» »

Računalništvo - prihodnost?

Računalništvo - prihodnost?

R0K ::

Mene pa nekaj zanima, ker čist možno, da si zna kdo bolje to predstavljati kot jaz.

Zanima me namreč kako bo z računalništvom v prihodnosti. Tehnologija napreduje izjemno in sm skor prepričan, da čez 10-15 nebo več desktop rač. (mogoč kakšni oreng stroji za kakšne aplikacije - če takrat sploh še bodo?) in bojo še največji rač. takšni kot so danes najmanjši laptopi. Zdej pa nevem, če se mi še potem splača it študirat računalništvo, ker sumim, da v tem ni več prihodnosti, ker rač. je izjemno popularno sedaj, mogoče pa čez 10 sploh nebodo rabli več računalničarjev (takšnih splošnih).

Bi se mogoče sedaj bilo bojl potrebno podati v 'programske' vode in študirat jezike (c/c++, delphi, VB, skriptne jezike), ker to ziher nebo 'propadlo'.

Mogoče se motim. Vaše mnenje?

nemesis ::

ce te zanima studij racunalnistva pojdi na FRI na informativni dan, ti bojo oni tam znali vec razlozit!

Drugac si pa malo pojme razjasni, kaj sploh hoces vprasat... Kaj ma veze kolk veliki bojo racunalniki? Nekdo jih bo moral se vedno sprogramirat, a ne? Kar se pa multimedije na racunalnikih tice... A mislis, da mulci cez deset let ne bojo igral igric?

Loki ::

ROK popravi me, ce se motim, ampak ti si sele v 8. razredu 8-letke, kajne?
Zatorej ne sprasuj o studiju, ampak sprasuj raje o srednjih solah.

ce te racunalnistvo veseli in ce zelis, da bo narekovalo temelje tvojih prihodnjih sluzb (moje ne, kljub temu, da me zelo veseli), bos pac sel na to solo, kajne?

kako bo pa cez 10 let, je glede na spremembe, ki so se dogajale v preteklosti (in sedanjosti) itak nemogoce sklepati (spomnimo se samo slavnega stavka takratnega direktorja IBM-a, ko je izjavil, da na svetu ni prostora vec kot le za nekaj PC-jev in poglejmo si danasnje stanje...).

nemesis...sem bil in lahko povem, da sem skoraj ves cas spal (med mahnicem, tist od HSL je bil pa dost car), ker ni blo nic kaj posebno pametnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

nemesis ::

kaj si bil? na FRI-ju ?

jst sem bil ze nekajkrat tam na informativcu (ne me vprasat kako to - sem pac mal cudn :))

moram rec, da bom sel se nekajkrat tja pogledad, ce ne zarad druzga zato, da bom vidu kako se hvali gospod direktor HERMESA...

modela vedno tja pripeljejo kot nekega uspesnega poslovneza in potem 15 minut nabija kolk je bogat...

btw, baje ma eno hcerko tolk staro kot jaz >:D >:D >:D >:D

Loki ::

sem bil, ja.
nas je bilo toliko, da nas je morala polovica iti v drugo ucilnico, ker je bila prva ze prenapolnjena:)) (o priljubljenosti faxa pove vse), tam nam je predaval tisti znameniti Mahnić, kazal neke ultra zanimive prezentacije v PPT (ki se je enkrat sesul :)) ), skratka povedal ni cisto nic pametnega.
Nato je poklical tistega tipa z HSL za rekrutiranje "vojakov", od katerega se spomnim sam to, da je bil kar cool in da je nekej spraseval o HP-ju, govoril, kako uspesna je njegova firma (tukej mu pac ne moremo nic...), da je povprecni osip z firme 5% (odpoved...), da lahk zagotovijo plac za vse programerje, ki jih ta fax izpljune...nakladanje skratka...

skoda sam, da sem bil takrat mal prehlajen ter da nisem mogel prevec naglas govoriti (vpiti), da bi jima mal "moril" z kakimi glupimi vprasanji.:|

bom pa sel tut se kdaj, sam za "foro", pa verjetn se na kakega drugega, ker bom nasledn let itak ze v LJ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344358 (6550) nejc_nejc
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747786 (45268) Jan987
»

Politologija - mednarodni odnosi

Oddelek: Šola
357187 (6746) Daedalus
»

Elektrotehniki vs Računalničarji

Oddelek: Loža
374975 (4371) Old-Death
»

knjiga KAM 200X in srednje šole...HELP!

Oddelek: Šola
362464 (2175) Ziga Dolhar

Več podobnih tem