» »

30" monitor

30" monitor

«
1
2

wade ::

Zanima me, kateri monitor ima tu najbolši price/performance. Ker so pri tej velikosti lcd-ji že zelo dragi, hočem kupiti nekaj, za kar mi ne bo žal potem.

Nisem ravno na tekočem glede monitorjev, tako da se bolj zanašam na vas glede specifikacij. Rad pa bi, da ima monitor S-IPS panel, ker se še sedaj spomnim, ko sem prvič videl tistega 20" NECa, kjer je slika zgledala neprimerljivo lepša kot na ostalih monitorjih poleg.

Zanimajo me naslednji modeli:
Dell 3007WFP-HC
Dell 3008WFP
LG W3000H-BN

Ti imajo vsi S-IPS ane? Se ti še kaj posebno razlikujejo med sabo glede kakovosti slike? Kolikšna je razlika med zdejšnim in prejšnim modelom pri Dellu? Zdejšni model je sicer predrag zame, ker 1500€ za monitor ne bi dal, lanski model bi se pa že našel za 760€, kar se mi ne zdi drago. Pa je taka razlika med njima v sliki, al je to sam pač novejši model, več priključkov, nova zunanjost... kar me sploh ne gane.
Danes sem bil v BB in sem videl kako zgleda 3008WFP, samo je bil priključen na nek dvd player, tko da bi ni tista slika nič pomenla, ker to je že po defaultu slaba resolucija. Jst bi sicer gor predvajal veliko HD vsebin in pa za normalno delo na računalniku, ki pa ni grafično.
O LG-ju pa niti ne vem veliko, niti nevem kje bi ga videl, vem samo, da na naših spletnih trgovinah stane malo čez 900€.

Sicer sem bil v dilemi ali naj si kupim televizor in ga povežem prek HDMI-ja z računalnikom (kot sem imel to do sedaj, vendar sem moral TV vrnit, ker ni bil moj :D), ali pa naj kupim kar nek dober velik monitor in s tem ubijem dve muhi na en mah, ker sem še vedno na 17" lcdju in me to že zelo moti. Edino kar tukaj še premišljujem je, da bi si HD filme hotel ogledati na še večjem zaslonu kot je pa 30" ampak bo pa slika verjetno zato veliko boljša kot pa če bi kupil nek drag LCD TV.

Torej če imate kakšne pametne nasvete, ali pa če že kdo uporablja kakšen zgoraj naštet monitor, bi bil vesel če bi mi pomagal pri izbiri.

Invictus ::

Kje si dobil 30" monitor za 760 eur ???

Vsi 30" monitorji so precej boljši kot ostali (S-IPS). Zato so bili tudi toliko dražji. Je pa nekaj Slo-techovcev kupilo full-HD TV (32") in so baje kar zadovoljni.

LP I.

wade ::

http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...

Čeprav sedaj vidim, da imajo napisano: "Izdelka žal ne morete več naročiti, saj je razprodan."
Hitro so ga pograbili :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wade ()

bluefish ::

saj to ni edina trgovina.

hotlips ::

To je pomoje mogla bit kakšna izjemna ponudba, samo par artiklov, ker glede na geizhals, ki je kar učinkovit iskalnik glede tega, se dela 30" ne dobi pod 1445€: http://geizhals.at/eu/a295188.html ,vsaj v nemško govorečem delu EUja ne.

lp.hl

dzinks63 ::

Kako dobro bi se npr: Sharp 32 col TV 1920x1080 obnesel kot monitor?

roCkY ::

30" je tko zelo majhno za HD vsebine. Pa zelo blizu je treba biti tudi recimo za text prebirat. Zaslonska resolucija je res ogromna in temu primerno veliko prostora. A če ne delaš z grafiko pomoje ni smiselen.
Pred časom sem se navduševal nad njim a se nato odločil za TV. Najprej naredil hudo neumnost z 32" 720p. Ki je sicer dobro leto odslužil ob 19" LCD-ju. Naprej pa ni šlo več. Slika na 30" monitorjih kar sem jih videl je res briljantna - majhni piksli ogromno pripomorejo k temu skupaj z ostalimi karakteristikami. A je žal treba takorekoč z nosom po njem drsat ...
Manj kot trenutnih 46" pa če le ne bo neke hude krize v bodoče za domač vsakdanjk pri meni ne bo več. Sedaj po letu uporabe bi vzel edino še 52". Ko se navadiš površine ni poti nazaj.

Zheegec ::

30" niti nima majhnega pixla, 20" LCD ima AFAIK manjšega, prav tako 22" s 1920x1200.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

roCkY ::

Odvisno s čim primerjaš in predvsem od kako daleč imaš namen gledat - delat.
Zame recimo je bil 17" 1280*1024 neuporaben. Premajhno!. Na 19" mi je bilo pa kar OK, čeprav je sedaj že mal muka postal s svojo majhnostjo. Ga pa skor ne rabim več, ker večino stvari raje delam na "tavelkem" v stanovanju. (Mimgrede Samsung 191T je še vedno zakon, velika večina znancev ima veliko slabšo sliko na super duper naspidiranih novejših izdelkih)

Sem morda bolj lene narave - no nekaj že tud EMŠO dodaja - in sem najraje v kakem poležečem položaju z iztegnjenimi nogami, razen ob resnem delu se spravim k pultu pred ekran.
Ko sem ob 32" 720p (motila me je predvsem izredno majhna vertikalna ločljivost) razmišljal kaj vzeti mi je bila ravno velikost pike tista, ki me je pripeljajla na min. 46". Solidne 52" pa so bile pred dobrim letom še krepko prek cene, ki sem jo bil pripravljen za ekran dat. Mi zaenkrat kar ustreza ob tem da sem cca. 1,6 m od ekrana.

moje mnenje na to temo... sedanjih 30" ne poznam

kuglvinkl ::

Sam tut razmišljam 30 palcih za fotografijo. Zdej imam 20,1" (160x1200) + 19". 24" ne bo opzaen skok (samo 300 pixlov več po širini), 30" se bo pa že konkretno poznala. Tko da bom z veseljem spremljal tole temo :)
Your focus determines your reallity

wade ::

Hm, ja glede na to da imam sedaj 17" me dost mot ta mahjnost, vsaj recimo v brskalniku, vedno povečujem velikost (mam na mišli tipko za zoom in mi je že kr avtomatsko to delat, ker drugače se morš res matrat, da prebereš tist text)
Od monitorja pa sedim stran tam nekje 1m.
Se pravi bi imel na 30" enak problem?

Drugače pa sem malo bral reviewe na prad.de in mi je dost všeč tud HP LP3065, ki se ga pri nas dobi za 1045€.

Nevem, mogoče bom še malo počakal če se bojo kej znižal. Tisti lanski Dell je mel res dobro ceno, škoda ker ga ni več na voljo.

Mr.B ::

1m je nekako normalna minimalna razdalja za 30", bljižje ne razmišljal, ker boš potem glavo levo in desno premikal
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Phoebus ::

Imam 30" HP 3065, ki je iz prejšnje generacije (dell 3007 generacija). Prišel je za 3007 in ima nekoliko boljše barve in tri DVI vhode (torej lahko priklopiš tri naprave). Tako kot vsi 30" tiste generacije nima (!!!) menujev (ker takrat še ni bilo kontrolerjev). Prav tako ne procesira slike (torej nimaš ničesar razen dual-dvi vhodov). Če pripelješ sliko manjše resolucije od nativne, jo poveča na fullscreen.

Če imaš več denarja ti priporočam dell 3008 ker ima cel kup vhodov (in kontroler, torej tudi menuje ipd).

HP se da dobiti okoli 1100, dell okoli 1700, LG (ki ga nikjer nimajo na zalogi) kao pod jurja, ampak ga ne dobiš nikjer (torej ti cena res pomaga).

Drugače pa- za HPja lahko rečem da je vreden vsakega centa. Programiranje in obdelava videa / grafike (to pač delam) je postalo čista poezija.

Je pa res da ga ne moreš imeti 15cm od nosu :)

Še to- ne primerjat LCD 30" s TV 32" (in več)- TV ti da velikost(za npr. igre), monitor pa...2560x1600 :-D

Moraš pa pazit- če rabiš za igre, potem res raje kupi TV zaradi resolucij (full HD pa je)- polna 30" resolucija in crysis bo tudi na najboljši SLi kombinaciji...diapozitiv

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

kixs ::

Ima kdo prakticne izkusnje z DELL 3008WFP? Ce ja, s katero razlicico (revision)? Zadnja je A02, ki naj bi odpravljala nekaj pomanjkljivosti?! :|

Razlicni revijuji razlicno ocenjujejo ta monitor 8-O

Zanima me predvsem:
- input lag
- backlight bleeding

Ima kdo kaksne veze glede popusta pri kaksni nasi firmi-FMC? Sicer pa na Qsix izgleda precej dobra cena - ceprav ga v Avstraliji prodajajo za dobrih 1300 AUD, kar pride okoli 700€ ;(

lp

Okapi ::

32'' FullHD TV ima manjšo ločljivost od 30'' monitorjev, kar je +, ker so črke večje, in -, če potrebuješ velik monitor zaradi čim večje ločljivosti. Drugače pa se fullHD TV kot monitor odlično izkaže, če le imaš dovolj prostora na mizi;-)

O.

muhc3 ::

"wade :: 21. nov 2008, 19:41:23
http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...

Čeprav sedaj vidim, da imajo napisano: "Izdelka žal ne morete več naročiti, saj je razprodan."
Hitro so ga pograbili :("


Da ne bo prevelikih apetitov, vam povem, da je tukaj pri tej ceni nekaj hudoo narobe!

Če le malo poznate cene 30 colarjev je to nemogoče, če pa pregledate spletno ponudbo pri nas,
kaj hitro ugotovite, da pri ceni manjka enka in to spredaj.

Cena za monitor Dell 3007WFP je po videnem in mojem mnenju lahko samo 1.759,05 €.

Phoebus ::

3008 je v bb 1699 eur tako da 3007 ni niti pod razno za kupovat po tej ceni. Glede na to da so enake cene tudi na webu....go for 3008 (ali pa HP za 1100 če ne rabiš analognih vhodov).

Kot že rečeno, če bi pa rad samo veliko in superlepo sliko v igricah, pa vzami raje 32" TV...ali celo 42" TV za nekaj-100 eur.

wade ::

Thx, razumem zdej ja.

30" monitor ma plus pri samem delu za računalnikom, TV pa pri filmih (zarad velikosti) in pri igrah (samo zaradi manjše resoulucije in posledično ne rabš met ubijalske grafične)

Hvala za odgovore, bom premislil, čeprav se bolj nagibam k monitorju. Edino mogoče bom še malo počakal, če se bo tale Dell kej pocenil.

kixs ::

DELL 3008WFP je v BigBangu za 1.599€. Sicer pa je trenutno najcenejsi v SLO za 1.499€ pri Mojcomp. Kar je se vedno dosti vec kot pri Qsix za 1.249€

Me pa zanima kako za vraga so postavljene cene za ta DELL. Tako v ZDA, VB, EU se cena giblje okoli 1.500€ (preracunano iz USD in GBP), medtem ko je v Avstraliji normalna cena 1.899AUD ali 950€ - potem pa jih vecina dobi se 20% popusta, kar znese cca 750€. Ni cudno, da si ga tam prakticno vsak "studentek" lahko kupi.

Hmmm! :|

Phoebus ::

Takle mamo :)
A si spregledal vse teme kjer se za nov izdelek reče da "če bo po sreči bodo samo spremenili USD v EUR in ne še številke navili"? :)

Si preveril kako je z davki (da ne piše XYZ + VAT?)

Moraš pačvedet da je logično da so 30" dragi- takih panelov se naredi veliiiiiko manj kot 24", vsi so uber_kvalitetni (za čas ko pridejo ven). Pri nas je uvoznik srečen če pride prodaja v dvomestno številko, pa ti je jasno še kake rabate dobi.

aja,se posipam s pepelom, sem pomešal, ja, 1599 eur je v BB 3008.

kixs ::

Vem kako gre. Ampak, ce si pogledal linke, ki sem jih dal (ali bolj dobro prebral), so v ZDA, kot v VB in v ostali EU, cene vse priblizno 1500€, kar pomeni, da ni problem v menjavi $:€. Vsaj kar se tice ZDA in EU podrocja. Samo Avstralija (od teh, ki sem jih primerjal) ima ocitno nizjo ceno. To so vse cene iz uradne DELL strani za razlicne regije.

Ce se odlocim, bom verjetno vzel pri Qsix, ki ima za 250€ nizjo ceno kot ostali v EU. Le-ta pa je vseeno za 300€ visja kot uradna cena v Avstraliji. Zakaj ravno Avstralija? Ce bi bile ZDA, bi se razumel, tako pa mi ni nic jasno.

kixs ::

Se vedno nic nabavljenega. Na Qsix so se malo znizali ceno in me ze res srbijo prsti ;)

Sicer pa malo prebiram razne forume in sem naletel na tale post, ki me je posteno nasmejal :D

i dont wanna put u guys off but like ye it costs an arm and a leg. and i put it on my credit card which then hit me with a fee for going over the limit. then im moving house and i dont even know if it will fit in my room. i dont know what possessed me to buy it. a 24 " would have sufficed. it hasn'te vne been delivered but like yea ... then i realised that i would need a graphix card that costs over 300 to drive the thing to its potential. THen i realised that to get a new graphix card, i would need a new computer because i use a laptop.

then i realised that i woudl have to buy every computer part = $$$.

then i realised i dont have a desk big nuff , so i would need to buy a desk large enough for both of them.

ok then i realised that i have quit my job to study for exams, im moving house at the moment, i have maxed out my credit card getting the moniter.

ok end rant.


Post se nahaja tu.

kixs ::

Danes sem testiral Dell 3008wfp. Predvsem me je zanimal input-lag in kvaliteta ostalih video vhodov.

Input-lag je tako kot so izmerili tudi na ostalih testnih straneh - razen Prad.de! in znasa okoli 50ms. Pri hitrem testu FPS igre, ga sicer nisem zaznal, ampak test je bil res hiter in slab. Zato se na to ne bi zanasal.

Na komponentni vhod sem priklopil tudi PSP. Kvaliteta slike (upscaling) me je precej razocarala. Zato raje niti ne pomislim uporabljat kaksen kompozitni/s-video.

Poleg tega je wide-gamut res katastrofalen.

Glede na te izkusnje sem se skoraj odlocil, da Dell 3008wfp odpade. Kaj se ostane? :|

Phoebus ::

bolj malo, dell 3008 je predstavnik zadnje generacije. Omenil sem že da za nižje resolucije kupi TV za manj denarja- saj ne moreš pričakovat da bo psp (ne vem kakšen izhod ima ampak če ima činč nisi niti na PAL) naredil lepo sliko na 2560x1600...tudi full hd izhod ne bo "lep".

Če rabiš tako veliko _MONITOR_ in te moti wide gamut, preveri še HP in Samsung ki sta brez wide gamut. Če pa ne misliš poganjat take resolucije, si pa kupi TV.

kixs ::

PSP da na komponentem kablu ven 480p. Pricakoval sem vec, saj so razni revijuji zelo dobro ocenili upscaler. Seveda nisem pricakoval neko HD kvaliteto, ampak slika je zelo cudno zrnasta - barve se ne prelivajo - ne vem kako bi to sicer drugace opisal. Potem sem probal PSP tudi na 32" LCD TV-ju in slika je neprimerno lepsa.

Glede na to, da ta Dell odpade, res ostanejo le bolj kvalitetni TV-ji. Vendar pa prvinsko uporabljam PC za normalno racunalnisko delo, zato tudi gledam dober PC monitor z raznimi dodatnimi vhodi.

LCD TV kot monitor pa je zelo vprasljiva rec. Berem dobre ocene o Samsung LE32A656 oz. 32A65X seriji, sam bi ga moral pred nakupom preverit. Na zalost sem precej obcutljiv glede kvalitete slike.

wade ::

Hmm, pa je vseeno, če maš TV namest monitorja? Je sploh dobr gledat TV na en meter, še posebej če veliko časa preživiš za računalnikom? (v obeh pogledih, glede kvalitete slike in pa škodljivosti za oči--mogoče neumno vprašanje, sam me vseen zanima)

Pa tud, 30" monitorji imajo vsi S-IPS matriko, naj ne bi bila potem slika na monitorjih dosti lepša od tiste na TVju? Vsaj kar se tiče razdalje 1m.

Ker če ni neke velike razlike, potem tudi jst rajše vzamem kakšen kvaliteten 32" ali 37" TV.

Drugače pa sem malo bral na HDbits forumu, kjer so bili vsi nekaj navdušeni nad sicer že dokaj starim Westinghouse 37" LVM-37W3, ki naj bi bil celo monitor, prikazuje pa 1080p resolucijo. Je pa res, da je to možno kupiti le v USA, pri nas ni te firme.

Tko da zdej sem res v dilemi, po eni strani bi rajše kupil TV, ker je večji, ter tako bolj uporaben za HD filme/serije in grafični bolj prijazen zaradi nižje resolucije, po drugi strani pa bi rajši kupil monitor, ker sem nekako prepričan, da je namenjen gledanju od blizu, se pravi za pc uporabo, ter ima lepšo sliko (zaradi S-ips in pa mogoče še kaj, tu niti nisem siguren kolikšna je razlika med kvaliteto slike monitor vs tv?), dobil bi pa tud par slabosti (obratno kot pri tv-ju)

Vem da kompliciram, samo zame je 1000€ že zelo velik denar in rajš 2 mesca gledam reviewe, mnenja,... Kot pa da zapravim veliko denarja za nekaj kar potem ne bi bil niti zadovoljen. Seprav hočem met nekak top perfomance, ki bi bil potem uporaben še kar vrsto let (enkrat dolgo v prihodnosti pa bomo tudi to menjali za OLED :D), za še razumno ceno. Hvala.

ender ::

TV: če je 1080p, imaš resolucijo 1920x1080 (vendar obvezno preveri, da tudi DVI vhod v resnici podpira to resolucijo - je kar nekaj modelov, ki sicer imajo 1080p matriko, vendar ne prebavijo 1080p vhoda).
Monitor: 1920x1200 imaš nekje pri 23" do 27" monitorjih. 30" imajo 2560x1600 (za 2560x1600 rabiš grafično kartico, ki podpira Dual-DVI - če kartica ni ravno iz pradavnine, to podporo imaš [če se ne motim, je DualDVI podprt na GeForcih od FX serije naprej]; Dual-DVI ne pomeni dveh DVI izhodov, pač pa DVI izhod, ki podpira resolucijo nad 1920x1200).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

kixs ::

Razdalja naceloma ni problem, ce je le locljivost dovolj velika, da so crke crke in ne samo velike pike.

32" LCD TV s full HD resolucijo ima priblizno 4743 pixels / sq. in, kar je zelo priblizno enako kot navaden CRT 18.5" in 1024x768 resolucija - torej velikost crk bodo enake - kvaliteta le-teh pa je vprasljiva, ker LCD-ji so pri prikazovanju pac bolj tocni, CRT pa sliko vedno malo zamaze in naredi dejansko malo lepso, ceprav je resolucija mala - nizek DPI.

Kot sem bral za tisti Samsung, ima vse moznosti, da se razne TV nastavitve slike izklopijo - ima tudi pixel perfect - kar pomeni prikaz 1:1 brez scalinga. Tako dobis prakticno pravi monitor s to razliko, da ima zelo veliko piko (mali DPI) in je malo vecja razdalja gledanja skoraj nujna (recimo od 75cm naprej).

Res me ima, da bi tak TV vzel preko kaksne spletne trgovine in ce ne bi bil zadovoljen, nimam kaj izgubit, enostavno vrnem.

Me pa enako kot pri novejsih LCD monitorjih zanima kako imajo LCD TV-ji resen Wide-gamut. Hvalijo se z nevem koliko trilijoni barv in kako se to potem dejansko pozna pri prikazovanju pravilnih barv iz PC-ja!?

lp

lp

Okapi ::

Kar se škodljivosti za oči tiče, je vseeno. LCD je LCD, ne glede na to, ali mu rečeš tv ali monitor. TV je monitor, ki ima vgrajen še televizijski sprejemnik in zvočnike.

O.

wade ::

Grafično mam HD3870 in se ne bojim, da ne bi bila podprta, ampak bolj zaradi tako velike resolucije, kjer avtomatsko ne bi prišla nobena igra več v poštev. (razen na manjših resolucijah, sam verjetno bi to bolj grdo izgledalo) Sej ne da veliko igram, vendar paše kdaj pa kdaj tud kakšen špil pognat.

Mam pa še en vprašanje: Če bi izbral TV, ali v poštev pridejo le LCDji? Ker kolikor sem bral, naj bi bile plasme boljše od lcdjev. (nekaj glede kalibracije...)
Tu naj bi bile na voljo potem le večje velikosti 37" right?

Pa če veste za kakšen konkreten model, ki bi bil dober, kar napište.

Invictus ::

Mislim da imajo TVji boljše LCD matrike kot monitorji. Sicer so tudi dražji, ampak kje boš dobil 32" monitor full HD za 800 EUR. TV že dobiš. Kak Sony ima barve čisto dobre (mam HD ready Sony, ampak samo za filme - slike super).

LP I.

kixs ::

Mislim da imajo TVji boljše LCD matrike kot monitorji. Sicer so tudi dražji, ampak kje boš dobil 32" monitor full HD za 800 EUR. TV že dobiš. Kak Sony ima barve čisto dobre (mam HD ready Sony, ampak samo za filme - slike super).

LP I.


Kako hitro clovek negira sam sebe [;)]

LCD monitorji, tisti z VA in IPS tehnologijo so na inch precej drazji od raznih LCD TV-jev. Razlogov zato pa je vec.

wade ::

Še vedno nisem čisto odločen kaj naj kupim :)
Danes sem bil malo na ogledu, v BB so imel priključen dell 3008wfp na WD TV HD Media Player in je blo zgoraj in spodaj črn rob, prodajalec je rekel, da je to zato, ker je monitor pač 16:10. (se tu ne da nič naredit glede tega, da bi blo full screen?) No potem sem mu rekel naj monitor priklop na računalnik, ker me zanima kakšna je slika na desktopu. Sicer je probu, sam so ble ene težave in je bla slika čist popačena (je naštimal sicer resolucijo, sam je bla težava nekje drugje), tko da še vedno nisem videl tega della v akciji...

Potem sem šel še malo v citypark, kjer imajo novo sonyevo trgovino (prodajalci tam so res prijazni) in so mi svetovali Sony KDL-40W4500. Edino na kar me je opozoril, je da pri teh televizorjih, tudi če so full hd, ne bom dobil ven polne resolucije 1920x1080 ampak 1680x1080 al neki podobnega. Rekel je, da iz playerjov dobijo ven polno resolucijo, samo iz računalnika pa ne, razen v eni seriji, ki pa stane več kot 4k€. Je to res?

Kaj bi vi vzeli, glede na to da sta ceni skoraj enaki? Mogoče tudi kaj drugega, gledam še samsongov LE40A557, ki ima na nagrado EISA Best Value LCD-TV.(ta je sicer dosti cenejši od zgornjih navedenih)

Zheegec ::

Sicer je probu, sam so ble ene težave in je bla slika čist popačena (je naštimal sicer resolucijo, sam je bla težava nekje drugje), tko da še vedno nisem videl tega della v akciji...

Ja najbrž ni imel dual-link DVI kabla.
Potem sem šel še malo v citypark, kjer imajo novo sonyevo trgovino (prodajalci tam so res prijazni) in so mi svetovali Sony KDL-40W4500. Edino na kar me je opozoril, je da pri teh televizorjih, tudi če so full hd, ne bom dobil ven polne resolucije 1920x1080 ampak 1680x1080 al neki podobnega. Rekel je, da iz playerjov dobijo ven polno resolucijo, samo iz računalnika pa ne, razen v eni seriji, ki pa stane več kot 4k€. Je to res?

Praktično na vseh TVjih (full HD) je slika iz PCja precej slaba. Tudi na dragih. Še vedno sumim, da je vmes dejansko neka interpolacija oziroma ne dobi notri prave ločljivosti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

wade ::

Aha, no hvala. Se čedalje bol nagibam k Dellu potem. Pomoje bo kr hmal moj :P

bluefish ::

Potem sem šel še malo v citypark, kjer imajo novo sonyevo trgovino

Kje približno, ker tudi jaz kupujem en LCD TV in me zanima, da bi si ga tja šel ogledat.

wade ::

Trgovina se nahaja v tistem "tunelu" ki se začne s trgovino H&M, pol vem da je še S oliver štacuna tm, pa Bata (za čevlje),... Mislm da je bla prej namest te Sonyeve ena kitajska trgovina, sam nisem ziher. No v glavnem ne morš zgrešit, pa se splača, ker so vsaj nekje ustrežljivi prodajalci in so mi brez težav priklopl računalnik na tv, da sem videl kako prikazuje pisavo in podobne zadeve. V BB recimo, sem enega nekaj vprašu, se je kr obrnu pa šel neki stran, čez čas sicer prišel zraven, ko sm ga vprašu če majo Della 3008wfp pa je samo rekel, da ga nimajo. Potem sem šel še gledat v unga drugega big banga, ki naj bi bil manjši, tam so ga pa meli, tud prodajalci kle so dost bolši kot v tistem nasproti koloseja, k so res za nikamor (lohk bi vsaj povedu da ga imajo v drugem bb).
No ja mal off topic rant, sam si ga zaslužjo.

EvilDare ::

Če kupuješ Dell monitorje predlagam nakup preko ebay.de pri prodajalcu supradictus kjer sem tudi sam kupil 2407wpf. Za poštnino sem dal 35€, ampak to je bilo poleti 2007. Monotor je 100% pregledan za mrtve piksle, prišel je pa v parih dneh. Res nobenih problemov nisem imel z nakupom in z monitorjem. Gledati moraš angleške oglase z nižjimi cenami, zaradi poštnine.

wade ::

Hvala za nasvet!
Drugače sem mislil kupiti preko angleškega ebaya, zaradi funtov, ki so že skoraj toliko vredni kot evro in je že res vse zelo poceni. Edino kar vidim pri temu supradictusu, mi je všeč ravno tole kar potrebujem: 100% pixel Guarantee- 5 Year European warranty.

Na angleškem pa gledam tale oglas: http://cgi.ebay.co.uk/Dell-3008WFP-30-U...
Res zelo poceni, samo me zelo zanima kako je z garancijo, sem ga že kontaktiral glede tega, sam še ni nič odpisal.
Ker pa sem nov na ebayu se še ne spoznam kaj preveč kaj vse moram gledat, se ti zdi drugače dober nakup tudi s tega linka, ki sem ga postal?

Zheegec ::

Wade - Dell ima mednarodno garancijo, tako da samo rabiš račun in pa izpolnjen garancijski list.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kixs ::

Dell je sicer super. Sem pa ze zgoraj napisal svoje zadrzke. Za to ceno ima, za moje pojme, prevec napak oz. pomanjkljivosti.

Na koncu sem presenetljivo pristal na TN matrici - LG W2600H :)) Za dobrih 350€, kolikor me je prisel skupaj z nalepkami, sem zadovoljen - pac "malo" denarja, malo muzike. Pri normalnem delu sploh ne opazim razlicnih kontrastov zaradi razlicnih vidnih kotov - monitor je pac velik. Input lag je med 0 in 16ms, v FPS igrah pa se opazi dolocen blur. Nekaj je na tehtnici vplivala tudi non-wide-gamut matrica in tako imam vsaj normalne barve 8-)

Monitor sem v BB lahko tudi preveril in tako sem dobil 100% pixel error free monitor - bom videl koliko casa bo tako ostal :|

Zdej si moram vzet samo cas za kaksen spil in da koncno izprobam TrackIR v FSX :D

LP

wade ::

Kako to, da si se premislil in nisi vzel TV-ja potem? Si tistega samsunga sprobal?

Jst drugače še vedno vsak dan čekiram, če je kkšna pametna ponudba za della, ker moj max je tam do 1000€.
Mogoče še sam sprobam vmes kakšen tv, če ne bo nobene dobre cene za monitor.

kixs ::

TV-ji so kar problematicni, saj so v prvi vrsti namenjeni gledanju videa (filmov) in so tako tudi optimizirani. Samsung ima kar dobre nastavitve slike in se precej pribliza, vendar pa ima prevelik input-lag, podoben kot Dell 30" ;((

Ce bi potreboval samo za TV in igre, bi verjetno vzel Sony 32W4000, ki ima prakticno 0ms input lag. Za monitor pa ni dober, ker ne mores izklopit ostrenja slike :| Vsaj za normalno daljse delo ni.

Zdej, ko imam 26" bi rekel, da bi bil 32" TV na tej razdalji in celo malo manjso resolucijo overkill. Premali DPI pikslov. Dell 30" z visoko resolucijo ti je boljsa varijanta.

Osebno bi vzel Dell-a tudi za 1200€, ce ne bi imel toliko pomanjkljivosti. :(

wade ::

A ostalo ma pa ta samsung vredu? Je za daljse delo z njim al tud ne?

Pomoje bom jst še en čas ždel za tem 17" k ga mam, ker ni nič pametnega za kupt...

kixs ::

Ja. Samsung je cool. Ga bos moral pa imeti na razdalji 1m ali vec (za 32"). Ali pa uporabljat ClearType za blizje.

557 model je dokaj ugoden in se prakticno ne razlikuje od 6XX serije. Pa se lepse barve je - cel crn ;)

659 je pa kar precej drazji in je vprasanje, ce se razlika dejansko pozna.

lp

wade ::

Dobr to, pa še res je tisti model kar ugoden, tud v tujini so skor iste cene. Sam a je še kkšn model, k ma še 100Hz? Al to nima velikega pomena pri računalniški rabi?
(vsaj zadnjič mi je un, k dela v sonyevi štacuni in tud uporablja tv za monitor, rekel da mu je edin žal, da ni vzel modela k ma 100Hz)
Al ma to vpliv samo na filme, al tud na ostalo?

Drugače pa hvala za tole.

kixs ::

Hmm... tole 100Hz ima bolj veze s filmi (TV). PAL oddaja v 50Hz in s tem recimo malo izboljsa prikaz slike - ni tako skokovit (pac kao vec FPS). Pri PC-ju pa imas 60Hz in res ne vem, ce bi tole sploh kaj pomagalo - dvomim.

wade ::

Aha, no thx.
Bom sprobal pa bomo vidl.

wade ::

Tole sem najdu glede razlik v samsungovi seriji 6:
-The 32" models dont have 100Hz,the 37" has 100Hz but doesnt have ultra clear panel and the dynamic contrast on 32",37" is 15.000:1 vs 50.000:1 on the bigger A656 brothers.The panel on the 37" is not S-PVA.

Glih manjše velikosti so pomanjklive, k bi jih jst rabu :D
Kolk mislte da je max velikost za pc uporabo? Bi bil 40" že preveč? Na ebayu ga majo sicer pocen http://cgi.ebay.co.uk/Samsung-LE40A656-...
je pa res, da nevem kako je za štrom (3 al 2 pinski) da bi to tud pr nm pol delal. Majo pa trenutno gor samo 40", 32" ni na ebayu.

Aja, te razlike na koncu 656 in 659, to je samo po regijah ane in ni drugih razlik?


(sory for double post)

kixs ::

Glih manjše velikosti so pomanjklive, k bi jih jst rabu


To so vec ali manj samo kozmeticne razlike. Razen, ce res mislis imet 100Hz, ki pa pri priklopu na PC nima vloge.

Malo linkov, ki sem jih pregledal, ko sem bil se interesent:
Samsung 32A550 - opisane tudi potrebne nastavitve
Kratek review razlicnih 32" LCDTV - nemski Tomshardware - je prevec kratek pregled in dosti stvari pusti odprtih. Uporabi google translate, ce ne razumes nemsko ;)

lp
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabm grafično karto, ki

Oddelek: Kaj kupiti
302958 (2289) kuglvinkl
»

Cene 30" monitorjev

Oddelek: Strojna oprema
458249 (7590) DonMatejo
»

Kateri 26'' LCD kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22126186 (10517) nejko8
»

LG 26" monitor

Oddelek: Kaj kupiti
394570 (3346) LordWorm

Več podobnih tem