» »

Koliko barve porabi tiskalnik?

Koliko barve porabi tiskalnik?

BlackHole ::

Imam HP deskjet 670C. Star je že kar ene 4-5 let. Mene pa zanima, koliko strani povprečno polnih se da natisniti z eno novo (polno) črno kartušo pri normalni kvaliteti. To sprašujem zato, ker ne dolgo nazaj sem zamenjal kartušo in sem morda natisnil kakih 80-100 strani pa je kartuša že prazna. Ali je možno da tiskalnik porabi več barv kot jo je včasih, ali so kartuše slabo napolnjene, ker to ni normalno. Pa še 11.000 SIt stane. Boljše da novi printer kupim.

nojus ::

Hehe, ja drago je to.:)) Pocen printer draga farba in obratno. Jest ponavadi kupim najcenejš printer, ga zmozgam pol pa printer prodam s praznim kartušam za male pare.

dr.J ::

Pri Intertrade ITS dobiš novega laserca Lexmark Optra 312L za 66 kSIT, natisne ti pa 6K strani z enim tonerjem. Zdaj pa računaj...
Kljub vsemu se mi zdi poraba črnila pri tvojem printerju visoka.

BlackHole ::

Ej, pa ne primerjat laserjev pa tonercev, ker je ogromna razlika v količini "barve". Naj še napiše kdo z tonercem, koliko strani mu izpiše z eno črno kartušo.

Jst ::

Jaz sem lastnik HP DeskJet 720C. Star bo 4 leta. Takrat je stal 80k SIT. Moram pa priznati, da je vreden svojega denarja, sej porabi zelo malo črne barve. Text printam na EchonoFast in mi ena kartuša zdrži za ~ 1000 strani. Zamenjal sem samo 2 črne kartuše v teh 4 letih.

Zato sem fan HPja. Ko bo ta šel v pokoj bo nasledni tiskalnik zagotovo HP.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BlackHole ::

In zakaj bi potem meni porabilo celo kartušo za cca. 80 strani?

spinex ::

Tud jest prisegam na hp-je, čeprou so se mi s (pre)dragimi kartušami skoraj zamerili. Poraba barve je odvisna tud od papirja ki ga uporabljaš! Saj pri meni je tako! Cenejši papir-več barve, dražji papir-manj barve! Definitivno se splača uporabljati bolši papir. Porabiš manj barve, kvaliteta izpisa je boljša.

*/let your dream come true/*

Neo32 ::

BlackHole: ne se sekirat, jest mam HP690C in mi kartusa zdrzi neki podobnega kot tebi, tko da sm se zej odlocu, da ko mi bo zmankal kartus v tem printerju, si bom kupu kr nov tiskalnik. Najraj bi si kupu laserca, sam ne vem se ce bo kes.:\
Neo32 (c)

Gandalfar ::

Morda zato, ker printas na "Normal" in ne na Econo/Draft mode?

zigadr ::

Če veliko prižigaš in ugašaš printer (recimo ob vsakem zagonu računalnika), potem se vsakič kartuše pripravijo na delo z nekakšnim hitrim čiščenjem, ki rezultira v porabi določene količine barve.
Kot je že nekdo omenil, je odvisno tudi od papirja. V večini slabši (cenejši) papir bolj vpija barvo, zato je poraba barve večja, izpis pa slabši, ker barva po zakonu osmoze zapolni še del okrog natisnjene črke, kar jo naredi manj ostro (črko).

Lasarci so vsekakor ql zadeva, ki te pripelje tudi do ugotovitve, da sploh ne potrebuješ barvnega izpisa. Tekst je najlepši črn, različno poudarjenost pa dosežeš z večanjem, debelenjem, podčrtavanjem in nagibanjem (nevem kaj je "italic" po slovensk) črk. Če veliko tiskaš slike (fotografije), potem je potreba po barvah večja, drugače pa črno-bele fotografije izgledajo veliko bolj umetniško kot barvne. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

BlackHole ::

Vedno in ves čas tiskam na enak papir (universal) in vedno sem tiskal v normal načinua, le je zdaj ta zadnja kartuša hitro pošla. Tiskalnik pa tudi prižgem, le takrat ko ga rabim (enkrat na teden).

Neo32 ::

Mah drgac jest skoz printam na EconoFast nacin, mam ze po defaultu tko narejen, je pa res da je printer skoz przgan, tko da je mozn da je to vzrok hitremu pomankanju barve.:\
Neo32 (c)

nicky ::

Stari, kupi si komplet za polnjenje kartuš od firme Jet Tech, mislim da stane cca 2500 SIT za 6 x polnjenje (črna barva) , jaz sem probal na HP 640 in HP 840, pa dela kot novo, kartušo pa menjaj po dveh ali treh polnjenjih, če veliko tiskaš, pa lahko polniš še večkrat, ker se puše na kartuši ne zasušijo in je tisk kvaliteten. Tako si lahko napolniš tudi barvno kartušo ( 3500 SIT za 3 x polnjenje, odvisno od velikosti rezervoarja v kartuši ), in HP postane tak tiskalnik, kot si ga vsi želimo, seveda poceni :))

Neo32 ::

A mogoce ves kje se to da kupt, al pa vsaj narocit?
Neo32 (c)

nicky ::

Komplete za polnjenje si kupujem v Ljutomeru v trgovini Epro, ker pa je verjetno to preveč oddaljeno od tebe, pa pokliči v to trgovino ( 02 5848140 ) in vprašaj kje se da to dobit ... če ne gre drugač, pa mi pošlji mail in se bom sam pozanimal o tej stvari ... :)

Neo32 ::

Bom kr poklicov pa prasov kje se to da dobit kje blizje.

Hvala ti!
Neo32 (c)

|GrEgOr| ::

Jaz tud premorem Hp 690C(bemti preddvema letoma dal 40k za njega :() kartušo pa porabim na cirka 800 kopij. (na najnižji kvaliteti (draft).

Aja pa še link za re-fill kartuš TU


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7430488 (19758) bobby
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

Oddelek: Kaj kupiti
213870 (3299) 1309976
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392748 (2131) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433881 (3305) TheJack
»

Kateri Ink-jet A4 tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
81177 (1063) Dusko

Več podobnih tem