» »

Thomson wl780 Amis in vdori?

Thomson wl780 Amis in vdori?

norc ::

Pred kratkim sem že a tem forumu težil zaradi težav z tem thomsonom, ki je prišel zraven Amis paketa. Sam router na ethernet deluje dobro, z zadovoljivimi hitrostmi, vendar pa problem nastane pri WLAN omrežju, kjer hitrostio niso dovolj visoke, največ sivih las pa mi povzroča nepovezovanje.
Kot je na tej sliki vidno:
 router-slika

router-slika

imam nanj preko wlana priključen mobitel, preko etherneta pa namizni računalnik. Oba delujeta brez težav(računalnik ves čas, nokia pa pač ko jo potrebujem) problem pa se pojavi pri laptopu, saj se le ta kljub pravilnim nastavitvam ne poveže na router. Signala bi moglo biti dovolj, prav tako odpade hardware problem z laptopom, saj mi pod drugim OS zboota normalno.

Večkrat sem opazil da se pod ethernet pojavijo določene naprave, ki pa sploh niso priključene na router. Ponavadi ko sem le te zbrisal, se je laptop normalno povezal na router(včasih z nesramno nizkimi hitrostmi), dokler se spet niso pokazali ti dve napravi. Obe se pokažeta kot ime "Unknown-nato sledi mac address". Kaj je to, ali je nevarno?
Razmišljal sem o nakupu novega routerja vendar bi se rad temu strošku po možnosti izognil.
Prosimm za vsakaršno pomoč.

PS: laptop je IBM r60, neormalno se poveže pod windows sp2, pod druga particijo windowsov dela zgoraj naštete težave, pod linuxom pa se sploh ne poveže.

Upam da sem napisal dovolj razumljivo.
  • spremenil: norc ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1795574257 (1126) A_A
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013805 (3151) verto
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405260 (3666) seba-beba
»

Enaka wireless sticka na enem omrežju?