» »

Povezava dveh računalnikov - pomoč

Povezava dveh računalnikov - pomoč

llamma ::

Zdravo!

Torej, ker sem kupil nov računalnik, stari pa bo še nekaj časa služil, me zanima, kako bi lahko internet, ki je na prvem računalniku razširil na drugega. Na prvemu računalniku imam modem priklopljen preko ethernet kabla.
Rad pa bi, da bi po zraku internet pripeljal na drug konec stanovanja. V mislih sem imel tole, vendar ne vem, če je izvedljivo :)
 Primer

Primer



TP-Link TL-WR642G 108MB je router ki ga bom vzel, zraven seveda še usb mrežna kartica.
Torej, je to izvedljivo, potrebujem še karkoli drugega, bom lahko uporabljal internet, če prvi računalnik ne bo prižgan, lahko kakorkoli razdelim hitrost (primer: 5/1 hitrost, prvi računalnik potrebuje 1/256, drugi ostalo).

Vem, da so vprašanja mogoče neumna, ampak vseeno, have a laugh, vseeno pa mi prosim odgovorite :)

Lep pozdrav, Jan

tempoFlow ::

Zdravo. V osnovi imaš na voljo dve opciji:

    Prvi računalnik (starejši) je povezan na modem. Kupiš brezžično kartico za ta računalnik in brezžično kartico za novi računalnik. Oba računalnika povežeš med seboj in na starejšem narediš, da deli internetno povezavo z ostalimi priključenimi nanj. Slabost tega je, da mora biti stari računalnik vklopljen, če želiš na novem uporabljati internet, dobra stran pa cena, saj ne potrebuješ routerja.

    Kupiš router nanj fizično priklopiš prvi računalnik, preko wireless-a pa drugi. Na routerju je potrebno nastaviti IP, gateway, ipd. (kar si dobil od ponudnika interneta), in pa vklopiti DHCP (samodejno podeljevanje IP naslovov). Na računalnikih nato nastaviš samo samodejno pridobivanje IP-jev in problem rešen.

Hitrost povezave za posamezne računalnike pa lahko nastavljaš na določenih routerjih, za izbranega pa ti žal ne bi vedel povedati, ali to omogoča.

llamma ::

se pravi, sam sem izbral drugo opcijo? hehe.. torej je zadeva izvedljiva:) sam tiste papirje od ponudnika morm izbrskat:)

Hvala za zelo pregledno napisan predlog.

LP, Jan

solatko ::

Na router ni potrebno nič nastavljat, samo clon matične pošlješ gor, potem je router kot nosilec povezave, iz njega pa izpelješ povezavo za oba računalnika. Na modem priklopiš router, potem pa računalnika na router in ne bo nobenih problemov, za različno delitev povezave pa poglej navodila.

llamma ::

Zmaga. Res hvala. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1782555812 (4081) Kroos
»

Težava z routerjem - prosim za pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
71162 (1034) clarc
»

Kabli pri povezavi routerja in modema(ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
121478 (1329) jurre
»

prosim za pomoč glede nastavitve switcha

Oddelek: Omrežja in internet
92703 (2578) ross|e20
»

Deljenje povezave

Oddelek: Omrežja in internet
91775 (1567) DaMachk

Več podobnih tem