» »

HPjevi inkjeti so crap...

HPjevi inkjeti so crap...

Brane2 ::

.. tu pa je najbolj svez dokaz.

vec kot teden dni nazaj sem tajnici obljubil, da ji postimam mashino in deal je obsegal tudi tikskalnik. HP3820- poceni barvni inkjet.

S tiskalnikom ni blo nic narobe, le kartuse naj bi dofilal. Po nekaj dnevih lezanja na polici v delavnici (lezanja tiskalnika, ne mene :D ) ga postavim na mizo, vzamem ven kartusi in ju nafilam. 3820-tka ima precej veliki kartusi, tocno take kot mnogi poceni Lexmarki naprimer.

V glavnem, nafilam kartusi, ju dam nazaj in za dan ali dva prelozim zadevo. Po nekaj dneh nalozim driver, priklopim printer- stvar ne dela. Sploh noce niti poskusit printat. Videt je, da stavr trza na podatke iz mashine a printat tudi poskusit nece.

Pripravi se, zacnecistit glavo, potegne papir not... in ga pljune ven. Odprem printer, pregledam vse, pregledam vse se enkrat... in se enkrat... in se enkrat... vajo ponovim dan za tem, in naslednji dan itd... :D

Nato, ko se tajnici dokoncno strga in nad printerjem obupam, za stos vprezem Googla z "repair hp 3820"...

In kaj najdem ?

Tipu je pocrkalo toliko teh printerjev, da je odprl cel website za to ! In vsi za isto napako ! Priblizno ko porabis prvo kartuso ali takoj za tem ti stvar crkne ! Na natanko enak nacin kot moj printer ? In kje je napaka ? Ne boste verjeli, v sklopu za ciscenje glave se zlomi zob na enem plasicnem zobniku !

HP, svaka ti cast ! Kako jim je ratalo tako stempirat napako na tiskalniku za $60 mi nikoli ne bo jasno !
Ocitno so hoteli preprecit refillanje zadev, ker so ugotovili, da vecina userjev teh najcenejsih HPjev sploh ne zamenja kartuse !

V glavnem razturil sem cistilni sklop. Pri meni sicer ni bil zobnik, je bila pa stvar zapackana. SPucam zadevo, sestavim, dela !

Ni mi pa jasno, zakaj zaradi tega stvar ne bi hotla delat. Tam ni nobenega vidnega senzorja in ne vem kako tiskalnik ve, ali so krtace res skrtacile glavo !

V glavnem, ce imate podobnega "Rolls-Roycea", ga pred shutom v kanto razstavite in poskusite se tole.

Aja, se naslov websitea:

FIX_MY_BROKEN_PRINTER

Pol sem ugotovu, da obstaja se en site s podobnim imenom, ki je bolj globalnega znacaja, vendar tega recepta ni gor, so pa verjetno drugi (nisem gledal):

FIX_YOUR_PRINTER


:P
  • spremenil: Brane2 ()

ferdo ::

kul, dobro si se poglobil, ravno pravi čas, ko se nekateri odločamo o nakupih:)
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Boeing ::

Brane2: To je že dolgo znano dejstvo...

Da so HP printerji svetovni crap, namreč :). Nikol jih nisem preveč maral, pa vsak drug kreten ga hvali, čeprav dajejo po 20 jurjev za kartuše in dobi taki print ven da ti slabo rata :).

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Malner ::

Super. Jest mam lih sosedovga 3820 doma. Upam da se bo dal kej zrihtat.

Jackal ::

SIcer ne poznam, kako se kaj obnašajo tile novi HPji, samo jaz morem rečt, da sem do sedaj razmeroma zadovoljen s starim DeskJet-om 710C, ki prav lepo dela. Kdaj sem kupil pa novo kartušo se pa ne spomnim več, ker uporabljam samo refill. Sem pa navdušen nad kapaciteto kartuše (42ml) in nad razmeroma enostavnim refillom.

Je pa še ena zanimiva stvar glede refilla kartuš pri HPju in sicer barvnih. Meni se je namreč prvič, ko sem hotel ponovno napolnit barvno, zgodilo, da so na kartuši označene barve v napačnem vrstnem redu. ;( Kot kaže namerno, da s tem uničiš kartušo, da je neuporabna za refill in moreš kupit novo. Zdaj pa vedno sprobam s čim, kakšna barva je v katerem prekatu.

Za te nove HPje pa niti ne bi vedel kako se obnašajo, samo že na prvi pogled mi delujejo strašno ceneno.

Drugače sem pa pred par dnevi prestregel enega (skoraj novega) Lexmarka Z25 pred šutom v kanto. Tip, ki ga je kupil, je namreč do konca porabil kartuše, ki so prišle zraven printerja in je raje šel nabavit nov printer z novimi kartušami, kot bi kupil nove za tega. Seveda sem obe kartuši lepo napolnil in sem navdušen nad izpisom, hitrostjo in tišino tiskalnika.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Vikking ::

dolgo cajta uporablju različne HP-je in morem rečt da sm bil vedno zelo zadovoljen z njimi (proti lexmarku pa canon-u je bil majka)! tako v pisarni kot v službi! vedno so bile originalne kartuše, nikol kopije al pa polnjenje!

kar se tiče pa polnjenja kartuš pa kupovanje cenenih ponaredkov, je pa ista zadeva kot pri avtomobilu! z poceni ponaredkom tvegaš da bo kaj drugega šlo na avtomobilu! s tiskalnikom je isto!

pa če ne daš originalne kartuše v tiskalnik se ne pol jokat da je slaba kvaliteta izpisa!

Realman ::

Tukaj bi se vseeno strinjal z Vikkingom.HPji glede kvalitete tiska na navaden papir so definitivni v vrhu.Je pa res da so kartuse svinjsko drage, samo za kateri printer pa niso.
Jaz osebno se ostajam pri epsonu.Samo v firmi imamo samo HPje in moram reci na navadnem papirju je HP zakon proti epsonu.Seveda ob uporabi original crnil.Refilli imajo vedno slabsi izpis.
Mogoce se zanimivost za uporabnike najnovejsih epsonov, kateri vec nimajo gobice, najprej tolel iz enega foruma:
I have some important information for current and prospective customers of Epson, especially owners of the Epson Stylus C64 and the Epson Stylus C84 printers with Durabrite (Durabright) ink and T0441, T0442, T0443, and T0444 ink cartridges.

As many of you know, the Epson ink jet printer protection counter, or waste ink counter, keeps track of how much ink goes into the sponge at the bottom of the printer during cleaning cycles. When the printer thinks it's full, and it usually isn't, the printer shuts itself off and can only be reactivated by an authorized Epson service center, which will probably cost more than the printer is worth, so you'll have to buy a new printer. Obviously, if you're refilling your cartridges with reasonably priced, 3rd party ink, and you have to run lots of cleaning cycles to get the air out of the cartridges, you'll run out the protection counter in a few months or less. I'm confident this is NOT an accident. Epson wants to force you to buy their ink.

After my protection counter ran out, in mid-April, 2004, I called the Epson pre-sales line (1-800-463-7766, 6am to 6pm EST Mon-Fri) and pretended to be a prospective customer who wasn't willing to buy a printer without knowing how to reset the protection counter. At first he pretended not to know what that was. He actually said it was "not a feature highlighted by Epson" as if he knew nothing more than what's on the promotional brochure. Then, a few moments later, he argued that the protection counter shouldn't run out for 5 to 7 years.

As I pressed him, the guy got obviously uncomfortable and defensive and said categorically that nobody at Epson would be able to give me that information. He then volunteered the fact that Epson is not even accepting new applications to become an authorized Epson service center. Apparently the evil Epson corporation is going to keep this secret from its customers as long as possible in order to sell as much obscenely overpriced ink as they can. They should rename it the "profit protection counter." It's like something out of a Dilbert cartoon!

I strongly recommend that nobody buy an Epson printer unless they know in advance how to reset the protection counter for that particular model.

Also, people with newer Epson printers should avoid using the head cleaning function of the printer until finding out how to reset the protection counter. If the print head needs cleaning, I would put a folded paper towel under the print head, push a flexible tube onto the spike (which pierces the ink cartridge) and very gently inject ink or cleaning solution. (Be sure not to inject any air.) You could even disassemble the printer, disconnect the tube which sucks on the print head, and connect it to a syringe in order to suck it out manually. Doing these things obviously won't advance the protection counter.


To je tezka svinjarija, za moje pojme.Potem pa si se lahko pogledate, komplikacije za filanje teh kartus na:

http://www.jondokken.com/Epson2200/a220...


TA tip moram reci,da je filanje nastudiral v nulo.Samo glede waste tanka, pa zaenkrat se ni resitve.

Zato bom jaz rekel tako, vsi ti inkjeti, pa ni vazno od katerega proizvajalca, so cista natega.Ko si clovek skupaj potegne, koliko pride 1 sprintan list papirja, ti postane vse jasno.Seveda govorim o nakupu originalnih kartus.
Jaz se vedno prisegam na laser in black&white.

Brane2 ::


TA tip moram reci,da je filanje nastudiral v nulo.Samo glede waste tanka, pa zaenkrat se ni resitve.


Neumnost. EPSONov servisni softver za to in se kaj (recimo kalibracijo glave) stane celih $10...

Brane2 ::


To je tezka svinjarija, za moje pojme.Potem pa si se lahko pogledate, komplikacije za filanje teh kartus na:

http://www.jondokken.com/Epson2200/a220...


Tip je pa to zakompliciral, ni kaj. Na netu je polno drugir resitev. Poleg tega je 2200tka zelo drag printer.

Kdor bi imel zanjo, mu verjetno ne bo problem dato 30-40 kSIT za CIS sistem s cevkami...

Brane2 ::

Pri HPjih je problem vdelani material.

Printerji so genialno sestavljeni, a vsa genialnost je na strani cimnizjih stroskov za HP, stranka pa naj se je*e.

Tud ennga sraufa niso dalli not, ce ga absolutno ni blo treba. Glava pri 2200tki denimo sploh nima kovinskih lezajnih pus !
Po tisti stangi drsi neposredno plastika !

AngelOfDeath ::

saj večina hpjevih novih printerjev ima težave z lomljenjem plastike (slaba kvaliteta premale dimenzije) zato bi naj na najnovejših printerjih bilo vse bolj močno narejeno in robustno če je pa to res popravljeno pa ne vem.

Dr_M ::

HP ma samo laserce res dobre. inkjeti so crap.... men je dj690 po 2 letih enostavno nehu barvno printat. zamenu sm sigurno ene 5 kartus...od navadnih barvnih, do foto, ampak tm kjer bi mogle bit barve, je biu list bel...
vem da je blo takih primerov ogromno...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::


pa če ne daš originalne kartuše v tiskalnik se ne pol jokat da je slaba kvaliteta izpisa!


Pa kje ti zivis ? Kdo bo pa se uporabljal originalne kartuse ?

Na svojih EPSONih tiskam s svojimi refilli za 10% cene originalnih kartus in v polni kakovosti.

Printerja, ki se ga ne da refillat, ne rabim.

Ce ves, da na leto porabim nekaj litrov crnila, si lahkop zracunas koliko kartus je to.

Za ta denar lahko nabavim avto....

Jst ::

HP 720C star približno 6 let, črna kartuša 45ml, poraba 1 kartuša na mesec, mogoče dva. Printer se ni nikoli pokvaril, bilo karkoli narobe z njim.

Barvna kartuša ni nikoli "obratovala".

Priner je v eni računovodski firmi, ki imajo porabo ogromno.

Torej kapo dol HPju za ta model printerja. Res pa je, da je na začetku stal 80 ksit.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

tntn3000 ::

bom pa se jaz malo popljuval HP:D : sem imel tri razlicne inkjet modele in vsem se je v roku leta ali se bolje po preteku garancije zj.....l vlecni mehanizem /podajalnik/ za papir. si lahko mislite, kak sem printal diplomo - list po list. seveda sem peljl na servis in samo enkrat jim je uspelo zrihtati zadevo, pa se to zacasno. NIKOLI VEC HP INKJET PRINTER!

fruti ::

Brane2...mislim dobr si to napisu ... jst se s tabo strinjam hehe glede tega kako si se lotu dela ... 2 dni lezi v servisu ... pol ga nekako primes popravis ... pol se 2 dni :D :D :D pol gres tja ko je tajnica najbrz ze cist zivcna .... ji poves da je to full komplicirano in kako si se trudil pa da nimas casa .... ko nekako sestavis vidis da ti ne dela printer .... in to lahko traja 14 dni loll ... ej Brane .... nevem kaj ti delas ampak lahko recem SI PRAVI SERVISER loll ... sej jst isto delam hehhe
LP
Bostjan:D :D :D :D

Brane2 ::

Mah, saj vess kakko je s tem. Kovaceva kobila vedno tiska na sosedov laser. :D

Zemraj je blo kaj druzga. Sploh pa, folk mi je nanosu ze tolko printerjev, da me je strah instalirat 1001-ti driver bogve kere kakovosti na svojo mashino...

Brane2 ::

KAr se kakovosti in hitrosti tiska na HPju tice, ne vem na kaj vi tiskate, a vse kar sem jaz dobil v roke, je crap.

Trenutno imam poleg tajnicine 3820tke na mizi se sosedovo 656ko in tud ta je crap. Sicer za 10 dB boljsa od 3820tke, a vseeno garje, ki jih ne bi imel.

Kakovost tiska obeh je bolj povprečna, vsekakor slabša od kateregakoli Stylusa teh generacij...

Brane2 ::

Aja, pred tem sem imel se enga 690c. Plastik fantastik.

Sem tiskal racune z njim, pa je po 1.000 listih zacel tako ubogo skripat...

Nakar se je nekdo spomnil, da bi stiskali kup prospektov (mislim, da 5.000) iz malo debelejsega papirja- ze skoraj kartona in je stvar skripnila.

Sem sel po Epsona in dokoncal zadevo. Je resda bolj skripajoce koncal, ker ni predviden za delo na tako debelem papirju, a ni crknil.

EPSON nima blescece mehanike, a za HPje, vsaj te ki sem jih videl, je car.

Glava se resda susi, a tudi HPjeva ni brez napak. EPSONova je piezo in zna sama potegniti zrak, dokler ne pride do crnila. HPjeva je pa termicna in se ob zracnem mehurcku lahko samo se userje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

jype ::

Kupte LaserJet. Zdej so barvni pod 200 jurjov in za postscript placas samo se 100 jurjov.

Brane2 ::

Saj Laserjeta ze imam. 1200tka. Majka. ZA doma bi vzel tud starega Laserjeta, 3ko ali 4ko.

Super zadeva. Hitra, tiha, zanesljiva, trajna, kakovosten in poceni odtis.

Ampak HPjevi inkjeti... ;(

Lith ::

no ja, jaz imam tud SAMO HP printerja doma in nobenega POCENI, ampak nad 20k SIT in lahko rečem samo najboljše (poceni je crap - se strinjam).
Moj prvi HP DJ 520 še danes po 7 letih printa Črno še vedno čist lepo (sam da sem rabu pogruntat kak napolnit),
drugi, novejši 845c je pa je.a (še zmer ne znam napolnit).
Zdej sn pa gledu model 5150 in ima original kartuše 6k SIT, pa že zgleda in dela fajn (sem sorodnikom 2 zrihtal).
Tako se pa nikdar ne spuščam v nakup poceni tiskalnikov pa nimam problemov (vsaj zaenkrat) .
Lahko pa bi napisal da so crap poceni Canon printerji, pa Epson še zraven in Lexmark še bolj.

LP

perci ::

Brane2: 940c ima ze na draft zelo zelo kvaliteten izpis. Je pa res, da ga ne smes srati z refilli. Potem raj epsona.

gofra ::

Perci bo imel kar prav. HPjevi deskjeti imajo za moje pojme daleč najkvalitetnejši in najhitrejši izpis v draft načinu. Poleg tega porabijo ob tem izjemno malo črnila. Tudi razmerje cena/količina izpisa je daleč najboljše. Malce dražje kartuše so res - a ima printer za to kar lepo življensko dobo. Pohvalit je treba tudi support (hiter, učinkovit - celo hardware ti v določenih primerih pošljejo na njihove stroške!!).

Več kot 4 leta sem uporabljal 930c, zdaj pa imam 5150 in sem z njim izjemno zadovoljen.

Poglejte, kaj vam bo poceni kartušica, če lahko za 20, 30 celo 40% dražjo HPjevo natisnete več kot še enkrat več (vsebuje tudi več ml črnila)? Ne vem no, HP je zame zakon...Pred nakupom 5150ke sem dva dni posvetil "raziskavam" in prišel do ugotovitve, da je za rang do 30000 SIT to daleč najbolj smotern nakup...

Brane2 ::


Poglejte, kaj vam bo poceni kartušica, če lahko za 20, 30 celo 40% dražjo HPjevo natisnete več kot še enkrat več (vsebuje tudi več ml črnila)? Ne vem no, HP je zame zakon...Pred nakupom 5150ke sem dva dni posvetil "raziskavam" in prišel do ugotovitve, da je za rang do 30000 SIT to daleč najbolj smotern nakup...


Ti se hecaš. Jaz imam 1 dcl kakovostnega crnila za EPSON za 2200 SIT, skupaj z DDV. S tem lahko nafilam recimo crno kartuso kakih 10 krat. Bos kje nasel kako kartuso, ki je samo za "celo 40%" drazja od tega ?

Ne vem kliko tebi traja kartusa, pri meni je recimo prazna v 14 dnevih do enem mesecu. In se to, ce ne printam nalepk za CDje ali cesa podobnega.

Pri tiskalniku za 30 kSIT bi to vsoto porabil na originalne kartuse v dveh mesecih. A ni bolje imet tiskalnik, ki dobro tiska z refilli, tudi ce te stane recimo 50 kSIT ob nakupu ?
Saj pridem na isto ze po dveh mesecih, vse naprej je pa tisk prakticno zastonj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::


Brane2: 940c ima ze na draft zelo zelo kvaliteten izpis. Je pa res, da ga ne smes srati z refilli. Potem raj epsona.


Ampak kje je vrednost tega ?

Rabis ali draft ali kakovost. EPSONov draft je pri 360 dpi povsem zadosti za vse na pisarniskem papirju in zelo hiter.
V praksi recimo printam CDje na 720 dpi ker je kakovost odlicna in ker nimam tako dobrega papirja da bi se 1440 dpi bistveno poznalo, je pa tisk na 720 dpi VELIKO hitrejsi.

V praksi mi je 360 dpi vec ko dosti za vsakdanja opravila. Tisto, kar mi je res pomembno, je:

-cena crnila

-kakovost tiskalnika. predvsem mehanska robustnost, trajnost in natancnost.

-deloma tudi hitrost tiska, vendar samo, ce je ta manjsa od hitrosti, ki bi jih od inkjeta pricakoval (beri- poceni crap, ki mu je stran na minuto prevec)

V obeh bistvenih kategorijah so vsi HP inkjeti, ki sem jih doslej imel priloznost videti, slabsi od solidnih EPSONov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

No, pozabil sem cetrti bistveni kriterij: kakovost odtisa na solidnem, namenskem papirju.

Tako kakovost odtisa na najboljsih papirjih za fotografije, namenjene ravno temu proizvajalcu, kot tudi kakovost na bolj genericnih, na trgu dosegljivih papirjih in kakovost odtisa na folije.

EDIT: Tu stejem tudi kakovost na navadnem papirju, seveda, vendar se ne sekiram ce ta ni ravno brezhibna.
Manjse napake so dovoljene, saj so vsi inkjeti muhasti glede pisarniskega papirja.
Razen ce bi dobil kje kak model, ki da od sebe perfektnih 1440 dpi na navadnem papirju. To se pa itak se nekaj casa ne bo zgodilo...

Pri vsem, kar sem probal, je EPSON primerljiv s HPjem ali boljsi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

gofra ::

Kakor želiš, jasno...

Sem pa slišal dovolj izjav uporabnikov te metode (refill), ki so mi dale vedeti, da je to bolj ko ne igra na srečo. Enkrat boš dobil slabšo kvaliteto črnila, pa boš lahko zamenjal printer. Ravno v tem je finta: kvalitetna, preverjena znamka lahko vzdržuje konstantno kakovost medtem, ko je mali, nepreverjeni proizvajalci ne morejo. Enkrat dobiš dobro drugič slabo. Saj ne rečem, marsikomu, je to dovolj, meni, kot zmernemu uporabniku tiskalnika to povsem zadošča...

Brane2 ::

KAr se refillov tice, sem dal skozi kar nekaj.

Sicer pa si lahko ogledas moj clanek o tem na:

UPORABA _REFILLOV

Neposrednega linka zal nimam, na siteu je link na desnem robu pod "NAjcenejsi refill za EPSONove inkjet tiskalnike"...

Ce te zanima, seveda...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

perci ::

Brane2 - za nekoga ki menja kartušo enkrat do dvakrat na leto, je hp kar prava izbira.

Sicer pa ne razumem tistega glede kakovosti. S svojim HP-jem lahko z originalnimi kartušami komot printam zelo lepe fotografije - sam kaj ko je to drago ko pes.

Ne vem kako je z drugimi HP-ji ampak ta, ki ga imam jst printa zlo OK. Se pravi, ima slabost - to so drage kartuse. Glede izpisa mu pac ne morem nicesar ocitati. Tako mislim, da je za majhnega porabnika barve tak HP prava izbira.

Res pa je, da jst nisem majhen porabnik ampak dokaj nadpovprečen, zato nameravam it na laser.

Tiste tvoje fore s kontinuiranimi refilli so sicer zlo kul, ampak kolk cajta si porabu, da si vse to postudiral. Kolk stane tvoja ura?
Ajde, ce ti je to HOBI (kar slutim, da ti je) nic ne recem, ampak meni recimo je misel na tak podvig odveč. Zato, ko bom menjal, bom sel na laser.

Aja, ko smo ze pri esponih, zadnic je kolegica kupila nekega poceni epsončka (ne spomnim se modela) in me je prosila, da ji ga priklopim. Seveda recem,, nic lazjega, vstekam, instaliram driverje, probam printam in je blo vse neki nealignano. Ok, probam nastavit, pucam kartuse, un javlja da naj se probam spucat, tako da sem porabil 2/3 kartuse samo, da sem jebeno glavo spucal - IDIOTIZEM.

Pri HP-ju tega ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Highlag ::

Torej v firmi imamo HP deskjet 1220. Dela ogromno že cca 2 leti, kartuše zdržijo cca 3tedne.
Če odmislim ceno kartuš, do sedaj nisem uporabljal boljšega printerja. Ko zmanjka barve zamenjaš kartušo, se printer sam skalibrira. Printer driver ima print-preview. Kvaliteta izpisa konstantna vrhunska. In to na A3 printerju.

Profi printerjev ne moreš dajati v isti koš kot printerje mišljene za uporabo doma. In skoraj vsi omenjeni printerji so v glavnem mišljeni za uporabo doma.
Never trust a computer you can't throw out a window

Brane2 ::


Sicer pa ne razumem tistega glede kakovosti. S svojim HP-jem lahko z originalnimi kartušami komot printam zelo lepe fotografije - sam kaj ko je to drago ko pes.


Pa saj to pravim. Cena crnila je bistven kriterij. Ob kakovosti mogoce se najbolj bistven.


Tiste tvoje fore s kontinuiranimi refilli so sicer zlo kul, ampak kolk cajta si porabu, da si vse to postudiral. Kolk stane tvoja ura?


Tiste fore s CIS-om so cista zabava in tega BTW ne uporabljam, je pri moji izvedbi se prevec tezav. Sem pa videl tipa na INfosu, ki gotove izdelke prodaja in ki delajo ZELO lepo. Ce se prav spomnim, je zadevo kazal ravno z Epsonovo 2200tko.
Se pa CIS za EPSONa dobi za relativno majhen denar tudi v tujini, verjetno pa tudi EU...


Ajde, ce ti je to HOBI (kar slutim, da ti je) nic ne recem, ampak meni recimo je misel na tak podvig odveč. Zato, ko bom menjal, bom sel na laser.


Sedaj rocno refillam zadeve, vendar jih ne jemljem iz tiskalnika. Imam pa tudi laser. Barvni laser zaenkrat zame ni odgovor zaradi cene refillov. Seveda pa je pri tvojih potrebah lahko drugace, nic ne recem.


Aja, ko smo ze pri esponih, zadnic je kolegica kupila nekega poceni epsončka (ne spomnim se modela) in me je prosila, da ji ga priklopim. Seveda recem,, nic lazjega, vstekam, instaliram driverje, probam printam in je blo vse neki nealignano. Ok, probam nastavit, pucam kartuse, un javlja da naj se probam spucat, tako da sem porabil 2/3 kartuse samo, da sem jebeno glavo spucal - IDIOTIZEM.


In to je edina zamera EPSONom. Glava se zapacka za vsako piz*arijo, sploh pa med transportom itd. Je pa to enostavno resljiv problem, ce imas pri roki malce cistila in kos papirnega robcka...

Ce je bil printe nov nealignan in se ga ne da nastavit, ga odnesi nazaj. Ni kriv EPSON, ampak stacuna, ki te je hotela nategnit s stvarjo, ki jo je dobila od druge stranke pod reklamacijo.


Pri HP-ju tega ni.


Seveda je. Tudi pri HPju moras stvari skallibrirat pri menjavi kartus. (Tega pri Epsonu BTW ni treba) in tudi ne cisti se vedno lepo, sploh pri napolnjenih kartusah. Bog nedaj, da imas v kartusi nekje zracni mehurcek in da ta pride v glavo.
Printer se sam takrat ne bo spucal nikoli. Moras kartuso vzet ven in ji rocno "zvrnit kupcek" >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::


Torej v firmi imamo HP deskjet 1220. Dela ogromno že cca 2 leti, kartuše zdržijo cca 3tedne.
Če odmislim ceno kartuš, do sedaj nisem uporabljal boljšega printerja. Ko zmanjka barve zamenjaš kartušo, se printer sam skalibrira. Printer driver ima print-preview. Kvaliteta izpisa konstantna vrhunska. In to na A3 printerju.


Ne vem zakaj domnevate, da naj bi dal A3 tiskalnik samo zaradi svoje sirine slabsi odtis kot manjsi A4. Tega se nisem nikjer videl. Imam dve Epsonovi 1200tki (+ eno za rezervne dele), ki ju gonim neusmiljeno. Stvari resda kdajpakdaj crknejo, a jih zamenjam in gremo dalje. Crknile so mi medeninaste puse v nosilcu glave. No, obrabile so se od uporabe. Sel sem h privcatniku, ki mi je za tri kiste pira zdrejal 10 kompletov in sem jih zamenjal. CRknila mi je glava, pa sem jo zamenjal.

Te stvari so crknile, ker sem pac mali pisarniski printer full preobremenil in to razumem. Ne znam si pa misliti, da bi kaj takega naredil plastik-fantastik HPjem, saj bi povsem razpadli.


Kar se kakovosti tiska tice, lahko mirno postavim 1200tko ob bok kateremukoli A4 Epsonu z enako glavo.

Profi printerjev ne moreš dajati v isti koš kot printerje mišljene za uporabo doma. In skoraj vsi omenjeni printerji so v glavnem mišljeni za uporabo doma.


Saj jih nisem. Samo pravim, da imajo vsi HPjevi inkjeti, ki sem jih imel cast videti do sedaj, crapovito mehaniko.

Oziroma, receno drugace, HP ima z njimi prevelike zasluzke. Mehanika je prepoceni.

Za ostale stvari ne bom trdil (vdelana elektronika, glava in sobe itd) a mehanika je slaba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

AngelOfDeath ::

Glede Hpjeve 690c uporabljam ga že več let in še vedno deluje brezhibno. Kupil (ja barve je sfalilo pa sem si rajši novi printer kupo kot barve - se je spremenilo pol) sem si pač novga hpja ker me prejšni ni razočaral kot si že prej bral pa sem mel s tem novim težave (zanič plastika..) ki se je takoj zlamala (po klicu na servis mi je serviser rekel da se pogosto dogaja pri teh plastičnih izdelkih da se zlomi nosilec glave).
Tako da moram pohvaliti Hpjeveo 690c :) Teh novih cenejših (pod 20k) pa se rajši izogibam dokler ne bodo tega v red spravili.

Gandalfar ::

HP business inkjet 2200 pa 2230 teh tezav nimata. Glede na to, da ima glave locene od crnila pa tudi ni tezav s kalibraciji. Sredi lista papirja se zadeva ustavi, rece da ji je zmajnkalo v roza glavi inka, zamenjas ink in printa naprej - na odtisu sploh ne opazis, da si zamenjal ink.

Prav tako ni bilo tezav z dvema HP 2000C dokler nista dala zivljenjsko dobo kolikor je predpisana za printer skoz. Potem je bil pa ze itak cas za nov tiskalnik.

Meni se zdi draft izpis perfekten in skoraj nikoli noben ne printa na normal, ker za normalno delo ne potrebujes taksnega izpisa.

Jux ::

Sam sem uporabljal DJ 500C kakih 10 - 12 let in verjetno še danes dela (leži mi zgoraj na podstrešju) - zamenjal sem ga samo zato ker je bil res počasi že prepoščasen in z slabim izpisom.

Sedaj furam Cannon i550 in moram reč da sem tudi z njim noro zadovoljen, pa še kartuše (in cena izpisa na list) so poceni. To je bila tudi edina zamera DJ500C.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Realman ::

Brane2:
Malo pozno se javljam pa vseeno.Poglej nic nimam proti epsonom,
vem da ti prodajas ta crnila, in sem jih ze parkrat kupil.Moram reci,
ziher najboljsa kvaliteta, proti temu kaj ponujajo drugi za vec denarja.
Glede teh novih kartus brez gobice pa tako, sam sem ze probal par
razlicnih nacinov filanja, enostavno v kartuso ne gre niti 10ml barve,
ne glede na to kje kartuso vrtas.S tem postopkom, ki ga je tip opisal,
pa verjamem da se da nafilat do konca.Ce poznas kaksen lazji nacin, se
priporocam.Servisni softwer, a mi lahko poves kje se da kupit.
Ja pa se to, a ni nevarno da unicis glavo pri epsonu, ce se velikokrat
zgodi da zmanjka barve, medtem ko na cipu se kaze da jo je dovolj?

Dejstvo, je tudi da Epson porabi ogromno barve pri ciscenju, pa se najbolj
se masi od vseh.Res je da za tebe to ni tezava, ker tiskas vsaki dan ogromne
kolicine.Problem nastane, ce je printer malo v uporabi.Tukaj je HP po mojem
najboljsi.Res pa je, da so vsi inkjeti svinjarija.Seveda z temi poceni refili,
pa stvar postane zelo privlacna.
To bi bilo zaenkrat vse, upam da nisem nikogar uzalil.

Brane2 ::


Ja pa se to, a ni nevarno da unicis glavo pri epsonu, ce se velikokrat
zgodi da zmanjka barve, medtem ko na cipu se kaze da jo je dovolj?


Je, ampak:

- to velja za vse. Poskusi s HPjem printat na veliko s prazno kartuso in se bo verjetno ravno tak zagiftal.

-ce polnis kartuse pravilno, se to ne more zgoditi, saj kaaartuso vedno napolnis in cip vedno resetiras. Torej je ucinek isti, kot bi dal novo kartuso not.

- EPSONa ne bo ravno ubilo, ce bo potegnil nekaj linij s prazno kartuso. Ce bos pa dal tiskat nekaj polnih strani zafilanih z grafiko, bo pa glava trpela...


Dejstvo, je tudi da Epson porabi ogromno barve pri ciscenju, pa se najbolj
se masi od vseh.Res je da za tebe to ni tezava, ker tiskas vsaki dan ogromne
kolicine.Problem nastane, ce je printer malo v uporabi.Tukaj je HP po mojem
najboljsi.Res pa je, da so vsi inkjeti svinjarija.Seveda z temi poceni refili,
pa stvar postane zelo privlacna.


Ob uporabi parih enostavnih trikov tudi ciscenje EPSONov ni problem.
Verjamem pa, da je lahko HP tu v prednosti.

Moj osnovni gripe s HPjem niti ni v ostalih stvareh. Na qu*ac mi gre totalno skrtarjenje pri mehaniki, ki ze meji na kitajske izdelke.

Bog nedaj da tako stvar malo mocneje primes, se naslonis nanjo ali jo intenzivneje uporabljas.

In to ravno HP, ki je bil vcasih bog tehnologije in pojem za _state_of_the_art_ izdelke, ne samo za siroko potrosnjo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Realman ::

Saj pravim, ce poznas kaksen enostavnejsi nacin za polnjenje teh novi epsonovih kartus brez gobice, se priporocam.Meni je v glavnem ne uspe nafilat vec kot 50%.Pa tudi ciscenje glave z cistilom mi ne gre prevec od rok.Saj je dostop, na teh onemogocen.Moras celega rastavit.

Brane2 ::

Z novimi EPSONi zaekrat ne mislim kompilicirat, ko so pa stari tako poceni in ko tako dobro delajo.
Tako tudi z novimi kartusami nimam izkusenj.

Kars e ciscenja glave tice, upoabljam v glavnem dva trika.

Eden je hitro razstavljanje in sestavljanje printerja, kar pri 1200tki lahko opavim v recimo 5min, drugi pa je, da nekajkrat zvit listic z role WC papoirja naspricas s cistilom za okna, nato pa ga polozis cez mehanizem za ciscenje. Ker je tam ponavadi glava tiskalnika, jo najlazje umaknes v levo stran s tem, da pritisnes knof za vlaganje papirja. Nato vrnes glavo nazaj in zacnes cistilni cikus.

Glava se bo nekajkrat zapeljala cez robcek in pustila svinjarijo na njem. Ponovi vajo s suhim papirjem in to je to...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
666137116 (1019) T-I-N
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036717 (20431) gazer
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335520 (26168) Tomi
»

ali mora imeti tiskalnik vse barve?

Oddelek: Pomoč in nasveti
378472 (7856) Brane22
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433752 (3176) TheJack

Več podobnih tem