» »

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev

Spock83 ::

OK, zakaj so v ZDA tako velike razprodaje, pri nas so cene kvečjemu navite?

antonija ::

ZDA ima tradicionalne razprodaje pred bozicem... nakupovalna mrzlica pri njih pomeni nekaj drugega kot pa nasi novoletni nakupi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

c3p0 ::

Saj pri Xboxu za manj kot pol cene dobiš vsaj enako zmogljivo konzolo (minus bluray, a kdo ga rabi?).

BigFoot ::

Najprej naj povem da si lastim PS3 in da 360ke tudi pod razno ne mislim nabavit (da ne bo kdo rekel da sem MS fanboy). Samo dejstvo je da se bo Sony zelo zelo nategnil (kokr se že ni) če ne bo hitro spustil cene PS3ju.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

XsenO ::

Baje šele marca bodo spustili cene. Itak pred god of war 3 ne mislim si ga nabavit, do takrat bo 360 več kot dovolj :D
1 + 1 = 1

mtosev ::

Wii? je to konzola al toy (ala gameboy)?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

HeMan ::

Zakaj je v naslovu napisano, da je wii daleč sprejaj, ko pa sploh še ni neodvisnih podatkov oz. kakršnih koli podatkov za letošnje leto v novici?

skorp_jon ::

Wii je kar nekaj. Saj ima tiste super joysticke z merilnikom pospeška itd... Vendar tega se človek naveliča in bi želel zaigrat neko normalno igro. Pa v času HD oni imajo grafiko, kot PS2 ali pa še slabše.

Sem ga mislil nabavit, pa sem si premislil, ko sem gledal posnetke na internetu. Sem ga tudi igral, pa mi je bilo vredu. Samo želel sem si, da bi imel tudi običajni gamepad in boljšo grafiko, ter nekaj iger, ki niso samo za otroke.

squngy ::

@HeMan
Nauči se brati,
"...povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec..."

@skorp_jon
ja če ti ni všeč bodi zadovoljen da si to ugotvil preden si ga kupil, zavedaj pa se, da nimajo vsi istega mnenja (in da je wii prvotno namenjem splošnim casual gamer množicam, ne pa "hard core" gamerjem)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: squngy ()

Pithlit ::

Wii je igrača. In svoje poslanstvo obvlada 'u nulo'.

Ima pa tudi "igre ki niso samo za otroke", in IIRC tudi običajen gamepad deluje z njim (nisem pa ziher tako da ne me držat za besedo). Grafika je pa pač taka kot je. Večina folka itak še vedno 'fura' SD/CRT televizorje.
Life is as complicated as we make it...

J3RZ ::

Mam xbox, PS3 pa ne mislim kupit. Ko pride GOW3 pa heavy rain bom našu nekoga da si sposodim pa preigram ta dva špila, to je pa tudi vse :)

squngy ::

aja to sem pozabu napisat, kolkor je meni znano delajo na wii-ju vsi nintendo kontrolerji (prib. tako nekak kot tudi vsi špili še za nes itd.)

simont ::

Samo za nevedne... Wii JE konzola. Ima veliko dodatkov kot so klasični gamepadi tako, da se z njim igra ravno tako kot z ostalimi. COD3 je za vse 3 konzole pa ni ravno prav velike razlike v grafiki v kolikor uporabljaš LCD ali Plazmo z navadno resolucijo...!

HeMan ::

@HeMan
Nauči se brati,
"...povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec..."


Saj to že vemo od lani. Sem mislil, da se novica nanaša na črni petek letošnjega leta. Vsaj tako sem sam dojel novico.

Berserker ::

Xbox360 je zmagovalec, sej je najcenejši in najzmogljivejša konzola in najbolj približana pc-ju, wii se ne upošteva več kot next gen konzola ampak bolj v ozadje zraven ps2 in psp. Res edina dobra igra ki se plača za wii je resident evil 4 in v bodoče mad world, zelda druga je vse apno. Nitendo nima dnarja da bi bla njihova konzola bolj strojno močnejša. No sej če so prodali tolk konzol bi si pa res lahk privoščli. Škoda da je pri nas v prednosti in bolj prepoznaven ps3, ki je drek od dreka.

antonija ::

"Ja, PS3 je res en drek... nic se ne da gor pocet, sam cegu je za paperweight. Pa wii tud. Razn kadar.
Aja xbox (ki ga mam jst) je pa ful zakon, res je nor, najboljsi je od vseh, uglavnem tanajboljs je."

And now for something completely different: The fanboy.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Berserker ::

:))Jaz bom iz svojega ps3(namreč posedujem obe konzoli oz. tudi wii in psp) naredo toaster kot ga je nekdo na youtube, no tisti je naredo ven žar.

roli ::

Bleh jaz sem bil dolgo časa velik ljubitelj X360. Ki sem si jo lastil tudi kako leto in pol. Saj stvar ima nekaj dobrih iger, izvrsten kontroler... Vendar potem sem nabavil PS3 (lani nekje v tem času) in je izvrsten. Od takrat se je potem kar nekaj časa na xboxu nabiral prah dokler ga letos nisem prodal. Zame ima PS3 več zanimivih iger - Ratchet&Clank serija, Warhawk, Gran Turismo... Vsekakor pa sem mnenja, da najboljše konzole ni. Je samo najboljša konzola zate.
http://www.r00li.com

Valvoline ::

Seveda je x360 zmagovalec,saj se da varnostne kopije špilat :)

antonija ::

Wii pa ne?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Berserker ::

Ma sej vem da ma nitendo dnar sam očitno zgleda pa že tak če nočejo delat next gen konzole. Vsi nebi radi imeli iger tipa mariota ka res nerabiš nevem kako močne mašince. pač zame ima najboljše igre tudi xbox bom kr omenil best gejm :gears of war 2(enkrat ga boste videli tudi na pc-ju) sledi halo3 in forza 2.

Zgodovina sprememb…

dukenukem ::

itaq ,sam zato zmaguje xbox, ker lahk na njim piratizirajo,drugače nima xbox za 5 dek senfa prot ps3 :))

destroyer2k ::

dukenukem

Narobe v ceni je prevladovanje. Jaz si bi kupil ps3, toda 400€ nimam namenda dati za njo.

Looooooka ::

v bistvu je bl fora v ekskluzivnih igricah, ki si jih je microsoft zagotovil glih zarad prodaje konzol.
smart.
in ko jim se windows live zalaufa pa zacnejo se folk s PCji povezvat je cist logicno da se ti bo bl splacal med xbox.

Pithlit ::

Ma sej vem da ma nitendo dnar sam očitno zgleda pa že tak če nočejo delat next gen konzole. Vsi nebi radi imeli iger tipa mariota ka res nerabiš nevem kako močne mašince.


Nintendo je razvijal igračo in glede na številke pri tem požel ogromen uspeh. Ni treba da je "next gen" al pa karkoli. Niti se ne pretvarja da to je. Je preprosta mašinca ki prinaša ogromne dobičke (za razliko od xbox360 in PS3). Kako lahko nekateri trdite da je Wii slaba igrača mi pa ni jasno. Očitno je boljša od xbox360 in PS3 skupaj.

Pa Mario (WiiWare) ni edini špil ki gor dela. So tudi drugi, kao bolj sofisticirani.

Je pa res da se Wii s PS3 in xbox360 niti ne more primerjat. Razen v prodajnih številkah in zaslužkih. Kjer pa oba skupaj poseka na celi črti. Pa igralnost in 'špas' faktor je za ogromno večino folka najmanj 3x boljši.

Ampak ja, nekateri radi gledajo une M(G)hz-je, pa razne druge -fičrje' ki jih, roko na srce, izkoristi izredno malo ljudi. U bistvu ostajata xbox in ps3 v večini primerov neizkoriščeni igrači (in v takem primeru tudi močno precenjeni).
Life is as complicated as we make it...

Berserker ::

Zakaj pa ostaneta neizkoriščena ? Wii spada med konzole in nekakšne igrače, jaz na wii gledam kot na konzolo tipa ps2, vrjetno če bi wii prej izdali bi bil še bolj revolucionarni pa tudi konkurenca za ps2. No v tekmi konzol pa ga ne uvrščam seveda zaradi švoh mašine in drugačnih iger. Katera igra pa je sploh v redu za ps3, do zdaj sem videl samo mgs4(bolj film kot igra) pa mogoče ressistance 2(navadna streljačina), drugo je nasplošno razočaranje. Sej je bla enkrat novica se mi zdi da okoli 15 novembra ali oktobra v kateri piše da je najboljša ps3 igra na 7 mestu glede prodajanja. Medtem ko so gears of war razprodali ok. 2 miljona kosov igre v prvem tednu, halo 3 itak da še grobo več. Če bodo ps3 odklenili bo potem problem dowloadom iger ker so preprosto prevelike pa vrjetno nebo doben šel kupit bluray pekača ki so precej dragi. vsaj upam da se bo dalo vsebino igrat na ps3 podobno kot na psp(naložiš igro( iso ) na disk pa priklopiš na ps3 in greš v igro. Ali pa da so igre po 20-30, največ 40 €.

Pithlit ::

Zato ker bi se (no, nekateri to dejansko počnejo) na takih mlinčkih lahko dela marsikaj drugego kot samo špile nabija. Večina pa jih uporablja le za igre (te komot lahko postaviš ob bok Wii), nekateri pa poleg špilov konzoli uporabljajo tudi kot multimedia center (takih ni ravno ogromno ampak... Wii tukaj odpade). Kak promil uporabnikov se pa s čim bolj eksotičnim ukvarja.

Pecenjene? 400 evrov zato da lahko kak špil udarim iz naslanjača? Ne hvala... raje kak Wii Sport s kakim frendom ali pa tamalo.
Life is as complicated as we make it...

Zheegec ::

itaq ,sam zato zmaguje xbox, ker lahk na njim piratizirajo,drugače nima xbox za 5 dek senfa prot ps3 :))

In kako boš komentiral to, da se proda nekje 2x več originalnih iger za Xbox360, kot za PS3?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

arjan_t ::

v bistvu je bl fora v ekskluzivnih igricah, ki si jih je microsoft zagotovil glih zarad prodaje konzol.
smart.


ekskluzive so si kupli

Berserker ::

Ja no recimo halo serija je bla skozi sam za pc(prvi del in drugi menda)in za xbox, xbox 360. Res pa kakšni gears of war bolj pašejo na x360 kot pa na ps3, nevem zakaj, gotovo ker sem navajen kotrol. Wii je v bistvu bolj družinska konzola za zabavo nedeljskih špilavcev. Kkašen tenis se moj ta stari vdari z mano. No sicer pa že baje delajo wii 2, mal bo podoben xboxu samo da manjši. next gen konzola pa revolucionarni nadzor z čim boljšim nadzorom in zaznavanjem bi bla zmaga.

Phoebus ::

WII versus XBOX360....ne vem če je denar, ker:

wii (269 eur)
XB elite 299 eur
Pa še osvnoven xb 179 eur (ki ga itak po mojem nihče ne kupi [ni diska, wired contellers, ampak še vedno močnejši od wii)

A naj raje kupim wii ker bom plačal 30 eur manj od najmočnejšega (po opremi) paketa xbox? Po mojem wii kupujefolk ki prej ni kupoval konzol. Da ne govorimo o zavaljenih američanih ki zdaj "telovadijo" in računajo da bodo s tem izgubili svojih 315 kil :-)

c3p0 ::

Popravek: v Xbox Arcade (179€) je priložen wireless kontroler, tisti z wired je bil Core paket.

Zmogljivost vseh X360 je enaka. Disk je večini zanimiv le zaradi novo opcije: igre je možno presneti na disk (čeprav je potrebno DVD stalno imeti v pogonu).

Spock83 ::

* Wii: Čar jev tem, da Wiii ima zelo dobre ter zabavne igre. Grafika je na drugem mestu.
* Xbox360: Močnejši hardware, dobra grafika in dobre ekskluzive, Live, ter ugodna cena.
* PS3: Jebe ga cena, hardware ni popolnoma izkoriščen. Malo novih ekskluziv oz. nezanimive igre.

ahac ::

Wii: konzola za celo družino in za igre, kjer niti ni pomembno kakšne rezultate dosegaš, da se zabavaš.
PC: mašina za resne igre, kjer rabiš skill
xbox 360, ps3: Ne eno, ne drugo, ampak wannabe oboje.

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Berserker ::

Pri pojmu igre pa res nemoreš gledat al je resna ali zabavna ali akcijska važno je da se zabavaš. Konzole so za normalne igre, zabava je da dosežeš nek cilj ali pa prikaz efektov ali gameplaya, wii bolj za zabavne ampak res zabavnih je res malo razen športnih. Pc pa je bolj samo za mmorpg pa strategije in za ruske staromodne simulacije in pri pc igrah moraš bolj mislit kot se zabavat. Meen je itak vseeo, nazadnje nimaš nič od tega zabavaš se in potem pozabiš ali pa misliš pa narediš taktično kakšno misijo pa v real life nisi isto nič dosegel. Prednost ima zabava. Seveda je pa prvi pogoj za zabavo dobra grafika, dela brez težav, ne zmrzuje, dobra zgodba, dober gameplay in nek navidezen smisel zakaj to počneš. Vsekakor priporočam xbox je poceni igraš lahko miselne, rpg, akciske, vohunščine in domišljiske, zabavne in resne igre.

McMallar ::

Meni prvi pogoj za zabavo še zdaleč ni dobra grafika. Daleč od tega. Bolj pomemben je gameplay. Osebno bi izbral Wii, če bi kupoval konzolo.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

opeter ::

Xbox, da je poceni? Samo starejše igre se dobijo za cca. 20 €, ostalo pa je ohoho.

Še vedno je PC najcenejša platforma. Zakaj? Ker lahko kupiš ogromno budget iger (npr. Stalker se dobi za 7 €), sploh pa je ogromno iger zanj, tako Casual kot novih. Da o emulaciji različnih konzol (predvsem starejših) sploh ne govorim.

Sicer pa se strinjam z McMallarjem, Wii je postal simbol za družinsko in samostojno zabavo, kar za klanje na ostalih dveh konzolah ne moreš trditi. Koga briga grafika, ko pa je igralnost na psu? Končaš neko igro v nekaj urah (sploh tisti, ki se ves čas igrate in se z bolj "ustvarjalnimi" rečmi ne ukvarjate), kje je tukaj potem zabava?

Jaz Zeldo na Wiiju igram že več kot leti dni, pa še nisem prišel do konca. In prav je tako.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

llamma ::

Jaz sem imel 360ko, enkrat sem jo zamenjal zaradi okvare(rrod), drugič ko se mi je pokvarila, sem se je znebil in kupil Wii... popolno razočaranje... sedaj sem spet na ps2, imam polno sobo kitar za Guitar Hero in uživam :)
Si pa nameravam v roku 3h mesecev kupit še eno konzolo... ki bo najbrž xbox. Je res vsestranska konzola, bojim se le, da bi me spet banali iz Xbox Live, zaslužkarji:) sej sem plačal online kartico, sam igre sem mel pač skopirane :D

XsenO ::

Popolnoma nove igre za xbox se z lahkoto dobi za okoli 45 € če malo pogledaš onkraj naših meja.
1 + 1 = 1

squngy ::

In 45€ na igro je zate malo?

RuskiSnajper ::

Sej to je res , ceprav sem vedno bil za nintendom , ce bi mogo bi ziher izbral xbox360 ne pa ps3 , res je , kdo te rabi blu ray na konzoli , pa nasploh predvajanje vsega .... Ps3 in Xbox360 Portable? ... nope , IMO grafika sploh ni pomenbna, najmansi problem , itak ma Wii dovol dobro da ne mores rect da grafika pokvari igranje ... stil grafike pri nekaterih tu pa tam je res mal otrocji sam vseeno > gameplay!!!!

RuskiSnajper ::

Polek tega pa ne morte rect da ma wii samo take druzinske zabavne igre. Najstarejse serije še kr grejo naprej, kot so f zero, smash, metroid, starfox, super mario(galaxy),... Eni pa so izgubli plac kot je banjo kazooie in soul calibor (:'( ) ker je m$ kupil rare ;(

Gameplay - 110%
grafika - nima veze, to kar je je dovol
stil grafike - spremenljiv

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel ne bo razvijal procesorja za Playstation 4

Oddelek: Novice / Konzole
245146 (3581) Zheegec
»

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Oddelek: Novice / Procesorji
325284 (3589) Mr.B
»

BlueGene/L je najhitrejši na svetu

Oddelek: Novice / Ostale najave
162674 (2674) noraguta
»

E3 je zaključen

Oddelek: Novice / Igre
172199 (2199) undefined

Več podobnih tem