki ?

LISAC_88 ::

Živjo. Imam Opel Vectro, l.90-bencin. Sedaj pozimi, ko je bolj mrzlo se mi je začelo da avto ne vžge. Akumulator dober, štarter dober. Ugotovil sem, da se včasih ob kontaktu ne sliši pumpe za bencin. Ko rukam kontakte po mašini in tolčem po relejih, se mi po določenem času pumpa sliši in avto vžge. Kako bi ugotovil, točno kje se nahaja problem. Prosim za pomoč. LP

Azrael ::

Je pumpa za bencin sploh v redu? Voda v gorivu tudi lahko blokira pumpo, če voda zmrzne.

Drugače pa, dobi shemo tvojega avta, poglej kako je z napajanjem pumpe in ugotovi kje se napetost izgubi.
Nekoč je bil Slo-tech.

balkanec ::

Jah.. a starter sploh obrne ali ne, preden zacnes udrihat po "masini". Kako pa ves, da je akomulator dober, starter tud?
Po cem tocno pa tolces?
Ti si ziher pozigalec !!!

LISAC_88 ::

Štarter obrne vredu, akumulator sem meril. glej rukam rele za bencinsko pumpo v mašini, rukam kabel ki gre iz njega, releje v plati pod volanom, varovalke, ostale konektorje v mašini. ??? Res ne vem kje bi lahko bil problem. LP

balkanec ::

Ponavadi je pumpa za bencin zadaj pri kesonu. Dej namesto da bi rukal, kak kabel izpuli ven in preveri kontakte. Preveri varovalke ce so uredu in ne tolci po skatli za varovalke.
Ne vem ce bi bila tezava s pumpo. Ce bi bila pumpa, potem bi to cutil med voznjo. Koliko ti pa meritev akumulatorja pokaze?
Ti si ziher pozigalec !!!

Azrael ::

Če tanka na kaki gnili pumpi, kjer je v benzu kup vode, se mu zlahka dogodi to, da pumpa za bencin enostavno ne obrne, ko dobi napajanje. Če pa se enkrat vrti, pa dela normalno.

En podoben "genij", ki je tudi menil, da bo s tolčenjem kam prišel, ko mu je zaradi zgoraj napisanega crknila pumpa za bencin, uničil štarter, akumulator in nosilec relejev (kje je škatlo z varovalkami ni vedel) pri AR75.

Res mi ni jasno kako je folk v teh krajih tako zelo glup, da so takoimenovani glupi Ameri, proti njim navadni amaterji? Namesto ugotoviti kaj ne dela, raje najprej nekaj tumbat in potem jokat, kako je vse zanič, ko je iz malenkosti naredil totalko.
Nekoč je bil Slo-tech.

LISAC_88 ::

LP
Varovalke so vse vredu, pa tudi nisem ravno razbijal po kontaktih, sem jih le malo rukal. Zanima me, če kdo ve kako je s tem; na internetu sem zasledil da za neprekinjeno delovanje ben. pumpe brikaš kontakta 30 in 87 na enem od relejev. Ali je to potem vezano tako, da imaš na releju zmeraj +12V? ali ta brika ne škoduje in lahko ostane za vedno. Ali bo zagon še zmerom enak, kontakt, pumpa zabrenči, vžig. In glavno, ali bo med vožnjo vse ok, če ostane brikan in pa ko se avto ugasne, ko bo še zmerom brikan. Kje na releju pa bi lahko naredil briko, pod njim ali pod ...podnožjem, če je? Hvala vnaprej za vaš trud.
LP

carcar ::

Enak problem imam tudi jaz. Ponavadi s neki palčko premaknem kable čisto na rahlo in potem vžge brez problema. Tudi mene zanima kje je problem oziroma zakaj se to dogaja ...enkrat vžge takoj, drugič ne...

LISAC_88 ::

Živjo.

ali mi lahko poveš katere kable in kje jih premikaš in koliko jih premikaš?
LP

Phoebus ::

poglej kable (tiste do sveč), velikokrat se zatakne tam. Za začetek jih probaj temeljito očistit in malo razmaknit (preperela guma + masnoča + kabel ob kablu = prebijanje)
Če je to to (po vidiš da pomaga), jih zamenjaj- niso dragi, je pa veselje ko lepo vžge vredno tistih nekaj-10 eur :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

LISAC_88 ::

ali to misliš kable, ki grejo na vse 4 sveče; kable ki grejo iz razdelilne kape na sveče; debele črne kable ali misliš kakšne druge kable?

LISAC_88 ::

kako bi vedel, če je zanič prav PUMPA ZA BENCIN, in ne slabi stiki, saj mi sedaj nikoli več ne zabrenči, ko dam kontakt.? LP

Azrael ::

Avto dela ali ne?

Če ne dela in je napetost na konttaktih pumpe prisotna (ali je pumpa za bencin v tanku ali zraven njega, ne vem), pumpa pa ne da nič od sebe, je ziher pumpa.
Nekoč je bil Slo-tech.

LISAC_88 ::

Ja. pumpo sem potegnil iz tanka, gre zgoraj ven pod zadnjimi sedeži, in je bilo nekaj ohišja stopljenega. Priklopil sem jo na akumulator direktno, +12V, namesto da bi motor brenčal, se je iz nje kadilo in topilo ohišje. Zamenjal sem jo z drugo in danes zjutraj mi je avto vžgal brez problema. Malo počakajmo, da vidim, če mi slučajno še kaj ne dela pri vžigu. Hvala vsem za nasvete. LP

gil111 ::

Bi mi znal kdo povedat kje se nahaja štarter v avtu? Imam pa cliota 1.4.

BALAST ::

Če še tega neveš, pojdi prvo k avtomehaniku!

gil111 ::

Ja nevem ki je... probal bi malo potolči gor ker čist možno da bi pomagalo.

BALAST ::

Da te zbudim iz sanj, pojdi do mehanika.

Scorpia ::

Lahko da bo pomagalo, ampak boš vedno moral tolči po štarterju, odvisno v keri poziciji se bo našel. Pelji električarju ti za 50 evrov al manj, zamenjajo ščetke.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opel astra f 1.4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7813961 (12519) XrobertoX
»

r megane l97, problem z elektriko

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71664 (1571) El Barto
»

Moj avto...

Oddelek: Loža
355559 (4072) Azrael
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8420595 (18060) gzibret
»

zna kdo popravljat ALFE, mi noče vžgat da bi sploh prišu na servis

Oddelek: Loža
201808 (1337) Lith

Več podobnih tem